Jump to content

Moto Zajednica

Ukidanje brojeva motora u saobraćajnim dozvolama?

Recommended Posts

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Jedva cekam da se ovo 100% proveri i onda iz Fiat Argente leti onaj sugavi benzinac sa dvogrlim karburatorom od 2000cc i "shatro" 110 konja i ulece neki ajnspric BMW :zvizduk:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma isto će biti kao i do sad (nažalost). Na tehničkom pregledu su obavezni da provere i broj motora i broj rama i brojeve da upišu u novu formu registracionog lista, tako da će u MUP-u pri registraciji uporediti brojeve sa onim koje već imaju u bazi podataka za taj motor.

Jedino u saobraćajnoj neće pisati broj motora.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Pazite, to može da ima i dobro opravdanje. Recimo, ako nije dozvoljen uvoz automobila koji ne ispunjavaju Euro 3 norme, onda verovatno nije dozvoljen ni uvoz starih motora. Znači, sama evidencija broja motora je OK, sve ukoliko se ne koristi radi neke globe (recimo porez na prenos u slučaju kupovine kod nas). Carina i porez pri uvozu su OK, naravno.

Pored toga, vodjenje evidencije o broju motora povećava mogućnost da se pronadju ukradeni automobili (ili lopovi).

dzaba smo se radovali :D

Ti bi samo da menjaš motore (agregate). Može, al' da se tipla brate :moto3:

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: sta na'vatam

To sa proverom broja motora je notorna glupost i tipicna za birokratsku drzavu kao sto je nasa...polovan motor(agregat) kosta 200e i niko nece vaditi ispravan motor iz automobila i stavljati stariji i neispravniji da bi narusio ECO3 norme. Pola motocikla od 2000.te pa na ovamo nemaju broj motora vec samo broj shasije, pa kad uvezete motocikl ceka vas (na radost drzave) jos oko 100e troskova kucanja novog PUS-a (br.mot) na bloku. A kad imate alu-blok onda vas ceka i zamena celog agregata kad ga razbjiu sa cekicem od 10kg prilikom kucanja broja i tuzenje sa AMSS ili ko vam je vec kucao (nekad pristanu i da zalepe plocicu sa brojem sa tecnim metalom kad im kazete da ce slomiti blok)...debilana.

Ja i nisam mislio na Eco3 automobile, već, recimo, na raspadnute Golfove II, recimo. Još uvek pola Srbije smatra da je to najbolji automobil i na sve načine bi pokušali da mu nabudže bilo kakav drugi motor koji nije milioner.

Ali i da je birokratija, jeste, slažem se.

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

A ako kupiš samo motor, recimo na otpadu? Šta je onda sa brojem šasije?

sa racunom sa otpada odes na registraciju i to je to ... bitno je poreklo motora da nije ukraden ...

• Podržavam 1

• skuter-servis, 406 postova
  • Motocikl: dr mr

Pa koji otpad ima fiskalnu kasu, koji je otpad prijavljen, obisao sam ih mnogoooo i saradjujem sa par i nijedan nema tu opciju :jee: znaci jos neke novost u buducnosti zakona :Mina: sve lepse do lepseg, Srbijo obozavam te iako pisem sa mukom

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

Postoji jos jedna mogucnost koju niko nije pominjao.Trebalo bi da u saobracajnoj ostane broj motora koji oznacava koji tip motora tj da se tacno zna o kom se agregatu radi dok serijski broj nece biti upisivan.Sto bi se reklo kada odes u servis po tim tipskim oznakama se tacno zna sta se ugraduje u isti,ili ti da se ne bi stavljao agregat koji je tehnicki drugaciji od onoga na koje je vozilo registrovano.Ovo je jedan od predloga ali nije stupio na snagu.

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

nikakav problem nije da se ubaci drugi agregat, ja sam pre 4 god to uradio, samo kad sam registrovao kola doneo sam račun i sve papire od firme koja ga je uvezla i ocarinila, u Mupu upisali nov broj u saobraćajnu i teraj dalje... Inače pohvalio bi ljude iz Overdrive-a iz Jajinaca koja se bavi tim uvozom agregata iz uvoza (Švajcarska)... Sad ne znam kako ide to sa Euro 3 agregatima, da li još uvek mogu da uvoze te starije ili ne... Ako nekom treba neka informacija evo vam njihov broj pa ih pitajte 0654007000

Promenio član Vuk HM

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: ...

nikakav problem nije da se ubaci drugi agregat, ja sam pre 4 god to uradio, samo kad sam registrovao kola doneo sam račun i sve papire od firme koja ga je uvezla i ocarinila, u Mupu upisali nov broj u saobraćajnu i teraj dalje... Inače pohvalio bi ljude iz Overdrive-a iz Jajinaca koja se bavi tim uvozom agregata iz uvoza (Švajcarska)... Sad ne znam kako ide to sa Euro 3 agregatima, da li još uvek mogu da uvoze te starije ili ne... Ako nekom treba neka informacija evo vam njihov broj pa ih pitajte 0654007000

Dobro ti si ubacio agregat koji je tehnicki isti kao i agregat koji si izbacio iz sasije?I sve ostalo je standardna procedura.

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Dobro ti si ubacio agregat koji je tehnicki isti kao i agregat koji si izbacio iz sasije?I sve ostalo je standardna procedura.

pa sličan je bio... samo je konjaža bila drastično manja (20ks +) (iz Švajcarske je agregat - uštrojen zbog njihovih regulativa) a od istog modela, konkretno Golf II GTI 8v...

• Vespa Servis Beograd, 617 postova
  • Motocikl: Vespa ET-4

sve u svemu..

brojeva motora na saobracajnoj fizicki nece biti...

a na cipu ce biti upisan...

agregati ce se menjati i ubacivati kao i do sada

ili sa papirima od uvoznika

ili sa izjavom o poreklu agregata koja se dobija u ljermontovoj i kosta

od 300-1.300 din zavisi od toga da li je agregat koji se ubacuje jos uvek u vazecoj saobracajnoj

znaci da je takoreci registracija jos aktivna

ili je reg.istekla za to vozilo oa je i potvrda skuplja...

potvrda o poreklu se dobija u ljermontovoj za 5 min. sluzi kao dokaz da agregat nije ukraden ako je vec zaveden kod nas u sistemu...

od papira treba im na uvid kupoprodajni ugovor...vlasnik agregata, i njegova licna katra i fotokopija iste na uvid...ne mora on licno da dolazi...kao i saobracajna dozvola...na uvid..gde se vidi da je taj agregatbas taj...

sve u svemu na zalost agregat kod nas nije rezevrni deo i drzava ce i dalje da uzima pare na ranorazne takse i gluposti....strasno...ali sta je tu je..

• Podržavam 1

• Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 353 postova

Drugovi moze li jedan mali savet?Naime nasao sam da kupim fiata na kome se ne vidi broj motora,otisao sam na jedan tehnicki pregled da ih zamolim da mi kazu gde se nalazi broj na motoru i taj radnik mi je pokazao mesto ali se broj ne vidi pa je on malo zagrebao sa srafcigerom ali se i dalje ne vidi,posle sam otisao na drugi tehnicki a onaj tamo je rekao da ne vredi i da ce se morati prekucavati brojevi.I nista od auta vratim se ja kuci i posle nekog vremena vlasnik tog fiata me zove i kaze da je uspeo sa lupom da vidi broj motora i da je svratio u neku agenciju gde su mu rekli da se vise ne uvodi broj motora u saobracajnu.E sada mene interesuje dali,sta i kako ja mogu da uradim to jest ako kupim taj auto sta ako se kroz godinu ili dve opet ne bude mogao videti broj pri registraciji vozila.A nisam bas u finajsijskoj situaciji da placam za prekucavanje ma koliko to kostalo >:(

Unapred hvala svima na odgovorima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja