Rider000 1710 Napisano Maj 9 Drug član, 1153 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, igogitar je napisao: Nista lepse za videti od 2 topa nazad. TDM kao jedan od prvih crossplane agregata ima prelep zvuk kad se nakaleme 2 otvorene topčine, fabricki samo frkće. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
birca 13 Napisano Maj 12 U prolazu, 16 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 5/9/2025 at 2:11 PM, igogitar said: @goshy molim te kad isprobaš javi utiske, ja sam visok 190 cm pa mislim ako tebi odgovara i meni će,pa da potegnem iz SLO onda nekad kod Ivana,što kaže naš narod "da se smije gujca putu" . Igogitar, ja sam 195, uzmi još jednog za mene . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Maj 13 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipa! Na TDM sam još od 2011. prvo nekoliko 850 pa zatim 900. Sve 900 i nakon odrađenog Air box moda imale su i dalje onaj specifičan "on-off" odgovor na gas uz poteškoće u vidu zatrzavanja i štucanja na malim obrtajima u gradskoj vožnji. Sad imam priliku kupiti zadnji model, 2010. god u jako urednom stanju pa me zanima jeli možda na njima taj problem riješen ili je ista stvar kao i na starijima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1905 Napisano Maj 13 Drug član, 876 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Da baš tako ,meni je bio tako" mek" sofisticiran odziv na gas na 850 naspram 900 2005g neverovatno,ali 900 je tenk koji ne troši ulje i vrlo malo benzina. Za 2010 ne znam.Sent from my RMX2202 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14365 Napisano Maj 13 Integrisan, 7808 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nešto je drugačija mapa na kasnijim modelima i trebalo bi da je "poboljšano" mada ja ne bih računao na to. Najlepše se vozi na srednjim obrtajima, tu je miran i najmanje troši. Niske obrtaje ne. Mora da se radi kvačilom, ne može jednostavno da se otvara i zatvara gas i njime koriguje brzina. Rešenje za to, remap ili powercomander. Ipak, remap je prava stvar i on zaista otključava dobar deo potencijala tog agregata. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Maj 13 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Alekre je napisao: Nešto je drugačija mapa na kasnijim modelima i trebalo bi da je "poboljšano" mada ja ne bih računao na to. Najlepše se vozi na srednjim obrtajima, tu je miran i najmanje troši. Niske obrtaje ne. Mora da se radi kvačilom, ne može jednostavno da se otvara i zatvara gas i njime koriguje brzina. Rešenje za to, remap ili powercomander. Ipak, remap je prava stvar i on zaista otključava dobar deo potencijala tog agregata. Sve mi je to postalo jako poznato kroz godine vožnje, ali bih htio dobiti opciju korigiranja brzine samo gasom, bez pomoći kvačila i meku vožnju bez zatrzavanja/štucanja na niskim obrtajima. Može li se to dobiti samim remapiranjem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14365 Napisano Maj 13 Integrisan, 7808 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Iskustva kažu da može poprilično da se omekša ali nisam merodavan po tom pitanju jer ja još uvek nisam uradio remap tako da ne znam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano Maj 16 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče tog switch on efekta na malim obrtajima, jeste na novijim modelima to mnogo bolje. Moj prvi TDM je bio 2004 godište. Dane sam proveo na parkingu, štelujući one CO vrednosti da se ublaži taj switch on. Ovaj sada je 2012 i nema toga. Pitao sam ovog prethodnog vlasnika, i rekao mi je da on ništa nije dirao. Tako da su to popravili u mapi samog računara. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Maj 16 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, stoka je napisao: Što se tiče tog switch on efekta na malim obrtajima, jeste na novijim modelima to mnogo bolje. Moj prvi TDM je bio 2004 godište. Dane sam proveo na parkingu, štelujući one CO vrednosti da se ublaži taj switch on. Ovaj sada je 2012 i nema toga. Pitao sam ovog prethodnog vlasnika, i rekao mi je da on ništa nije dirao. Tako da su to popravili u mapi samog računara. Znači, možeš ga voziti gradom lagano na niskim obrtajima bez zatrzavanja i "štucanja" i možeš fino gasom korigirati brzinu, bez povremenog korištenja kvačila u tu svrhu? Ako je tako, onda su stvarno popravili stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano Maj 16 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Gato said: Znači, možeš ga voziti gradom lagano na niskim obrtajima bez zatrzavanja i "štucanja" i možeš fino gasom korigirati brzinu, bez povremenog korištenja kvačila u tu svrhu? Ako je tako, onda su stvarno popravili stvar. Pri jako niskim obrtajima još uvek mora kvačilo da se pomogne, nije potpuno linearno to primanje gasa, samo nema onog off-on skoka kad otvori drugu komoru, kao na starijim modelima. Mnogo je popravljeno to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Maj 17 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, stoka je napisao: ...samo nema onog off-on skoka kad otvori drugu komoru, kao na starijim modelima. Mnogo je popravljeno to. Ako misliš na komoru u airboxu, nije to zbog toga jer air box mod kad se odradi, ta klapna više ne radi. Stvar je u samom kompu, tu bi se trebalo rješavat problem, ako ga je uopće moguće riješit tako da odgovor