Jump to content

Moto Zajednica

Dok cekamo pocetak sledece sezone...

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Prica o John Hopkins-ovom novom angazmanu se nastavlja. Kako pise Italijanski Bikeracing, verovatnije je da ce se takmiciti u AMA-i za M4 Suzuki/Team Hammer nego u MotoGP za Italijanski FB Corse.

Jos jedna stvar koja podrzava Italijane je lista timova i vozaca za ovosezonski AMA Superbike sampionat, naime, na AMA-inom sajtu pise:

21  TBD  M4 Suzuki  Suzuki GSX-R1000  TBA

Svako ko je gledao MotoGP i pratio cak i osrednje karijeru ovog vozaca zna da je #21 Hopkins-ov broj, a saznajemo da je John Ulrich (o kome smo pisali u ovoj temi u vestima koje su vezane za buduci angazman John Hopkins-a) bivsi mentor zvezde ove price.

John Hopkins je i sam u intervju za Roadracing (koji je bitan deo price) vise naginje povratku u AMA od MotoGP. Bob Moore, John Hopkins-ov menadzer kaze da su pregovori sa M4 Suzuki u toku i nadamo se uskoro nekoj potvrdi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

meni je rezervoar cudan/ruzan...mada ne sumnjam na ukupnu ucinkovitost....jedva cekam pocetak...

I ja, imam osecaj da cemo gledati odlicnu MotoGP i Moto2 sezonu.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Posto su im ruke vezane sa agregatima, ocekujem cijele sezone lutriju sa svim ostalim, tako da bi moglo da bude ili ultra interesantno ili totalni smor.

• Integrisan, 13042 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Ma nema šanse da bude smor. Mislim da će da bude najveći broj pobednika u zadnjih X godina.

• Svrati ponekad, 127 postova

Ma nema šanse da bude smor. Mislim da će da bude najveći broj pobednika u zadnjih X godina.

Pod pretpostavkom da bas svi dobiju bas bas jednake agregate,a Honda je poznata po tome da ne favorizuje pojedince... ::)

Pod pretpostavkom da bas svi dobiju bas bas jednake agregate,a Honda je poznata po tome da ne favorizuje pojedince... ::)

Svi ce sigurno dobiti iste agregate. Postoji pravilo koji ti garantuje da mozes da otkupis agregat pobednika ako smatras da nesto nije u redu neposredno posle trke za cenu od 20.000,00 eura.

Crash.net nam prenosi da je menadzer Fiat Yamaha tima Davide Brivio zabrinut da bi Valentino Rossi mogao da odluci da promeni sredinu i da se nadje u sezoni 2011 u crvenoj ekipi, ali ne u onoj sa dva tocka vec sa cetiri. On smatra da je 'konj koji se propinje' mnogo veca opasnost nego Ducati. Naravno, svaki put kada Valentino sedne u F1 bolid price o njegovom napustanju MotoGP-ja odmah pocinju i ovaj put je to podgrejano izjavama Ferrari-jevih celnika odnosno Stefano Domenicali-jem da bi se za njega nasao treci auto ako bi to pravila dozvolila.

"Najveca pretnja je Ferrari," rekao je Brivio za Italijanske novine La Gazzetta dello Sport kao odgovor na pitanje u vezi postojeci spekulacija prelaska u Ducati. "Moram da budem zabrinut u ovim izuzetnim vremenima, zato sto bi Valentino stvarno mogao da dobije zelju da promeni sport."

Visordown prenosi da je James Toseland u jednom interjuu za Jorge Lorenca da ga "pakleno zivcira".

"Lorenzo me pakleno zivcira, dok dolazi sav tako arogantan i naduven, ali osim toga divan decko. Zbog toga ima andjeo/djavo na sebi i ja ne mogu da podnesem njegovu djavolju stranu."

"Ne volim aroganciju i naduvenost kod ljudi i njemu to izlazi iz usiju kada nosi kacigu, ali kada je skine, on je vrlo stidljiv, reservisan klinac i dobar drugar."

post-6549-128790630165_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 127 postova

Da nije slucajno ista firma sponzor i Ferarriju iDucatiju?Pada li vama na pamet sto i meni?

A koliko se secam svojevremeno je vest o prelasku Rossija iz Honde u Yamahu pukla kao bomba jer su svi pregovori bili tajni i niko nije ni slutio!

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Apriliju će u SBK 2010 sponzorisati Alitalia, tako da se mogu očekivati boje italijanske zastave na motoru.

Sudeci po Italijanskom sajtu Motosprint (obavezno pogledajte link, ima slika  :P ) Aprilia ce imati novog sponzora u World Superbike sampionatu. Odlicne vesti pogotovo sada u vreme krize. Sponzor ce biti Alitalia, bivsa nacionalna avio kompanija Italije, a ako sam dobro razumeo prodata je bila grupi Italijanskih investitora zvanoj CAI, koju vodi izvesni Roberto Colaninno. Taj gospodin je i vlasnik Piaggio Grupe koja poseduje Aprilia-u.

Evo te vesti, stara ali dobra.

Da nije slucajno ista firma sponzor i Ferarriju iDucatiju?Pada li vama na pamet sto i meni?

A koliko se secam svojevremeno je vest o prelasku Rossija iz Honde u Yamahu pukla kao bomba jer su svi pregovori bili tajni i niko nije ni slutio!

Bice ovo luda godina, to je sigurno!

Od velike cetvorke ce neko napustiti sadasnji tim, skoro sigurno bi to mogao da bude upravo najlosiji od njih ili lepse receno onaj kome ne ide sve po planu. Ko?

Ben Spies ce igrati veliku ulogu. Ako bude dobar, u sta ne sumnjam, a Yamaha dobije ultimatum, Jorge bi mogao da ode u Ducati npr.

Dolaskom Livio Suppo-a u Honda-u, vec su pocele spekulacije o dolasku Casey Stoner-a u fabricki Honda tim.

Izgleda da je jedino Dani Pedrosa, ustvari nije on nego ga ne sele nigde, ima sigurno mesto u svom timu, za sada...

Slazem se sa tobom, neki prelazak bi mogao da bude u stilu Rossi-jevog, pa je cak moguce da akter prelaska ponovo bude i on sam.

Crash.net prenosi da su poslednja dva sampiona legendarne klase od 250cc Marco Simoncelli i Hiroshi Aoyama izrazili zaljenje sto ova klasa vise ne postoji - ali su nisto tako i radoznali u vezi nove Moto2 klase.

"Volim 250-ice i uvek sam vozio dvotaktne jos od kako sam poceo da se trkam od svoje pete godine. Tako da sam se 23 godine trkao na dvotaktnim masinama. Volim dvotaktne masine." rekao je Aoyama za Crash.net

"Steta je sto vise necemo imati 250-ice, ali takodje mislim da ce nova Moto2 kategorija biti vrlo interesantna zato sto je agregat isti za svakoga, a mozes da promenis sasiju kako zelis."

Sampion 250cc iz 2008 godine Marco Simoncelli takodje misli da je 250cc bolji motor i nije toliko ubedjen da je nova Moto2 jeftinija.

"Preferiram dvotaktne i za mene je 250-ica bolji motor za vozaca." rekao je Simoncelli. "Ne znam da li ce troskovi biti manji ili ne, ali za vozaca 250 je bolji sigurno."

Juce smo preneli deo intervjua James Toseland-a koji je rekao da bas i ne podnosi ponosanje Jorge Lorenzo-a. Crash.net nam prenosi to malo opsirnije kao i misljenje o Valentino Rossi-ju.

"Rossi je komicna, zabavna licnost, bas kako je prikazano na TV-u - to nije gluma."

"Ocigledno, on izvodi svoj sou ispred kamera ali na kraju dana svi smo mi soumeni i mislim da je MotoGP stvarno profitirao zato sto ima lika kao sto je Valentino. Lepa stvar kada je van staze zaista je slican i prijatan, originalni, 'sampanjac' momak."

"Njegovi rezultati govore sami za sebe, devet puta prvak sveta, on je jedan od najboljih vozaca svih vremena."

Crash.net prenosi da je sampion u klasi od 125cc Julian Simon zadovoljan izborom tima Aspar da u prvoj sezoni u Moto2 klasi udju sa RSV sasijom.

"Koristicu zvanicnu RSV sasiju, zbog cega sam sretan jer sam probao pet razlicitih motora (sasija). Posle iskustva sa njima odlucili smo se na RSV jer imaju dosta tehnickog iskustva sa 600cc cetverotaktnim agregatom, i mislim da je moguce imati veoma dobru godinu sa ovom masinom."

MCN prenosi da je Jerry Burgess izjavio da ce Yamaha-ina fabricka YZR-M1 MotoGP masina biti upamcena kao jedan od najvecih motora u trkackoj istooriji. Rossi i Burgess su transformisali YZR-M1 u nepobedivu silu tokom sezona 2008 i 2009. Za vreme sezone 2007, kada je Casey Stoner dominirao, Yamaha je sa YZR-M1 pobedila na samo cetiri trke ali je zato sledece sezone stigla do impozantnih 11 pobeda, a prosle sezone je stigla do dest pobeda sa Valentinom kao sampionom, Yamaha-om kao konstruktorom i Fiat Yamaha timom takodje na prvom mestu.

"Bilo je fantasticno i Yamaha je uradila veliki posao. U 2007 smo naisli smo na Ducati koji kao da je imao nitro i Bridgestone koji je sa svojim gumama napravio kvantni skok napred a Michelin nije ucinio nista, tako da smo bili zaista izrazbijani."

"Sisli sma sa Michelin-ki za '08 i motor je nastavio da se poboljsava i prosle godine imali smo brzinu Ducati-ja i prefinjeniji paket."

"Volim to i upravo je to ono sto bi svaki glavni mehanicar trebao da uradi, i to je ono sto cini da nas motor bude 'vozljiviji' za svakoga ko je na njemu. Mislim da je ovo NSR ove nove generacije."

Dani Pedrosa izjavio da ce probati da smanji skupe greske koje su ga kostale proslih sezona da se dokopa titule MotoGP klase. Dani Pedrosa je trostruki sampion u 'nizim' klasama. On je 2003 osvojio titulu u 125cc, 2004 i 2005 je vladao klasom od 250cc ali od 2006 pokusava da postane sampion u najbitnijoj tzv. kraljevkoj klasi. Mozda je najvise sansi imao 2008 godine kada je padom u Sachsenring-u okoncao svoj san o tituli. Svaka godina je nova sansa tako da se i Dani nada. Imao je nesrecu da prosle dve sezone pocne sezonu sa povredama ali za ovu sezonu je zdrav i spreman sto nam uz ostale clanove 'velike cetvorke' garantuje sezonu punu uzbudjenja.

Dani Pedrosa je za MCN izjavio povodom pocetka prosle sezone:

"Pocelo je dosta lose"

"Poceli smo u pogresan nacin, bez testiranja i bez mogucnosti da budemo tamo. Morali smo da zurimo i da pokusamo da budemo konkurentni."

"Uspeli smo to na nekim trkama, ali sam bio isuvise nekonstantan i napravio sam dve ili tri greske. Napredovao sam na kraju sezone ali sam bio predaleko od pobedjivanja na trkama i to nije bilo dobro."

"Cilj ove zime je da se poboljsa nas motor i osecaj za njega i ne praviti greske kada nije za to vreme. Moram da budem spreman za prvu trku kao i ostali vrhunski vozaci."

• Svrati ponekad, 432 postova

Juce smo preneli deo intervjua James Toseland-a koji je rekao da bas i ne podnosi ponosanje Jorge Lorenzo-a. Crash.net nam prenosi to malo opsirnije kao i misljenje o Valentino Rossi-ju.

"Rossi je komicna, zabavna licnost, bas kako je prikazano na TV-u - to nije gluma."

"Ocigledno, on izvodi svoj sou ispred kamera ali na kraju dana svi smo mi soumeni i mislim da je MotoGP stvarno profitirao zato sto ima lika kao sto je Valentino. Lepa stvar kada je van staze zaista je slican i prijatan, originalni, 'sampanjac' momak."

"Njegovi rezultati govore sami za sebe, devet puta prvak sveta, on je jedan od najboljih vozaca svih vremena."

Eto , a ja kad pricam , meni ne verujete !  ;D

John Hopkins saga je gotova. Za vreme Anahaim Supercross-a koji je vozen u nedelju Jiohn Hopkins je izjavio da ce voziti M4 Suzuki GSX-R 1000 Superbike u AMA-i ove sezone. Izvor je CycleWorld-ov tweeter. Jos uvek cekamo zvanicnu potvrdu ali sa ovom vescu sanse da se to desi su 100%.

Testovi koje je organizovao Infront Motor sport na stazi Portimao su se zavrsili u nedelju i neki timovi su odmah krenuli putem Ricardo Tormo staze u Valensiji na dodatna dva dana testiranja pre nego sto pocne sezona trkom u Phillip Island-a 28 februara.

Na testiranje su otisli Ducati Xerox tima sa Noriyuki Haga-om i Michel Fabrizio-m, BMW sa Ruben Xaus i Troy Corser-om, Aprilia-ini Max Biaggi-jem i Leon Camierom sa test vozacem Alex Hofmann-om.

Vreme je bilo lose za testiranje, vetrovito  sa temperaturama nesto iznad nule tako da nije bilo izlazenja na stazu. Vreme se nesto kasnije poopravilo ali na stazi je najvise proveo Alex Hofmann sa deset odvezenih krugova.

Saznajemo i jos jednu zanimljivost, na tom testiranju se pojavio Jakub Smrz sa Borciani-Guandalini timom ali nije vozio Aprilia-u vec Ducati. Pretpostavlja se da su pregovori sa Aprilia-om propali zbog trenutne ekonomske krize koja hara moto sportom.

Pored navedenih timova pojavilo  se i nekoliko Moto2, Tech3 team i Aspar Martinez sa njegovim Mapfre Aspar timom. Izvor vesti TwoWheels.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja