rast 1179 Napisano Avgust 12, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Arakis said: Prazan ti je akumulator a krci taj rele anlasera na koji ide debeli crveni kabl sa + akumulatora. Prvo proveri da li su dobri namotaji statora alternatora, stara boljka TDM900 pa onda idi na regler. Motor se ugasio tokom vožnje. Nije stajao parkiran pa da sam pokušao da ga upalim. Dodatno, imam booster bateriju koja pali vozila do 4.000 kubika, isprobana i na ovom motoru sa predhodno akumulatorima. Isti simptomi su i kada se veže booster. PS. sada sam na putu, 2500 km od majstora koji mi održava mašinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Avgust 13, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, rast said: Isti simptomi su i kada se veže booster. Ili ti nevalja booster ili su ti loši spojevi kablova na relej/akumulator. Jesi li probao preko start-kablova upaliti sa nekog drugog akumulatora? To klikanje releja može biti samo iz dva razloga-nedovoljno pun akumulator ili loši spojevi. Probaj očistiti i dotegnuti spojeve na akumulatoru/releju/anlaseru, nakon toga našpricaj WD-om i probaj ponovo, mada mislim da ti ne gine novi akumulator ili namotaji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 829 Napisano Septembar 6, 2023 MK Obrenovac, 559 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima višak ili na prodaju štitnik grana i agregata za TDM 850 3VD ? Imam u planu da taj štitnik nabudzim na moj 4tx Predpostavljam da paše bez većih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14585 Napisano Septembar 6, 2023 moto merkat °°, 4903 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @NIKOLA 1 pase i ima na fb u grupi TDM Srbija juce postavljene ali lik ima malo jace cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Septembar 6, 2023 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, NIKOLA 1 said: Da li neko ima višak ili na prodaju štitnik grana i agregata za TDM 850 3VD ? Imam u planu da taj štitnik nabudzim na moj 4tx Predpostavljam da paše bez većih problema Trebalo bi da pase bez ikakvih problema, mislim da su blokovi isti. ako hoces mogu da ti slikam i neke mere da ti dam ako ti trebaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 829 Napisano Septembar 6, 2023 MK Obrenovac, 559 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Znam i ja da bi trebalo da paše nego jurim da li ima neko po nekoj normalnoj ceni. Našao sam na jednom mestu ali cena ipak malo jaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 6, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, NIKOLA 1 said: Znam i ja da bi trebalo da paše nego jurim da li ima neko po nekoj normalnoj ceni. Našao sam na jednom mestu ali cena ipak malo jaca Paše bez ikakvih prepravki, blokovi su isti. Evo ga na mojoj bivšoj 850 4tx. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 829 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) MK Obrenovac, 559 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući kolegi Joed koji mi je dao kontakt , zvao i naručio ! Polako se pripremam za zimu, kupujem delove što za veliki servis što za šminku tako da planiram da ga baš detaljno pretresem i sve mu živo sredim i iservisiram. Tako da biće slika i snimaka Promenio Septembar 7, 2023 član NIKOLA 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 829 Napisano Septembar 7, 2023 (promenjeno) MK Obrenovac, 559 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan A da ovo mi je inače treći TDM 850 a imao sam i tri TDMa 900. Tako da ovaj model mi je prirastao srcu i posedovao sam mnogo drugih modela ali kad god ne znam šta bi ja se uvek vratim na TDMa i uvek se iznova oduševim kako je dobar motor i uvek se lepo navozam sa njim Promenio Septembar 7, 2023 član NIKOLA 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Septembar 7, 2023 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, NIKOLA 1 said: A da ovo mi je inače treći TDM 850 a imao sam i tri TDMa 900. Tako da ovaj model mi je porastao srcu i posedovao sam mnogo drugih modela ali kad god ne znam šta bi ja se uvek vratim na TDMa i uvek se iznova oduševim kako je dobar motor i uvek se lepo navozam sa njim Ista situacija i kod mene, kako po broju TDM-a, tako i ovo da mu se na kraju uvijek ponovo vratim i svaki put zaključim da je bolji motor za te novce, (pa i za veće) teško naći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Septembar 16, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dve velike ture sam vozio i nisam stigao da operem motor. Nisam ni imao neku hemiju pa sam sad kompletirao. Evo deo hemije... Predpranje, insekt remover, šampon... Baš je bio usran. Bitna stvar, motor ne može da se opere lepo bez skidanja blatobrana. Evo i zašto. Pre toga sam detaljno oprao lanac. Pa onda pretpranje aktivnom penom. Najlepše. Posle rad četkom, šamponom i evo sad je to Alekreov TDM. E sad, poludeo sam jer sam izgubio jedan šraf od blatobrana. Još me nerviraju ženini jer to je samo šraf. Ne mogu ja njima da objasnim da nije običan nego titanijumski i više liči na nakit nego na šraf. M6x10, dva komada 10 evra. Drugo, prošli moram na zimu da odnesem centralni štender na plastifikaciju, dva nosača maglenki i neku malu šelnu koja drži prekidač za dodatna svetla. Ovaj put nisam voskirao jer se vosak još drži od prošlog puta. Svakako na zimu moram da mu skinem komplet grane, da sve to lepo očistim, viljušku detaljno da operem, vizir da ispoliram i tako to. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7685 Napisano Septembar 16, 2023 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Inace nerviraju i bez srafa ali haj Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2133 Napisano Septembar 16, 2023 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ако не нађеш шраф имам ја саморезац, поцинкован, да кородира неће да може Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Septembar 16, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Već sam poručio dva nova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 806 Napisano Septembar 17, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alekre je napisao: Dve velike ture sam vozio i nisam stigao da operem motor. Nisam ni imao neku hemiju pa sam sad kompletirao. Evo deo hemije... Predpranje, insekt remover, šampon... Auuu brate Dok verovatno u kupatilu imas jedan sampon od koprive, univerzalan, za sve i cudis se zeni zbog njenog asortimana Promenio Septembar 17, 2023 član MarkoMoto 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2997 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 1059 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Šta će mu šampon pored svega ovoga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 17, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Alekre je napisao: Već sam poručio dva nova. Gde bre nalazis te srafove i kako da znam gde da trazim i sta da porucim? Ja bih menjao sve srafove koji se vide jer su svi razliciti i po obliku i po boji (stanju) Ocu i ja taki TDM! Promenio Septembar 17, 2023 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2133 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, salem je napisao: Gde bre nalazis te srafove i kako da znam gde da trazim i sta da porucim? Ja bih menjao sve srafove koji se vide jer su svi razliciti i po obliku i po boji (stanju) Ocu i ja taki TDM! Понуди Алакреу неки динар, можда и прода ТДМ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 17, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Немања je napisao: Понуди Алакреу неки динар, можда и прода ТДМ Pa da me doceka puskom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Septembar 17, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, salem said: Gde bre nalazis te srafove i kako da znam gde da trazim i sta da porucim? Ja bih menjao sve srafove koji se vide jer su svi razliciti i po obliku i po boji (stanju) Ocu i ja taki TDM! Neke original šrafove tipa one od plastika kupim u Yamahi. Naručim iz Barela ili Platnera. Ove specijalne iz ProBolta. Premeriš, napraviš, spisak ubaciš u virtuelno korpu. Samo nemoj da se iznenadiš kad vidiš trocifren broj eura. Dva M6X10 su skoro 10 evra. A nisam sve završio. Kad budem menjao lančanike, staviću nove matice, nove šrafove za zadnji disk i tako. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 17, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan @AlekreMa za pocetak ove za plastike. Preko zime moram malo da se pozabavim estetikom posto sam zakljucio da mi je motor super. Probao par drugih i razocarao se ili snagom ili kocnicama... upravljanjem... polozajem sedenja... Ipak resio da TDM ostaje u kuci pa hocu da ga sredim. Ne bas kao tvoj ali da pristojno izgleda. Prelazim skoro 20000godisnje pa ne mogu da napravim izlozbeni eksponat od njega. Nije mi problem ulaganje nego nalazenje delova. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2133 Napisano Septembar 17, 2023 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ацо, продај ти колеги @salem мотор, њему лакше него да тражи шрафове, а то и ја ћемо да узјашумо кардан и то јапански.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12851 Napisano Septembar 17, 2023 Ne silazi, 7405 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Može, Super Tenere 1200 je jedini motor na koji bi prešao Salem, ako toliko prelaziš onda lepo zaštitiš motor hemijom i nema frke. Ako ti nešto treba, piši a ja ću da ti dam smernice đe da kupiš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 17, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Немања je napisao: Ацо, продај ти колеги @salem мотор, њему лакше него да тражи шрафове, а то и ја ћемо да узјашумо кардан и то јапански.. Pa i ja bih na ST. Mozda se to i desi za godinu dve... ali nikako vise od dve u oglasima. Najcesce samo jedna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 17, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alekre je napisao: Ako ti nešto treba, piši a ja ću da ti dam smernice đe da kupiš. Za pocetak jesi li menjao ili podizao korman? Gde traziti siri i koji podatak je bitan? Takodje i ti distanceri ili adapteri za podizanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...