Jump to content

Moto Zajednica

prva pomoc po novom standardu

Recommended Posts

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

je zna neko od kada smo duzni da imamo novu prvu pomoc, obzirom da iste jos uvek nema u slobodnoj prodaji a zakon krece od sutra

OXN7M_1ub8w0d088108193df772e0.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Upravo su pre 15-tak minuta rekli na TV STB da će podzakonskim aktima biti regulisano od kad ćemo morati da imamo nove kutije prve pomoći i svi će biti na vreme informisani.

Znači, još se čeka...

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Mislim da je ovo specifikacija prve pomoci za auto. Mislim. . . gde da stane u prvu pomoc za motor onaj prekrivac 200 * 150 i ono zastitno sredstvo za davanje vestackog disanja ( maska za davanje vestackog disanja usta na usta ), sama ta maska je velicine moje prve pomoci za motor !

da, radi se o specifikaciji za auto, mada me ne bi cudilo da slicna stvar bude i sa kompletom za motor, mada pretpostavljam da ce masku i termpokrivac ostaviti kao obavezne....(kupovacemo jos po jedan kofer samo za opremu)

• Svrati ponekad, 106 postova

je zna neko od kada smo duzni da imamo novu prvu pomoc, obzirom da iste jos uvek nema u slobodnoj prodaji a zakon krece od sutra

ps. sadrzaj novog kompleta u prilogu

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/fR/tegqK_1ub8w0d088108193df772e0.jpg/

U sadrzaju prve pom. koji si naveo nedostaje:

1.zgodna medicinska sestra

2.dva bolnicara

3.aparat za reanimaciju(nije obavezno)

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

ps. sadrzaj novog kompleta u prilogu

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/sO/1dzvz_1ub8w0d088108193df772e0.jpg/

U sadrzaju prve pom. koji si naveo nedostaje:

1.zgodna medicinska sestra

2.dva bolnicara

3.aparat za reanimaciju(nije obavezno)

I lekar opste prakse  ;D

• Drug član, 1870 postova

Pa u onom kompletu is Luisa sto ja imam za motor se nalazi vecina ovih stvari, nisam sve preturao ali sam gledao u spisak i imaju i makaze i rukavica i cebence duzine 2 metra(aluminijumsko, lepo upakovano) i ceo paket uopste nije veliki i moze da stane gde hoces, moze da stane na isto mesto gde mogu i rukavice. Ovo bez zezanja treba imati zlu ne trebalo i to nije nesto za sta bi trebalo da se bunimo

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

zasto bi majke ti trebalo imati papir i olovku i uopste ceo spisak ovih gluposti ja koliko sam pratio kojekakve nesrece na motociklu ovo tesko da bi cemu posluzilo gaze i ostala sranja ! Klepi te baja kolima i onda ti pridje i pita ;Gde su ti flasteri da te okrpim? Jos jedan nacin da nam ova vlast uzme kintu bilo prodajom ovih gluposti ili kaznama sa druge strane!

Sve se bojim da kojekakvi Shumaheri u svojim BMV lokomotivama brinu o ovome! Opet posten svet guzicu na rende!

I uopste ovaj zakon samo se digla prasina oko majica i shlep konopaca jbte pa kao da ce samo da nas pretresaju i da nam pisu kazne ,prosto kao i uvek u ovoj zemlji jedan dobar zakon se tumaci nakaradno i samo daje priliku da policija kaznjava one koje je i do sada kaznjavala! Kao da je koren bezbednosti skriven u nosenju majica prilikom zamene tocka i slepovanja sa konopcom.Slazem se da je sve to deo borbe za bezbedniji saobracaj ali se pocinje od dupeta kao i uvek! ???

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

lepo je imati prvu pomoc,ali treba da znas i da je koristis,

pamtim slucaj kada milicija regulise saobracaj oko povredjenog bicikliste koji lezi na zemlji,sa krvavom nogom i glavom,moj poznanik sto je najgore,,stao sam i pitao kako da pomognem,da izvadim prvu pomoc,kazu nediraj to ce hitna,aman ljudi covek krvari,ma rekose mi da se sklonim i da ja nisam strucan da mu pomognem,lezao je na sred ulice na hladnom betonu,okolo prasina,,,kasnije je umro od zadobijenih povreda,,pa koj ce mi  q  prva pomoc ako treba da cekam hitnu,tako da,,,,,,malo se zakon koristi grbavo,prvo nasi pandurci treba da nauce da je koriste ,pa tek onda vozaci,kada dodje hitna ni netreba ti prva pomoc..a obicno se ceka ili zato sto kasni ili zato sto doticni saobracajac ponasa kao da je posisao svu pamet sveta,u nemackoj bi ti pomogli i gumu da promenis,i ukazali bi ti prvu pomoc,a kod nas...u svakom slucaju treba je imati,ali mi je to sve naopako po malo. :)

• Brmbrm, 448 postova
  • Motocikl: KTM Life Race

yiBYn_1ub8w0d088108193df772e0.jpg

A gde si nasao ovaj spisak? :)

zasto bi majke ti trebalo imati papir i olovku i uopste ceo spisak ovih gluposti ja koliko sam pratio kojekakve nesrece na motociklu ovo tesko da bi cemu posluzilo gaze i ostala sranja ! Klepi te baja kolima i onda ti pridje i pita ;Gde su ti flasteri da te okrpim? Jos jedan nacin da nam ova vlast uzme kintu bilo prodajom ovih gluposti ili kaznama sa druge strane!

Sve se bojim da kojekakvi Shumaheri u svojim BMV lokomotivama brinu o ovome! Opet posten svet guzicu na rende!

I uopste ovaj zakon samo se digla prasina oko majica i shlep konopaca jbte pa kao da ce samo da nas pretresaju i da nam pisu kazne ,prosto kao i uvek u ovoj zemlji jedan dobar zakon se tumaci nakaradno i samo daje priliku da policija kaznjava one koje je i do sada kaznjavala! Kao da je koren bezbednosti skriven u nosenju majica prilikom zamene tocka i slepovanja sa konopcom.Slazem se da je sve to deo borbe za bezbedniji saobracaj ali se pocinje od dupeta kao i uvek! ???

kako sta ce ti papir i olovka....pa da mu napises oporuku i testament (zlu ne trebalo).... je**no je to sto 95 posto vozaca nema blagu ideju kako upotrebiti bilo sta od ovoga iz kompleta,a to je nazalost najcrnja konstatacija u svemu... umesto standardizacije kompleta mogli su lepo da krenu sa oukom za prvu pomoc koja bi bila upotrebljiva u stvarnoj situaciji...a o tome koliko plavci znaju o prvoj pomoci-primer valjda iz Leskovca god dva unazad, nakon tuce ucenika srednje med. sk jedan od njih ovom drugom zabada noz u butinu, a onda dzi butinu sa kompresom da ne iskrvari decko... Dolaze panduri i odvajaju ga od ubodenog i hapse ga a ubodeni je nazalost preminuo jer su likovi sklonili kompresu sa noge-jeste da je drzao decko koji ga je i uboo ali on i nije nigde bezao nego ih je cekao...

primer dva letos me sklanja plavac iz kola dok merim puls i proveravam znake zivota nakon lupanja decku u kolima (naiso sam dva min posle lupanja), kaze hitna je na putu, a moze plinska boca da explodira, a extra sto ne mogu da ga odbranim da ga ne pomeraju ovi sto hoce da mu pruze ‚‚prvu pomoc''

• Drug član, 955 postova
  • Motocikl: Lep
u nemackoj bi ti pomogli i gumu da promenis,i ukazali bi ti prvu pomoc,a kod nas...

... a kod nas ces dobiti k**u kako god okrenes, toga nema u Deutchlandu  ;D

• Zainteresovan, 501 postova

zaboravili su esmarhovu povesku i po dozu trodona, andola i paracetamola

a mogli su da stave i nesto protiv sracke i putnih mucnina, mozda je za to pvc kesa manja

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Prva pomoč na motoru prvenstveno nije za tebe kao vozača, nego za ostale.....ako si gledao serijal "PUT OKO SVETA" u jednom delu u Rusiji momci nailaze na saobračajku i povijaju povređene.....to bi teško izvodili, da nemaju prvu pomoč.

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Ako po novom sistemu polaganja vozačkog bude obavezan kurs iz davanja prve pomoći onda i njeno nošenje dobija pravi smisao. Trenutno mislim da bi ti 90% ljudi samo odmoglo, jer jednostavno ne znaju kako pružiti prvu pomoć.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Ja sam kupio juce u Metrou pise na njoj JUS.800 i ima krosaljka na nju..

jel to nova ili stara???  ???

e to ce komso da ti odma kazu,cim te zaustave  ;D ;D ;D

a oni znaju sve najbolje,pa cak i ako je nova ima da bude nevazeca ..sam da platis kaznu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja