Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Drug član, 2000 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Čudo crko. Pa ja kad sam kupio tvoj tdm 2018god taj akumulator je bio u njemu. Nisam ga menjao ni ja ni sledeci vlasnik. Kupi bilo koji i uživaj. 

Imaš ispod "Cikago" picerije u akumulator servisu akumulator za tdm.

Promenio član bopk
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Opet ću vam dosađivati pitanjima. Sad me zove ovaj za motor o kom sam pisao i kaže da je sređen, odnosno da motoru nisu ni bili problem namotaji nego otkinuta klema. Kaže da mu je majstor rekao da je konj i da je pretegnuo klemu i otkinuo je i da zbog toga nije bilo punjenje kako treba. Kaže stavili nov akumulator i sredili klemu i sve radi i puni kako treba. Mislite li da može biti zbog toga? Naravno u četvrtak kad odem još jednom da vidim motor ponovo ću premjeriti. Ako bude u redu kupujem.

Promenio član igogitar
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99.

Moze biti od labave kleme lose punjenje, ali svakako proveri. Cini mi se da ti je gore vec dao neko neke instrukcije kako sistem punjenja da proveris pa ako bude ok, onda je to to...

Promenio član Pavke_88
  • Hvala 1

On 5. 3. 2025. at 9:04, Pavke_88 je napisao:

Moze biti od labave kleme lose punjenje, ali svakako proveri. Cini mi se da ti je gore vec dao neko neke instrukcije kako sistem punjenja da proveris pa ako bude ok, onda je to to...

Ipak je do statora i tvrdoglavog majstora. Sad se izvinjava. Još nemam motor. Nažalost...

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 792 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

Posle mesec dana voznje na NT 1100 krenem do pijace i ajde da provozam Tedisu... nisam dugo... 

Uuu... kako sam se lepo izigrao sa njim... 

Jeste nova Honda dobra, puna raznih pomagala... velika, snazna... doduse u razradi pa se vozi polako ali Tedisa me bas razveselio... 

Uh sto mi zao da ga prodam... 

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 2 sati, salem je napisao:

Posle mesec dana voznje na NT 1100 krenem do pijace i ajde da provozam Tedisu... nisam dugo... 

Uuu... kako sam se lepo izigrao sa njim... 

Jeste nova Honda dobra, puna raznih pomagala... velika, snazna... doduse u razradi pa se vozi polako ali Tedisa me bas razveselio... 

Uh sto mi zao da ga prodam... 

Nisam znao da si se ponovio. Sretno na novoj makini!😉

• Zainteresovan, 792 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900
Pre 3 sati, Gato je napisao:

Nisam znao da si se ponovio. Sretno na novoj makini!😉

Hvala druze! Pre nesto manje od dva meseca... tek sam na 940km 😄

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850 '97

Зна ли неко или ако има да ми слика држаче ралице купио сам неку али нема држаче па ако има неко од вас да видим где се кача и како су направљени 

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850 '97
pre 14 minuta, Djokic je napisao:

Jel od Brke? Trebalo bi da ide sraf-na-sraf umesto skidplejta ili ti zastitnog lima.

Јесте од брке из младеновца него океј укапирао сам предња два шрафа али задња два не знам где тачно 

• U prolazu, 9 postova
On 3/3/2025 at 9:37 AM, gixxer750/94 said:

Crkla mi yuasa, sta je za preporuku u nekom srednjem rangu? 

Danas kupio u Sloveniji Yuasu YT12B-BS za 80€ sa popustom.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Drugari, prvenstveno ovi iz Srbije, jedno pitanje, već par puta se na ulicama Srpskih gradova skupilo po više hiljada bajkera, u znak podrške studentskim protestima, a ovde, jednom od najvećih motorističnih foruma u zemlji, ni jedne jedine reči. Kako, zašto?!

20 minutes ago, mihajlovic11 said:

Kako ništa......pogledaj ovde.....

https://forum.bjbikers.com/forum/21-akcije-motociklista/

Ja se izvinjavam!

Očigledno sam tražio u pogrešnim temama.

Hvala i svaka čast svima koji su tu.

I da se ne bi opet neko našao "pametan" pa rek'o kako  bajkeri politika ne idu zajedno, da unapred kažem da se ovde, bar sa ove normalne strane, uopšte ne radi o politici

• Sviđa mi se 2

E pa drugari,da vam javim da sam i ja od danas vlasnik jednog TDM 900. T godina sam bez motora i presrećan sam. Nije ljepotica kao vaše TDM-ke,ima svoje ožiljke kao i ja svoje ali meni to ne smeta(imamo karakter) i stvarno mi se mehanički čini odličan motor. Originalni alat,prva pomoć i kartice od servisa kažu da motor nije baš bio kod idiota. Namotaji novi, akumulator novi Yuasa. Gume dobre.Utisci...pitomiji nego što sam mislio,obrtnog momenta ima napretek,gas kao što ste rekli on/off ali to sam očekivao tako da mi i nije zasmetalo. Težište jeste visoko naročito što je meni poslednji motor bio skuter ali za ovih 30 km dok sam ga dovezao sam se već prilično navikao. Sutra ću pokušati namontirati kofer jer je na njemu Givi ploča a ja imam Coocase kofer pa ne paše. Prljav je ali evo slikica jedna ili dvije.

IMG-20250319-182430.jpg

IMG-20250319-182406.jpg

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7635 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pre svega čestitam ti i ovde.

E vidi sad šta ćeš da radiš :)

Da kupiš nove zaptivke za ležajeve, podmažeš ležajeve u zadnjeg ogibljenju. 

Gume napred 2.5 pozadi 2.8. TDM je osetljiv kad je guma mekana.

Demontiraj prednja klješta, očisti klipove spolja koliko možeš i vrati klješta nazad. Zameni antifriz, ulje i filter, filter vazduha, svećice.

Nađi na internetu Renthal 755S upravljač i njega montiraj umesto fabričkog.

Kad ideš u krivinu, TDM ima tu osobinu da dozvoljava da se komotno voziš nabijen uz rezervoar. Drži se spolja što duže, šaltaj u nižu, kad vidiš gde je teme  krivine, TDM traži siguran i odlučan pokret za counter steering, čim ti točak uhvati pravac ka izlazu iz krivine i motor se ispravi, odrapi gas slobodno i da vidiš veselja :D

.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

@Alekre hvala,sve što si nabrojao stoji i slažem se da to sve treba uraditi. Vidim da su svjećice neke NGK ali nisma siguran da je to oznaka baš za TDM. Prioritet je naravno ulje, filteri i svjećice. Kočnice rade savršeno i baš mi daju osjećaj sigurnosti tako da ne bih baš odmah dirao,shvati me,željan sam vožnje. Iz istog razloga bih sačekao sa ležajevima. Teško je jer sam u tuđini i nemam garažu ni drugi prigodan prostor da radim na motoru da,recimo,iskoristim kad pada kiša. Grane su različite boje,jedna kao malo više smeđa,druga sjajnija ali plavkasta. U radu ne primjećujem nikakve nepravilnosti radi kao sat što bi se reklo  Jel se to šta popravlja onim CO štelovanjem i da li uopšte treba da se brinem zbog toga? Vidim da su ventili štelovani na 76000 km i tad je zamijenjen i "napenjalec" što bi bio španer faznog lanca. Sad motor ima 102 000 km. Sipan motul 7100,ja mislim da ću sipati Shell Advance jer mi je to ovde dostupno a cijena ok. Nervira me što je sjedište vlasnik snizio zbog ćerke koja je vozila i to rekao bih amaterski ali to će mi kum riješiti kad odem dole kući. Momak pravi čuda sa sjedištima,radi Korvete i Mercedese za Tikt performance tim. Druga stvar koja mi baš smeta je kofer. Givi nosač i Givi ploča. Ja imam Coocase i pripadajuću ploču ali problem je što se rupe ne gađaju odnosno moja ploča je malo manja od Givi i ne mogu je zavrnuti na nosač. Kako to rješavate? Da pravim neku adapter ploču? Nešto mi žao da siječem one zakačke sa Givi ploče da je napravim ravnu i montiram svoju na nju. Kofer mi baš treba da ne nosim kacigu u ruci po gradu. I da,treba mu jedno dobro pranje a i poliranje. :D

IMG20250319193232.jpgP.S. za Renthal se takođe slažem,i rajzere bih stavio one koji malo pomaknu prema vozaču korman,nekako mi djeluje daleko. Jel probao neko,da li su dovoljno duge sajle i instalacija?

Promenio član igogitar

Kad smo već kod Renthal-a, jesu li 755s i 755 road medium ista stvar?

Po dimenzijama, 755 road medium je nešto niži od fabričkog. Uz činjenicu da je i širi, koliko bi realno bio više nagnut napred?

Ja sam i ovako previsok, 197cm, pa ne bi da još više snižavam korman, a ne bih ni da moram sve sajle i kablove da menjam.

• Ol' dirty bastard, 655 postova
  • Motocikl: Yamaha

Zanima me ko je menjao auspuhe na 850? Mozda neka preporuka? Stavio bi nesto da se cuje malo dublje i malo jace, nikakvo vristanje me ne zanima.

Ima u oglasima ovde mivv suono dva komada, pa se razmisljam kako li ce to da se cuje i kako ce da radi?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja