Jump to content

Moto Zajednica

II Novogodišnja akcija Kulina - 24.01.2010

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Za sada imamo 4 vozila za oslobodjenje od putarine.

Reg. tablice necu javno da objavljujem.

Ako jos neko planira da se ukljuci u akciju svojim vozilom , molim da se sto pre javi da posle ne bude kasno.

Sada je Petak, 22. Januar oko 9h00 sati ujutru.

Zahtev se salje oko podneva tako da imate jos oko 3 sata za prijavu .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Prijavljeno jos jedno vozilo.

Kolona od 5 vozila krece u nedelju.

Prijavljivanje zavrseno.

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Večeras će u VIR-u opet biti veselo, pakovanje paketića :D

• Malo Zlo, 753 postova

Da li je neko rekao bananice?  ::) ::)::)

NaraFno, ja sam na dijeti... Ali, reko` da maznem koju za Skubica... Posto vidim da mu cika Rajko brani...  ;D

• witch, 476 postova

Pakovanje zavrseno!!!

Dva Severianova kombeta je Dr Bane zdusno naslagao uz pomoc Dextera,Pabla,Lancie,Arakisa,Scube i tetke mu Scuba,Violete,Igora,Mire i Dakija.Sutra u 9:00 polazak!!!

Hvala svima koji su se odazvali akciji (Severianu na ustupljenim vozilima i Turbopedji koji je sredio besplatne putarine za nasa vozila), naravno i ostalima koji su doneli odecu  za decu iz Kulina!!

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Lako je tebe, Arakise, tebi je pikap na 5 min od kuće a ja ustajem u pola 7. Mrzim da ustajem rano. I nije bilo bananica. Uzo sam gmr-ove.

• Çelebi, 2415 postova

Dobro jutro, ima li živih? Oće neko nešto danas da radi? Aj dižite se, ne mogu sam da vozim troja kola  ;D

Ustao i ja u pola 8 i evo lagano krećem da se nađem sa Dexterom, da uskočimo u svoj pikap i veselo, uz pesmu, krenemo ka Kulini :D

Neka nam je srećan put po ovom snegu i ledu :D

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

...umorni, jako. Slike bih sutra, bas sam na nekom kraju snage, jedva i ovo pogledah na forumu.

Utisci ukratko - odlicni, i to u kompletu. Putovanje, drustvo, organizacija, prijem u Domu, ma sve redom nabrojeno i nenabrojeno, pun pogodak.

• Çelebi, 2415 postova

Ne treba mnogo reči da bi se opisao današnji dan ali isto tako se ne može opisati ni svim rečima na svetu. Možda ova izjava ne deluje smisleno ali je upravo tako. Divan dan za bilo koji put bilo gde ali još je lepši jer smo učinili veliko delo. Ko nije bio u domu u Kulini, džabe mu se priča jer to treba doživeti. Ko je već bio tamo, tačno zna o čemu govorim. Imali smo čast i zadovoljstvo da provedemo skoro ceo sat u prijatnom razgovoru sa direktorom doma koji nas je upoznao sa njihovim radom, naporima, uspesima i ne tako slavnom budućnošću koja ih čeka kao ustanovu. Prošli put, tokom naše prethodne posete je bio sprečen obavezama da nam posveti vreme ali je danas to učinio sa neskrivenim zadovoljstvom i radošću što smo ih posetili u ovolikom broju i ovakvim povodom. Njegovi saradnici su nam pokazali skoro ceo kompleks doma i upoznali smo i neke od štićenika kojima je ovo bila retka prilika da im neko dođe u posetu i provede vreme sa njima.

Iznenađujuće lepo sređen i doteran dom sa besprekornom higijenom se ne očekuje na tako zabačenom mestu. Više objekata različite namene su sredili sami zaposleni uglavnom iz svojih sredstava. Dom je do sada primao štićenike od svega par meseci starosti i tu uglavnom borave do svojih srednjih godina. Na žalost, danas smo saznali da će sva deca, štićenici, uzrasta mlađeg od 16 godina biti prebačena u Zvečansku a da će dom u Kulini ostati mesto u kome će svoje dane provoditi odrasli. Prava šteta jer je samo mesto tako mirno i spokojno da bi i svaki zdrav čovek poželeo da se tu nastani i boravi u tišini i na neverovatno čistom i zdravom vazduhu.

Naša pomoć u odeći, posteljini, tehnici, kozmetici i još mnogo toga je kao i svaki prethodni put dobrodošla i primljena sa zahvalnošću. Iznenadili smo direktora doma našom organizacijom jer nije očekivao da vidi grupu građana okupljenu oko ideje bezbedne vožnje motocikala koji svesrdno sakupljaju i donose humanitarnu pomoć. Kroz vrlo prijatan i konstruktivan razgovor u duhu bliskosti, smo pokazali obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i obostranu želju da se ta saradnja nastavi i u budućnosti. Predstavili smo se našem domaćinu koji je  i sam počeo svoju karijeru na Tomos Kolibriju jer prošli put nije stigao da nas primi zbog obaveza.

Retko gde se može videti takav trud, zalaganje i stručnost na jednom mestu sa takvim uspehom. Domaćin nas je upoznao i sa knjigom pod naslovom "Mučenje umesto lečenja" koja je rezultat nečije ideje da dođe, ostane tu tri dana i uspe da ne snimi i objavi ni jedno slovo ili snimak o nečem dobrom a uspe da snimi i iskrivi sliku o domu na takav način da ga predstavi kao srednjevekovno mučilište. Slobodno mogu reći da takvo mesto iz te knjige ne postoji u Kulini. Neka mi ne bude zamereno, ali sam video dečje sobe u stanovima koje ni izbliza nisu tako uredne i sređene kao sobe u kojima spavaju i borave štićenici doma. Štićenici doma, pokretni i oni koji su u stanju, sami spremaju svoje krevete, dnevne sobe, kupatila. Naravno da brigu o svemu tome vodi nekih 240 zaposlenih.

Akcija AMS-a je uspela ne samo zato što smo došli i poklonili posteljinu i dukseve, mada je i to uspeh, već je uspela jer smo okupili skoro ceo BJB svojim postovima i donacijama za nešto što inače gotovo da ne postoji u našem svakodnevnom životu jer budimo iskreni, ko je čuo za Kulinu negde u drugim medijima u poslednjih godinu dana? Naš uspeh je tim veći jer smo sakupili sve što smo mogli i što su članovi ovog foruma dali a da pri tome mnogi nisu verovali ni kome to ide ni da li će nešto od sakupljenih sredstava otići na pravo mesto. Sa zadovoljstvom mogu reći da je sve što smo skupili, sve donacije, prilozi u robi i novcu otišlo na tako lepo mesto sa potpuno neveselom pričom, strašnim slikama i još neveselijom budućnošću. Mnogi od štićenika nikad neće saznati odakle im duks, cipele, radio, jer jednostavno ne mogu to da shvate ali im i te kako znači da čuju muziku, vide živu sliku, spavaju u novim pižamama i u novoj posteljini. Naša donacija nije velika u materijalnom smislu, štićenici već imaju nešto od toga što im treba jer nismo mi jedini koji brinu o takvim stvarima. Ali je naša donacija velika jer je od srca, od ljudi koji možda nikad, osim na slikama koje će drugi postaviti, neće videti "Let iznadu kukavičjeg gnezda" puta mnogo, uživo.

Snažan utisak koje to mesto ostavlja na svakoga ko kroči tamo ne izaziva ni jezu, ni stravu, ni tugu. Naprotiv, tamo su divni ljudi koji rade neverovatno težak, sizifovski posao i srećni štićenici, svaki u svom svetu, daleko od stvarnosti nas "zdravih". Takvo mesto je vredno našeg truda. Kad kažem našeg, mislim na ceo ovaj forum koji se pokazao u svetlu dobrih ljudi spremnih da pomažu bespomoćnima. Hvala svima koji su svojim prilozima pomogli da naš današnji put bude plodan i sa koga se vraćamo punog srca a mnogi i punih očiju suza. Nemojmo propustiti da i u budunosti našim malim odricanjem učinimo veliko delo za nekoga na koga su zaboravili najbliži i o kome brinu blagi, dobri, izuzetno stručni i požrtvovani ali ipak tuđi ljudi. Pomozimo i štićenicima i zaposlenima da zajedno istraju u uspehu koji su do sada postigli.

edit: izmene su slovne greške jer sam prilično umoran

• Drug član, 1260 postova

Scuba, nakon ovog teksta vise ti nitko nece povjerovati da si ministar za govor mrznje.  ;) ;D ;D ;D

Prelijepo napisan tekst, svaka cast tebi i svima ostalima koji si organizovali akciju, a narocito Trinity!

Bravo!

• Çelebi, 2415 postova

Scuba, nakon ovog teksta vise ti nitko nece povjerovati da si ministar za govor mrznje.  ;) ;D ;D ;D

Prelijepo napisan tekst, svaka cast tebi i svima ostalima koji si organizovali akciju, a narocito Trinity!

Bravo!

Prema izmenjenim pravilima za postovanje na BJB http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=3002.msg36236#msg36236 (pod v.) sam ostao bez portfelja pa sad moram da pokažem pravo lice  :D :D :D

Evo stigoh i ja kući. Dexterr i ja smo odvezli pikapove na pranje i posle ih parkirali na određenom mestu, tako da smo malo odužili našu akciju. :D

Šta reći, utisci su još toliko sveži i jaki da ne znam kako ću i kada noćas na spavanje...ipak. puno mi je srce i hvala celoj BJB zajednici koja mi je omogućila da i ja budem mali "šraf" koji je doprineo da ova izuzetna akcija uspe u potpunosti.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja