igogitar 478 Napisano Ponedeljak u 20:10 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, stoka je napisao: Meni ove godine prva vožnja do tehničkog. Odužila se zima, prvi put da MotoGP sezona počne pre moje, istekla mi registracija. Krenem iz garaže, već veče, 'ladno, asfalt mokar, al' moram da ulovim 30 dana od isteka registracije. Sam sebi sam bio smešan, nisam tako pičkasto vozio od kad sam, pre jedno trijes' godina, prvi put seo na motor veći od automatika. E taj izraz sam tražio da sam sebi opišem svoju vožnju na TDM. Pičkasto-to je to. Baba u Yarisu se ava isfurala jer je usporavam i demonstrativno me pretekla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 12 Napisano Utorak u 07:39 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3/20/2025 at 9:08 AM, Gato said: Kod mene na TDM su rejzeri od 3 cm i to je maksimum da kod skretanja ne španaju sajlu kvačila koja je dosta kratka. Što se tiče sajli gasa i instalacije, išlo bi to još koji cm gore, ali nema potrebe. Vide se ovdje na slici. Gato, imam isti korman i rejzere od 3cm. Koje tegiće si stavio? Ja sam stavio jedne iz aliexpressa, ali nije ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 99 Napisano Utorak u 10:31 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, birca je napisao: Gato, imam isti korman i rejzere od 3cm. Koje tegiće si stavio? Ja sam stavio jedne iz aliexpressa, ali nije ok. Tegići su rad od prokroma. Radio mi ih je jedan sada na žalost pokojni tokar iz susjedstva. Sve je prekopirano sa originalnih TDM, osim utora na sredini, gdje sjeda "uho" Stromovog štitnika ruku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 751 Napisano Sreda u 05:30 Zainteresovan, 347 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ko je izmislio da nakon 12.meseci ulje gubi svojstva, zamenih sad za vikend, 2000km sam presao, , istocih ga, ono ko novo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano Sreda u 07:58 Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nek se vidi raskoš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 499 Napisano Sreda u 18:44 Zainteresovan, 657 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, gixxer750/94 said: Ko je izmislio da nakon 12.meseci ulje gubi svojstva, zamenih sad za vikend, 2000km sam presao, , istocih ga, ono ko novo Ima se, može se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10864 Napisano Sreda u 18:57 Hronični Motociklopata, 7489 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi to onda sipao nazad u motor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 751 Napisano Sreda u 20:34 Zainteresovan, 347 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Disko Nindža said: Ja bi to onda sipao nazad u motor Da znas, kako odredise tih famoznih 12 meseci, kao gubi svojstva, ma isto kao iz boce, malo tamnije, ali miris identican, na autu menjam jednom godisnje al to je 9,10000 km, ovo zao mi bese Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gixxer750/94 751 Napisano Sreda u 20:36 Zainteresovan, 347 postova Lokacija: PK Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, tibor said: Ima se, može se... U suštini planiram putovanja, ali svake godine ispadne nesto pa ne odem, tako i sad, reko neka ga spreman, nov acu, ulje, filteri, odmor uzet, pa videcemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano Sreda u 20:54 Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze, menjaj, vozi... Ja sam se oduševio kad sam na nekim slikama video rasturen agregat od TDM900 koji je bio u policiji sa čini mi se 180.000 na satu. Na cilindrima se još uvek vide tragovi honovanja, bregaste kao da su iz kutije izvađene. Inače, ja planiram neki dan da se svi koji voze TDM850/900, bivšli vlasnici, budući vlasnici pa i oni koji imaju dobru volju da se okupimo i napravimo jednu turu po istočnoj Srbiji. Ja ću blagovremeno da napravim plan i program. Mada da znate kako je kod mene.... Polazak kao lansiranje rakete u sekundi. Motor mora da bude natankovan, lična oprema na mestu. Gladan, žedan, piškio, kakio... Nema stajanja do narednog tankovanja. Rezervoar 20 litra, vozimo po propisima, potrošnja 4.5 litra pa vi vidite. Nema stajanja 300 km Šala naravno ali nije daleko od istine 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6482 Napisano Sreda u 21:26 Drug član, 2210 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, gixxer750/94 said: Da znas, kako odredise tih famoznih 12 meseci, kao gubi svojstva, To isto kao onaj što kaže za himalajsku so: mamicu joj, nastala pre 250 miliona godina, i baš sad kod mene da joj istekne rok trajanja 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 136 Napisano Sreda u 22:09 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 16 hours ago, gixxer750/94 said: Ko je izmislio da nakon 12.meseci ulje gubi svojstva, zamenih sad za vikend, 2000km sam presao, , istocih ga, ono ko novo Ma meni, kad sipam Motul 7100, i posle 9-10 'iljada skoro k'o novo :-). Prošle godine, u istoj zgradi gde radim, otvorili Yamaha servis, i ja aj' da podržim nove komšije, dam njma da mi urade servis. Nasuli mi Yamalube polusintetiku, posle 7-8000 je bilo da se menja. Drugačiji zvuk, menjač nekako krut. Kad sam ga istočio, sivo, retko, nikakvo. Ovaj momak iz servisa za ful sintetiku kaže, kao nema potrebe tako kvalitetno ulje za TDM-a. Ja ga gledam, mislim se u sebi, dečko, nemaš pojma šta pričaš, TDM zaslužuje najbolje ulje. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano Četvrtak u 09:34 Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedna informacija za one koji preferiraju Continental na TDM kao i ja. Kontaktirao sam fabriku sa upitom za prednju 120 70 R18. -Continental RoadAttack 3, koja je sport touring guma za naše motocikle se više ne proizvodi. Nasledio je model RoadAttack 4. -RoadAttack 4 postoji u dimenziji 160 60 R17 i on nam je za zadnji točak. -Za prednju, RoadAttack 4 u bližoj budućnosti nije planirana dimenzija 120 70 R18 jer žele da se fokusiraju na novije motocikle -Sa obzirom na potražnju naše dimenzije za prednji točak, jer se kupci i obraćaju i interesuju, negde u 2/4 godine restartovaće proizvodnju RoadAttack 3 u 120 70 R18. Ko bude hteo Continental, nek sačeka još par meseci, pa može da vozi napred RoadAttack 3 a pozadi RoadAttack 4. Što se tiče te 18ice napred, moguća je konverzija na 17icu. Bukvalno šraf na šraf. Inače, nemojte da vas sekira 18ica nešto puno, da je čudna dimenzija, da nema tih guma i slično. Nije TDM jedini koji nosi tu dimenziju. Nosi je PanEvropa, Harley XR1200, Ducati Scrambler i još sigurno 5 modela preko. Dakle potražnje ima. Pirelli Angel ST i GT, Metzeler Z8, Dunlop RoadSmart 3 i 4, Bridgestone, Michelin, Avon, evo za par meseci i Continental. Dakle ima toga i ima da se bira. Osim što smo uskraćeni jeftinijih guma tipa Mitas, Maxxis, CST ali ja svakako ne bih to razmatrao osim možda Mitas TouringForce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano pre 10 sati Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Cakljenje mora da počne. Ovo su dnevni bočni. Stalno su na motoru, 2 x 22 litra. Imam i drugi par, od 40 litra. Oni su za višednevne ture. Sredstvo na slici bacim na sunđer/aplikator. Izmackam, prebrišem mikrofiber krpom da uklonim višak i napravim homogen izgled. Bolje od speja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 478 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Eh drugari da podijelim svoje iskustvo,možda nekom bude korisno. Naručio sam centralni štender sa sajta Motea za TDM,proizvođač Constands. Sve skupa ,mislim ,5 dana od naručivanja dobio sam štender. Kvalitet izrade loš,varovi loši ali 'ajde nije mi važno,važno da je funkcionalan. E pa prc!!! nije funkcionalan. Rodio sam nilskog konja dok sam ga namontirao jer su vijci koji se dobiju "pogrešni",imaju imbus glavu a imbus ključ ne prilazi do 2 bočna vijka jer smetaju izduvne grane. Nisam želio dirati izduv pa sam nekako uspio s pomoću štapa i kanapa namontirati. A onda proba i veliko razočarenje. Štender je pogrešno napravljen. Rekao bih skoro pod 90° stoji u odnosu na podlogu i bukvalno 2 mm ako se pomjeri motor naprijed nogari se sami sklope. Na nekoj najmanjoj mogućoj nizbrdici neupotrebljiv,mislim i na ravnom isto. Motor je mi je sad na blagoj uzbrdici pa je stajao par sekundi da uslikam ali vjerujte da me je bio strah da će pasti. Nisam ništa pogrešno namontirao,sve sam radio po uputstvu proizvođača i po priloženim crtežima. Na kraju i ne može se pogrešno namontirati. Nemam sad živaca više da gledam šta da smislim da ga prepravim i da funkcioniše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11395 Napisano pre 7 sati Drug član, 1616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi koji deo štendera je kao graničnik koji ga sprečava da ide više ka napred, pa da prebrusiš i napraviš mu veći hod... 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano pre 6 sati Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran da si bazu lepo montirao? Kod mene ne stoji kao kod tebe. Ako te ne mrzi slikaj od ispod da vidim kako si montirao. Za kvalitet varova i to sam ti rekao u nekom postu. Vizuelno nisu lepi, ali nisu pukli niti bilo sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 478 Napisano pre 6 sati Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Po instrukcijama a mislim da drugačije i ne može. Evo koliko se može u mraku uslikati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13931 Napisano pre 5 sati Integrisan, 7677 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je namontirano. Proveri sad par stvari: Da li si lepo oprugu namontirao. Da li je u obe tačke lepo legla. Ne znam da li je ploča lepo legla. Da nije bilo nešto prljavo što je odbija. Na kraju krajeva, sa obzirom da sam i ja imao loše iskustvo. Moguće je da fabrički omašeno. Na kraju što kaže @bajker71 da obrusiš ušice štendera. Te dve tačke na koje se naslanja na ploču/bazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 478 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Očistio sam sve detaljno i navoje čistio kako si mi rekao. Ispod ploče očistio i osušio ali nisam stavljao ispod nje bakarnu mast jer je ofarbana pa mislim da neće biti tu korozije. Probaću ovako kako je @bajker71 rekao. I meni je to bila prva ideja ali danas nisam imao više volje a sutra ću vjerovatno dan provesti u vožnji pa ako stignem brusiću. Hvala ljudi na savjetima. Promenio pre 4 sati član igogitar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11395 Napisano pre 4 sati Drug član, 1616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj deo skratiti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...