Loki 5 Napisano Januar 6, 2011 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Sisak Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja predložim jednu zanimljivu rutu kroz SLO, pogotovo za one koji vole makadam i lokalne cestice. U 9mj. 2010 smo prošli ovu rutu. Polazak iz Siska-Maribor(montiranje novih guma)-Dravograd-Črna na koroškem-pa makadamom i prekrasnim krajolikom do Solčave- Logarska dolina, pa malo u Austriju na Pavličevo sedlo-opet Slo- Jezersko, između Jezerskog ( lijepo jezero sa odmorištem) i Kranja ima jedno krasno jezero sa restoranom i nekavim kao samostanom ili tako nesto, zatim Kranj - Bled - Bohinj, onda opet lagani makadam na Nemški roft - Žali log-Dolenji novaki ( tu obavezno pogledajte Partizansku bolnicu Franja, skrivenu u kanjonu)-Idrija, simpatičan rudarski gradić, taman na festival naletili ali kišurina sve uništila. Onda iz Idrije malo prema Tolminu do Partizanske tiskare (nikad nije bila otkrivena u ratu, nije ni čudo kad vidite gdje je), 30-ak km od Idrije, obavezno posjetiti ali obući laganu odjecu i tenisice, nikako ne kao mi u moto opremi( skoro sam umro, oko 3 km najprije niz brdo, pod skoro "90" stupnjeva a onda nazad, mislio sam zvati sluzbu za spašavanje. Nakom par piva okrepe nazad za Idriju- Postojna i vozi kući. Nadam se da ce nekom pomoci u odabiru rute, u svakom slučaju krasna zemlja i svakako za preporučiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Januar 13, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Lepote Slovenije "na naš način" :lol: Slovenije ne dam nikoli refren: Hej-ej Naj mi vzamejo otroke ženo, službo, hišo, psa. Dam jim avto in ledvico, vse le Sloveni- le Sloveni- je ne dam nikoli!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Januar 13, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od mojih hitova. Buldozer-Slovinjak punk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Januar 13, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Gledajte da oženite Lalajka kada bude došao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Januar 14, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan bratiće je nedavno obišao sloveniju ... preko mađarske, austrije, Švicarske, pa za Italiju ... :jee: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Januar 24, 2011 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Povremeno odlazim u Sloveniju, sto poslovno sto privatno. Divna zemlja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maus 57 Napisano Jun 28, 2011 U prolazu, 40 postova Lokacija: Ljubljana - Slovenija Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-10RR, S-KTRC, KIBS, Performance - 2017 Prijavi odgovor kao problematičan postavljena je internetna stranica sa lokacijama, gde se može prespavati kod njih, negde za koju noč bezplatno i daju prostor na svojoj privatnoj zemlji. to je link: http://motolokacije.si/ .... to je tek početak i mislim, da je mogučnost, ako se prijavite i vi nudite slično u koliko dobijem nove informacije ... javljam lp maus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Februar 26, 2012 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je bila ziva tema ali ne vidim puno putopisa Ima li zaintersovanih za 2012? Ova godina je najavljena kao recesijsko-recesijska pa ako se obistini,onda ce Slovenija za mene biti najzapadnji-zapad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Februar 26, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ja se spremam sa suprugom za odlazak u Sloveniju, naravno motorom. Obezbedjen mi je smestaj kao i obilazak Slovenije a sve to u organizaciji mog dragog prijatelja Milana. Jedva cekam jer znam da ce biti super tih 5-6 dana u Sloveniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Februar 27, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Tko voli makadam, nezaobilazno mjesto je prijevoj STOL KOBARIŠKI, preko planine Stol sjeverno od Kobarida. Izuzetan pogled i zanimljiv put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 605 Napisano Februar 27, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasamajstor 54 Napisano Februar 27, 2012 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1200ST Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da bude ove sezone organizovan Moto reli kroz SLO.Bicu blagovremeno obavesten od strane moto kluba Orange Family. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 7, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna sta mi je potrebno od papira do Slovenije. Neko kaze da moram da izvadim medjunarodnu dozvolu i sta jos? Ako neko zna neka mi pomogne jer mi je ostalo jos nepunih mesec ipo do polaska. Da imam i saputnika na motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 7, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je do SLO trebalo samo pun rezervar goriva i dobra volja... a za ulazak u SLO samo putovnica.... čak me nisu tražili ni zeleni karton ... obavezno kupi vinjetu ... po tom pitanju su zajebani poprilično .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 7, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Treba ti biometrijska putna isprava, to verovatno znaš, zelena karta mislim, da ne treba više, takođe ne međunarodna dozvola. Vinjete su ti na prvoj pumpi iza granice. http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/Nacini_placevanja_cestnine/Vozila_pod_3500_kg/Vinjeta_228.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 7, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan neznam postoji li kakva razlika između HR i SRB u putovnicama (pasošima) ... ali meni nije trebala biometrijska prošli mjesec ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
70robert 0 Napisano Maj 7, 2012 U prolazu, 2 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: GS 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je do SLO trebalo samo pun rezervar goriva i dobra volja... a za ulazak u SLO samo putovnica.... čak me nisu tražili ni zeleni karton ... obavezno kupi vinjetu ... po tom pitanju su zajebani poprilično .. Tako je, obavezna vinjeta za avtoput: Polletna vinjeta za (enosledna) motorna vozila (motorna kolesa)25,00 EURTedenska vinjeta za (enosledna) motorna vozila (motorna kolesa)7,50 EUR Za vožnjo brez vinjete so kazne od 300 do 800 € Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 7, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan neznam postoji li kakva razlika između HR i SRB u putovnicama (pasošima) ... ali meni nije trebala biometrijska prošli mjesec ... Vi nikad niste imali ni viza, a ostali jesu, EU uslovljava nove pasoše za ostale nacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Maj 7, 2012 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan moguće... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 7, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan Da za vinjete znam ali sam u nedoumici da li mi treba neko medjunarodno osiguranje i medjunarodna dozvola koja se pokazuje na granici prilikom ulaska u Sloveniju. Novu saobracajnu, novu dozvolu i nov - biometriski pasos imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
70robert 0 Napisano Maj 7, 2012 U prolazu, 2 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: GS 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Da za vinjete znam ali sam u nedoumici da li mi treba neko medjunarodno osiguranje i medjunarodna dozvola koja se pokazuje na granici prilikom ulaska u Sloveniju. Novu saobracajnu, novu dozvolu i nov - biometriski pasos imam. Samo ispravno vozačko dozvolu, koji imaš za po Srbiji i zeleno karto. http://www.amzs.si/si/433/MVD_Mednarodno_voznisko_dovoljenje.aspx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Maj 7, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj brinuti, nikad nisu tražili međunarodnu dozvolu, osiguranje nije obavezno, nego je tvoj lični izbor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
klimbra 13 Napisano Maj 8, 2012 U prolazu, 58 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Ne brinite.......samo vi dođite......pa da se popije po koje pivo.........da vas malo vodimo okolo......da probate specialitete......al kolko znam Mausa......on će vas sakriti.....i nikom ni reći ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan24 322 Napisano Maj 8, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Aprilia Caponord ETV 1000 ccm Prijavi odgovor kao problematičan U planu je da se svrati i u Ljubljanu. Pa vidimo se tamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...