na gas bude mek i vožnja bez zatrzavanja na malim obrtajima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragoslav77 32 Napisano Maj 18 (promenjeno) U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ko kaze da nema guma !? Samo je cena upitna,ali kad je kvalitet gume i glava u pitanju nema cenkanja Promenio Maj 18 član dragoslav77 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14365 Napisano Maj 18 Integrisan, 7808 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Još se nije razradio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Maj 18 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Alekre je napisao: Još se nije razradio. Daaa, pročitao sam na Fejsu. Pitao sam gdje je radio taj remap koji spominje, valjda će odgovoriti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano Ponedeljak u 19:49 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 5/17/2025 at 9:42 AM, Gato said: Ako misliš na komoru u airboxu, nije to zbog toga jer air box mod kad se odradi, ta klapna više ne radi. Stvar je u samom kompu, tu bi se trebalo rješavat problem, ako ga je uopće moguće riješit tako da odgovor na gas bude mek i vožnja bez zatrzavanja na malim obrtajima. Taj skok na gasu se je dešavao tada kad otvori drugu komoru. Najjednostavnije rešenje je bilo da se ta klapna isključi. Na ovom TDM-u toga nema uopšte. Oseti se samo blagi on/off kad na malom gasu zavrneš do kraja pa onda dodaš. Ali samo primanje gasa je od lera dalje skroz linearno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano Ponedeljak u 19:52 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 5/18/2025 at 10:10 AM, dragoslav77 said: Ko kaze da nema guma !? Samo je cena upitna,ali kad je kvalitet gume i glava u pitanju nema cenkanja Koliko kilometara uspeš da izvučeš sa Anđelima? Ja sam Roadsmart III lagano vozio po 20 hiljada, sad sa četvorkom imam jedva 13 'iljada, pa su već pred penziju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragoslav77 32 Napisano Utorak u 11:29 U prolazu, 46 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa Angelima boga mi 20.000-25.000 zato sam ih i uzeo ponovo dobra guma nisam hteo da trazim druge bas zbog te kilometraze,a i drze i po mokrom i po suvom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 1192 Napisano Sreda u 04:18 Zainteresovan, 798 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam bio prezadovoljan tim gumama... prosle godine narucim iste ali su me razvlacili mesec dana (motogume.rs) i na kraju mi kum nadje Dunlop Roadsmart 4. Mislim da su bile cak i jeftinije. Dobre ali valjda naviko na ove prve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goshy 147 Napisano Četvrtak u 07:33 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: Novi Banovci Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Poručio sam preko Xmoto Pirelli GT set za TDM 900. Cena je 310 evra, njihova isporuka. Što se tiče km, na motoru je taj set guma. Imam servsnu istoriju motora, nove kupljene 2022. godine, prešle oko 13000 km. Prednja je odmah za zamenu, zadnja može još km, ali sam odlučio da zamenim u kompletu. U servisnoj istoriji i prethodni set je menjan na oko 12000 km. Vidim da Pirelli ima varijantu GT2 za teže motore, cenim da iz nje može da se izvuče veća km na "lakšem" motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano Četvrtak u 21:04 (promenjeno) Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam baš gledao za te Angel GT II, al' nema 18ka za prednji točak. Sad razmišljam da napred stavim keca a nazad dvojku. Promenio Četvrtak u 21:05 član stoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 610 Napisano Četvrtak u 21:41 (promenjeno) Zainteresovan, 484 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Koper,SLO Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan @stoka ima ali nije GT2 nego samo GT, evo link http://www.gumexl.net/index.php?route=product/product&product_id=276701 Ja planiram naručiti Metzeler prednju čisto jer želim da probam nešto drugo i vuče me nostalgija jer sam nekad imao Metzeler na MZ,koja je nenormalno dobro držala. Inače nađoh da je razlika između GT i GT2 u 2 kanala na sredini gazećeg sloja. Ja imam potrošenu Angel GT prednju koja na suvom tvrdoglavo drži i drži i drži i ne pušta,čudo od gume. Na mokrom nisam probao. Promenio Četvrtak u 21:54 član igogitar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 103 Napisano Petak u 08:38 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, igogitar je napisao: Ja planiram naručiti Metzeler prednju čisto jer želim da probam nešto drugo i vuče me nostalgija jer sam nekad imao Metzeler na MZ,koja je nenormalno dobro držala. Na staroj 850 sam potrošio 2-3 seta Metzelerki Z6 koje su se pokazale odličnima u svim uvjetima vožnje i to za male pare, ali Metzeler Z8 je guma koju slobodno mogu usporediti sa Angel GT, meni možda čak i bolja. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 143 Napisano juče u 06:48 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan On 5/22/2025 at 11:41 PM, igogitar said: ima ali nije GT2 nego samo GT, Pa da, za prednju sam i mislio. Zato i kažem da bih napred stavio GT a nazad GT2. Po testovima, GT2 dosta više prelazi. GT je malo ispod Roadsmart VI a GT2 je već iznad. Samo ne znam kako će moj OCD to da podnese. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...