shoyyka 10282 Napisano Avgust 30, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Spreman za sutra... img photos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Avgust 30, 2019 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 21.8.2019. at 22:33, Astral je napisao: A da vas pitam ja. Znate li da Gsxf 750 ima alternator kao automobil? Regler na a lternatoru ko na Golfu 2. Za koji klinac,ostali proizvodjaci trpaju namotaje u jebeno ulje agregagta i zatvaraju u dekle? Hlade namotaje uljem koje je na 90 jebenih stepeni,umesto da se kao na Suzukiju ili Golfu 2 lepo hladi mehanicki vazduhom koji je na 30C. Ja imam utisak da oni nas zajebavaju. Zove me rodjak, crkli mu namotaji na Triumph St 1050. Oces mojega da nadjes u Srbiji. Ajmo iz UK , vrlo lagano 300€ za 250gr namotaja, i opet u ulje od 90C. Klasicna sprdacina. Suzuki rules! Svaka njima cast. Sve vise postujem tu fabriku. Automobil vrti 4000 o/min. (stariji dizeli), 5000-6000-7000 (benzinci, kako koji). Pri ovim rezimima moze se postici pouzdan pogon alternatora sa radilice SPOLJA, najcesce remenom. Tako je pristupacan. Semering na radilici izdrzava prihvatljivo dugo. Neki motocikli kao TDM vrte 7500 ili manje-vise od toga, gde se jos moze primeniti spoljni alternator. Za razliku od automobila, nema izdvojenog razvodnika palenja nego se zbog ustede inercione mase koriste pik-apovi direktno na radilici. Isto je i sam alternator na radilici bez ikakvog prenosnog mehanizma. E sad ono potapanje alternatora. Najcesce, turni drumski motocikli vrte 8000 ili znatno vise, sportski su bar 12000-13000, a danasnji najnoviji 16000 obrtaja ili jos vise. KOJI SEMERING PREDLAZETE DA FABRIKA UGRADI A DA MOZE ZIVETI PRIHVATLJIVO DUGO? KOLIKU MASU PRENOSNOG MEHANIZMA PREDLAZETE ZA SPOLJNI ALTENATOR (pri ovim obrtajima)? Zato se alternator smesti na radilicu IZNUTRA, a nema puno semeringa na bloku nego poklopci sa 6-8-10 srafova i dihtunzima. Ulezistenje radilice je takodje iznutra. Spolja pik-apovi bez prenosnog mehanizma (mozda 1 semering, drugi je na pogonskoj osovini iz menjaca ali to ne vrti ni blizu kao radilica) i tako ce da zivi... OSIM... Alternator potopljen u ulje je izlozen trunju, garezi, piljevini iz ulja. To premoscava zice u namotajima, pa zato cesto pregori. Kod nas je rasprostranjeno redje menjanje ulja (trunje), imali smo do skoro losa goriva (garez) pa su namotaji potopljenih alternatora cesto stradali. U cistom ulju lak-zica namotaja stradace vrlo retko. Jedan od bitnih razloga zasto vozim TDM je i spoljni alternator direkt na radilici (a ne potopljen ili sa prenosnim mehanizmom), najvisa snaga pri 7500 o/min (a ne 12000 i vise) itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10282 Napisano Avgust 31, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Danas prošao buduću deonicu TDM-aša... Čačak-Požega-Divčibare-Ljig-Lazarevac-AR...nema gužve ka Čačku, ima ka BG-u... uopšte ne volim Ibarsku, kolotraga dosta, naravno ima lepih deonica... barem sam se ladnuo preko Divčibara... i umalo da pokisnem, penjući se vidim oblak, tamniji kako se nadvio nad vrhom, podjem ka Valjevu kad počeše munje, vraćaj se na Mionicu i Ljig... zamalo... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10282 Napisano Avgust 31, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22135 Napisano Avgust 31, 2019 Integrisan, 9538 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Druze, slika za wallpaper! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Avgust 31, 2019 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan U sredu, Boze zdravlja, lepsa polovina i ja, krecemo na more, u planu je Herceg Novi, Igalo, taj potez. Da li neko ima neku preporuku za neki smestaj ili da idemo na slepo pa tamo naci? Svaki savet je dobro dosao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12783 Napisano Avgust 31, 2019 Ne silazi, 7383 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Kraj je sezone, ima smeštaja da biraš. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4829 Napisano Avgust 31, 2019 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam preporuku za smestaj. Bili smo nas trojica motorima, kad se prodje semafor, posle 100 metara, sa leve strane, broj 7 na kuci. Motori su nam bili na sigurnom, u dvoristu, ljudi su skoro stalno kod kuce. 300 metara od njih ima i perionica 2+2 Apartment Djakovic ABNB.ME Unforgettable trips start with Airbnb. Find adventures nearby... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Avgust 31, 2019 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Markone88na preporuci, imacu u vidu, pogotovo sto ima motor gde da boravi na sigurnom sto mi je jedan od preduslova... Koliko je realno platiti po danu, studio neki, zasebno kupatilo i da ima kujna, nista vise? Gledam po booking-u i cene bas i nisu kao da je prosla sezona... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4829 Napisano Avgust 31, 2019 Drug član, 1550 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Mi smo bili platili 45 evra po danu, u julu. Sad je 35 evra dan, a smestaj kod njih je 5 zvezdica. Mada gledam, mozda nemaju slobodno. Poglefaj malo po airbnb, naglasi u porukama da ides motorom, da ti kazu gde ima da se parkira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Avgust 31, 2019 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na informacijama Markone, sad cu da vidim u vezi tog smestaja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos-v 2450 Napisano Avgust 31, 2019 Zainteresovan, 947 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam isao(kolima) i trazio smestaj na licu mesta. Cene su znacajno manje nego na airbnb. Ako hocete malo luksuzniji smestaj ,u Zelenici (nekoliko km od HN) ima nesto na fazon hotela,ima parking za motore. I slobodno kad odete mozete se cenkati. To vazi za bilo koji smestaj i ovaj.Ako im je smestaj slobodan, bez problema spuste cenu da ne stoji prazno. Guest House Villa Živanović, Herceg Novi, MNE WWW.BOOKING.COM Pansion Villa Živanović nalazi se u mestu Zelenika, na 2 km od Herceg Novog. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Avgust 31, 2019 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Pavke_88 je napisao: U sredu, Boze zdravlja, lepsa polovina i ja, krecemo na more, u planu je Herceg Novi, Igalo, taj potez. Da li neko ima neku preporuku za neki smestaj ili da idemo na slepo pa tamo naci? Svaki savet je dobro dosao... Raspitaj se za one radove kod Niksica(da nisu poceli da zatvaraju tu deonicu mozda)...ako te intresuje smestaj u Baosicima(mesto pre HN)mogu ti poslati kontakt(ja sam bio ove sezone i zadovoljan sam smestajem) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12783 Napisano Avgust 31, 2019 Ne silazi, 7383 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, shoyyka je napisao: Danas prošao buduću deonicu TDM-aša... Čačak-Požega-Divčibare-Ljig-Lazarevac-AR...nema gužve ka Čačku, ima ka BG-u... uopšte ne volim Ibarsku, kolotraga dosta, naravno ima lepih deonica... barem sam se ladnuo preko Divčibara... i umalo da pokisnem, penjući se vidim oblak, tamniji kako se nadvio nad vrhom, podjem ka Valjevu kad počeše munje, vraćaj se na Mionicu i Ljig... zamalo... Mogao si se javnuti pa da oladimo neko pice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 825 Napisano Septembar 1, 2019 MK Obrenovac, 556 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari koja bi okvirna marsuta bila za to TDM druzenje i koja satnica polaska i okupljanja ? Imam nekih silnih obaveza za predstojeci vikend ali voleo bi da uklopim i voznju i druzenje, ako nista makar na kratko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Septembar 1, 2019 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @EolHvala puno, moze kontakt, ako ne odsednem u Herceg Novi, to je blizu tako da dolazi u obzir... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Septembar 1, 2019 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @bocca_bastardpisem ti u inbox da se dogovorimo, dosta bolje od mojih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10282 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, DarkoČa je napisao: Mogao si se javnuti pa da oladimo neko pice Hvala na pozivu, nisam ni znao gde ću, obično dodjem do Kote 555 pa onda rešavam... ajd drugi put! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12783 Napisano Septembar 1, 2019 Ne silazi, 7383 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se oduševim koliko je TDM tehnički i po konceptu motocikl ispred svog vremena. Pri tom, mehanika koja ima vrlo malo tehničkih problema. Nema motora koji ima toliki stepen univerzalnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Ni JA nisam lenj Od pre pola sata @Divčibare - Vidikovac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, shoyyka je napisao: Hvala na pozivu, nisam ni znao gde ću, obično dodjem do Kote 555 pa onda rešavam... ajd drugi put! Obavezno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, NIKOLA 1 je napisao: Drugari koja bi okvirna marsuta bila za to TDM druzenje i koja satnica polaska i okupljanja ? Imam nekih silnih obaveza za predstojeci vikend ali voleo bi da uklopim i voznju i druzenje, ako nista makar na kratko E da, dobro pitanje i Ja sam za to da vidimo sta i kako za voznjicu u nedelju koja dolazi, svakako ako dolazite vamo ka Cacku, ja bih dosao do Rudnika - Kota 555 kafana ili nize dole posle onih krivina 09h ili 10h ili ranije sastajanje negde i paljba u voznjicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, bocca_bastard je napisao: Nemoj ranije molim te xaxax ljubi brat, sto ranije, to bolje, imamo vise vremena za uzivanje a i dan je kraci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 1, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Računajte i na nas koji do BG-a moramo da prevalimo oko 150 km... Nemojte neku ranu satnicu. Nama odgovara da oko 10h budemo u BG-u (pola sata gore-dole)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...