boka92 17 Napisano Septembar 10, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan hteo bi moj drug da kupi v_stroma 650.........pa me je pitao da li moze neko sa ovog foruma da mu kaze nesto vise o navedenom motoru..................sve prednosti i mane koje ovaj dvotockas poseduje.........primamo sve odgovore......prednost imaju oni koji poseduju motor,a primamo i savete drugih....... unapred hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Septembar 10, 2009 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan o doticnom motorinu se ovde toliko pisalo da ce vam trebati dani da procitate..samo malo koristi pretragu... :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17683 Napisano Septembar 11, 2009 Integrisan, 8365 postova Prijavi odgovor kao problematičan Objektivno - fenomenalan motor! Koristi pretragu - ne moze sve da se dobije na gotovo. Imas stotine poruka na tu temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 240 Napisano Septembar 12, 2009 Zainteresovan, 630 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledajte ova dva sajta: www.v-strom.com.hr www.vstrom.info odnos cena kvalitet sasvim o.k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Septembar 14, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Best buy u klasi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3090 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1177 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Koja je to klasa i ko su mu direktni konkurenti? P.S. Ozbiljno pitanje, molim za ozbiljan odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Septembar 14, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Koja je to klasa i ko su mu direktni konkurenti? P.S. Ozbiljno pitanje, molim za ozbiljan odgovor To je klasa putnih endura ispod litre zapremine. U toj klasi su jos npr. Transalp 700, F 650, KTM 690 adv, moze da dodje u obzir i mala multistrada...iako nisu bas potpuno ista klasa u poznatim casopisima kao sto je nemacki Motorrad se rade uporedni testovi. Strom 650 nije apsolutni pobednik i nije u svim stvarima najbolji, ali se kao paket dobija puno toga za malo novca i zbog toga je najbolji odnos ulozeno-dobijeno. Pored toga mali Strom je puno bolje spakovan od velikog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da su mu veci konkurenti BMW F 650 GS i KAWASAKI KLE 500............jer sam gledao puno testova po internetu......i ova tri motora su bili glavna konkurencuja jedan drugome............... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Septembar 14, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan KLE ne moze nikome da bude konkurencija,jer se vise ne proizvodi.Noviji modeli BMW-a su nesto bolji od predhodnih,uz svo duzno postovanje (prema imenu koje nosi),Suzuki je za oba Mercedes,S-Klasse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da su mu veci konkurenti BMW F 650 GS i KAWASAKI KLE 500............jer sam gledao puno testova po internetu......i ova tri motora su bili glavna konkurencuja jedan drugome............... Sa BMW F650 ga nikako ne bih poredio jer je nerealno porediti jednocilindricni i dvocilindricni motor u klasi (mislim na jednocilindricni model). KLE ima jednu prednost u odnosu na DL-a a to je zato sto je malo bolji za makadam i neki nezahtevni off-road (ima zicane felne) u svemu ostalom je DL za minimum dve klase u prednosti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Dobar putni motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4992 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1882 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Aj i ja da pitam posto o tome pojma nemam Da li je i Yamaha TDM u toj klasi ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Po casopisima je stavljaju u klasu maxi enduro: DL1000, Multistrada 1100, KTM 990 ADV, R1200GS, TDM900, Tiger 1050... A da li stvarno jeste ne bih rekao. Od ovih motora koje sam nabrojao mogle bi da se naprave pod-klase jer neki od tih motora nemaju zajednicke namene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Septembar 14, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Pored toga mali Strom je puno bolje spakovan od velikog. Jel' može objašnjenje ovoga, kad smo već u temi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa valjda, ako ga nosiš na put, stane u manji kufer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan pogledaj ovaj test gde su uporedjivali dl v-stroma i f650gs......... .http://www.youtube.com/watch?v=dreoYlnlVQw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Taj BMW sa testa ima 800ccm i dva cilindra ako se dobro secam, sa njim ga je vec moguce uporedjivati i verujem da je taj f650gs puno bolji ali i cena mu je dosta veca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je bilo kakvo uporedjivanje sa transalpovima i ktm-ovima besmisleno, pa čak i BMW-ovima jel po meni ovo su motori koji izdržavaju teži off dok strom definitivno nije za to. On je za makadam i to lepo utabani,, bez rupa i tačka. Ima previše kratak hod prednje vile, alu felne, i što je najbolje skid-plate ne dolazi u osnovnom paketu. Moje lično mišljenje je da on predstavlja hibrid koji je spojio ono najlepše a to je malo sportske krvi sa laganim ( veoma ) off-om i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 14, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan sto ce reci da je ovo motor vise namenjen za neki put posto ima dobru zastitu od vetra(vizir je ogroman) i odlicno sediste a moze da se napakuju 3 kofera, saxi ce reci svoje iskustvo sa puta u grcku ja se nadam, ali nije motor za off a sa F650 nijednim ne moze da se poredi iz osnovnog razloga, strom ima 2 cilindra a f6501cilindar i samim tim nisu nikako ista klasa. ali da se poredi sa novim F800 to moze ali opet i tu zavisi da li se poredi sa F800GSA ili obicnim jer je razlika u opremi ogromna. sve u svemu, ako zelis motor za krace puteve po asfaltu, da odlicna kupovina, ako zelis da sidjes i vozas se po makadamu, kamenu, po putevima kuda je isao kvarisa po albaniji zaboravi na stroma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan sve u svemu, ako zelis motor za krace puteve po asfaltu, da odlicna kupovina, ako zelis da sidjes i vozas se po makadamu, kamenu, po putevima kuda je isao kvarisa po albaniji zaboravi na stroma misliš duže puteve ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 14, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan sve u svemu, ako zelis motor za krace puteve po asfaltu, da odlicna kupovina, ako zelis da sidjes i vozas se po makadamu, kamenu, po putevima kuda je isao kvarisa po albaniji zaboravi na stroma misliš duže puteve ? da na to sam mislio a pogresno napisao, duzi putevi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan na testu je pisalo f 659 gs.............tako da ja nisam mogao da nagagjam kolko ima kubika...........slazem se da jednocilindricni motor i dvocilindricni nisu isto.....i da nemogu da se porede........ali sam ja samo izneo ono sto sam pronasao............ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Septembar 14, 2009 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pored toga mali Strom je puno bolje spakovan od velikog. Jel' može objašnjenje ovoga, kad smo već u temi... 650 nema nedostatke koji se kod 1000 moraju otkloniti da bi bio OK. Vec fabricki je sve spakovano kako treba. Mapiranje agregata zbog neuravnotezenog rada ispod 4000rpm, pravljenje spacera na zadnjem tocku, korpa kvacila na K2 i K3, kocnice...Ja sam na mom uradio sta je trebalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 452 Napisano Septembar 15, 2009 Zainteresovan, 426 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Tema je uvek inspirativna! Prvo covek treba da vozi svaki motor koji komentarise pa tek inda da ima pravi utisak o tome. Svaki putni enduro je bolj za blagi off od bilo kog r motora ili sport turera. To je prvenstveno zbog guma i polozaja u sedlu. Komentarisati navedene putne enduro motore nije zahvalno jer su kao jaje jajetu slicni. Strom je nesto veci motor i ima zbog toga nesto manju sposobnost off-a od recimo ktm ili bmw ali beznacajno. Mislim da je uvek presudno kod kupovine cena i kvalitet. Ja bih mozda pre stroma jedino kupio i dao prednost kawi versus. To prvo zbog cene, i velicine motora. Za off skoro nije nikakav(zbog guma), ali je za grad bolji od stroma jer je uzi i kompaktniji. Naravno svaki motor ima i vozaca, a svaki vozac je ovakav ili onakav. Ja konkretno nisam neki vozac. Mene odere skoro uvek neki dobar enduras od 50 ks, iako moja kawa ima 110ks. Hocu da kazem da su ljudi prelazili pustinje po svetu sa stromom od 1000cc kao i sa drugim velikim motorima, a to znaci da nije da su ti motori nesposobni za off. Jedino za off su bolji pravi kros motori od 50ks i 100kg. Moje misljenje je da ako bih kupovao putni enduro kupio bih ili stroma od 650 ili versusa. Ako bih kupio neki od 1000cc onda bi to bio ktm 990 adventure. Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...