Jump to content

Moto Zajednica

Kad sam trazis, sam ga i dobijes

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Junačke rane... odrao si se za sve pare... iz iskustva znam da sve to prođe a ožiljci vremenom izblede...

Tražio sam i ja i dobio par puta ali ne pri tolikim brzinama... kada pogledam motor ne bih rekao da je samo klizao, čini mi se da se i prevrtao...

Ma prvrtao...znate i sami kada se izgubi kontrola u takvom momentu motor, prosto počne da se koprca, rita, poskakuje i dok se okreće oko ose razlupava se o asfalt...nije njemu motor skliznuo što bi se po vozaču reklo ali po motoru ne!

Što se povreda tiče, ništa strašno, epiderm je izguljen i bitno je da se ne igra sa krastama da ne bi ostali dublji ožiljci inaće ništa što 'bevacin' ne može da zaleći!

Nema veze, polupalo se jeste  ali u tim godinama se ne ući na tuđim greškama već svojim! Bitno je da drugog nije povredio.

Polako, srediće se na zimu motor, zalećiće se rane pa na proleće malo više pažnje!

Znam da je ovo pametovanje ali drugi put pokušajte da barem malo odignete guzicu od sedišta onog trenutka kada motor počne sa ritanjem...imaće te veću šansu da ga smirite oslanjajući težinu tela na fuzasterima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

BRAVO MATORI ;)

Kad ćeš ako nećeš sad

Sastrugao si se opasno ali neka :)

Želim ti  brzo zarastanje pa onda opet točkarenje.

Kakav interesantan stav!  Bravo i za tebe!  ::)

A tebi Bobane zelim brz oporavak i malko vishe i srece i pameti za ubuduce. Dobro si se udesio...  :(

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

BRAVO MATORI ;)

Kad ćeš ako nećeš sad

Sastrugao si se opasno ali neka :)

Želim ti  brzo zarastanje pa onda opet točkarenje.

Kakav interesantan stav!  Bravo i za tebe!  ::)

A tebi Bobane zelim brz oporavak i malko vishe i srece i pameti za ubuduce. Dobro si se udesio...  :(

Hvala druze na lepim zeljama. Nadam se da cu imati vise srece, a za pamet, to tesko :) Kad je nisam dobio do sad, sad jos teze ;D

• Svrati ponekad, 108 postova

uh najezi se!prosle godine u junu sam pao sa iste takve jamahe i veruj nisam nista bolje prosao!od opreme sam imao bermude,maicu i japanke ;D ;D ;D ;D!sta da ti kazem pamet u glavu i brz oporavak!!

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Prijatelju ko nije pao taj se nije ni naucio....bitno je da kosti nisu polomljene i glava..ovo prolazi jos si dosta mlad bice to brzo......

Kladim se da si ustao da vidis sta ti je sa motociklom.....to je prva bajkerska reakcija kad padnes a mozes da hodas....

E sad da li ces jos zadnjaciti ili ne......to ces saznati kad popravis prilicno ostecen motocikl........uvek je uzbudljivo zadici malo......jbg. i mene par puta prebacio na ledja ali takav je zivot nas ludaka na dva tocka...

Pozzz i sto pre seo na motocikl))))))))))

• Zainteresovan, 582 postova

Druze brz oporavak!!!

To sto je poludela na volanu ti je zbog gume, koliko vidim nema je...

A za ubuduce, bice i dalje tockarenja, to je jednostavno nekom u krvi...

P.S. Okaci slike kacige OBAVEZNO!!! Meni je kaciga zivot spasila 7. okt 2006....! Verujem i tebi...

Prijatelju ko nije pao taj se nije ni naucio....

Gluposti .. nisam nikad pao i nemam nameru ..  ;)

hahahahahaha bas si me nasmejao...........pre desetak godina kupio moj prijatelj eRa i pokazuje mi ga...ja mu kazem treba da stavis odbojnike ako padnes polomices deklu i trenutno ces ostati sa neispravnim motociklom........kaze on meni...MATORI PA KO PLANIRA DA PADNE????????....ja kazem da se to ne planira ali da se desi......ako ne tvojom onda tudjom krivicom......proslo par dana opaaaaa...malo sljunka......farbanje oklopa i te fore......opaaaaa istrcao mu auto.......nije on kriv jel tako jel pao JESTE!!!! kraj price?????????????

Kazi mi jel ti nosis nesto od zastitne opreme?????????? ako nosis skini to jer sta ce ti kad su to gluposti ( kako sam kazes ) a ne planiras da padnes pa sta ce ti onda?????????

Moguce ja da imas u svom zivotu 100km pa nikad nisi pao.....mada vi Afrikanci te Afrike vozite valjda samo po Africi ili nemam pojma gde jar ja vas vidim samo na BJB kako se prepucavate dali ja bolja Arika TA ili ST ( nama vas na drumu ja vas nevidim ).......................dok se vi prepucavate vasi motocikli stoje a drugi ljdi se voze pa i padaju.........

Ja ti najiskrenije zelim da nikada u zivotu nepadnes ali statistika govori da kad parkiras auto i sednes na motocikl 2000X je veca verovatnoca da ce ti se nesto lose desiti ( tako kaze statistika )..........ako si ti statisticka greska blago tebi.....a ni sa autom nikad nisi imao nikakav incident?????

• Drug član, 3007 postova
  • Motocikl: FleXeR

Kad god me neko pita kako se dize na zadnji, ja mu pricamo TEHNICI spustanja jer je to NAJkriticniji monemenat....

A nagledao sam se svega, cak i preletenja vozaca napred preko motora!!!!

Prednji tocak izgubi brzinu ili se skroz zaustavi, ne spusti se u pravcu sa zadnjim... i IGRANKA!!!!!

Pri vecim brzinama ni AMORTIZER volana te ne spasava....... NEKI PUT I ODMAZE jer uspori vracanje u pravac sa zadnjim....

Amortizer sluzi za druge stvari, i na ulici ti je REALNO retko kad stvarno potreban....

OPREMA!!!! OPREMA!!!! OPREMA!!!!

Predpostavljam da ispod KOZNE JAKNE si bio u majci kratkih rukava!!!!

Glupo je reci DOBRO si prosao.... ALI  SI OK!!!!!

Nisi udario nigde, nista polomio......... Nikoga POVREDIO!!!!!!

Hvala sto si podelio DOZIVLJAJ sa nama.....

Korisno je za sVe nas.......

@Hitman

Postujem tvoje iskustvo i kilometre!

Ali ja cim sednem na motor pomirim se cinjenicom da cu da PADNEM!!!

Ne bitno kako i cijom krivicum!!!

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Prijatelju ko nije pao taj se nije ni naucio....

Gluposti .. nisam nikad pao i nemam nameru ..  ;)

hahahahahaha bas si me nasmejao...........pre desetak godina kupio moj prijatelj eRa i pokazuje mi ga...ja mu kazem treba da stavis odbojnike ako padnes polomices deklu i trenutno ces ostati sa neispravnim motociklom........kaze on meni...MATORI PA KO PLANIRA DA PADNE????????....ja kazem da se to ne planira ali da se desi......ako ne tvojom onda tudjom krivicom......proslo par dana opaaaaa...malo sljunka......farbanje oklopa i te fore......opaaaaa istrcao mu auto.......nije on kriv jel tako jel pao JESTE!!!! kraj price?????????????

Kazi mi jel ti nosis nesto od zastitne opreme?????????? ako nosis skini to jer sta ce ti kad su to gluposti ( kako sam kazes ) a ne planiras da padnes pa sta ce ti onda?????????

Moguce ja da imas u svom zivotu 100km pa nikad nisi pao.....mada vi Afrikanci te Afrike vozite valjda samo po Africi ili nemam pojma gde jar ja vas vidim samo na BJB kako se prepucavate dali ja bolja Arika TA ili ST ( nama vas na drumu ja vas nevidim ).......................dok se vi prepucavate vasi motocikli stoje a drugi ljdi se voze pa i padaju.........

Ja ti najiskrenije zelim da nikada u zivotu nepadnes ali statistika govori da kad parkiras auto i sednes na motocikl 2000X je veca verovatnoca da ce ti se nesto lose desiti ( tako kaze statistika )..........ako si ti statisticka greska blago tebi.....a ni sa autom nikad nisi imao nikakav incident?????

Cisto da se podsetimo...

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9000.0

;)

Postujem u svakom pogledu ali reci da se nece nikada pasti i da nema covek nameru da padne???????????????? Prilicno cudno razmisljanje za nekoga ko je ocigledno dosta ne drumu.....................

