Mura85 6 Napisano Jul 23, 2022 U prolazu, 41 postova Lokacija: Kruševac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Nikada nisam imao tdm niti sam je vozio. Trenutno je ona ušla u uži izbor motora oko kojih se dvoumim da kupim jel hoce neko da mi kaže koja je bolja tdm 850 ili tdm 900? Koje su mane i drugar mi kaže da se taj motor kasnije teško prodaje i da uzmem Varadero ili v strom. Inace gledam jednu u komšiluku tdm 900 2004.godište i dvoumim se izmedju nje i Varadero 1000 2002.godište čak se razmišlja i za Caponord 1000 2003.godište. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Jul 23, 2022 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Novi DID 525 ZVMX lanac i JT lančanici, novi ležajevi u točkovima, nove gume Pirelli Angel GT, 118000 km i teramo dalje 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Jul 23, 2022 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Jul 23, 2022 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, Немања je napisao: Побегао мало од врућине 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 25, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/23/2022 at 6:32 PM, Mura85 said: Pozdrav svima. Nikada nisam imao tdm niti sam je vozio. Trenutno je ona ušla u uži izbor motora oko kojih se dvoumim da kupim jel hoce neko da mi kaže koja je bolja tdm 850 ili tdm 900? Koje su mane i drugar mi kaže da se taj motor kasnije teško prodaje i da uzmem Varadero ili v strom. Inace gledam jednu u komšiluku tdm 900 2004.godište i dvoumim se izmedju nje i Varadero 1000 2002.godište čak se razmišlja i za Caponord 1000 2003.godište. Za mene, a vjerujem i za veliku većinu ljudi koji voze ili su vozili TDM, nebi bilo puno razmišljanja oko odluke što kupiti od svega toga što si naveo i to ne samo iz subjektivnih razloga. Najbolje bi ti bilo da malo prolistaš temu unazad jer je takvih pitanja već bilo, kako tu, tako i drugdje po internetu, pa da sad ne ponavljamo zašto je TDM bolji od svih navedenih . O razlikama, tj. o tome koji je TDM "bolji", 850 ili 900 smo govorili i dvije stranice unazad. Nađe se i dobrih usporednih testova kada se malo progugla, pa se i iz toga daju izvući zaključci. Ukratko, što se kasnije prodaje tiče, vjerojatno bi samo Stroma lakše prodao od navedenih i to samo ako je 650, a to je motor koji je po svemu slabiji od TDM. Strom 1000 prve generacije ima svojih mana zbog kojih baš i nije previše omiljen kao mlađi mu brat. Varadero s karburatorima troši znatno više od TDM-a i glomazan je, tako da bi to meni bio sasvim dovoljan razlog za odluku o kupovini. Capo je lijep, udoban i moćan komad motora, kao i Varadero, ali opće poznata je pouzdanost talijanske elektronike i još ponečeg, što nije izuzetak ni na Capu. Razlika u tome između njega i TDM je, auto-riječnikom rečeno, kao da ideš umjesto Golfa kupiti Alfu, (da ne uvrijedim nikoga). Eto samo toliko ovako nabrzinu. Malo se informiraj kako sam ti rekao pa sam odluči. Koliko god tebi netko pričao, ako ti se nešto drugo, (pa bilo i lošije) više sviđa, vjerojatno ćeš kupiti to, jer motor se u većini slučajeva kupuje srcem, a ne razumom. Promenio Jul 25, 2022 član Gato 3 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Jul 25, 2022 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 23.7.2022. at 9:11, Gato je napisao: S uljem kod TDM 850 nema zajebancije. Redovita provjera i uvijek neka ti je što bliže maksimumu, jer u suprotnom osim prolupavanja radilice vole i namotaji statora od pregrijavanja riknut. Svakako stavi gušće ulje, poželjno 20W50 jer će ti ga manje trošit i mekše se šaltat, pogotovo na ovim paklenim vrućinama, kada ulje dok motor radi bude ništa gušće od prljave vode. Obavezno konzultirati Manual za postupak kontrole nivoa i izmjene, jer je TDM (i) tu poseban, pa se neupućenome lako zajebat . Ja sam prije 900 imao nekoliko 850 (4TX) i moram priznat da mi ni jedan nije trošio više od 7-8 dl na 1000 km, mada je 3VD pokojnog prijatelja sa blizu 100 000 km na satu znao uzeti i litru. Očito, kako kolege u temi kažu, da ima primjeraka koji su i ekstremnije žedni ulja. TDM 1996_service[1].pdf 6.63 MB · 5 downloads Hvala brate :) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Jul 25, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Koncept TDM je isti kroz sve tri generacije ali 900 je u mnogočemu drugačiji. Inače je 900 mutant pravi i teško ga je uklopiti u neke okvire klase. Nije ni mali ni veliki motor, ni brz ni spor, može da huliganiše a može i da kruzira 90 ceo dan. Jedan od razloga što se održava svih ovih godina jeste što su mnoge stvari na njemu overengineered ali najbitnije što iako je to motor u godinama, koncept mu nije zastareo i sad imaš gomile motora na tu foru u 2022. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 25, 2022 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Radovi su u toku, danas stigla ova dodatna svetla ali čekam prekidač za korman i onda instalaciju da odradim.Najteža stvar je rešena, pozicioniranje i uklapanje bez crash barova. Kad završim izbacujem još slika, za koji dan Послато са SM-G973F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mura85 6 Napisano Jul 26, 2022 U prolazu, 41 postova Lokacija: Kruševac Prijavi odgovor kao problematičan On 25.7.2022. at 9:13, Gato je napisao: Za mene, a vjerujem i za veliku većinu ljudi koji voze ili su vozili TDM, nebi bilo puno razmišljanja oko odluke što kupiti od svega toga što si naveo i to ne samo iz subjektivnih razloga. Najbolje bi ti bilo da malo prolistaš temu unazad jer je takvih pitanja već bilo, kako tu, tako i drugdje po internetu, pa da sad ne ponavljamo zašto je TDM bolji od svih navedenih . O razlikama, tj. o tome koji je TDM "bolji", 850 ili 900 smo govorili i dvije stranice unazad. Nađe se i dobrih usporednih testova kada se malo progugla, pa se i iz toga daju izvući zaključci. Ukratko, što se kasnije prodaje tiče, vjerojatno bi samo Stroma lakše prodao od navedenih i to samo ako je 650, a to je motor koji je po svemu slabiji od TDM. Strom 1000 prve generacije ima svojih mana zbog kojih baš i nije previše omiljen kao mlađi mu brat. Varadero s karburatorima troši znatno više od TDM-a i glomazan je, tako da bi to meni bio sasvim dovoljan razlog za odluku o kupovini. Capo je lijep, udoban i moćan komad motora, kao i Varadero, ali opće poznata je pouzdanost talijanske elektronike i još ponečeg, što nije izuzetak ni na Capu. Razlika u tome između njega i TDM je, auto-riječnikom rečeno, kao da ideš umjesto Golfa kupiti Alfu, (da ne uvrijedim nikoga). Eto samo toliko ovako nabrzinu. Malo se informiraj kako sam ti rekao pa sam odluči. Koliko god tebi netko pričao, ako ti se nešto drugo, (pa bilo i lošije) više sviđa, vjerojatno ćeš kupiti to, jer motor se u većini slučajeva kupuje srcem, a ne razumom. Hvala kolega na pravom odgovoru. Yamahu obožavam i imao sam Tenere i bezveze sam je prodao. E sad znaš kako je kad te drugar koji ima mnogo više iskustva ubedjuje da je bolji Varadero i V Strom mada ne idem ja na neke daleke destinacije tako da mi ovih 900 ccm sasvim odgovara. Za Capo i Stelvio 1200 me ubedjuje brat doduše jesu prelepi motori, ali gledam koliko dugo stoje na oglasima i nema ih puno verovatno su malo teži da se prodaju. Tako da velika je verovatnoća da ću da kupim TDM. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 26, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Mura85 said: Hvala kolega na pravom odgovoru. Yamahu obožavam i imao sam Tenere i bezveze sam je prodao. E sad znaš kako je kad te drugar koji ima mnogo više iskustva ubedjuje da je bolji Varadero i V Strom mada ne idem ja na neke daleke destinacije tako da mi ovih 900 ccm sasvim odgovara. Za Capo i Stelvio 1200 me ubedjuje brat doduše jesu prelepi motori, ali gledam koliko dugo stoje na oglasima i nema ih puno verovatno su malo teži da se prodaju. Tako da velika je verovatnoća da ću da kupim TDM. Svaki od tih motora ima svoje prednosti i mane, (mada se ja ne mogu sjetiti ni jedne ozbiljnije mane, barem što se TDM 900 tiče ), ALI: ni jedan od njih nije ukupno pogođen kao TDM. Izuzetno pouzdan, jako malo troši, ni prevelik ni malen, a opet udoban, odlično koči i leži, ima sasvim dovoljno snage i momenta za bilo kakvu upotrebu, solo vožnja ili u dvoje s prtljagom-njemu je svejedno, još uvijek je lijep i tehnički nije zastario iako je već u godinama, a ni povoljnija cijena od drugih koji te zanimaju nije za zanemariti, (barem je tako kod nas u HR). Promenio Jul 26, 2022 član Gato 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 26, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan On 7/25/2022 at 3:36 PM, Alekre said: Koncept TDM je isti kroz sve tri generacije ali 900 je u mnogočemu drugačiji. Inače je 900 mutant pravi i teško ga je uklopiti u neke okvire klase. Nije ni mali ni veliki motor, ni brz ni spor, može da huliganiše a može i da kruzira 90 ceo dan. Jedan od razloga što se održava svih ovih godina jeste što su mnoge stvari na njemu overengineered ali najbitnije što iako je to motor u godinama, koncept mu nije zastareo i sad imaš gomile motora na tu foru u 2022. Motor koji je izmislio Multistrada foru, koju su Talijani reklamirali godinama kasnije kao nešto specijalno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Jul 26, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je prvi motor tog tipa. Mislim da je TDM 850 3WD zaslužio da bude klasik ali eto, nije nažalost. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan После тродевне туре по Румунији, решио да обрадујем ТДМ, заслижио је 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gato 90 Napisano Jul 28, 2022 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Slavonija Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 19 hours ago, Немања said: После тродевне туре по Румунији, решио да обрадујем ТДМ, заслижио је Svaka čast, dobar komad opreme , mada meni s mojim gabaritima prosječnog Japanca sasvim uredno radi i serijsko ogibljenje na TuDuMu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mura85 6 Napisano Jul 28, 2022 U prolazu, 41 postova Lokacija: Kruševac Prijavi odgovor kao problematičan On 26.7.2022. at 18:25, Gato je napisao: Svaki od tih motora ima svoje prednosti i mane, (mada se ja ne mogu sjetiti ni jedne ozbiljnije mane, barem što se TDM 900 tiče ), ALI: ni jedan od njih nije ukupno pogođen kao TDM. Izuzetno pouzdan, jako malo troši, ni prevelik ni malen, a opet udoban, odlično koči i leži, ima sasvim dovoljno snage i momenta za bilo kakvu upotrebu, solo vožnja ili u dvoje s prtljagom-njemu je svejedno, još uvijek je lijep i tehnički nije zastario iako je već u godinama, a ni povoljnija cijena od drugih koji te zanimaju nije za zanemariti, (barem je tako kod nas u HR). Sve si mi objasnio i definitivno uzimam TDM jer svi ga baš hvale može i po makadamu, može i po gradu i van grada. Sa višljim vizirom se rešava udar vetra i za bolji zvuk skinuti fabricke auspuhe. Jedino još koliko sam ukapirao TDM 850 malo troši ulje i lošiju mu je menjač. Zanima me jel pouzdaniji 850 sa karburatorima ili TDM 900 sa direktnim ubrizgavanjem? Pošto ima ljudi koji tvrde da je bolje uzeti sa karburatorima starije modele jer onda su dovoljne samo 2 svecice i možeš na kraj sveta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Jul 28, 2022 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice potrosnje ulja na TDM850, ako ne izlazis na auto put, ne moras proveravati dva meseca ulje. Imao sam masu motora. Od svih mi je nazalije sto sam prodao Supertenere 750 a posle toga TDMa 3vd. Kad tad cu ih ponovo voziti 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2982 Napisano Jul 29, 2022 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan ...Imao sam masu motora. Od svih mi je nazalije sto sam prodao Supertenere 750... Kad tad cu ih ponovo voziti A meni što je nisam kupio!Ni dan danas je nisam prežalioПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Jul 31, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Konačno se stvoriše uslovi da se šibne na Transalpinu. Dva dana, malo jače od 1000km. Vozilo se muški, mora iskustvo, mora dobar motor i mora oprema. Ko nije bio treba da ode. Pitanje je samo slobodnog vremena, mene je ceo put koštao 100 evra i imam osećaj da sam dobio duplo više nego što sam platio. Što se TDM-a tiče, ni najmanju manjkavost nije pokazao. Od ravnice gde smo pičili na kratko i do 150 pa sve do lakat serpetina na preko 2000 metra nadmorske visine. Puno motocikla smo sreli, Rumunija jeftina, čista, prelepa, putevi fenomenalnog kvaliteta a saobraćajna kultura na duplo većem nivou nego kod nas. 20 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Avgust 1, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li jedno malo pdsecanje? Presao sam oko 850km autoputa za jedan dan, 120 - 140km/h na 30° i vise, a onda jos nekih 250km po brdima i serpentinama. Proveravao sam ulje i izgleda da nista nije potrosio. Posto je motor mator i vozen po velikoj vrucini nesto me brine da li sam ja dobro proveravao. Stoji na ravnom, nemam centralni pa moram da ga drzim minut dva uspravljenog i onda gledam a to radim ujutru dok je hladan. Neko je pominjao "suvi karter" i da se gleda kada je motor vruc. Kako proveriti i biti siguran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Avgust 1, 2022 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan TDM900 ne troši ulje ili ga troši toliko malo da je to neprimetno. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, salem je napisao: Moze li jedno malo pdsecanje? Presao sam oko 850km autoputa za jedan dan, 120 - 140km/h na 30° i vise, a onda jos nekih 250km po brdima i serpentinama. Proveravao sam ulje i izgleda da nista nije potrosio. Posto je motor mator i vozen po velikoj vrucini nesto me brine da li sam ja dobro proveravao. Stoji na ravnom, nemam centralni pa moram da ga drzim minut dva uspravljenog i onda gledam a to radim ujutru dok je hladan. Neko je pominjao "suvi karter" i da se gleda kada je motor vruc. Kako proveriti i biti siguran? На ТДМ 900, сипас 3.9л уља и не провераваш до следећег мењања. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 812 Napisano Avgust 1, 2022 Zainteresovan, 678 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Немања je napisao: На ТДМ 900, сипас 3.9л уља и не провераваш до следећег мењања. To sam zeleo da cujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 2, 2022 (promenjeno) I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan On 7/31/2022 at 9:34 AM, Alekre said: Konačno se stvoriše uslovi da se šibne na Transalpinu. Dva dana, malo jače od 1000km. Vozilo se muški, mora iskustvo, mora dobar motor i mora oprema. Ko nije bio treba da ode. Pitanje je samo slobodnog vremena, mene je ceo put koštao 100 evra i imam osećaj da sam dobio duplo više nego što sam platio. Što se TDM-a tiče, ni najmanju manjkavost nije pokazao. Od ravnice gde smo pičili na kratko i do 150 pa sve do lakat serpetina na preko 2000 metra nadmorske visine. Puno motocikla smo sreli, Rumunija jeftina, čista, prelepa, putevi fenomenalnog kvaliteta a saobraćajna kultura na duplo većem nivou nego kod nas. Na slici broj 3 snimana je scena Top Gear-a kada voze po Rumuniji. prelepa emisija koja opisuje tu lepu zemlju. 3.40s Inace odgledajte celu epizodu ko nije. Promenio Avgust 2, 2022 član Astral 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Avgust 15, 2022 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Јел овде у групи неко пре качио рекламни спот из 1992. када је ТДМ-а возио нико други до Жан Клод Ван Дам? Уби се не могу да нађем тај видео, а смео бих да се кладим да сам га видео управо овде 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14123 Napisano Avgust 15, 2022 moto merkat °°, 4889 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kakav Zan Klod, on je baletan 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...