Jump to content

Moto Zajednica

iridijumske svecice???

Recommended Posts

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

U svakom cete uputstvu za upotrebu (user manual) naci,da se pre montaze novih svecica prekontrolise zazor.

To sto svecica nosi neku oznaku,prvenstveno se odnosi na njenu toplotnu vrednost,a ne na zazor izmedju elektroda.

Uostalom to je operacija koja zahteva bukvalno par sekundi,i trebalo bi je ponavljati sa vremena na vreme.Ljudi obicno pogledaju svecicu kad se nesto desi,a mozda se ne bi desilo da je zazor "po PS-u"  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Evo konkretno za moj model kawe...iridijum...u mass company!

Šifra Vrsta proizvoda Naziv J.mere Kat.broj Opis Pakovanje Paleta Cena sa PDV-om

2391 SVECICE IRIDIUM CR9EIA-9 KOM 6289 4 0 1.067,00

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Šifra Vrsta proizvoda Naziv J.mere Kat.broj Opis Pakovanje Paleta Cena sa PDV-om

10100 SVECICE IRIDIUM IMR9A-9H KOM 6966 0 0 2.236,00

Cena na njihovom sajtu! Ipak je skuplje za odredjene motore!

Ovo su dva potpuno razlicita priozvoda.

Kod CR svecice,koja bi uzgred budi receno,trebalo da ima prefix IX,samo je centralna elektroda iridiumska.

IMR je nesto drugo.Centralna je i ovde normalno iridiumska,a "jezicak" je oblozen Platinom,da bi duze trajao.Otud' i jaca cena

"Obicne" svecice se po pravilu menjaju na 24000.

Za te malo jace iridijumske,jednom prilikom mi je receno 35000,tako da mi deluje prilicno logicno.

Bez obzira na ove brojke,moze mnogo pre da im se dodje glave,a da nisu u pitanju "kineske" svecice.

Hoce li one dogurati do ove cifre,zavisi od stanja motora i od nacina voznje.Naravno da svecica moze da bude falicna,ali nije uvek svecica kriva.

Ja sam o tome vec pisao,usput postoji ovde i jedna tema u kojoj su slikana stanja,tj. izgled svecice.Mislim da je autor "sszgo" i nije mi jasno zasto nije negde "zalepljena"

Znaci svecica ume da bude dobar pokazatelj sta se desava u motoru,pa je vrlo pozeljno skinuti je (ih) i pregledati (gde to nije preteranao komplikovano,mada i tada...) i PREKONTROLISATI ZAZOR.

Ako zivi i radi (svecica) u okruzenju za koje nije predvidjena,prerana smrt je za ocekivati i ne bi uvek trebalo da se pripisuje samom kvalitetu svecice.

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki zx6r 2007
  Citiraj

"Obicne" svecice se po pravilu menjaju na 24000.

Za te malo jace iridijumske,jednom prilikom mi je receno 35000,tako da mi deluje prilicno logicno.

Bez obzira na ove brojke,moze mnogo pre da im se dodje glave,a da nisu u pitanju "kineske" svecice.

Hoce li one dogurati do ove cifre,zavisi od stanja motora i od nacina voznje.Naravno da svecica moze da bude falicna,ali nije uvek svecica kriva.

Ja sam o tome vec pisao,usput postoji ovde i jedna tema u kojoj su slikana stanja,tj. izgled svecice.Mislim da je autor "sszgo" i nije mi jasno zasto nije negde "zalepljena"

Znaci svecica ume da bude dobar pokazatelj sta se desava u motoru,pa je vrlo pozeljno skinuti je (ih) i pregledati (gde to nije preteranao komplikovano,mada i tada...) i PREKONTROLISATI ZAZOR.

Ako zivi i radi (svecica) u okruzenju za koje nije predvidjena,prerana smrt je za ocekivati i ne bi uvek trebalo da se pripisuje samom kvalitetu svecice.

apsolutno se slazem sa tobom,svecica je naj bolji indikator lose smese...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja