quasaar 1027 Napisano Avgust 27, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan wtf? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 27, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan kad bi ljudi znali ko donosi zakone, ne bi ih se pridrzavali... (ima neka poslovica koja ovako ide...) imam samo jedan komentar... ko na @#be ... jel smo se navikli da savijemo glavu i cutimo.. i treba nas #$bati... da se ja pitam 100.000 za tehnicki... dokle god se niko ne buni znaci u redu je... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7416 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 3118 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Cuj, bolje da nas zakljucaju u temi nego na javi ;D ;D ;D. Iygleda da nisu nasi culi kako je gadan IRS u Americi, inace... Opet necemo da gradimo bolnice nego zatvore za poreske duznike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Za vas ne znam,ali ja cu morati da se malo "redukujem" - na leto neki R "divljak" koji od papira ima samo kljuc,a zimi GSP (naravno,kartu ne kupujem,jer su uslovi voznje gradskim prevozom krajnje spartanski...prezive samo izvidjaci i alpinisti...najjaci opstanu,bez vecih posledica).Ovo vise stvarno nije normalno!Najavljuju otpustanje 10% "cinovnika" i "zamrzavanje" plata tokom cele 2010.Znaci,udari malo jaca inflacija,a ti crknes OD GLADI u 21. VEKU???A vec su uveli poreze na automobile,na plovila,spremaju se i porezi na stanove vece od 60kvm,akcize za gorivo (cija cena je,uzgred,lako promenljiva NAVISE) iznose preko 60% same cene (gorivo je najskuplje u regionu,a jos kad pocnu na TV-u da porede kako je gorivo u NEMACKOJ skuplje,e tad skroz POPI*DIM!Pa,jeste skuplje,ali kolike plate primaju Nemci,i kakvo gorivo sipaju?Inace,pouzdano znam da je gorivo u CH jeftinije nego kod nas,a plate su im 10-15x VECE!),hoce da oporezuju i plate...Pa sta da radim da bi preziveo,da kradem?Ali sta,kad su sve vec pokrali?Popunjavas "budet" tako sto sirotinji uzmes i ono sto nema!Stvarno sramota! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad sm pvo chuo vest pomislio sam: ma nema shanse... onda kad sam malo razmislio promenio sma mishljenje. Uveli su nenormalne poreze na automobile i motocikle. To je proshlo ok, ljudi uredno placaju, pa ajmo dalje. Sledecea stavka da se dize. Za auto ljudi daju pare jer im je potreba i nuzda. Da se razimemo, mene za motor hvata ovih 15 godina i to josh malo duplo Za auto me ne hvala (vozim malo noviji Yugo), ali bre pa 80 posto ljudi koje poznajem, ako ne i 90% vozi auto koji je stariji od 15 god. 2010. godine znachi da auto mora biti mladji od 1995. godine :S Slazem se da to jeste dosta matoro, ali bre pa ljudi ne mogu da priushte sebi bolje. Ajde bash da chujem jednoga ovde ko ima para a namerno vozi neku dreshinu od 20+ godina... jer je alergichan na udobno i novo... A pogotovo me je izpizdela ona stvar da svi koji su struchni u oblasti bezb. u saobracaju tvrde da je najmanji faktor u nesrecama kod nas neispravnost vozila.... znachi...OTIMANJE para...i NISHTA drugo... Nadam se da ce nas biti dovoljno kada sve to bude izglasano da okupiramo skupshtinu nashim ljutim mashinama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7416 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 3118 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Prvi razlog za nesrece je "brzina neprilagodjena uslovima na putu". A oni pricaju drugo, jer im se ne isplati da priznaju kakvi su nam putevi, i da drzava /putari/ snose krivicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ne zazivi uvek sve, ima vremena za predomisljanje, verujem da ce biti raznih vrsta pritisaka da se ovakav cirkus ne primeni u praksi. Ima prostora i za tuzbe po osnovu losih puteva, a ako se to dobro organizuje, kakvi su nam putevi, svima ce biti na kraju besplatna registracija pa da je i tri puta godisnje taj famozni tehnicki - toliko ce se para uzimati na te tuzbe. Verujem da se neko zaigrao sa ovakvim stvarima i da ce morati lagano da se trazi izlazna strategija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2865 Napisano Avgust 27, 2009 Braveheart, 712 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan jebemti ako ovako nastave ima cir da mi proradi kad budem pomislio svaki put na voznju motora ... od muke se smejem :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ako STVARNO bude ovako... Boli me uvo! prodajem EN-a! Kupujem neku zujku od 600ccm. Modifikujem je po mom ukusu kolko znam i umem i bezim od milicije! Pa jebote ne mogu da radim samo za gorivo i poreze!!! Ja sam u stvari vec osmislio rezervnu taktiku za to. Pomocu nekog sistema (slichno kao mreza za rezervoar) konopchica i uzica cu da razvuchem po motoru (na primer neki plastikenac od 600 ccm svi priblizno isto izgledaju) na tim uzicama ce da bude zashivena tkanina na koju cu da lepim chichak traku (crnu). I onda kada me negde uslikaju dok bezim (slika pokazuje crn motor) a ja kad kuci skinem sve to i sakrije ono opet lep SRAD 600 na primer Znachi pomocu uzica i kukica razvuchem sve to preko motora da sakrije u potpunosti original boju, a kad stanem sve to skinem. Preko kacige te niko ne moze poznati. i cao! Ma opasna sam ja mutivoda : Ili to ili Go*navu motku pa opet 2000 godina ispochetka!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dencse 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan poznajem mnogo ljudi koji redovno registruju....ali ne staju pandurima....učtivo mahnu...i vozi dalje....ukoliko ovo zaživi.....i dalje će samo učtivo da mahnu...ali sa neregistrovanog motora.....a takvih će ljudi biti sve više.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 104 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan A razmishljam opet, mozda je to opet ona fora kao i do sada za sve. Najave tehnicki 2 puta godishnje za po 4000-8000din pa onda nam "izadju u susret" pa kao ok dva puta godishnje ali nije ta cena nego 2000-3000.... Tako su milion puta do sada, a mi papani se palimo...kao u dobro je nije onako strashno. Neverovatne manipulacije narodnim masama se ovde rade da bi se izotimale pare. Isto i za te kacige koje nisu po standardima... Pa to nekome treba da uleti posao da se namlati para, pa ce onda sve ove ostale da sjebu kao nisu po propisima i standardima... ne moze niko da me ubedi da neki poshteni i dobronameran cilj stoji iza svega toga. Relativno sam mlad, 25 godina, ali sam odavno shvatio da se ovde ne radi nishta sa nekim dobronamernim ciljem...bar kada je drzava u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 15065 Napisano Avgust 27, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 961 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan sto se mene tice ti sto izmisljaju takve zakone/namete mogu (da ne psujem na 4um-u) oralno da me zadovolje. motor necu registrovati, auto i ovako jedva ide pa cu ga prepraviti u kokosinjac. kad je lose vreme sedim kuci ili se castim taxijem. a ostatak ucestvovanja u saobracaju ko tihi i prle. vido si me ali me ne mozes uhvatiti. samo mi nije jasno do kad cemo trpeti? "narod je stoka" rece neko, pa da li smo bas tolika? koliko je potrebno ovom napacenom narodu da dostigne kriticnu masu nezadovoljstva? ne iniciranu parama i laznim obecanjima kao prosli put, vec pravu, izazvanu jadom i bedom u kojem smo se nasli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Avgust 27, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan a u kojoj je zemlji registracija motora na 6 meseci? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan a u kojoj je zemlji registracija motora na 6 meseci? skoro u svakoj. motor registruje na koliko ti reba. 3,6 ili 12 meseci. mnogi gane voze vise od 6 meseci godisnje a opet kod nas moras da placas registraciju za celu godinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PedjaR 70 Napisano Avgust 27, 2009 Mangulica, 627 postova Lokacija: Temerin Prijavi odgovor kao problematičan nasa drzava razmislja: "on se zimi hvali drugovima i pokazuje ga u garazi... daj da mu to naplatimo!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
knezmoto 645 Napisano Avgust 27, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Skupljen(Vladimirci) Motocikl: Sachs Mad Ass 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan drugar mi pre neki dan kaze da je chuo izjavu nekog politichara- Znate shta onaj ko ima mesechna primanja ispod 700e ne treba ni da vozi auto [ motor ] > Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavle89 0 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 25 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vreme ce reci netreba prerano zakljucivati.Optimisticno gledajmo na stvari jel bih voleo da i sledece godine budemo po putevima i ulicama...to bi svi voleli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Avgust 28, 2009 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisu vise krivi ni vlast ni politicari. Oni se samo ponasaju onako kako mogu jer znaju da im svaka otimacina prolazi. Krivi smo mi koji sve to trpimo i cutimo. Znaju oni da je ovaj narod je trpeo i platu od 5 maraka, i sto ne bi i sve ostalo, sve te poreze i takse. A kad su motori u pitanju stvar je neverovatna. Porez na motor preko 1100 kubika je CETIRI PUTA veci nego za automobil od 2000 kubika, pri cemu je prosecna nabavna vrednost takvog novog motora i do tri puta manja od vrednosti takvog novog auta. A tek kod malih kubikaza, porez na motor do 125 ccm je veci nego za auto do 1150 ccm. A koliko kosta prosecno takav nov auto (nisu sve Zastave), a koliko nov motor od 125 ccm? Bar nekoliko puta vise, ali je zato porez na motor veci. Prema tome, trebalo bi da malo energije usmerimo u proteste prema ovakvom odnosu i otimacini, dosta je vise. Ocigledno je da su svi nasi zahtevi do sada ignorisani, pa bi trebalo da budemo malo energicniji. Jedan od predloga je da , za pocetak, u nekom periodu npr. nedelju dana, vozimo bez tablica, da skrenemo paznju na diskriminaciju motora u odnosu na automobile kod razrezivanja dazbina. Kasnije, ako ne bude nikakvog efekta, i mesec dana itd. Samo, ovakve ili slicne akcije bi trebalo dobro osmisliti i organizovati, da se vidi da smo jedinstveni u zahtevima i protestu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5129 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1900 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ne zazivi uvek sve, ima vremena za predomisljanje, verujem da ce biti raznih vrsta pritisaka da se ovakav cirkus ne primeni u praksi. Ima prostora i za tuzbe po osnovu losih puteva, a ako se to dobro organizuje, kakvi su nam putevi, svima ce biti na kraju besplatna registracija pa da je i tri puta godisnje taj famozni tehnicki - toliko ce se para uzimati na te tuzbe. Verujem da se neko zaigrao sa ovakvim stvarima i da ce morati lagano da se trazi izlazna strategija. Bojim se da nisi u pravu, u zemlji Srbiji ima toliko puteva, cak i magistralnih saobracajnica i obilaznica koji nisu primljeni, tj nemaju upotrebnu dozvolu a koriste se, u pravnom smislu isti ne postoje i niko nije nadlezan za njih stoga nemas protiv koga da uperis tu tuzbu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ne moras da se bojis, samo niko jnos nije masovno uperio prst i tuzbu, sve pojedinacno je proslo. Ne pise se o tome, naravno, ali samo bolje oslusni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1046 Napisano Avgust 28, 2009 Drug član, 3012 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Cilj ovog propisa je malo drugaciji!!!! Da se uvede red u teh. preglede i ukinu pregledi na ne vidjeno..... Cena od 8000 je za autobuse i teska teretna vozlila!!!!! Istovremenom su osiguravajuca drustva smanjila provizije na polise, tako da je to sihrona akcija da se ociste AGENCIJE i ostanu samo kvalitetni pregled koji ce da uloze u novu opremu!!! Inace i u HR su velike reg, ali iz razgovora sam dosao do zanimljivih detalja!! Npr. HD 1400 kubika je kod nas oko 500e, kod njih slicno!! Ali sa velikom RAZLIKOM!!! Kod nas je polisa osiguranja 100e a ostalo porezi i dazbine!!! Kod njih je polisa 300e a porezi ostalo.... Sa takvim odnosom mozes i da ocekujes da ces naplatiti stetu od osiguravajuceg drustva.......!!!!!!!!! A inace privatno se jezim ljudi koji caste 1000 din, umesto da srede kocnice i druge sisteme na vozilu....... Takvi su LOVCI NA NAS!!!!! I pregledao bih i tromesecno, a ne da menjaju trake bez retrovizora, veze trula kola i ne haju za druge po sistemu auto mi vredi 300e pa nek udarim boli me K... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 215 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1194 postova Lokacija: Bg Motocikl: Africa CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam obavezu da overim putni nalog tehničkim pregledom jednom mesečno iako je vozilo 2008 godište. Al će na meni da zarade... ;D najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hoce li vaziti i za skalamerije sto voze cige? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Septembar 5, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ciga će morati da tera konja dva puta godišnje kod veterinara. I sve će se snimati kamerom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Septembar 5, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ciga će morati da tera konja dva puta godišnje kod veterinara. I sve će se snimati kamerom. ;D ;D ;D ;D ;D Eeeee, davno sam se ovako nasmejao ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...