bopk 1430 Napisano Decembar 4, 2009 Drug član, 1951 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ni ovaj Versys ne izgleda lose.ne znam kako bi mu stajali koferi,torbe, saputnica... Evo ti kako izgleda : http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=99999999&topic=42926.20 Pri dnu stranice imas sliku sa koferima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Decembar 4, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ma strom+1 definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikes 5 Napisano Decembar 4, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: palic Prijavi odgovor kao problematičan ma strom+1 definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio. Poznajem Suzuki dilera ovde u Subotici-nema stroma u salonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Decembar 5, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti ne smeta cilindar manje (neko to voli ) uzmi slobodno Tenere, nije ona za offroad ili varijante xtr, xtx. Nikako nemoj da zaobidjes pegaza, on ima isti motor kao yamahe, a bolje komponente (vesanje duplopodesivo sachs, brembo kocnice, bolje instrumente...). Mislim da bi mogao pegaza da uzmes negde oko 6k na zimskom snizenju u skutercentru ili unigrupu. Pogledaj obavezno i ova dva teksta: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=38 i http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14630.msg387423#msg387423 Moj redosled bi bio: Aprilia Pegaso Yamaha XTX Kawasaki versys Imao sam prosle godine slicnu dilemu i mislim da nisam pogresio, probao sam sve ove motore. Ponavljam Strom mi je prevelik i pretezak, a nista vise udoban. Afrika je afrika, ali ovi novi su bolji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 6, 2009 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da imas i saputnicu!! Onda OBAVEZNA dva cilindra da ne bi promenila naziv u SAPATNICA!!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4789 Napisano Decembar 6, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Strom 650 best buy za ovo sto ti hoces! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danilo-0306 12 Napisano Decembar 6, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ma strom+1 definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio. Poznajem Suzuki dilera ovde u Subotici-nema stroma u salonu mislis u horgosu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikes 5 Napisano Decembar 7, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: palic Prijavi odgovor kao problematičan ma strom+1 definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio. Poznajem Suzuki dilera ovde u Subotici-nema stroma u salonu mislis u horgosu? Mislim u Subotici. Auto stil-M. Novi Suzuki salon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikes 5 Napisano Decembar 7, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: palic Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje iskusnima.... A sta mislite koliko je realno(opasno) uzeti nesto od 1000cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Za prvi motor, mislim da je opasno Ako želiš da provozaš Afriku, u Subotici... javi! Za dvoje, da možeš da ga napakuješ, da održavanje ne košta mnogo, da je pouzdana i izdržljiva mašina na turama od 500km ... ne vidim ništa bolje od Afrike. Računaj i to, da ako tek sada kupuješ motor, nemaš ama baš ništa od opreme (kaciga, jakna, pantalone, rukavice, čizme......), a ako planiraš i suvozačicu onda računaj sve x2. I to moraš dodati u računicu za motor.... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Decembar 7, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan .... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan .... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. a doreče covek koji vozi nov motor sa tehnologijom starom 20 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 7, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje iskusnima.... A sta mislite koliko je realno(opasno) uzeti nesto od 1000cc? ne znam koliko razlike možeš da osetiš sa 1000 u odnosu na 750 pogotovo što ti je prvi motor (veliki)... osim cene registracije, potrošnje i težine motora... za koji god se odlučiš vidi kakav je, probaj sedi vidi na kom ti se usta automatski razvlače u kez a dupe kaže "to je to"... i pazari... možda najbolje uzeti malo polovan strom, mada opet ja sam uzeo 20 godina staru ST i prezadovoljan sam, tako da možda ti ni afrika ne bi bila loš izbor... nema dok sam ne staviš na papir i ne presečeš... možemo mi sada svi da ti kažemo, ma zahebi to uzmi odma GS 1200 Adv i milina... ili Caponorda 1000 ili nešto.... to je izbor koji ćeš morati sam da obaviš... malo desni klik pa search što po ovom forumu što po netu pa vidi kako su ljudi zadovoljni određenim motorima... svi smo to prošli... ;D ;D ;D ps. Namerno neću da ti kažem da uzmeš ST umesto Afrike zbog dva razloga, da se ne bune sektaši a pod dva bojim se da je prejak za početnika bolje Afrika slabija je ( ;D ;D ;D ;D ;D ovo je bilo jače od mene) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan .... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. u prvih 7 dana, isao sam 4x u servis, na reklamacije(strom 1000) i na kraju sam ga prodao i resio se bede, 650 nisam probao, ali svi kazu da je odlican motori, da je onoliko bolji od 1000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Razumem Afrikance koji hvale vozilo a dali ga u oglase. ;D Ali novo je novo. Posto kubikaza u prici lagano raste , da predjemo odmah na GS 1200 ili Multistradu 1200. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan jeb.. gs-a,to je za decu, odmah gold wing! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Decembar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan .... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. Baš bih voleo da mi pojasniš šta si sa ovim hteo reći... Jeli to sramota danas voziti Afriku, šta li? Jesu li sve Afrike proizvedene pre 20+ godina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan .... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. Baš bih voleo da mi pojasniš šta si sa ovim hteo reći... Jeli to sramota danas voziti Afriku, šta li? Jesu li sve Afrike proizvedene pre 20+ godina? ne nasedaj na provokaciju ;D stroma sam kupio novog i mogu ti reci da mi je to jedna od vecih gresaka u zivotu (mrtva trka sa zephyr-om 750) ali to se desava kada covek hoce da prodje jeftinije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Decembar 7, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Paz` sad mene! Ako prošvrljaš po putopisima, naletećeš negde na Daneta i Komu. Odvozili momci Africu i V- Stroma do Tokija i šta sad.Stigla i 20-to godišnja i nekoliko godišnja tehnologija. Gume se buše i kod novih i kod starih i menjaju se novima kad odrade svoje, ulje svake sezone ili češće, benzin troši i jedan i drugi, Africa kroz karburator, a Strom preko ubrizgavanja, žbičana ili alu felna, ako ne paziš iskivit ćeš il slomit bilo koju, mali Strom je kažu lepo izbalansiran motor, koji je lepši odluči sam, ako ti je kočnica u glavi, nema problema ni s jednim. Ako imaš dovoljno para, kupi nov motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Paz` sad mene! Ako imaš dovoljno para, kupi nov motor slazem se u potpunosti, moja zamerka kod 1000 je sto je ne upotrebljiva za gradsku voznju, ispod 3000 obrtaja ne moze da se vozi, uglavnom je isporucuju sa ne sinhronizovanim ubrizgavanjem i ima jos brdo mana, dok kod 650-ice sve radi kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kada sam hteo da menjam motor, padalo mi je na pamet sto kombinacija. Od GS do Stroma, ali ni jedan nije tako uneverzalan kao Africa, plus njena pouzdanost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Decembar 7, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa naravno da ces da uzmes nesto novo, a ne 8 godina star motor po ceni novog. Sada bar ima lepih popusta zbog krize. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 7, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Za Stroma 1000, koji posedujem, kruzi 100 pricha i svi su struchnjaci. Gosi svaka chast, znam da je posedovao motor, ali isto tako znam i mnogo vishe ljudi koji su posedovali ili josh uvek voze i jako lepa iskustva imaju. Hiljadarka ima svoje "duhove" manje vishe poznate svima, koje se reshavaju remapiranjem ubrizgavanja. Ja konkretno taj problem nisam imao, pa sam ga ipak remapirao, i dobio nishta bitno. Al ajde, kud svi tu i mali Mujo! ;D U prve godine preshao sam 40 hiljada bez nekih problema, a o upotrebljivosti na putu ne treba prichati. Mislim da nije motor za Off, ali i to moze. Za 650ticu chuo sve najlepshe, nisam vozio, ali kazu da je agrgat kao takav izbalansiran i da mu snage ne nedostaje. Taj motor nije za dzabe bio AlpineMaster dve ili tri godine u konkurenciji putnih endura, rachunajuci i Trans Alpa. Novi motor je svakako jako lepo reshenje, ali i ja bih se kao shto su ti vec savetovali, odluchio za pochetak, za neku Endurachu do 600-650 ccm, polovnu, pa da nauchish kako treba. Afrika je svakako pouzdan motor ali uveliko zastarela koncepcija, pre svega pochevshi od chelichnog rama koga svakako "zeza" zub vremena, pa nadalje. I na kraju se ne bih slozio sa tim da je agregat stroma tehnologija stara 20 godina, puno je tu savremenih primesa, ali je izveden iz V2 aregata starijeg brata TL 1000. Tu se svaka slichost i razlika zavrshavaju. To isto imamo i kod Varadera 1000 i kod Aprilije Caponord. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikes 5 Napisano Decembar 8, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: palic Prijavi odgovor kao problematičan Razumem Afrikance koji hvale vozilo a dali ga u oglase. ;D Ali novo je novo. Posto kubikaza u prici lagano raste , da predjemo odmah na GS 1200 ili Multistradu 1200. ili Stelvia?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikes 5 Napisano Decembar 8, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: palic Prijavi odgovor kao problematičan Za prvi motor, mislim da je opasno Ako želiš da provozaš Afriku, u Subotici... javi! Za dvoje, da možeš da ga napakuješ, da održavanje ne košta mnogo, da je pouzdana i izdržljiva mašina na turama od 500km ... ne vidim ništa bolje od Afrike. Računaj i to, da ako tek sada kupuješ motor, nemaš ama baš ništa od opreme (kaciga, jakna, pantalone, rukavice, čizme......), a ako planiraš i suvozačicu onda računaj sve x2. I to moraš dodati u računicu za motor.... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto Ima moj kum Afriku,probacu je obavezno,samo da ga safatam...(voza je po Beogradu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...