GhostMile 4614 Napisano Mart 11, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svi smo vjerovatno iskusili da se na nekih +/- 100-120 km/h u najvisem stepenu prenosa, bilo kod auta bilo kod motora, nabode onaj najgori broj obrtaja, kad se "potrefi" rezonancija i sve pocne da vibrira, onako tupo, ...pocne da "bruji" da tako kazem. E, sad, kako znati kad je to normalno, a kad je previse? Ja sam nedavno zamjenio XJ(1) za drugi XJ(2). I na jednom i na drugom sam imao te vibracije na 110-120 km/h. Posto zimi stavim aluminiumski lim preko killera, onda to posebno dodje do izrazaja, kad lim pocne da zvoni jace od zvuka motora i vjetra. doticni alu lim: Ali na ovom zadnjem XJ-u se lim manje cuje, zato sto ga motor nadglasa. Ako vozim konstantno 120 km/h onda se pojavljuje patern brundanja..."u valovima" brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm i tako non-stop, kao da mi neko bushi mozak. (ovo malo r je kao lakseg intenziteta a veliko R jaceg, znaci krene lagano, intenzivira se, opada i onda opet sve ponovo) (jedan "brrrRRRrrrm" traje mozda malo vise od 1 sekund, a pauze izmedju skoro nema) Ne bilo mi mrsko, poskidam oklope i dotegnem sve nosace bloka, ali svi su bili vec dotegnuti (kljuc samo kliktao). Motor je udaren odozada i malo je iskrivljen ram / podignut rep. Sta je to, sta... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Mart 11, 2010 Integrisan, 13052 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ti si pogresio. Treba sve po malo da olabavis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Mart 11, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uh Mile ti i tvoje pitalice. Mislim da ces tesko da dodjes do resenja.Neke su sprave jednostavno takve kakve su.Uzmi ili ostavi Vibracije mogu da krenu i od radilice,kvacila,nepravilno nastelovanih karburatora,ventila.Guma,tockova i njihovih komponenti itd... Usput,promeni krstarecu brzinu.I gledaj da ga ne drzis dugo na jednom istom gasu.To brrRRRrrrm,brrRRRrrrm u odredjenom intervalu se zove frekvencija,to verujem da znas.Zbog toga se mostovi i zgrade ruse,a Boga mi ni motorima ne prija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 12, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @tocarnik ??? Moze neka elaboracija, posto sam slican problem jednom rijesio dotezanjem bloka na ram (bio se olabavio). @pronto Jel ti uvijek saspes covjeku u facu ono sto se isti nada da nije tako? ;D LM, mjenjam brzinu kad mogu, ali nekad je kolona pa je onda to...kako da kazem... "rad".... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Naucnik 0 Napisano Mart 12, 2010 U prolazu, 82 postova Prijavi odgovor kao problematičan prodaj tu babu na otpad i uzmi neki motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 12, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan prodaj tu babu na otpad i uzmi neki motor Pravi naucnici se prepoznaju po jednostavnim rijesenjima komplexnih problema. Bravo. Znam da nisi namjerno, ali zaboravio si da prijavis gdje se dijele neki motori? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...