Forum arhiva 17694 Napisano Februar 22, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Stole_018 3VD je poznat sa tom zajebancijom oko palenja kada dugo stoji ili mu nestane goriva u voznji. Isti sam vozio 8 godina i dobro znam te zajebancije. Znao sam ga paliti i sa start spreyom poslije duzeg stajanja - ne palenja. Nikada nisam otpajao hladnjak zbog skidanja svjecica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13463 Napisano Februar 22, 2019 Ne silazi, 7549 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, NIKOLA 1 said: Drugari jedno pitanje za kolege koje su posedovali TDM850 i presli na TDM900 Interesuju me prave razlike izmedju ova dva modela , pod tim mislim na poziciju sedenja, u praksi ogibljenje i kocnice, kako se ponasa agregat , snaga raspored i odnos brzina u praksi i najvaznije kako se vozi po krivinama i udobnost Isplati li se prelaziti sa jednog na drugi, ralika je otprilike 1000e da li se nesto specijalno dobija i unapredjuje ili je mahom slicno Suvoparne tehnicke podatke i jednog i drugog znam napamet, takodje i uglavnom oko ulja i ostalih tehnikalija Interesuju me utisci iz voznje i sve ukupno misljenje Unapred hvala 900 je potpuno nov motor, samo je koncept isti. U svemu je bolji motocikl. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Februar 22, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Vlada malinoa je napisao: Mala cegrtljka i kratki nastavak i ko hirurg sa prsticima sa strane,prethodno skines bocne plastike i odsrafis hladnjak sa sve nosacem i gurnes napred koliko creva dozvoljavaju.Kljuc za svecice 18.Malo zajebancija ali ide. NGK Dpr9ea-9 a moze i iridijumske ali za njih ne znam broj Samo mala ispravka, kolega... NA TDM idu DPR8EA-9. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 141 Napisano Februar 22, 2019 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Da na 4tx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Februar 22, 2019 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan tdm 900 na oglasu pol aut 2005 u Somboru, zna li neko taj motor? Ne umem da okacim link. Ako nesto znate o motoru dobro dosla bi svaka informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 818 Napisano Februar 22, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha TDM 900 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Yamaha TDM 900, 2005. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 818 Napisano Februar 22, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno si na taj mislio. Ne znam da li je ta kolor šema originalna, ja tako ofarban nisam nikad video. Možda @Alekre može da kaže stručnije, on poznaje TDM u dušu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Februar 22, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan @WoodyRider Jeste original kolor sema za 2005. godiste. 2005 Yamaha TDM 900 WWW.BIKEPICS.COM View tuzmen's photo of a 2005 Yamaha TDM 900. Uploaded on 06/12/16. Photo number 2786482. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 818 Napisano Februar 23, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Meni jako lep. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hakala 72 Napisano Februar 23, 2019 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Čačak Motocikl: KTM EXC, TA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da, to je taj. Farbane su mu polustranice. Ako neko zna nesto o motoru nek pise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano Februar 23, 2019 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno si na taj mislio. Ne znam da li je ta kolor šema originalna, ja tako ofarban nisam nikad video. Možda [mention=4872]Alekre[/mention] može da kaže stručnije, on poznaje TDM u dušu. Jest org.moj tdm bivši Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 23, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko cemu sluze ovi konektori, premošćeni sa druge strane, i ovaj jedan sto nema drugi kraj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10581 Napisano Februar 23, 2019 Drug član, 3417 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Kopka me već dugo da li ću moći da ga uglavim uz neke prepravke pa naručih bug spoiler... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano Februar 23, 2019 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Jest org.moj tdm bivši Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22964 Napisano Februar 23, 2019 Integrisan, 9757 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi uz Lea (leovince) samo dva brata (two brothers) imaju toliko dubok zvuk da se plombe rasklate i poispadaju iz zuba Vrh! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Pavke_88 said: Zna li neko cemu sluze ovi konektori, premošćeni sa druge strane, i ovaj jedan sto nema drugi kraj? Pogledacu kod mene kad budem u garazi imam li takve konektore. Nesto ih se ne secam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @bdada nitne, nisu srafovi. Inace, napravio sam alat za fiksiranje boss-a,sredisnjeg dela ,kako god da se zove. Vala nije bilo lako skinuti centralni sraf. Ja sam bio istrajnini, pa je pametniji popustio. Iza je neki distancer za kanalom za podmazivanje. Iza njega je lezaj. Lezaj se vadi uz pomoc 2 srafa m6 malo duzih , ja sam uzeo 80mm. Lezaj centrira korpu, kada se lezaj izvuce, korpa dobija hod od 30-40mm sto je dovoljno da je smaknete sa zupcanika i izvadite napolje. Iza korpe je jos jedan distancer, pa onda jos jedan manji koji ima ulogu semeringa za lezaj u menjacu, ocigledno da ulje svuda tu struji nesmetano jer nista nije zaptiveno. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Mali valjkasti lezaj potisne ploce sam pregledao, izgleda dobro, podloska na koju ide takodje izgleda dobro, ne vidim ostecenja na kosuljici tako da to necu menjati. Kako je vreme vlazno, dok ja cekam delove, lezaj sam potopio u novo motorno ulje kako ne bi oksidirao usled atmosferske vlage. Identicnu stvar sam uradio sa kompletnim sklopom velikog lezaja korpe. Takodje su ocisceni i nauljeni i oni distanceri pri lezaju menjaca, pa vraceni na mesto, ne bih voleo da oni krenu da oksidiraju. Verovatno se to nebi desilo ali ne zelim da razmisljam, jeste li ili nije. Veliki lezaj korpe takodje izgleda lepo i zdravo,mislim da cu ga zadrzati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Mesto gde ploce dodiruju korpu u glavnom se stvore mala ulegnuca, kod mene je to bilo jedva primetno. Pod prstom se vrlo malo osecalo, nista specijalno, ali ajde sad kada mi je korpa skinuta, daj da ih dovedem skroz na nulu. Tako da sam i to isturpijao,sada je ko nova. Dusko (Krmco) ima nekog komsiju koji se bavi reparacijom korpi pa cu otici do njega da vidim moze li da mi sredi ove nitne kad zamenim opruge. Ako uspem da resim problem sa njim, ostavicu kontakt ovde ako jos nekome zatreba. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15347 Napisano Februar 23, 2019 moto merkat °°, 4961 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pedantno, svaka cast. Drugar je ranije reparirao lamele i za nitne je imao veliku spravu na stolu, verujem da se sa njom moze zanitovati, dobro je sto se dobijaju nitne u setu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Nego, ovde u uputstvu kaze da mi se lezaj podmazuje sa nekim molybden uljem. E sad. Nem' pojma sta je to? Gde da kupim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22964 Napisano Februar 23, 2019 Integrisan, 9757 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na KP oglasima kucaj "ulje za gramofone", 10ml 1500din.... Dva sam puta rasturao korpu (na 1000f) i tu sipao motorno ulje... (Tako ja uradih, ne mora biti tacno) Taj pod nickom "majstor" na oglasima ima ulje koje trebas.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Februar 23, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, N.F.S. said: Na KP oglasima kucaj "ulje za gramofone", 10ml 1500din.... Dva sam puta rasturao korpu (na 1000f) i tu sipao motorno ulje... (Tako ja uradih, ne mora biti tacno) Taj pod nickom "majstor" na oglasima ima ulje koje trebas.... Da video sam. Taj molybden disulfat se koristi kao aditiv motornog ulja. I to za gramofon je verovatno neko sinteticko ulje sa dodatkom molybden disulfata. Videcu ako nadjem bas za sklapanje agregata, uzecu ga. Ako ne mazacu motorno ulje. Cela fora sa tim je da bude tecno a lepljivo kao mast da se zadrzi u tretiranoj regiji. @Alekre sigurno zna gde ima on se lozi na te masti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 36 Napisano Februar 23, 2019 Svrati ponekad, 251 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan @Astral aj kad vidis, javni da se ne sekiram inace sve radi, svetli... jedino da je ostavljeno za eventualno maglenge ili tako neki dodatni potrosac, kao predvidjeno za tako nesto, ne znam... hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13463 Napisano Februar 23, 2019 Ne silazi, 7549 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nekada je to bilo motorno ulje pomešano sa Mos2 mast u nekoj proporciji, sada su to montažne paste za sklapanje agregata. Moj deda automehaničar bi te izuo od batina da bilo koji deo ugradiš suv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...