Iskreno neka nikad u zivotu NEpadne.........ja drugacije razmisljam a prosle godine sam pokosen na drumu bez ikakvog razloga na jako maloj brzini........naravno JA NISAM IMAO NAMERU DA ME POKOSE........ali me zena u autu pokosili ( plavusa )

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Postujem u svakom pogledu ali reci da se nece nikada pasti i da nema covek nameru da padne???????????????? Prilicno cudno razmisljanje za nekoga ko je ocigledno dosta ne drumu.....................

Iskreno neka nikad u zivotu NEpadne.........ja drugacije razmisljam a prosle godine sam pokosen na drumu bez ikakvog razloga na jako maloj brzini........naravno JA NISAM IMAO NAMERU DA ME POKOSE........ali me zena u autu pokosili ( plavusa )

Izvini, pogreshno si me razumeo ochigledno .. Ali ja zaista nemam nameru da padnem nikad ..  ;)   a ako se desi nekad .. jbga desilo se i desice se i tad cu znati da sam uradio sve shto je u mojoj moci da do toga ne dodje ..

Ali i dalje sam pri tome da apsolutno nemam nameru nikad da padnem .. Oko sebe imam neke primere koji voze motore i po 40 godina i nikad nisu pali .. Tako da nema potrebe da me neko ubedjuje da "mora" da se padne ..

Joseph, hvala puno, ali nema potrebe nikome da se pravdam ..

Imam svoje mishljenje iza koga cvrsto stojim i to je to ..  ;D

Ja sam samo prokomentarisao izjavu (ko nije pao, taj se nije naucio) koja je po meni apsolutno subjektivna i nerealna i eventualno u svojstvu teshenja zato shto padovi nemaju veze sa iskustvom, vec sa neiskustvom i time je to apsolutno kontradiktorno ..

(ovo gore se naravno odnosi na 98% padova gde je naravno uvek i samo uvek greska vozaca motora, onih 2% su eventualne situacije na koja ama bash nikako ne mozemo da utichemo, zapravo padovi koji su u kategoriji saobracajnih nesreca, a ne bezazleni padovi u mestu, po blatu na off-u i sl. )

a ni sa autom nikad nisi imao nikakav incident?????

I da, shto se ovoga tiche, takodje nikad nisam imao sudar .. a kolima sam preshao daleko vishe kilometara nego motorom ..

Ali ja cim sednem na motor pomirim se cinjenicom da cu da PADNEM!!!

Apsolutno imam isti stav kad krenem sa ekipom da vozim off ..

E sad .. izvinite za off topic, ali nekako sam se osecao duznim da pojasnim eventualne dileme oko mog stava ..

Hvala ..

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Ožiljci su seksi  ;D

Danas si još malo iskusniji, par stotina evra lakši, sa još jednom pričom koju ćeš pričati u danima koji dolaze...

Živ si i zdrav si, skoro neoštećen, i ovo ti se desilo u idealnom momentu- zima je pred tobom, sa njom i dosta vremena da zakrpiš sebe i motor pre lepog vremena!

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Izvini, pogreshno si me razumeo ochigledno .. Ali ja zaista nemam nameru da padnem nikad ..  ;)   a ako se desi nekad .. jbga desilo se i desice se i tad cu znati da sam uradio sve shto je u mojoj moci da do toga ne dodje ..

Ali i dalje sam pri tome da apsolutno nemam nameru nikad da padnem .. Oko sebe imam neke primere koji voze motore i po 40 godina i nikad nisu pali .. Tako da nema potrebe da me neko ubedjuje da "mora" da se padne ..

Prosle godine sam na forumu reagovao na slicne tvrdnje, da ko nije pao ili cuva motor u garazi ili spada u grupu onih cuvenih bezmudica koji ne znaju sta znaci dati gas. Naravno, cak i oni koji su teskom mukom prihvatili da dosada nisam pao su me dobronamreno poceli ubedjivati da cu kad tad pasti....samo da pocnem zaista i da vozim motor  ::).

Nazalost, drugovi clanovi su se do kraja toliko dali u ubedjivanje da pripadam samo tim grupama i da ocito ne umem da vozim da sam se pametno povukao iz dalje diskusije.

Dzaba su mi bile i tvrdnje da vozim motore od svoje 6 godine (da, seste godine) i da sam presao xxx xxx kilometara i da sam svestan toga da se moze desiti da cu pasti...i sto me dosta ljudi sa foruma poznaje i znaju kako vozim i opet dzaba...

Zato moram priznati da mi je drago sto je neko "nacepio" Hitmana ovaj put pa da nebudem jedini na forumu koji iznosi takve, "neverovatne" tvrdnje...

• 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova
  • Motocikl: -

I da, shto se ovoga tiche, takodje nikad nisam imao sudar .. a kolima sam preshao daleko vishe kilometara nego motorom ..

[reoricko pitanje]

Rodjeni, pa ides li ti ikad igde peske kad si posle 'celog sveta na motoru' kolima presao daleko vise????

[/retoricko pitanje]

:D

Da dodam mali off - ja sam uvek tvrdio da je za 99% saobracajki potrebno da dvoje/dvojica/dve ne gledaju i ne ne razmisljaju sta rade, a pre deset dana sam ne samo ucestvovao, nego bio kriv za 'cesanje'. Posle 18 godina, i vise stotina hiljada km...shit happens...

Dradi prijatelji ( ljubitelji druma ) ja kada sam imao 14 godina vozio sam se po celu noc sa mojim prijateljima koji su takodje svi vozili naturpijane Tomose......po cele noci smo provodili na Miseluku ( lokalno trkaliste sa parkingom u N.S. )......silne noci do svanuca.......

Uglavnom u tim trenutcima provedenim u pojedinacnim trkama.......dosli smo do nivoma da vezbamo padanje u krivini........

Svako je sa svojim motorcicem ulazio u okretnicu i imao je zadatak da padne na oci nas koji smo se nalazili u tom krugu.......znaci das gasss ides u okretnicu i ljigavi ti se motor i prodjes krivinu a NEpadnes...a mi svi...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa.............

Onda drugi pokusaj i moras pasti.........onda padnes a mi svi skocimo da vidimo kakve su posledice na motoru a i na telu vozaca..( hrabrog )......uglavnom on je svoj zadatak ispunio i PAO JE!!!!!!!!

Onda sledaci ima isti zadatak...DA PADNE U OKRETNICI!!!!!!!!!

I tako smo mi provodili noci u novim i drugacijim od ovog sto sam opisao......

Bitno je da kada smo imali zadatak da padnemo nosili smo po 3 trenerke ( zastitna oprema ) a kacigu smo menjali jednu te istu........

Toliko o padanju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bilo je i mnogo tezih zadataka i budalastina...........voznja za znaku na sajli automobila.....grupno unistenje mazde kao u Mad Maxu...........rendaljke na raznim motociklima ( uvezenim iz Slovenije ).............uglavnom divljina i bogatstvo u raznim motociklima i automobilim...

I uvek je neko padao.....tako da sam ja kao mali padao i uvek sam spreman da opet padnem......))))))))))))))

Nije sramota pasti sramota je ne ustati!!!!!!!!!!!

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Dradi prijatelji ( ljubitelji druma ) ja kada sam imao 14 godina vozio sam se po celu noc sa mojim prijateljima koji su takodje svi vozili naturpijane Tomose......po cele noci smo provodili na Miseluku ( lokalno trkaliste sa parkingom u N.S. )......silne noci do svanuca.......

Uglavnom u tim trenutcima provedenim u pojedinacnim trkama.......dosli smo do nivoma da vezbamo padanje u krivini........

Svako je sa svojim motorcicem ulazio u okretnicu i imao je zadatak da padne na oci nas koji smo se nalazili u tom krugu.......znaci das gasss ides u okretnicu i ljigavi ti se motor i prodjes krivinu a NEpadnes...a mi svi...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa.............

Onda drugi pokusaj i moras pasti.........onda padnes a mi svi skocimo da vidimo kakve su posledice na motoru a i na telu vozaca..( hrabrog )......uglavnom on je svoj zadatak ispunio i PAO JE!!!!!!!!

Onda sledaci ima isti zadatak...DA PADNE U OKRETNICI!!!!!!!!!

I tako smo mi provodili noci u novim i drugacijim od ovog sto sam opisao......

Bitno je da kada smo imali zadatak da padnemo nosili smo po 3 trenerke ( zastitna oprema ) a kacigu smo menjali jednu te istu........

Toliko o padanju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A bilo je i mnogo tezih zadataka i budalastina...........voznja za znaku na sajli automobila.....grupno unistenje mazde kao u Mad Maxu...........rendaljke na raznim motociklima ( uvezenim iz Slovenije ).............uglavnom divljina i bogatstvo u raznim motociklima i automobilim...

I uvek je neko padao.....tako da sam ja kao mali padao i uvek sam spreman da opet padnem......))))))))))))))

Nije sramota pasti sramota je ne ustati!!!!!!!!!!!

respect... ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja