KTibor 23 Napisano Septembar 4, 2017 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan :-)) odsekao komad okitena i navukao na teg,posle farba i gotovo. Sent from my Custom Sony using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Septembar 4, 2017 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nista nisam izmislio, desilo se kao sto sam napisao. Ja od toga imam samo stetu ali eto, mogu drugi da saznaju sta moze da im se desi, i pripaze da nebi doziveli isto. Kada sam ja vec naucio na svojoj sopstvenoj gresci, drugi nemoraju napraviti istu. Prvo sam sedeo na auto-felni i dasci ispod desne strane i pokusavao da srafim, nece, presao da klecim ispod leve strane i srafim...TRAS! Srecna okolnost je da nisam navlacenjem srafa dobio 200+ kg na sebe a motor sve samnom zajedno preko auto-felne na kojoj sam sedeo, nego sam ostao prvo onako klececi zaglupljenog pogleda sa leve strane... a zatim besnog pogleda, besan na samog sebe. Valjda sam zbog onog besa sam digao motor (kao us...o deriste za rucicu) i nastavio da radim. Popravicu, ili ce neki Mita popraviti plastike, bas me briga posle svega. Drugi TDM-asi neka paze i ne dozive isto. Usledila je prekoredna kupovina prednjeg i zadnjeg radionickog (trkackog) stalka, a bice i kupovina zastitne cevne konstrukcije (crash-bar). Da je cevna zastita onda postojala, jedina muka bi bila dizanje patosiranog motora. Dakle, cevna zastita je efikasnija u sirem opsegu situacija, robustnija, izdrzljivija, glasam za nju i na mom motoru bice ugradjena cim bude moguce. Slajderi su elegantniji i vise pristaju nekim R motorima sa kompletnim oklopima koji su, eto, mnoogo elegantni, mnoogo su vitki, takoreci manekeni od metala pa im slajderi manje narusavaju linije (jos malo pa ce cucnuti da pi...u). Cevke za zastitu, kolega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Septembar 5, 2017 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Za TDM 900 ( za 850 je komplikovano) obavezno centralni štender, za bilo kakve radove tipa podmazivanje lanca, popravke, servis, zamena ili kontrola ulja... Ne mogu da zamislim putni motor, a većina planira TDM-om da putuje, bez ovog dodatka. Čak mislim da je bezobrazno što ga nema serijski. Jednom mi se na putu probušila zadnja guma i ne znam kako bi je čepovao bez centralnog. Na ćopavu ne može jer se zbog smanjene visine zbog izduvane gume prevrće na desnu stranu. To naravno ne isključuje rol bar... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 5, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, sale-kum je napisao: Za TDM 900 ( za 850 je komplikovano) obavezno centralni štender, za bilo kakve radove tipa podmazivanje lanca, popravke, servis, zamena ili kontrola ulja... Ne mogu da zamislim putni motor, a većina planira TDM-om da putuje, bez ovog dodatka. Čak mislim da je bezobrazno što ga nema serijski. Jednom mi se na putu probušila zadnja guma i ne znam kako bi je čepovao bez centralnog. Na ćopavu ne može jer se zbog smanjene visine zbog izduvane gume prevrće na desnu stranu. To naravno ne isključuje rol bar... Resenje za one bez centralnog stendera je da se spusti copava i onda se pod zadnju vilu sa desne strane podbaci letva koja ce podici zadnji tocak u vazduh. Vise puta sam tako skidao zadnji tocak i podmazivao lanac na TDM-u... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13034 Napisano Septembar 5, 2017 Ne silazi, 7444 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 200 eura je centralni za TDM900 :S Za taj novac, tj. manji mogu da kupim prednji i zadnji stender. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 5, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Da ali nemas ba putu kad ti zatreba,a treba cesto. Realno kao sto rece Sale-kum, cist bezobrazluk sto serijski nema centralni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Septembar 5, 2017 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ovo koristim za dizanje zadnjeg točka: Super funkcioniše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Septembar 5, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan 200 eura centralni?! Jebote, pa ofarbao sam ga celog za manje pare! Da li su oni normalni?! Za šta?!! Parče metala - ma hajde! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 5, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Alekre je napisao: 200 eura je centralni za TDM900 :S Za taj novac, tj. manji mogu da kupim prednji i zadnji stender. Skupo jeste, ali stendere ne mozes da nosis na voznju ili put u slucaju da ti se negdje na drumu probusi guma, bilo zadnja ili prednja. U stvari nismo mi svjesni koliko vrijedi imati centralne nogare za bilo kakav rad na motociklu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Septembar 5, 2017 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan prednji (desni) kocioni disk je poceo po malo da zvecka. Iako su mi rekli da nema veze i da moze tako da se vozi, mene zveckanje nervira i zamenio bih ga. Ali, Da li neko zna gde ima da se kupi to okruglo parce gvozdja, a da ne kosta kao da ga je zlatom vezlo dvanaest devica? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Septembar 5, 2017 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Eeee moj prika... na tvoju žalost... Teško ćeš naći...Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Septembar 5, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan pre 56 minuta, neskez je napisao: Jedan prednji (desni) kocioni disk je poceo po malo da zvecka. Iako su mi rekli da nema veze i da moze tako da se vozi, mene zveckanje nervira i zamenio bih ga. Ali, Da li neko zna gde ima da se kupi to okruglo parce gvozdja, a da ne kosta kao da ga je zlatom vezlo dvanaest devica? Po ko zna koji put... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Septembar 5, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Vratio se kasno s posla, pa hajd, disciplinovano u teretanu, dobro se umorio, a dan je već prošao i pametni su već legli da spavaju. A mene moj pastuv čeka... Provozao sam se kroz grad, prosečnom brzinom 40 km/h, samo da me želja mine. Mašina prede, ide glatko. Ljudi moji, ma kakva crna meditacija. Kad sam sišao sa njega, da sam legao u krevet, odmah bih zaspao. Milina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Septembar 5, 2017 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Utjerivac je napisao: Po ko zna koji put... Kako ovo moze da pomogne, ako vec postoji luft, osim da ga poveca, a samim tim i da poveca zveckanje diska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Septembar 6, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, neskez je napisao: Kako ovo moze da pomogne, ako vec postoji luft, osim da ga poveca, a samim tim i da poveca zveckanje diska? Pa ako imaš luft između gornjeg dela diska (kočioni deo - čelik) i donjeg (noseći deo - aluminium), to znači da su se nitne koje ta dva dela drže spojene, blago raznitovale, tj. dobile su luft, pa tebi gornji deo diska zvecka (i same nitne između spoja mogu da zveckaju). Ovim postupkom sa gornjeg videa, šarafom dodatno sabijaš nitnu, tj. razvrćeš je da stegne između dva dela diska i tako učvrsti spoj, pa više neće zveckati gornji deo diska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 6, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @neskez mislim da sam nekada procitao u nekoj temi da je majstor Djunta pronasao te nitne za disk i zamenio ih na bmw-u. Ili je to bio Dr@gan , bilo je reci u nekoj od tema za Bmw da je neko od njih dvojice menjao te nitne. Uglavnom , mozes probati da ih kontaktiras oko informacije ili da kupis drugi disk, originalni ili kineski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 351 Napisano Septembar 6, 2017 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 250ie Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoj centralni nabavio polovan original za cca 40E. Pošto mi je u to vreme Seba pravio rolbar, ponudio sam mu ga kao uzorak da napravi više komada, ali tada nije bilo interesovanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloboleon 26 Napisano Septembar 9, 2017 U prolazu, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan I meni bi trebao zadnji disk, a pošto nije floating, ništa od čišćenja i podmazivanja. Kontam da ću na prednjem da uradim ovaj postupak čisto radi održavanja, mada se prednji sasvim lepo ponaša. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Septembar 11, 2017 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jeli majstor Seba napravio centralni tj. jeli uzeo mere ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Septembar 11, 2017 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Lipfi je napisao: Jeli majstor Seba napravio centralni tj. jeli uzeo mere ? Pričao sam sa Sebom u petak, baš na temu centralnog za 900. Rekao mi je da mu je neisplativo da radi na tome zbog nekih delova gde se radi na CNC mašini i gde je uslovljen količinama od npr. 10 komada. Doduše, verujem da ne bi imao ništa protiv ako bi se mi ovde dogovorili i zapravo mu napravili toliku porudžbinu, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Septembar 11, 2017 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za, a jeli rekao okvirnu cenu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Septembar 11, 2017 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Malo cu skrenuti sa teme pa cu vam postavitit pitanje vezano za ulje u motoru. Pre par dana sam kupio Tdm 900 2005 god sa predjenih 45,000km pa me zanima koju gradaciju ulja da kupim sae 10-40,ili sae 15-50 mineralno,polu sintetiku, ili ful sintetitu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 11, 2017 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Kupi bilo koju sintetiku ili polu sintetiku 10w40 . Nemoj bas mineralno. Mada bi i to radilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13034 Napisano Septembar 11, 2017 Ne silazi, 7444 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao Silkolene PRO4 15W50. Odnosno full sintentiku. Gradacija se bira zavisno od temperature, mislim da je kod nas 15W50 idealno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lipfi 8 Napisano Septembar 12, 2017 U prolazu, 53 postova Motocikl: Yamaha Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 11.9.2017. at 9:37 AM, Astral said: Kupi bilo koju sintetiku ili polu sintetiku 10w40 . Nemoj bas mineralno. Mada bi i to radilo. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...