aljosa xtx660 54 Napisano Jul 24, 2012 bolje malo lud nego malo pametan, 65 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno je stigao taj ARROW... izgleda i zvuci sjajno...sada svi beze kad dolazim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mija 180 Napisano Jul 24, 2012 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: centar Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ......A ja sam se pitao da li ces nastaviti da negujes masinu kao sto sam ja radio dok je Tenera bila u mom vlasnistvu.....sve vise me uveravas u to,pozdrav stari moj i nastavi da uzivas i da sredjujes bajk,a on ce ti to vratiti sa mnogo predjenih kilometara udobne voznje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aljosa xtx660 54 Napisano Jul 28, 2012 bolje malo lud nego malo pametan, 65 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ......A ja sam se pitao da li ces nastaviti da negujes masinu kao sto sam ja radio dok je Tenera bila u mom vlasnistvu.....sve vise me uveravas u to,pozdrav stari moj i nastavi da uzivas i da sredjujes bajk,a on ce ti to vratiti sa mnogo predjenih kilometara udobne voznje tek sam poceo...videces sledece godine... na zimu ide na farbanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 30, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan imam 'zanimljiv' problem, nesto mi cakce negde dole desno ispod drzaca za nogu, bar mi se cini da odatle dolazi zvuk i to samo dok koci masina a dva puta se desilo kao da je nesto udarilo odozdole, negde kod donjeg drzaca zadnjeg amortizera. kad ukljucim dugo svetlo ono zatreperi svaki put kad 'cakne', dugo svetlo najjace svetli dok koci masina, sto veci gas dodam dugo svetlo sve slabije svetli..nisam primetio promene sa kratkim svetlom. primetio sam pre par dana da mi treperi dugo svetlo pri malom gasu i dok koci masina ali tad se nista nije culo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 30, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Neke žice su ti se pojebale.. pravac eliktričar da se to ispita.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 30, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan zasto se radujes! ok zice i elektricar ali sta to lupa odozdo? osecaj kao kad udari veci kamen.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 30, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre će biti da je neki gremlin u namotajima, oni su sa te strane i imaju veze sa naponom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 30, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan mislis da bi to objasnilo lupanje? jel smem tako da vozim? nemam elektricara u blizini.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Jul 30, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Tenera nije poznata po raspadanju magneta, ali lupanje u motoru i variranje napona nikako ne može biti dobro. Moj savet ti je da otvoriš levi dekl i da snimiš situaciju, a ne da se voziš i da napraviš sebi veću glupost. Možda ovi iskusniji teneraši imaju neki savet, ali sa koliko se njih družim, prvi put čujem za takav slučaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Jul 30, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan ok, hvala ti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Jul 30, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Možda lupka roler lanca kada kočiš mašinski.. onda je drugačije nategnut lanac i možda je to..a to nije strašno.. al je strašno ako se čuje iz agregata.. svakako mu treba moto doktor..ovako ne vredi.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan To sto ti varira svetlo je masa.,.......negde se nesto otkacilo pa kad upalis kocnicu preko nje dobijaju masu i farovi.......... Mozda ti je acc pred smrt a mozda i regler slabije puni..... premeri to sve pa tek onda otvaraj...... to sto lupka ponekad moze da bude lanac..... ako je neka karika karibala, meni je lupalo dobrih 6 meseci, znaju neki koji su vozili u to vreme pored mene, pa kad naidje ta karika ako je nategnut lanac ona preskoci i lupi kao oveci kamen......... ako se ne snadjes pisi...... ja iskreno ne verujem da su magneti..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Avgust 1, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan to caktanje koje se cuje i treperenje dugog svetla u istom 'ritmu' se desava kad koci masina, nevezano za kocnice, znaci isto se cuje i desava i kad ne kocim (kocnicama)... zaboravio sam da napisem, primetio sam da mi je donja strana lanca nagnuta ka spolja kod prednjeg lancanika..kad sam kupio motor lanac je na jednom mestu bio 'savijen', mislim da se ispravio posle spreja, nisam to vise video posle prskanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ne znam odakle si ali lupkanje moze da bude od lanca, proveri i prednji lancanik..... a ocigledno ti je lanac ge crkt a menije slicne simptome davao acc kad je crkavao.....pa mi nakraju pohebao i regler...... pa ti sad vidi......... a namotaji ne verujem da su..... jer je meni stari acc bio kratak spoj pa se nista nije sprzilo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Avgust 1, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan lanac mi je izgleda labav oko zadnjeg lancanika! sad sam proverio unimerom, regler cas puni cas ne puni, akumulator kad ne radi motor pokazuje konstantno 12.5v! ova zica na ovoj losoj fotografiji koja se spaja sa kablom koji ide na plus na akumulator je pocela da topi plastiku kojom je oblozena, greje se, pocela je malo da topi jedan zatvarac od akumulatora http://s18.postimage.cc/j3q761dtl/Photo0253a.jpg gde je popsy da nam kaze gde je bese montirao did zovem josku za regler Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHUM@Rz 104 Napisano Avgust 1, 2012 Svrati ponekad, 457 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XTZ 750 SUPER TENERE Prijavi odgovor kao problematičan ides u 14 decembra...... malo posle Maksima Gorkog ima radnja...... tamo je najjeftinije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 1, 2012 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan lanac mi je izgleda labav oko zadnjeg lancanika! sad sam proverio unimerom, regler cas puni cas ne puni, akumulator kad ne radi motor pokazuje konstantno 12.5v! ova zica na ovoj losoj fotografiji koja se spaja sa kablom koji ide na plus na akumulator je pocela da topi plastiku kojom je oblozena, greje se, pocela je malo da topi jedan zatvarac od akumulatora http://s18.postimage.../Photo0253a.jpg gde je popsy da nam kaze gde je bese montirao did zovem josku za regler Kupio sam ga u MotoGhostu - bili su najpovoljniji a i u cenu je bila ukljucena i ugradnja lanca na motor zlatni ZVMX-O did lanac (najaci 520 lanac koji i fabrika preporucuje) sa JT lancanicima me je izasao oko 160e pogledaj da ti negde nije ogoljena zica pa ti pravi kratak spoj (proveri to sto pre da ti se ne bi zapalila instalacija). Moj ti je savet sto pre kod elektricara da odes (Arakis - Labaratorija). On moze i da ti ugradi Joskin regler i prekontrolise struju (ako imas stari centralni osigurac - stakleni - OBAVEZNO ga zameni za ubadajuci, jel ako se kuciste razlokalo tu mozes da gubis struju na momente, sto moze da popali regler, TCI i svasta nesto...) Ako vec stavljas nov lanac, razmisli i o podmazivacu ako ga nemas (i to moze Arakis da ti ugradi ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 2, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovežem na kolegu Kod mene je lanac 525 i traje već 30-40K jeste malo skuplji, ali.. ostalo smo svi prošli.. mene čeka korpa i lamela, trebalo bi da je dosad prešla 70K ne pokazuje znake, ali cenim da neće još dugo.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Avgust 2, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vlajko opet tripuješ. Neće to još dugo. Sudeći po stanju u kom je bio kada si ga kupio, taj off-a nije video. Prema tome nema razloga da brineš za lamelu. Pozdrav druže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Avgust 2, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima na pomoci! ja sam i planirao da 'jednom' odem do arakisa da mi prekontrolise struju, voznja mi je izgleda bila preca..bilo bi super kad bi uspeo da zavrsim obe stvari u subotu, zovem MotoGhost i javljam se arakisu ne rekoste mi nista u vezi sa tom zicom koja se greje, malo mi je frka, imam 80km do arakisa mada ko zna od kad je u tom stanju.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Avgust 2, 2012 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To bi trebala biti žica koja ide na kontakt bravu. Da li ti rade u vožnji oba fara? Koje sijalice imaš u farovima? Da li si proverio sve konektore od alternatora do reglera? Koliko ti je star akumulator i ima li dovoljno elektrolita? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Avgust 2, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan I jesi mućko koluu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogruja 51 Napisano Avgust 2, 2012 Svrati ponekad, 150 postova Lokacija: Melbourne - Australija Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 (prodat) Prijavi odgovor kao problematičan Sad qrcu ne valja, mo's je prosut pi stolu!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha. 728 Napisano Avgust 2, 2012 ., 595 postova Motocikl: yamaha xtz 750 super tenere Prijavi odgovor kao problematičan To bi trebala biti žica koja ide na kontakt bravu. Da li ti rade u vožnji oba fara? Koje sijalice imaš u farovima? Da li si proverio sve konektore od alternatora do reglera? Koliko ti je star akumulator i ima li dovoljno elektrolita? oba rade samo kad je ukljuceno dugo svetlo, levi far h4 (kratko i dugo) desni far h1 (dugo), pa valjda jesam, regler pokazuje nesto bzvz pa nisam siguran da li sam ga dobro ispitao (prosli put kad smo se culi regler je bio ispravan pa sam uradio to bez problema), akumulator nisam menjao od kad sam kupio motor (januar), mislim da je ispravan, ima dovoljno elektrolita, nisam muck'o kolu.. zvao sam moto ghost, od subote su na kolektivnom odmoru, ostaje ili da odem sutra ili da mi posalju kurirskom sluzbom, arakis kako vi stojite sa vremenom sutra i prekosutra? ako bi dosao u subotu, da li bi zavrsili istog dana? edit: unimer na akumulatoru dok motor radi malo stoji na 12.5, malo skoci na 13-14v pa opet padne na 12.5 na 2000-3000 obrtaja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Avgust 2, 2012 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Reglere (ako je on geckrt) još čekam od Joške, vrlo moguće je da te zezaju konektori alternatora. Svaki dan sam u Laboratoriji od 12 pa na dalje...i subotom i nedeljom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...