misa-pei 7220 Napisano Mart 18, 2023 Drug član, 3076 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @srbac Ne moraš ponovo... Dovoljno je da iz banke uzmeš izvod da se vidi da je sa računa na račun otišla lova. Mogu da izvuku i detalje. Sa tim opet u SUP. Meni su rekli da tako uradim, jer "neki put vide, a neki put ne" da je plaćen porez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2477 Napisano Mart 18, 2023 (promenjeno) Andragog, 5060 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan To imam ali posto sam platio preko kartice na sajtu banka ne vidi gde je otisla lova, u pitanju je Dina djubre kartica Promenio Mart 18, 2023 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2477 Napisano Mart 18, 2023 Andragog, 5060 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan NLB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9468 Napisano Mart 19, 2023 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, gebee&co je napisao: Vraćaju pare na kućnu adresu kad ne koristiš a platio si.Sivi Sokole,nemoj više da pišeš ovako nešto,molim te.Evo odoh da se isplačem u kupatilo,sramota me od žene.Pitaće me što ronzam,kako da joj objasnim. Da, mislim da bi trebalo zabraniti i jasno naglasiti da se pisanija o propisima, zakonima, taksama, osiguranjima... (bilo čemu što zavisi od države) smeju odnositi samo na Srbiju (ok, možda samo zapadni Balkan), i to bi trebalo negde jasno naglasiti Ovako nas samo nerviraju ovi sa trulog zapada. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2477 Napisano Mart 21, 2023 (promenjeno) Andragog, 5060 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam ponovo bio u Poiciji,odneo potvrdu iz banke, potpisanu i pečatiranu da sam platio porez. Poziv na broj u uplatnici u sebi sadrži broj saobraćajne od auta, tako da tu nema greške, koje vozilo u pitanju. Ipak mi nisu uvažili ni to, jer oni u Kovinu ne vide uplatu. Ja sam na kraju platio porez ponovo 9750din i završio preregistraciju. Sada mi ostaje da reklamiram povraćaj novca od e-uprave. BZVZ. Promenio Mart 21, 2023 član srbac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 19 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam registrovao motor. Uradio sam tehnički i sam otišao du MUP-a, gde sam kupio osiguranje , DDOR ima svoj šalter,predao na šalteru, dobio nalepnicu i uštedeo tačno 2000 din, nego da sam to obavio na tehničkom pregledu. 3 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 19 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Novi Sad je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2477 Napisano Februar 20 Andragog, 5060 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan On 21. 3. 2023. at 20:39, srbac je napisao: Danas sam ponovo bio u Poiciji,odneo potvrdu iz banke, potpisanu i pečatiranu da sam platio porez. Poziv na broj u uplatnici u sebi sadrži broj saobraćajne od auta, tako da tu nema greške, koje vozilo u pitanju. Ipak mi nisu uvažili ni to, jer oni u Kovinu ne vide uplatu. Ja sam na kraju platio porez ponovo 9750din i završio preregistraciju. Sada mi ostaje da reklamiram povraćaj novca od e-uprave. BZVZ. Reklamirao sam u poreskom, napisao nekakvu žalbu... Vratili su mi pare na raćun posle dva meseca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2690 Napisano Februar 20 Drug član, 1533 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 2. 2025. at 14:56, zoleprole je napisao: Nedavno sam registrovao motor. Uradio sam tehnički i sam otišao du MUP-a, gde sam kupio osiguranje , DDOR ima svoj šalter,predao na šalteru, dobio nalepnicu i uštedeo tačno 2000 din, nego da sam to obavio na tehničkom pregledu. Ja godinama sam registrujem sva vozila. A kad prodam auto, i registrujem drugi-novi, ponesem kopiju KP ugovora i kopiju polise i produzim bonus. Tako da sam uvek na cetvrtoj "klasi" osigiranja. Najjeftinijoj. Sve to odradim u Dunav-u jer imaju tu i tehnicki pregled i uplatni salter i istureni salter MUP-a i odmah uzmem i nalepnicu... Na osiguranju ustedim par hiljada, par hiljada na agenciju, i 1.000 na tehnickom jer je u Dunav-u 5.000 a kod malih privatnika 6.000. Za isti auto istog godista moj tast platio 4.000 vise jer nije preneo bonus za osiguranje. Meni vozila uvek top tehnicki ispravna i ne cimam se da li ce proci, ne spremam za tehnici i ne podmicujem da prodje... Tipa... Ja za passat b6 preko dunava sa svim popustima platio 40.000, moj tast preko agencije 46.000 Juce sam kupio drugi auto, odstampao KP ugovor sa neta, popunio sam, otisli kod notara, overio. U svom gradu generisao online uplatnicu za porez na prenos, uplatnicu za promenu tablica, saobracajne i nalepnice, popunio registracioni list u knjizari prekoputa (braon), odjavni list (plavi), i cekao 20min red u SUP-u (jbg, malo saltera ima), zavrsio bez provizije agencije. Uzeo tablice odmah. Vrv bih platio u tom gradu bar 1000 za agenciju KP ugovor, i kod mene bar 2000 uslugu za nove tablice i vracanje starih. Nije sve u novcu, ali toliko mogu da odradim, nisam retardiran a imao sam slobodan dan. Sto da ne... 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6226 Napisano Februar 20 Drug član, 2121 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Samo premijski stepen 4 je osnovni tj. početni. Najjeftiniji je premijski stepen 1. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2690 Napisano Februar 20 Drug član, 1533 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Ja isao kontra logikom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za osiguranje treba da bude automatski prepisan stepen sa prošle polise bez obzira da li je auto promenjen , pošto su oni umreženi, to važi već desetak godina. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6226 Napisano Februar 21 Drug član, 2121 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To je tako u teoriji, u praksi moraš da lično zahtevaš da ti se prepiše premijski stepen, inače opet krećeš od broja 4. Zato što je tako i onima u agenciji veća provizija. Barem je takvo moje iskustvo, a i od bliskih ljudi. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan To se zove prevara, imaš pravo da naslediš premiski stepen bez obzira koji auto voziš i koje osiguranje koristiš, e sad što moraš voditi računa da ti ne zakinu tvoja prava, to je već stvar države kako smo je organizovali. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6226 Napisano Februar 21 Drug član, 2121 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Takođe je glupost što se premijski stepen vezuje za vozilo a ne za vozača. Pa ne pravi vozilo udes, nego vozač. Tako da sam imao situaciju da sam kupio drugi motor, a nisam prodao stari, na kome imam premijski stepen 1. Naravno upisali su mi ps 4 za novi motor. Mesec dana kasnije ja prodajem stari motor, i pitam da li na sledećoj registraciji mogu da upišem ps1 - kažu ne može, sad moraš da ideš redom. Upisuje se premijski stepen 3 . Gluposti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9468 Napisano Februar 21 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, zoleprole je napisao: To se zove prevara, imaš pravo da naslediš premiski stepen bez obzira koji auto voziš i koje osiguranje koristiš, e sad što moraš voditi računa da ti ne zakinu tvoja prava, to je već stvar države kako smo je organizovali. pre 34 minuta, zoleprole je napisao: Ovo za osiguranje treba da bude automatski prepisan stepen sa prošle polise bez obzira da li je auto promenjen , pošto su oni umreženi, to važi već desetak godina. I za jedno i za drugo si naravno u pravu. Umreženi su da bi svi znali ako si u "malusu", tj. ako je tvojom krivicom plaćano osiguranje, pa plaćaš više od 4 stepena, a za bonus, odnosno manji stepen je "ako prođe, prođe" - kad pokažeš kupoprodajni ugovor i staru polisu ne prave pitanje jer ne smeju, ali neće sami da nude. Na stranu debilni propisi po kojima samo na jednom vozilu možeš da imaš popust na osiguranje, a ako imaš više, na drugima ne važi, pa tako ja dođem u situaciju da kupim auto pre nego sam prethodni prodao, i ne mogu da iskoristim bonus pri prvoj registraciji 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9468 Napisano Februar 21 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, živke je napisao: Tako da sam imao situaciju da sam kupio drugi motor, a nisam prodao stari, na kome imam premijski stepen 1. Naravno upisali su mi ps 4 za novi motor. Mesec dana kasnije ja prodajem stari motor, i pitam da li na sledećoj registraciji mogu da upišem ps1 - kažu ne može, sad moraš da ideš redom. Upisuje se premijski stepen 3 . Gluposti. Ovo nije tačno. Ako su ti ovo rekli na tehničkom, moguće je da onaj ko ti je reako nije znao - osiguravajuće kuće se baš ne trude da ovo objasne. Imaš pravo - moraš da priložiš kopiju kupoprodajnog ugovora i polise od prethodnog automobila, i dobijaš isti stepen koji si imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9468 Napisano Februar 21 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pojasnim - nemaš pravo na prvoj registraciji "novog" vozila, ali prilikom sledeđe registracije, ako si u međuvremenu prodao vozilo koje je imalo niži premijski stepen, imaš pravo na taj stepen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, živke said: Takođe je glupost što se premijski stepen vezuje za vozilo a ne za vozača. Pa ne pravi vozilo udes, nego vozač. Tako da sam imao situaciju da sam kupio drugi motor, a nisam prodao stari, na kome imam premijski stepen 1. Naravno upisali su mi ps 4 za novi motor. Mesec dana kasnije ja prodajem stari motor, i pitam da li na sledećoj registraciji mogu da upišem ps1 - kažu ne može, sad moraš da ideš redom. Upisuje se premijski stepen 3 . Gluposti. To je stara borba izmedju države i poreskog obveznika, naravno da su morali da dozvole da se prenosi premiski stepen pošto je to sasvim logično, ali su zato smislili da to važi samo za 1 vozilo u vlasništvu, tako da je jedino rešenje prvo prodati pa onda kupiti drugo vozilo, samo da otežaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6226 Napisano Februar 21 (promenjeno) Drug član, 2121 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @zaludan Ne, nije na tehničkom, ovo su mi rekli u Dunav osiguranju, čak sam malo i raspravljao sa službenicom, pa je zvala nekog da pita, i rekla mi je da ne može. Može samo ako si prvo prodao vozilo, pa tek onda registruješ novo. Ako si već registrovao novo - nikako ne možeš da promeniš sa premijskog stepena 4 na 1. Tako su mi rekli, ali kad dođe vreme planiram da pitam i u drugim osiguranjima. Pisali smo ti i ja čini mi se već o tome. Promenio Februar 21 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, zaludan said: Samo da pojasnim - nemaš pravo na prvoj registraciji "novog" vozila, ali prilikom sledeđe registracije, ako si u međuvremenu prodao vozilo koje je imalo niži premijski stepen, imaš pravo na taj stepen. Ovo nisam znao, zvuči logično, što znači da se ne mora poštovati. Naravno oni idu na to da se vrlo lako zaboravi šta je bilo pre godinu dana. Mada ni sam video da posle premiskog stepena 4 upišu 1 sledeće godine ako imaš pravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9468 Napisano Februar 21 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, živke je napisao: @zaludan Ne, nije na tehničkom, ovo su mi rekli u Dunav osiguranju, čak sam malo i raspravljao sa službenicom, pa je zvala nekog da pita, i rekla mi je da ne može. Može samo ako si prvo prodao vozilo, pa tek onda registruješ novo. Ako si već registrovao novo - nikako ne možeš da promeniš sa premijskog stepena 4 na 1. Tako su mi rekli, ali kad dođe vreme planiram da pitam i u drugim osiguranjima. Pisali smo ti i ja čini mi se već o tome. Hmmm... Zanimljivo... Na prošlom autu jeste bilo tako da sam prvo prodao stari, pa kupio novi, a videćemo kako će biti na sledećoj registraciji jer sam sadašnji auto prvo kupio i registrovao, pa tek onda prodao stari, s tim što mi je lik na tehničkom rekao da ću moći na sledećoj registraciji da dobijem niži stepen. Nisam proveravao posle, ali ako ne može, to je baš, baš džukački propis. @bdada možda zna tačno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 425 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje na ovu temu. Prodao sam alfu u decembru 2022 koji je bio na tom najpovoljnijem premijskom stepenu, a sad treba da registrujem prvi put na svoje ime drugi auto (fokusa). Da li mogu da prenesem premijski stepen od alfe na fokusa? Nemam primerak kupoprodajnog ugovora od alfe, overili smo samo jedan primerak koji je odneo kupac. Da li mogu da napravim kod notara kopiju tog ugovora i prilozim kad budem registrovao fokusa? Nemam ni kopiju polise... jel to moze negde da se izvadi, il mozda moze bez toga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 519 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako registrujes na istom mjestu i uzimas polisu istog osiguravajuceg drustva, ni ne treba ti kupoprodajni, samo napomenes da te nadju u sistemu. Tako je bilo u mom slucaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoleprole 86 Napisano Februar 21 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Kać Motocikl: Kawasaki EN500 Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Djeronimo said: Jedno pitanje na ovu temu. Prodao sam alfu u decembru 2022 koji je bio na tom najpovoljnijem premijskom stepenu, a sad treba da registrujem prvi put na svoje ime drugi auto (fokusa). Da li mogu da prenesem premijski stepen od alfe na fokusa? Nemam primerak kupoprodajnog ugovora od alfe, overili smo samo jedan primerak koji je odneo kupac. Da li mogu da napravim kod notara kopiju tog ugovora i prilozim kad budem registrovao fokusa? Nemam ni kopiju polise... jel to moze negde da se izvadi, il mozda moze bez toga? Naravno da imaš pravo, oni su svi umreženi i imaju tvoje podatke, ali najjednostavnije je da ti kupac tvoje alfe kopira ili uslika polisu, u krajnjem slučaju idi u osiguranje koje je kod alfe i kupi tamo za fokusa, oni te sigurno mogu i moraju pronaći kos njih u sistemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...