Jump to content

Moto Zajednica

Ko se razume u aparate za varenje?

Recommended Posts

• Drug član, 1135 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ovo nije dobro izvareno… to je samo nalepljen var, tj ne drzi nista…poslusaj @misa-pei… mig mag postupak zavarivanja deluje lakse nego elektro lucno ali nije bas tako. Imam isti aparat i nije za deblje materijale od 3-4 mm

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT
Imaš laku ruku   

Smanji brzinu žice. Previše je debeo var. Mali se poigraj sa brzinom i strujom. tu si negde. Važno je da se obe strane materijala istope i vežu sa varom. Obrati pažnju na količinu gasa. Treba da ti bude između 8-10 l. 

Verujem da je ovo samo proba, ali obe strane materijala moraju da budu savršeno čiste kad se radi mig/mag. Za elektrolučno je ipak malo drugačije, mada se i tu preporučuje sjajan metal.

Kriger AC ima odlične klipove kako se zavaruje.
Mišo, šta reče za onaj Parkside sa punjenom žicom, valja li čemu?

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

• Drug član, 2922 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Imaš laku ruku   

Smanji brzinu žice. Previše je debeo var. Mali se poigraj sa brzinom i strujom. tu si negde. Važno je da se obe strane materijala istope i vežu sa varom. Obrati pažnju na količinu gasa. Treba da ti bude između 8-10 l. 

Verujem da je ovo samo proba, ali obe strane materijala moraju da budu savršeno čiste kad se radi mig/mag. Za elektrolučno je ipak malo drugačije, mada se i tu preporučuje sjajan metal.

Kriger AC ima odlične klipove kako se zavaruje.
Pratim dugo Krigera, sto sta sam pokupio od njega. Ovo je bukvalno 3-4 var, samo sam probao. Svjestan sam i ja da penwtracija vara nije duboka, posle sam smanjio brzinu zice i dobio malo dublji var ali nisam cackao vise jer em praznik, em sam imao drugih obaveza. Druga stvar je sto nisam kupio masku na glavu vec jednom rukom varim, a drzgom drzim masku i odma var nije ujednacen u sirini kako bi bio da imam oslonac na drugoj ruci. Opet primjetim iako se vidi da bi mi godilo svjetlije staklo. Ali to cu sve uzeti dok zeni malo zamazem ocl, ne smijem sad odma sve

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3010 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
24 minutes ago, Vojkan said:

Mišo, šta reče za onaj Parkside sa punjenom žicom, valja li čemu?

‚Nisam ga probao. Na netu kažu da može da solidno posluži za hobi ili rad na terenu. Praktičnost je na njegovoj strani. Mada se svi slažu da je slab za nešto ozbiljnije debljine. I svi se slažu- koliko košta, dobar je. Nije bačena para.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 1010 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Dobro očisti materijal kako i kolega kaže i ili povećaj amperažu ili smanji brzinu žice, sve zavisi od debljine materijala recimo ovde bi ja povećao amperažu.

‚Nisam ga probao. Na netu kažu da može da solidno posluži za hobi ili rad na terenu. Praktičnost je na njegovoj strani. Mada se svi slažu da je slab za nešto ozbiljnije debljine. I svi se slažu- koliko košta, dobar je. Nije bačena para.
E bas skoro gledah Krigera gdje je sa svojim direktorom pokazivao razlike izmedju punjene i obicne zice. Neki zakljucak je da je punjena zica buducnost za mig varenje, e sad dal je i cijenovno isplativo to vec ne znam

Ja bih svakako kupio i aparat sa punjenom žicom, ako ni zbog čega drugog, onda jer ti gas nestane u najgorem mogućem momentu :D 

Imam dve boce, ali opet se desi "stativa", ne dopunim praznu i jbg. 

Preporuka svima je da imate bar dve boce. Koštaju, ali opet nije strašno. A i to za atest... kako gde traže da je važeći. Uglavnom tamo gde pune na licu mesta, nije problem. Oni na Banjici su komplikovani do zla boga. Te ulaznica, izlaznica, večito se čeka, idi kod onog da ti otvori nalog, kod ovog da platiš... kao da kupuješ nitroglicerin. 

Punjena zakon za rad napolju po vetru (kažu majstori)

I jedni i drugi imaju prednosti i mane. Glavna prednost aparata sa punjenom žicom je rad na terenu gde je praktičniji i za amaterske radionice gde je jednostavnije bez nabavke gasa i boce. Za ozbiljnije poslove u radionici ekonomski isplativiji je aparat sa gasom. Probao kod komšije aparat sa punjenom žicom ( možda i taj iz lidla ne sećam se) ali taj jeftin pa baš i ne mogu doneti sud o tim aparatima.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

Nedaju pundravci mira, gdje CO² aparat, a da nema kolica, ne ide
Malo sam se smorio, a i rucao, pa cu nastaviti kasnije, vrijeme je da se opruzim malo.667afe2e7f78fdc82ebd73cd1903dff7.jpg

• Sviđa mi se 8

• Drug član, 2316 postova
4 hours ago, Vojkan said:

Punjena zakon za rad napolju po vetru (kažu majstori)

Jeste ali zato je unutra otrov.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Tačno, piše u uputstvu da se ne vari u zatvorenom prostoru ili bez ventilacije, koliko se sećam sada.

• Sviđa mi se 1

Čitao si uputstvo?!?

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

7 hours ago, Bigor said:

Nedaju pundravci mira, gdje CO² aparat, a da nema kolica, ne ide emoji28.png
Malo sam se smorio, a i rucao, pa cu nastaviti kasnije, vrijeme je da se opruzim malo.667afe2e7f78fdc82ebd73cd1903dff7.jpg

Pre nego što završiš, savet ti je da napraviš  mesto za bocu. Tako sve šetaš po radionici. I odmah napravi mesto za veću bocu. Lako će manja da se podglavi, ali ako dokupiš i veću, eto problema. Za pričvršćenje ti savetujem da napraviš ušice i staviš stari kožni kaiš. 

Napravio sam vec rekoh da sve zavrsim pa onda da izbacim slike ali evo.
Taj aparat je vise za mene onako hobi, cisto sumnjam da cu uzimati vecu bocu ali opet nikad ne reci nikad. Prvobitna ideja je bila da protirim kais, pa sam stavio 2 parceta kutije kroz koju bih ga provukao, a onda vidim kako bas i ne ide da se boca naslanja na njih. Oda rekoh ubacim flah, kada sam poceo raditi, vidim da bih ja to fino mogao izmotati i napraviti selnu koja bas drzi bocu. Ostalo jos rukohvat, tockici i farbamje. Najvjerovatnije cu i na dno neku plocu lima ili spere sta nadjem.45490ae58178c9017c156cbd4e49070e.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1135 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Odlicno je ispalo, htedoh danas da ti predložim da postaviš laminat na pod, ali vidim da si ga već upotrebio…

Kad budem bio kući slikaću moja kolica sto sam napravio, nešto slično kao tvoja 

Promenio član bobangsxr
  • Sviđa mi se 1

Valjda će da metne 2 točka

Dobro Vojo turicu tockove ne brini

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Rodjaci kako da znam koliko gasa imam u boci? Tamo n apumpi mi prodavac reve da ostavim kilo 2 da ne potrosim sve iz nje kako ne bi morali provjeravati ventil ali ja ne znam kako da provalim koliko je u njoj. Mislio sam da ce biti mozda rosna u dijelu gdje ima gasa ali nista od toga.

Pre 3 sati, Bigor je napisao:

Rodjaci kako da znam koliko gasa imam u boci? Tamo n apumpi mi prodavac reve da ostavim kilo 2 da ne potrosim sve iz nje kako ne bi morali provjeravati ventil ali ja ne znam kako da provalim koliko je u njoj. Mislio sam da ce biti mozda rosna u dijelu gdje ima gasa ali nista od toga.

Previše sporo se troši da bi se orosila. Inače troši do kraja jer si sve platio. Jel imaš manometar? Na manometru se vidi kad pritisak u boci počne da opada to je to. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja