Jump to content

Moto Zajednica

abby

Članovi
  • Broj tema i poruka

    156
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu abby

  • Rođendan 22.10.1965.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Subotica
  • Motocikl
    šerpa plav, penzionerski

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

abby's Achievements

Svrati ponekad

Svrati ponekad (2/6)

21

Reputacija u zajednici

  1. Mediterraneo, klapnu na filteru vazduha otvara vakum ventil. Prikazan je na sledećoj stranici linka koji si postavio, sa kompletnom instalacijom. Pozz Vlado
  2. Veliko HVALA organizatorima, kuvarima, šankerima i redarima koji su po Rajkovoj naredbi pazili da se ne izgubimo u organizovanoj koloni. Bio je lep vikend.
  3. 1. Marre 2. Marko4522 i Petrana 3. VladaSD i VesnaSD 4. PedjaBgd i Kaja 5. Wizard666 6. Arakis i Goca 7. Alekre i Alekrina 8. Sashac & Duca 9. Brca 95i &Dejana 10. Golub (+1 a mozda i ne) 11. mRadomir 12. Makikt 13. Arso i Matija (David prva izmena) pod uslovom da ne bude kiše!!! 14. ZEMZEM + možda ženče 15. Aca Bovan & snajka 16. Boba1990 17. Jasminko VIR 18. Sale-VFR 19. Damir Vtec 20. Usamljeni jahač 21. BokyBoy + 1 22. BigDaddy 23. Skiboban sa sinom 24. Custi 25. Lucky Vladano + Gabi (nadam se da ce ici) 26. SharkY (+1 možda) 27. Bojan Transalp + Ivana 28. Edge 29. markoizkule + cura (samo ako najave suvo) 30. Thepainkiller + hanuma (isto ako bude bez kise) 31. abby i Katerina
  4. Pogledaj uputstva i materijale sa http://www.poliranje.rs/ koristio sam set za alu na staroj Yamahi. Odlično za te pare, u amaterskoj režiji.
  5. Na otvorenom, dvoje na motoru, 3 kofera, tank torba, autoput Subotica- Leptokarija GR ili deonica Subotica - Šabac - Zlatibor - Srebrno jezero - Subotica 5 l/100km. Vožnja umerena u skladu sa zakonom i mojim sposobnostima. Na auto putu 110- 120km/h, u preticanju do 160km/h, krivinašenje Kosijerić-Valjevo-Zlatibor ista potrošnja. U gradu potrošnju ne znam, jer ga baš i ne vozim po selu - lakše i bezbednije prolazim kolima. Drugar koji je vozio Varu, 2006. izdanje -kupljena nova, je na prvom sevisu zamenio vazdušni filtar / ako sam ga dobro razumeo stavljen je od VTRa/ i urađeno je novo setovanje, imao je neznatno povišenu potrošnju ali je motor imao bolji odziv na gasu, a on ne štedi mašinu. Koja je svrha Dyno+KN na Vararaderu, verovatno zna samo onaj ko je ugradio. Sve mi to liči na dodatni spojler na Porsheu 911 ili dršci na flasi od Coca-Cole.
  6. Gotovo idntično sam namontirao,ali je noseća cev par cm iznad cockpita. U prvoj varijanti je bila višlje, otprilike pola visine kao na slici, i sve se jako treslo. Ovako spušteno je bolje, ali bi sa osloncem na cockpit i vizir još više umrtvio vibracije. Nosači su od alu lima debelog 2mm i pričvršćeni sa oba šarafa koji drže vizir, cev alu 20mm. Na nosače sam nalepio penastu gumu, da se izbegne direktni kontakt plexija i metala. Noseća cev je za oko 20mm šira od vizira i na krajeve je predviđena montaža za kameru, koja bi se pričvršćivala zavrtnjem u maticu koja je u cevi. Navigacija bi trebala biti što manje udaljena od cevi, što je duži krak nosača navigacije, veće su i vibracije.
  7. O Varaderac! Zaintersovan sam za jaknu. Imam Tuareg komplet, ali letnji, pa bi mi jakna sa umetkom taman legla. Boja mi odgovara, šerpa plava, taman uz motor:). Sračunaj troškove dostave+cena jakne pa pošaji pp ili sms na +381638491512, pa da trgujemo. Pozzz Vlado, SD02 rider
  8. O Varaderci, Hitno bi molio pomoć. Danas mi je motor stajao par minuta ugašen na prekidaču, sa kontakt ključem u bravi - datim kontaktom. Od tad mi se uključuje neki biper i pišti PI PI PI. Kako isključiti. Varadero sd02, 2003. godište. Nikakav alarm nisam ugrađivao. Motor se vozi, ne gasi, sve u svemu normalno radi, al pišti.
  9. abby

    XS 400 SE

    Našao novog vlasnika
  10. Da se vratim na prethodne postove oko potrošnje. Pređenih 320km, od toga autoputem do Inđije, starim putem do Zemuna, izlaz na Gazelu, Trešnja na Avali, vozanje po Avali, povratak autoputem od Bubanjpotoka, tankirano na OMVu kod Beške. Potrošnja 4.9 l/100km. Vožnja penzionerska, u skladu sa propisima o maksimalnoj brzini, sam na motoru sa 20kg opreme. Sve u svemu, bordcomp sasvim zadovoljavajuće proračunava.
  11. abby

    XS 400 SE

    oštećenja
  12. abby

    XS 400 SE

    Prodajem: Yamaha, model XS 400 SE, tip 4G5 godina proizvodnje 1981. kubikaža 386 cm3 snaga 20 kW (27 KS) prešao nepunih 49000 km, u zadnje dve godine ispod 1000. na mom imenu, odjavljen. Motor je u voznom stanju. Vožen i održavan, nije mažen, pažen i u spavaćoj sobi čuvan. Gde je prošao s nama u sedlu, možete pročitati iz putopisa. Gume: mogu da se voze, imaju šaru, zadnja će izvući sezonu, prednja i sledeću. Lanac i lančanici: DID, dobri. Pre par godina su menjani semerinzi u prednjoj viljušci, kod pogonske osovine i prenosne poluge kvačila i gumene flanšne na karburatorima. Sajle su još uvek originalne i u dobrom stanju. Auspusi su pravljeni od inox cevi, jer su originali otruli, a to je bilo najbrže. Sa motora je padano. Ni jedan pad nije uzrokovao nikakvo oštećenje koje bi poremetilo ciklistiku. Kako izgleda vidi se na fotografijama 1 i 2, a u cenu motora je uračunato sve sa fotografije 3: 1. novi kočioni disk 2. kočione pločice EBC Brakes 3. kompletan set zaptivača Saito 4. jedna polovna plastika migavca 5. polovno ogledalo 6. sunđer za vazdušni filter 7. nov uljni filter HiFlo 8. delovi koji su zamenjeni 9. delovi koji su zamenjeni 10. delovi koji su zamenjeni 11. centralni nogar 12. kožne bisage u solidnom stanju 13. paktreger i distancer za bisage 14. jedan kofer od 10ak litara (nije na fotografiji) 15. servisno uputstvo u PDFu i štampano na engleskom jeziku 16. originalno uputstvo (owner manual) S obzirom na godište, leglo bi mu farbanje i zamena priloženih delova. Ulje troši kad je opterećen i forsiran, a pretežno je tako vožen. Oštećenja: ulubljen rezervoar, varen prednji blatobran ( tako je kupljen), ožuljan i ulubljen rub fara, zbrušen deo nosača retrovizora, varena izduvna cev. Cena 800 evra, koja je podložna korekciji. Zamene za drugi motor, prasiće, pšenicu.... me ne interesuju.U obzir može doći aparat za varenje MIG-MAG ispravan, po mogućnosti kompletan do cene od 300 evra,ili TFT monitor od 27 inča full HD BenQ G2750 -NOV- po ceni 230 evra, a preostali deo solarno, tj pare na sunce. Motor se nalazi u Subotici. Kontakt 063 8 491 512, Vlado.
  13. Iskustava od prošle godine: Sitonija, Sarti. Aranžman smo uplatili u Martu, nekih 60E po osobi u post sezoni, druga polovina Septembra (100E po osobi ove godine u Leptokariji, takodje u Septembru, preko NS Travela) uz sopstveni prevoz. Drugari koji su letovali na Sitoniji su bili na zapadnoj strani Neos Marmaras i imali samo reči hvale - hoteli, apartmani, bazeni, kokteli... Istu priču smo čuli i od onih koji su letovali na Kasandri - Hhanioti, Pefkohori... Sarti je neeeeeeešto drugačiji. Turizam, kao privredna grana je otkriven nedavno, mestašce je OK, sa mnogo taverni, prodavnica suvenira, kineskih mamaipara, nekoliko lokala sa free wifi uz konzumaciju i dugom plažom, koja je ka otvorenom moru (naspram Atosa) i talasi su neminovnost. Svi su puni priča o divnim plažama, nekih 20 i kusur. Slučajno se zaboravi napomenuti da je do dve-tri prilaz asfaltni i da su one privatne. Na njima nismo bili, ali se posle par km offroada stiže i do lepih uvala, hipi kolonija, taverni na samoj obali sa sve suncobranima, koktelima i ležajkama. Putokazi za dotične plaže pretežno ne postoje, ako ne računaš 3 nacrtane pomorandže na kontejneru za đubre - putokaz za Orange beach, sprejom naškrabana strelica na putu za Kalamitsi Beach. Par dana sam se oporavljo od činjenice da u studiju ne dobijaš peškir - u nekima i dobiješ. Engleski natucaju, za mađarski, poljski imaju zaposlene. Najbolji izvor informacija za Sitoniju je www.sitonijanadlanu.com.
  14. O, Varaderci! Imali ko owner / user manual za model sd02 (2003. godište il kasnije), na nekom meni, prepoznatljivom jeziku, engleski, mađarski u elektronskoj formi ili bar neki koristan link. Servisno uputstvo imam i za karburatorski i ubrizgavajući model, ako nekom treba mogu poslati (karb 17.5Mb, pgmi 500Mb, oba u pdf). Uputstva su na engleskom.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja