Jump to content

Moto Zajednica

Vibracije na 120 km/h

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Svi smo vjerovatno iskusili da se na nekih +/- 100-120 km/h u najvisem stepenu prenosa, bilo kod auta bilo kod motora, nabode onaj najgori broj obrtaja, kad se "potrefi" rezonancija i sve pocne da vibrira, onako tupo, ...pocne da "bruji" da tako kazem.

E, sad, kako znati kad je to normalno, a kad je previse?

Ja sam nedavno zamjenio XJ(1) za drugi XJ(2). I na jednom i na drugom sam imao te vibracije na 110-120 km/h.

Posto zimi stavim aluminiumski lim preko killera, onda to posebno dodje do izrazaja, kad lim pocne da zvoni jace od zvuka motora i vjetra.

doticni alu lim:

Foto-HLMJGSSK.jpg

Ali na ovom zadnjem XJ-u se lim manje cuje, zato sto ga motor nadglasa. Ako vozim konstantno 120 km/h onda se pojavljuje patern brundanja..."u valovima" brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm brrrRRRrrrm i tako non-stop, kao da mi neko bushi mozak.

(ovo malo r je kao lakseg intenziteta a veliko R jaceg, znaci krene lagano, intenzivira se, opada i onda opet sve ponovo)

(jedan "brrrRRRrrrm" traje mozda malo vise od 1 sekund, a pauze izmedju skoro nema)

Ne bilo mi mrsko, poskidam oklope i dotegnem sve nosace bloka, ali svi su bili vec dotegnuti (kljuc samo kliktao).

Motor je udaren odozada i malo je iskrivljen ram / podignut rep.

Foto-MPZ8OBKQ.jpg

Sta je to, sta... ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Uh Mile ti i tvoje pitalice.

Mislim da ces tesko da dodjes do resenja.Neke su sprave jednostavno takve kakve su.Uzmi ili ostavi

Vibracije mogu da krenu i od radilice,kvacila,nepravilno nastelovanih karburatora,ventila.Guma,tockova i njihovih komponenti itd...

Usput,promeni krstarecu brzinu.I gledaj da ga ne drzis dugo na jednom istom gasu.To brrRRRrrrm,brrRRRrrrm u odredjenom intervalu se zove frekvencija,to verujem da znas.Zbog toga se mostovi i zgrade ruse,a Boga mi ni motorima ne prija.

@tocarnik

??? Moze neka elaboracija, posto sam slican problem jednom rijesio dotezanjem bloka na ram (bio se olabavio).

@pronto

Jel ti uvijek saspes covjeku u facu ono sto se isti nada da nije tako?  ;D

LM, mjenjam brzinu kad mogu, ali nekad je kolona pa je onda to...kako da kazem... "rad"....

prodaj tu babu na otpad i uzmi neki motor

Pravi naucnici se prepoznaju po jednostavnim rijesenjima komplexnih problema. Bravo.

Znam da nisi namjerno, ali zaboravio si da prijavis gdje se dijele neki motori?  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja