Jump to content

Moto Zajednica

APRILIA RST FUTURA 1000

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 153 postova

Posle par sezona razmišljanja o njoj odlučio sam se...

Pregledao sve forume i čini mi se da oni koji je voze nisu pogrešili u izboru.

Neminovno uporedjivanje sa VFR kaže da je udobnija i lepša.Snaga-tu negde...Kako se vozi-videćemo!

Sve u svemu još jedna Aprilia u Srbiji čeka prvi sunčan dan sa temperaturom koja je barem u plusu...

post-3251-1287905989429_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

UUUUU prelep, čestitam.

Ajd daj još koju sliku...čini mi se da deli agregat sa Caponordom a i satove ???

Trebalo bi da ima par komada u Srbiji ???mislim da je Bokilić vozio fut prošle godine!U to ime vlasnici future dajte par reči-kako ovo čudo ide-meni se neda da probam??!!

Agregat je poznat,baš taj koji nosi i Caponord i RSV tako da servis nebi trebao da bude sporan :-\

post-3251-12879059900035_thumb.jpg

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Jeste agregat i satovi su isti.Znači da su na agregatu uslovno "mane" frajlauf, što se lako rešava time da se motor ne muči polu praznim akumulatorom i bobine koje su na kapcama svećica koje pašu od fiata i lako su rešive.

Verovatno su u samom agregatu u odnosu na Caponorda drugačije bregaste i podešenja u kompjuteru za ubrizgavanje.

Koliko konja i kila ima Futura? Mrzi me da sad tražim po bikez-u. :-\

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Stvarno retko dobar motor!VFR i ovaj motor su po meni najlepši sport-touring motori na putu.Inače snaga ovog motora je 114HP,težina je negde oko 190-200kg,što u princpu i nije puno...Šteta što se više ne proizvodi... :-[

• Ne silazi, 5554 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Sto se tice voznih osobina, na testovima nema manu. Sto se tice servisa i delova, ja se ne bih plasio. Uz uvazavanje nekih karakteristicnih problema koje imaju skoro svi motori, Rotaxi dugo zive.

• Svrati ponekad, 433 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADVENTURE LC 2015god, Piaggio Liberty 125ccm 2000god.

Ja sam skoro pazario Caponorda i u konsultaciji sa mojim majstorom covek kaze da nema nikakvih problema za servis,samo vodi racuna kao sto grof kaze da ti akumulator bude uvek dobar da nebi sjebao kvacilo anlasera.

Zaista jako lep motor i zelim da ti dupe utrne od voznje ;):D

Vec sam video makinu i pozeleo ti dosta kvalitetne voznje... ali dobro bre kako ti izlete ono da je lepsa od VFR-a... c c c  ;D

S,obzirom da je Honda verovatno bolji motor,kao i da sigurno bolje drzi cenu i da ju je lakse prodati-zameniti(kasnije),kvalitet RST-a po logici mora biti nesto drugo!!!Ukusi su razliciti a bilo bi i glupo da nije tako ;)

pozz druze!

P.S. u sredu najavljuju plus7 ;D

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: šerpa plav, penzionerski

Sretno vozanje!

Pre oko godinu dana sam razgovarao s Bokilićem oko RST-a. Ukratko mašina je jaka i luda, prve dve brzine joj i ne trbaju, udobna, našminkana, al nije za zemlju Srbiju što se tiče održavanja (prvenstveno zbog cena delova i dostupnosti istih jer su određeni sklopovi rađeni samo za Futuru - šta je tačno u pitanju nije specificiro), elektronika je kompikovanija u odnosu na daleko istočnjake. Bokilić je svoju prodao u delovima jer mu se nije isplatilo popravljati elektroniku koja polovna košta puno evAra.

E, sad ja prenesoh što je meni kazano, bez zle namere ili zavisti što imaš VAUUU makinu. Da se lepo navozaš, samo ulje i filtere menjao i benzin sipao.

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Svaki put kad vidim da je neko upravo kupio motor stegne me hronično oboljenje za koje sam na jednom američkom forumu pročitao da se zove "newmotoritis".

Prva vožnja,normalno upola gasa-nisam uradio servis a nemam ni zimske gume...

V2-vibracija,nešto novo za mene al čini mi se da ću se lako navići,štaviše...

Pada u ruke,još da nisam bio stegnut zbog uslova na putu rekao bih to je to!

Valjda će put sutra biti suv.

post-3251-12879060045354_thumb.jpg

post-3251-12879060045804_thumb.jpg

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

nije losa,al kad nesto crkne........e onda mnogo boli,,,al bas mnogo, a ide ko blesava,neverovatan motor,sto se od svake aprilije i ocekuje,po krivinama kao da si u sinama....ali...

long live japan  ;) ;) ;) ;)

• Svrati ponekad, 180 postova

odlicna drumska krstarica,da te sluzi mnogo,a sto se tice delova to je manje vazno od zadovoljstva koje pruza,...

srecno i puno lepih kilometra.

pozz...

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Cestitam,extra motor,nisam imao prilike da ga probam ali to je motor o kome razmisljam (sto se putovanja u dvoje tice) jer je Shiver poprilicno tesan ali uspevamo i sa njim.Kao i kod svakog Rotax-a redovna zamena ulja i to gradacija koju je proizvodjac propisao,nikakvi experimenti i samo gas.I jos jedna bitna stvar,po uputstvu vrhunskog servisera i trkaca,kada je takav V 2 u pitanju broj obrtaja uskladiti sa stepenom prenosa,2. od 2000 pa navise,3. od 3000 pa navise  itd.Time se izbegava ono stucanje kod jakoh V 2 agregata na niskim obrtajima.Sve najbolje i puno sretnih kilometara  ;)

• U prolazu, 50 postova

prelep motor...ogroman je...za putovanje dusu salo... a probao sam ga i ideee...extra... vuce kao nenormalan... samo ga ne treba spustati ispod 3000rpm zbog vibracija... sta vise da kazem... dugo da ga vozis ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja