Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi preticanja

Recommended Posts

• U prolazu, 95 postova

A i po novom zakonu je tako:

Član 57.

Vozač ne sme da pretiče drugo vozilo neposredno ispred raskrsnice ili na raskrsnici koja nije sa kružnim tokom saobraćaja.

Neposredno ispred raskrsnice i na raskrsnici vozač u slučaju kada se kreće putem sa prvenstvom prolaza, sme da pretiče:

.........bicikl, moped ili motocikl.

Znaci, jos jedna potvrda ravnopravnosti motornih vozila u saobracaju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7590 postova
  • Motocikl: TDM 900

Da, jer kada ih pretice ne prelazi u drugu traku, kontaju da mi idemo uz ivicnjak sto je meni LUDOST. Inace, danas me je zaustavla patrola, proverili mi dokumenta i ajde rekoh da pitam da li je zabranjeno provlacenje do linije ravnjanja. Policajac mi rece da nije i da to ne smem da radim jer bi mi pisao prekrsaj, odnosno obilazanje kolone sto je zabranjeno.

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Evo jos nesto sto nije vezano za grad. Zabranjeno je preticanje traktora na putu na punoj liniji iako on vozi 10 na sat.

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Evo jos nesto sto nije vezano za grad. Zabranjeno je preticanje traktora na putu na punoj liniji iako on vozi 10 na sat.

Zar se ne racuna da je do 30km/h zaustavljeno vozilo...?

Da, ali i on čini prekršaj ako se ne skloni na PRVOM mogućem mestu, da ne bi pravio kolonu iza sebe.  ;)

A cesto ih bas boli da se sklone... >:( >:(

• 4_tocka_i_karoserija, 2020 postova
  • Motocikl: -

Pre par dana sam prestigao traktor preko pune linije, i dočakaše me panduri...

Srećom, prodjoh samo sa 'usmenom opomenom', ali definitivno nema preticanja na punoj...

P.S. Nismo se ni 'dogovarali' - fini neki ljudi

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Pre par dana sam prestigao traktor preko pune linije, i dočakaše me panduri...

Srećom, prodjoh samo sa 'usmenom opomenom', ali definitivno nema preticanja na punoj...

P.S. Nismo se ni 'dogovarali' - fini neki ljudi

Ljudi, vozila koja se krecu ispod 30km/h, se vode kao zaustavljena vozila, i automatski se operacija zove obilazenje zaustavljenog vozila, a ne preticanje, zato su te i pustili, jer nijedan sudija ne bi pokretao postupak zbog traktora... Proverio... ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ali su "gospoda" zato našla za shodno da ga zaustave i propisno izmaltretiraju!!! Pih, kakvi jadnici  >:( >:(

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

Kod nas u Banja Luci bas neki fini policajci, rijetko kad da nekog na sportaku zaustave , vjerovatno vise navikli da niko nece da stane a da ih mogu uhvatit i ne mogu bas...ako ga uhvate, svako ima rodjaka u policiji pa i ne bude neka kazna. Sto se kolone tice, normalno da ces se provuci, to i jeste jedna od velikih prednosti motora (pored potrosnje) sto ne moras cekati u guzvi!

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Lako je vama sa vecim motorima kad vas vidi murija i pusti ce vas dok jedva docekaju da vide neki manji motor od 50ccm tad samo zaustavljaju i kad treaba i kad ne treba  >:( znaci iza mene stoji muraja a kolona  ispred pored mene prolece r1 kroz onu kolonu murija nista  :-\ a kad bi ja krenu bilo bi samo rotacija i aje lepo dokumenta.

Ali bice i kod mene uskoro nesto bolje pa kad ga razvucem moci ce samo da se cesu.

A po tom zakonu gde ja jedva idem 60km/h u vecini slucajeva stojim (30km/h)  ;)

Lako je vama sa vecim motorima kad vas vidi murija i pusti ce vas dok jedva docekaju da vide neki manji motor od 50ccm tad samo zaustavljaju i kad treaba i kad ne treba  >:(znaci iza mene stoji muraja a kolona  ispred pored mene prolece r1 kroz onu kolonu murija nista  :-\ a kad bi ja krenu bilo bi samo rotacija i aje lepo dokumenta.

Ali bice i kod mene uskoro nesto bolje pa kad ga razvucem moci ce samo da se cesu.

A po tom zakonu gde ja jedva idem 60km/h u vecini slucajeva stojim (30km/h)  ;)

Kako mislis da bi te stigli ako stoje u koloni...? ;)

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

eh sad :P

Poenta je da nisu ni jedanki prema motorima.

Bilo je prilika da me je sleper zaobilazio i covek me ladno zakaci za retovizor on nist anije video j akad nisam izginuo a pozadi ortak ni on nista nije video a isao sam po sredini puta bilo je jos takvih likova koji negledaju.

To je tacno, sa starim kineskim prometalom od 200cc sam uglavnom bio bezbedan po gradu u smislu da sam mogao da sa semafora zapalim vecini, a pre sledeceg se provucem kroz kolonu, tako da nisam imao neki problem sa nervoznima, ali na putu, kad te obilazi prazan sleper sa 110kmh, prikolica mu leti levo desno, a ti ne mozes brze... >:( >:(>:( >:( Najmanje 250cc i to ne bas najslabiji, pa moze da se prica o bezbednosti... A po gradu, nikad, ali nikad se ne zabijaj na kraj kolone, ili da stojis u istoj, bolje da te svaki dan hvataju zandari, nego neko jednom da te stigne na kraju kolone sa 80kmh... >:( >:(>:( >:(

Mog kuma je na skuteru covek u Kneza Milsa pokupio gepekom auta naravno vozac otsio a kum se prosuo po ulici nije znao gde je.

Jednom me autobus na magistrali izgurao na pocetak bankine da nisam stao...

Sad kad god izadjem na put samo po stredini pa nek se muce da me zaobidju bolje nego da zavrsim u kanalu pored puta.

Al ko savlada voznju u takvim uslovima lako ce on na vece i jace :P

• In memoriam, 103 postova

Samo da vidim tog motoristu,nema veze koji motor vozi,da nepretiče na Gazeli kada je vreme špica.Što reče neko ako mi motor nesluži svrsi radije ću kolima sa klimom na + 30.Mislim da ljudi koji nisu iz Beograda nemogu da shvate šta se ovde dešava i kakve su gužve.

I KOLIKO RETROVIZORA OTPADNE.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Iskreno, ja vodim računa o retrovizorima automobila. Vozim i ja auto i ne bih voleo da mi neko pokupi isti. Ali se i sklanjam kad sam u koloni a vozim auto. Odnosno, uvek ostavim mesta u sredini za prolazak motora.

• In memoriam, 103 postova

Vodim računa o retrovizorima .jako, naravno i gledam u njih.Svaki pravi bajker automobil vozi na jedan drugi način i stalno mu je u podsvesti da može da naiđe neki motor.Opet to je moje mišljenje i ja tako razmišljam i vozim automobil,drago mi je da me prodje bajk a i da ga vidim.Naročito nekog stranca kada vidim natovarenog u full opremi prvo se sklonim da čovek vidi da nismo svi stoka a onda mi je tako krivo što nisam na njegovom mestu!!!

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

smo da se ubacim.

to da zaustavljaju slabije motore i one koji poštuju ograničenje nezavisno od kubikaže je apsolutno tačno. Više puta sam doživeo da projure pored mene a ja ko tetka na pravcu kod siva i naravno mene zaustavlja e sad čim ih vidim dajem ako mogu veći gas i odma okreću glavu na drugu stranu.

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Primer od juce: Scuba i ja uredno idemo Takovskom uzbrdo, u koloni i na prvom crvenom semaforu provucemo se izmedju dve kolone i stanemo prvi...sa nase desne strane Micubisi sa Interventnom :D Policajac otvorio prozor i kaze nesto u smislu svaka vam cast kad uspevate tolikim mrcinama da se ladno provucete i da nikog ne zakacite? ;D

Znaci ima ih svakakih i dobrih i losih a mi treba da se oslonimo na srecu :P

Jesenas na adi gde se ukljucuje sa padine ja na semforu gledam levo stoji kolana i vidim meni zeleno ja gas i pravo kad ono pesaci ja gldedam da i da kocim reko jok i legnem u krivinu prodjem njih kad murija iza mene rotacija ajde sad stani papiri i kazna 30e skretanje na uslovno zeleno ne propustanje pesaka od tad ima skoro 6 meseci jos mi nije stigla kazna  ;) Ovde sam ja bio kriv :(

Komsiju uvatio pajkan na jednom smskom putu kako vozi bez dozvole (skuter od 50ccm) a tamo nikad zive duse.

A sta je radio pajkan pa vrsio malu nuzdu sede na bmw-a i zaustavi ga napisa u kaznu i ode.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja