Апис1903 12 Napisano Novembar 5 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan Стим што је мени овај други модел доњи са три жице Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1553 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 422 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako ćeš moći da ih uključiš i bez kontakta. U tom slučaju postoji šansa da ti ostanu uključene i kada motor ne radi i isprazne akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Апис1903 12 Napisano Novembar 5 U prolazu, 53 postova Lokacija: Kotor Motocikl: Yamaha TDM850 '97 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, VLAD81 je napisao: Tako ćeš moći da ih uključiš i bez kontakta. U tom slučaju postoji šansa da ti ostanu uključene i kada motor ne radi i isprazne akumulator. А како да га повежем са контактом Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1553 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 422 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš u temi, par strana pred kraj imaš šemu. Ako ima nedoumica, pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blanja 4 Napisano Novembar 5 U prolazu, 5 postova Lokacija: Split Motocikl: Tdm 900A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, VLAD81 je napisao: Jesam li ja nešto prevideo? Šta će mu 12v na prekidaču konstantno Neznam ni ja ali tako je napravljeno u osnovnoj shemi, i tu je najveći problem za sve nas koji nemamo garažu pa pod okriljem noći bilo ko može uključit...ili u toku dana ako slučajno ostanu upaljene maglenke kad se vratiš nemoš upalit motor, ali rješenje je na shemi u prethodnom postu ta stalno uljučena 12v žica se eliminira, na novu žicu zakrimpa stopica sa izolacijom spoji na prekidač a drugi kraj žice spoji na npr svjetlo od pozicije, može se na sredinu žice ubacit i kućište sa osiguračem 10A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLAD81 1553 Napisano Novembar 5 Zainteresovan, 422 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan @Blanja ma to je u redu, na prekidač dovodiš napon sa kontakta i osigurač obavezno, nego me zbunila kolegina potvrda šeme a konstantan napon dolazi na prekidač. Očigledno sam ja prevideo za to premošćavanje, to može. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 811 Napisano Novembar 8 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to @Arakis napravio i ide preko kontakta. Imam prekidac ali se ne secam da li sam ga ikada upotrebio, stalno je ukljucen i svetla se gase kad ugasim motor... Imao cika Rajko neki sa pozadinskim plavim svetlom, najskuplji... sjaji u mraku... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neskez 120 Napisano Novembar 9 U prolazu, 73 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: TDM 900, Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan On 8/1/2024 at 9:00 PM, neskez said: Ponadao sam se da sam ja pogrešno poručio od braće kineza, pa da obradujem nekoga ovde, jer ručice izgledaju ekstra. Ima li neko pouzdan link ka ručicama za TDM900? Moram da pohvalim brata kineza, koji je reagovao odmah na zalbu da rucice nisu odgovarajuce, trazio je slike starih i novih rucica i odmah poslao novu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12499 Napisano Novembar 11 Ne silazi, 7304 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenih ulje večeras. Pisao sam detaljno u temi kako ide procedura. Ispušta se na dva mesta. Veliki šraf 17mm ključ na levoj strani i na desnoj iza poklopca filtera 12mm. Nakon toga skida se poklopac i vadi filter. Bitne stvari, zameniti bakarne podloške na pomenuta dva šrafa. Kada se skida poklopac filtera vodite računa da se gumice ne zalepe i da vam ne ispadne čaura. Šrafovi na dekli nisu isti. Sve ih zavite rukom neizmenično do kraja. Tek onda zatezanje. Veliki šraf za ispuštanje ide na 35nm, mali na 30mm a šrafovi na poklopcu na 10nm. Onda bitna stvar, sipa se prvo 3 litra. Startuje se motor da se ozrači, pa dodajte još 0.9. Kilo ključ, znam da volite Proverite da negde negde curi, biće malo dima zbog ulja koje je palo na grane i to je to. Uvek me oduševljavalo što staje puno ulja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10056 Napisano Novembar 11 Drug član, 3356 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Mene baš i ne, kad treba da menjam u Vectri... 5.5L Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12499 Napisano Novembar 11 Ne silazi, 7304 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan U Yamahu 3.9 u Renola 4.8... Skoro 10000 ode samo na ulje i filtere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10056 Napisano Novembar 11 Drug član, 3356 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Da je 10 bilo bi super. Za vecu 15000 nikad manje,tri filtera... ulja, goriva, vazduha, svako drugo klime. Za Blekija oko 6500... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 811 Napisano Sreda u 21:38 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 11. 2024. at 19:46, Alekre je napisao: Proverite da negde negde curi, biće malo dima zbog ulja koje je palo na grane i to je to. Ne mora... stavite alu foliju na grane i nema dima Eto da i ja nesto "pametno" kazem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12499 Napisano Subota u 12:25 Ne silazi, 7304 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Smrzlo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...