Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 488 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer 600
Pre 3 sati, Alekre je napisao:

Ajd neki dan provozaj se do Smedereva. Dogovorićemo se.

Kolegijalnost na delu ...svak cast @Alekre....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1354 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Potrebna pomoc nekoga ko dugo vozi tdm 900 ali i dosta zna oko mehanike. 
 Nije mi problem da nadjem majstora, imam preporuka, nego ne znam sta od majstora da trazim da mi popravi.
 Potrebno mi je da neko iskusan i dobar poznavalac obrne krug mojim motorom i iznese utiske.
  - Znam da mora da ima vibracija ali da li bas ovoliko
  - problem pri kretanju kada mi je namotan na jednu stranu, da li je kvacilo ok
 - neko cudno cvaktanje prilikom kocenja ili davanja gasa...
  Sve su to stvari koje vozac treba da oseti ali ja nemam iskustva.
 Majstor moze svasta da popravi ako mu se ukaze na problem. Nema vremena da se vozika da bi trazio kvar.
 Treba da idem na duzi put za dva meseca pa moram da sredim sve sto bi moglo da mi napravi problem.
 Ako je neko raspolozen za takvu vrstu pomoci dogovoricemo se za mesto i vreme i neka prodje 5 - 6 ili 10km a ja placam pice (sa ć, da ne bude zabune)

Svaki dobar majstor zna da vozi motor i morao bi da prepozna kvar pri probi motora.
Generalno od mene preporuka za Radeta kocku i Jocu profimoto. Dugo voze motore i odlični su majstori i dijagnostičari.
Nisu jeftini ali znaju svoj posao.
Obzirom da je sezona u punom jeku, načekaćeš se za termin ali vredi pokušati, makar ćeš saznati šta je u pitanju i koliko će da boli finansijski.
I lagano sa njima u komunikaciji, u gužvi su pa umeju da budu malo i nervozniji nego inače. Treba ih razumeti, opsedaju ih svakodnevno sa raznoraznim pitanjima i budalaštinama, ali su super likovi kad ih upoznaš.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Zainteresovan, 711 postova
  • Motocikl: Tdm 900
Pre sat vremena, vidakn je napisao:

Svaki dobar majstor zna da vozi motor i morao bi da prepozna kvar pri probi motora.
Generalno od mene preporuka za Radeta kocku i Jocu profimoto. Dugo voze motore i odlični su majstori i dijagnostičari.
Nisu jeftini ali znaju svoj posao.
Obzirom da je sezona u punom jeku, načekaćeš se za termin ali vredi pokušati, makar ćeš saznati šta je u pitanju i koliko će da boli finansijski.
I lagano sa njima u komunikaciji, u gužvi su pa umeju da budu malo i nervozniji nego inače. Treba ih razumeti, opsedaju ih svakodnevno sa raznoraznim pitanjima i budalaštinama, ali su super likovi kad ih upoznaš.

Upravo o tome i pricam. Ne sumnjam da su dobri majstori ili dobri ljudi ali kao sto si rekao "oprezno u komunikaciji" jer su u guzvi i opsedaju ih stalno glupim i dosadnim pitanjima, zamisli da dodjem ja i kazem - ljudi nemam pojma sta mu fali, idite vozajte se pa mi recite

Ne bih stigao ni da zavrsim recenicu a vec bi bio na ulici. 

Zato mi je bitno misljenje iskusnog TDM -ovca. 

Kao sto sam vise puta naveo da sam nov, ne samo na TDM -u nego uopste na motoru preko 50ccm, ne mogu da prepoznam nagovestaje ili sitne nepravilnosti u radu koji ukazuju na ozbiljniji kvar.

Hvala ti na preporuci u svakom slucaju, kad dodje do majstora lakse ce mi biti. Bolece, to znam, ali cu znati na cemu sam i bicu sigurniji.

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD

Da nastavim sa obavestavanjem u vezi vracanja starog TDM-a na drumove.

Gume namontirane, 3500din montaza i balansiranje u Nišu kod Držajića (Motorevolution shop).
61a04c5cb1fe72f6b28dd185a0a735ca.jpg

U Nišu se tehnički za motore radi samo u Dunav osiguranju po principu, ostavis motor a za 2,3 dana te zovu kada bude gotov, ti odes treceg dana a oni odloze za jos 2, 3 dana i tako nekoliko puta. U mestu Žitkovac pored Aleksinca rade vrlo brzo i dobro. Pozvao, zakazao za 3 dana u odredjeno vreme. Odvezao motor, bez neki prenemaganja ili trazenja mana, motor prosao tehnicki bez problema.
Tehnički se zove Braća Jović ako nekome bude trebalo. 4000 je cena tehnickog

46a570bc0bd9bf5e1244b0cfa7d60697.jpg

Osiguranje i vadjenje nove saobracajne i tablice je jos 24700din a 2000 me kostalo vadjenje duplikata kupoprodajnog ugovora jer sam svoj primerak izgubio..4d94e55a6b2ad4de2318f075dd1a0948.jpg

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 5
  • Hvala 1

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Prvi put vidim puntonsa kukom :)

Ona braca u ulici Kosovke Devojke traze 1.500 za balansiranje gume. Drzajic ga pretera...

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI

U Zetskoj je 1000 dinara po tocku.
Skidanje, mnotaza i dmenotaza gume,  namestanje, balansiranje i nov ventil :)
Plus je covek vrlo pedantan.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

Gde u zetskoj?

Edit:

Naso sam na google maps. Preko puta pomocnog stadiona u čairu. Mislio sam da to više ne radi

Promenio član MaxiS

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD

Kasnije sam cuo za tog coveka u Zetskoj, ali kasnije.. zato sam i napisao ovde, da se jos neko ne zaleti kao i ja

Edit: Za pedantnost ne znam sta da kazem, ostecene su mi rucice na guvernalu, verovatno je za njih podizao prednji kraj motora pa su se udubile na jednom mestu, da li lancem ili nekim sistemom poluge, ne znam. Ventile mi nije zamenio jer je smatrao da su dobri (i tacno je, nisu ispucali ali smatram da za te novce treba da se svakako stave novi)

Послато са SM-G973F помоћу Тапатока

• Zainteresovan, 711 postova
  • Motocikl: Tdm 900

Juce, ponedeljak, Uzickom ulicom prosao sivi TDM sa takvim zvukom da mi se digla kosa na glavi.

Ako je neko sa ovog foruma i prepozna se neka se oglasi  i kaze cime proizvodi takav zvuk.

Nisam ljubitelj bucnih motora ali ovaj me pomerio skroz 

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Ако неком од колега треба поклањам сет половних гума Пирелли Ангел Гт. Могу да терају до краја сезоне сигурно. Ја их не би мењао, али пошто сам био принуђен да мењам ланац и ланчанике, сад ми је било лакше да и гуме променим. 

A030314C-37A3-4C01-887A-582E062156DC.jpeg

E020FB00-DC95-491E-B8FC-C7AA928A1205.jpeg

• Drug član, 794 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200
pre 9 minuta, Bata_Pan je napisao:

Javljam se za gume drug :)

Ко пре девојци, његова је девојка:takoje:

• Podržavam 1

• BJB Maxi scooter club, 1663 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)
On 7.6.2022. at 23:37, Немања je napisao:

Ко пре девојци, његова је девојка:takoje:

Ko poslednji... njegova alimentacija... :)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer

Da li ne neko nekad pokušao i uspeo da reši vibracije upravljača? Pre neki dan sam se vozio i stavio telefon u nosač na upravljaču, i posle vožnje sam primetio da je kamera na telefonu "crkla", tj. nije mogla da fokusira sliku na daljinu. U servisu su mi rekli da se takva vrsta kvara dešava usled mehaničkih udara (i vibracija), sad pošto imam novu kameru ne bih da rizikujem da se opet desi isto, a držač ima bežično punjenje, ne bih ni tog da se odreknem.. :zbunjen:

• Drug član, 3394 postova
  • Motocikl: Blackie

Možda ti je motor ok,ako je kruta veza telefona sa nosačem,to je moguć kvar...mora malo fleksibilnosti da ima nosač!

Koji je...?

• Svrati ponekad, 46 postova
  • Motocikl: TDM 900
pre 38 minuta, TomyB je napisao:

Da li ne neko nekad pokušao i uspeo da reši vibracije upravljača? Pre neki dan sam se vozio i stavio telefon u nosač na upravljaču, i posle vožnje sam primetio da je kamera na telefonu "crkla", tj. nije mogla da fokusira sliku na daljinu. U servisu su mi rekli da se takva vrsta kvara dešava usled mehaničkih udara (i vibracija), sad pošto imam novu kameru ne bih da rizikujem da se opet desi isto, a držač ima bežično punjenje, ne bih ni tog da se odreknem.. :zbunjen:

nemoj da pokusavas da resis vibracije, jer najsitnije vibracije koje ne mozes da sprecis, ostecuju kameru. Drugar radi sa telefonima ,i vozimo se zajedno ,pa znam za celu problematiku.

zato neki stari telefon koji ces kotistiti za navi i to je to :)

• Ne silazi, 7423 postova
  • Motocikl: TDM 900
1 hour ago, TomyB said:

Ako si već odlučio da staviš telefon na upravljač što je jako loše, bar da ti dam neki savet:

Stanje samog prednjeg oslanjanja. Valjalo bi da je ispravno zajedno sa svežom gumom. Drugo, treba ti kvalitetan nosač, tipa RAM Mount i zamenski upravljač, debelozidni. Renthal, Motacc, ABM, itd. Nađeš neke fine tegove i ne bi trebalo da bude problema.

• moto merkat °°, 4926 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

3VD i vibracije su rodjeni zajedno, jedini ima silene u nosacu kormana ali klipovi hode zajedno, nema tu leka. :jok:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Pozdrav svima!

Od marta prosle godine konacno sam postao vlasnik TDM 900 2002.

Imam nekog iskustva i od ranije ali su to bili motocikli manje kubikaze pa i oldtajmeri kao sto je Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 kojeg sam samostalno restaurirao uz povremenu pomoc prijatelja. Posle duze pauze napokon vozim TDM-a, koji mi se dugo svidjao, pa bih Vam se pridruzio da razmenjujemo iskustva. Inace  ja sam iz Panceva.

Pozdrav!

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja