Jump to content

Moto Zajednica

nov v-strom ili novija afrika za rookie-a ili nesto trece?

Recommended Posts

• U prolazu, 46 postova

ma strom+1  definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio.

Poznajem Suzuki dilera ovde u Subotici-nema stroma u salonu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Ako ti ne smeta cilindar manje (neko to voli :) ) uzmi slobodno Tenere, nije ona za offroad ili varijante xtr, xtx. Nikako nemoj da zaobidjes pegaza, on ima isti motor kao yamahe, a bolje komponente (vesanje duplopodesivo sachs, brembo kocnice, bolje instrumente...). Mislim da bi mogao pegaza da uzmes negde oko 6k na zimskom snizenju u skutercentru ili unigrupu. Pogledaj obavezno i ova dva teksta:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=38

i

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14630.msg387423#msg387423

Moj redosled bi bio:

Aprilia Pegaso

Yamaha XTX

Kawasaki versys

Imao sam prosle godine slicnu dilemu i mislim da nisam pogresio, probao sam sve ove motore. Ponavljam Strom mi je prevelik i pretezak, a nista vise udoban. Afrika je afrika, ali ovi novi su bolji ;)

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: V-Strom 1000

ma strom+1  definitivno. otidji u prodavnicu sedi na svaki motor i vidi koji ti najbolje lezi. tako sam ja uradio.

mislis u horgosu?

• U prolazu, 46 postova

mislis u horgosu?

Mislim u Subotici.

Auto stil-M. Novi  Suzuki salon.

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Za prvi motor, mislim da je opasno :)

Ako želiš da provozaš Afriku, u Subotici... javi!

Za dvoje, da možeš da ga napakuješ, da održavanje ne košta mnogo, da je pouzdana i izdržljiva mašina na turama od 500km ... ne vidim ništa bolje od Afrike. Računaj i to, da ako tek sada kupuješ motor, nemaš ama baš ništa od opreme (kaciga, jakna, pantalone, rukavice, čizme......), a ako planiraš i suvozačicu onda računaj sve x2. I to moraš dodati u računicu za motor.... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto ;)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

.... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto ;)

reče čovek koji vozi 21 (dvadeset i jednu) godinu star motor.. ::)

a doreče covek koji vozi nov motor sa tehnologijom starom 20 god.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Jedno pitanje iskusnima....

A sta mislite koliko je realno(opasno) uzeti nesto od 1000cc?

ne znam koliko razlike možeš da osetiš sa 1000 u odnosu na 750 pogotovo što ti je prvi motor (veliki)... osim cene registracije, potrošnje i težine motora... za koji god se odlučiš vidi kakav je, probaj sedi vidi na kom ti se usta automatski razvlače u kez a dupe kaže "to je to"... i pazari...

možda najbolje uzeti malo polovan strom, mada opet ja sam uzeo 20 godina staru ST i prezadovoljan sam, tako da možda ti ni afrika ne bi bila loš izbor...

nema dok sam ne staviš na papir i ne presečeš... možemo mi sada svi da ti kažemo, ma zahebi to uzmi odma GS 1200 Adv i milina... ili Caponorda 1000 ili nešto.... to je izbor koji ćeš morati sam da obaviš...

malo desni klik pa search što po ovom forumu što po netu pa vidi kako su ljudi zadovoljni određenim motorima... svi smo to prošli...  ;D ;D ;D

ps. Namerno neću da ti kažem da uzmeš ST umesto Afrike zbog dva razloga, da se ne bune sektaši a pod dva bojim se da je prejak za početnika bolje Afrika slabija je ( ;D ;D ;D ;D ;D ovo je bilo jače od mene)

• Drug član, 2150 postova
  • Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor

u prvih 7 dana, isao sam 4x u servis, na reklamacije(strom 1000) i na kraju sam ga prodao i resio se bede, 650 nisam probao, ali svi kazu da je odlican motori, da je onoliko bolji od 1000

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Razumem Afrikance koji hvale vozilo a dali ga u oglase. ;D

Ali novo je novo.

Posto kubikaza u prici lagano raste , da predjemo odmah na GS 1200 ili Multistradu 1200. ;)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Baš bih voleo da mi pojasniš šta si sa ovim hteo reći... Jeli to sramota danas voziti Afriku, šta li? Jesu li sve Afrike proizvedene pre 20+ godina?

Baš bih voleo da mi pojasniš šta si sa ovim hteo reći... Jeli to sramota danas voziti Afriku, šta li? Jesu li sve Afrike proizvedene pre 20+ godina?

ne nasedaj na provokaciju  ;D

stroma sam kupio novog i mogu ti reci da mi je to jedna od vecih gresaka u zivotu (mrtva trka sa zephyr-om 750)

ali to se desava kada covek hoce da prodje jeftinije

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: šerpa plav, penzionerski

Paz` sad mene!

Ako prošvrljaš po putopisima, naletećeš negde na Daneta i Komu. Odvozili momci Africu i V- Stroma do Tokija i šta sad.Stigla i 20-to godišnja i nekoliko godišnja tehnologija. Gume se buše i kod novih i kod starih i menjaju se novima kad odrade svoje, ulje svake sezone ili češće, benzin troši i jedan i drugi, Africa kroz karburator, a Strom preko ubrizgavanja, žbičana ili alu felna, ako ne paziš iskivit ćeš il slomit bilo koju, mali Strom je kažu lepo izbalansiran motor, koji je lepši odluči sam, ako ti je kočnica u glavi, nema problema ni s jednim.

Ako imaš dovoljno para, kupi nov motor

Paz` sad mene!

Ako imaš dovoljno para, kupi nov motor

slazem se u potpunosti, moja zamerka kod 1000 je sto je ne upotrebljiva za gradsku voznju, ispod 3000 obrtaja ne moze da se vozi, uglavnom je isporucuju sa ne sinhronizovanim ubrizgavanjem i ima jos brdo mana, dok kod 650-ice sve radi kako treba

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Kada sam hteo da menjam motor, padalo mi je na pamet sto kombinacija. Od GS do Stroma, ali ni jedan nije tako uneverzalan kao Africa, plus njena pouzdanost.

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Za Stroma 1000, koji posedujem, kruzi 100 pricha i svi su struchnjaci. Gosi svaka chast, znam da je posedovao motor, ali isto tako znam i mnogo vishe ljudi koji su posedovali ili josh uvek voze i jako lepa iskustva imaju.

Hiljadarka ima svoje "duhove" manje vishe poznate svima, koje se reshavaju remapiranjem ubrizgavanja. Ja konkretno taj problem nisam imao, pa sam ga ipak remapirao, i dobio nishta bitno. Al ajde, kud svi tu i mali Mujo!  ;D

U prve godine preshao sam 40 hiljada bez nekih problema, a o upotrebljivosti na putu ne treba prichati. Mislim da nije motor za Off, ali i to moze.

Za 650ticu chuo sve najlepshe, nisam vozio, ali kazu da je agrgat kao takav izbalansiran i da mu snage ne nedostaje. Taj motor nije za dzabe bio AlpineMaster dve ili tri godine u konkurenciji putnih endura, rachunajuci i Trans Alpa. Novi motor je svakako jako lepo reshenje, ali i ja bih se kao shto su ti vec savetovali, odluchio za pochetak, za neku Endurachu do 600-650 ccm, polovnu, pa da nauchish kako treba.

Afrika je svakako pouzdan motor ali uveliko zastarela koncepcija, pre svega pochevshi od chelichnog rama koga svakako "zeza" zub vremena, pa nadalje. I na kraju se ne bih slozio sa tim da je agregat stroma tehnologija stara 20 godina, puno je tu savremenih primesa, ali je izveden iz V2 aregata starijeg brata TL 1000. Tu se svaka slichost i razlika zavrshavaju. To isto imamo i kod Varadera 1000 i kod Aprilije Caponord.

• U prolazu, 46 postova

Razumem Afrikance koji hvale vozilo a dali ga u oglase. ;D

Ali novo je novo.

Posto kubikaza u prici lagano raste , da predjemo odmah na GS 1200 ili Multistradu 1200. ;)

ili Stelvia?!?

• U prolazu, 46 postova

Za prvi motor, mislim da je opasno :)

Ako želiš da provozaš Afriku, u Subotici... javi!

Za dvoje, da možeš da ga napakuješ, da održavanje ne košta mnogo, da je pouzdana i izdržljiva mašina na turama od 500km ... ne vidim ništa bolje od Afrike. Računaj i to, da ako tek sada kupuješ motor, nemaš ama baš ništa od opreme (kaciga, jakna, pantalone, rukavice, čizme......), a ako planiraš i suvozačicu onda računaj sve x2. I to moraš dodati u računicu za motor.... Dakle OPET Afrika izbija na 1. mesto ;)

Ima moj kum Afriku,probacu je obavezno,samo da ga safatam...(voza je po Beogradu)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja