Darko Floyd 920 Napisano Octobar 3, 2018 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ne kvarite ovu lepu temu. Ne vozim TDM-a (i nemam nameru ) ali uzivam čitajući vašu temu nemojte je kvariti ovom vrstom prepucavanja, nek radi svako šta želi sa svojim motorom, mi smo bajkeri a to je po definiciji tolerancija. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Octobar 3, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. s obzirom na obim radova, mislim da tvoj hobi zahteva posebnu temu gde bi detaljno opisao intervencije na TDM-u. Nešto kao vođenje dnevnika, što da ne. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 4, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Nenadovi postovi govore o sredjivanju TDM-a, samim tim, oni su jedino sto nije OFF Topic u ovoj temi. Hvala na dosadasnjem doprinosu,radujemo se buducem. Mradomirov predlog nije los, vodjenje online dnevnika je ok, kasnije je lako pregledno kupcu,a mozes i ti da se secas kako si bio srecan dok si nesto radio. Takodje tu temu mozes zastititi od komentara, ovu ne mozes. Kako ne bi stekao pogresan utisak, ponavljam. Nenadovi postovi su skladu sa ovom temom i dosta mogu pomoci buducim vlasnicima TDM 900 modela. Pripadaju TDM temi i radujemo se buducim postovima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 4, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Guramo dalje, maliciozni na "ignor" i nema nervoze... Ocigledno razlicito dozivljavamo upotrebu i odrzavanje motora... Ja zaista cenim kada neko postuje radjeno, vidim motor iznutra sto bi se reklo i znam sta da ocekujem rasklapanjem. Od TDM-a sam uspeo da napravim motor koji je ugladjen i do 30km/h, po meni je to uspeh i nesto sto sam sa zajednicom hteo podeliti, svojom kupovinom i nabavkom delova sam uspeo da uvredim i sam ne znam kako pojedince... Mojih postova nema u "devojka dana", "smesne slike" i resto meni ne bitnih tema... Ovde sam zbog motora i odavno sam "prerastao" forum u smislu da tu neke informacije trazim vec iste od srca delim kako bih nekog postedeo troskova i vremena koje ja potrosih. Vec sam negde pisao, kucam iskljucivo iz iskustva ne citajuci sa drugih foruma a takve lako poznam pa se uvrede... Sto se TDM-a tice provozah se poslom do Sokobanje i nazad, pauza dole nekih 30 min... Distanceri koje stavih su okrepljenje u voznji, taman mi je toliko falilo da se ispravim u "skuter" polozaj, osecam vise vetra na ramenima ali to je i poenta voznje motorom 2 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AleksaDeda 13 Napisano Octobar 4, 2018 U prolazu, 31 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nekada Kawasaki ZZR 600 i Kawasaki ZZR 1100 a sada Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @bdada @bocca_bastard @Astral Hvala za info, kako su te gume dosle tako ce i otici... Doduse, prednja je otisla a zadnja je ostala i nju gledam da poklonim ... kog proizvodjaca bi preporucili ? Do sada sam imao Mischelin PR 3... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 4, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probas Continental 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Octobar 4, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probate Bridgeston 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 4, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probate Pirelli 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Octobar 4, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Salim se naravno (mada ja najvise volim bridgeston, po meni najbolji odnos drzpanja u krivinama, ponasanja na kocenju i dugotrajnosti, jesu skuplje od drugih). U zadnjih deset godina nijedan proizvodjac ne pravi lose gume (mislim na novije modele sport turing guma), sve su dobre i naravno za normalnu upotrebu, ne racunam stazu, naravno svaka se razlikuje medjusobno, neke bolje "drze", neke duze traju, neke su bolje po kisi i tu svako bira koja njemu odgovara i njegovom stilu voznje i naravno novcaniku.... Kada pogledamo koje su se gume fabricki ugradjivale na nase motore i dobro se ponasale ove nove generacije su mnogo mnogo bolje u svemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Octobar 4, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probate Dunlop Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano Octobar 4, 2018 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Nenadbg88 said: Dok ne probate Dunlop Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Slažem se , sa napomenom da je RS3 mnogo bolja od RS2, bar meni kad ih uporedim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOBODY 1 Napisano Octobar 4, 2018 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kad spomenuste gume , moze li preporuka , gde se moze kupiti bilo koja od gore navedenih guma (ali prednja) u dimenziji 110/80 R18 58W/H... Sada je na motoru Bridgstone ,ali je bas stari DOT ...Sledecu sezonu ne smem cekati sa njom... Nazad imam isto Bridgstone ,ali je dosta dobra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavke_88 35 Napisano Octobar 4, 2018 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx '99. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, NOBODY je napisao: Kad spomenuste gume , moze li preporuka , gde se moze kupiti bilo koja od gore navedenih guma (ali prednja) u dimenziji 110/80 R18 58W/H... Sada je na motoru Bridgstone ,ali je bas stari DOT ...Sledecu sezonu ne smem cekati sa njom... Nazad imam isto Bridgstone ,ali je dosta dobra... Ja kupih kod ovih https://motoshop-mrg.rs/, jako ljubazni i preporucujem saradnju, a cena Michelin Pilot Road 3 u toj dimenziji je bila oko 100e, ako se dobro secam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 4, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje kupi ceo set. Džabe nova guma kada će stara da diktira performanse. Mene očekuje kupovina guma tokom zime. Za sada mi je Xmoto SU dao najbolju ponudu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Octobar 4, 2018 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima TDM900 sa alu koferima? Interesuje me kako mu stoje alu koferi, a na googlu samo gs iskace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Octobar 4, 2018 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 4, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se sviđaju. Alu koferi su specifični pa ako nije potreba nisu dobar izbor. Pak ako je samo zbog estetike bili bi lepi npr. Givi Trekker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Octobar 4, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Eto, naljutiste čoveka i ode... u skuteraše https://www.polovniautomobili.com/motori/13147670/yamaha-tdm-900-fi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da malo gnjavim ove skuterase! P.S. "gadjam" x max 400 ponajvise, on me je privukao citajuci o performansama, upotrebljivosti, izgledu... Negooooo, listas? Pregledas TDM-ove malo, a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 5, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih uzeo godinu dve starog Xcitinga 400 ili DownTown 350 pazario. Kako zima kuca na vrata polako sređujem neke sitnice koje čine da motocikl bude na nivou. Mislio sam da moram pločice napred da promenim, kad ono Herzog nove stavio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Priznaj da uzivas u narucivanju i cekanju delova ma koliko sitni bili! Ja umem i da ne ugradim odmah, vec poslazem da stoje malo...:) Znam, bice zbunjenih, navikli da voze prljavo i kvarno, staro...Prosecno... Kako si lepo rekao "to je moja projekcija"! P.S. Sto se skutera tice, x max koji bih pazario je 2015god, 8000km presao, bas kao nov... Do tada i ako bude uzivam u TDM-u, ocekujem i ove "grip puppy" da stignu, na cbf-u su baaas pruzili ugodjaj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Izmeri ako ti nije tesko gumicu stendera, da poredim sa debljinom kod mene... I ja moram zadrzati nozicu da ne lupi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 5, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da, i ja to skupljam neko vreme Ne volim da se dva puta vraćam na isto. Na primer, sada kada zamenim damper čopave, ne mogu tu da čačkam a da ne operem sve od prljavište, očistim prekidač i našpricam ga kontaktom i podmažem litijumskom mašću koju još nisam kupio. Nisam se detaljno upustio u istraživanje koju mast da kupim. Trebaju mi i one plastične podloške da ih izmenjam svuda gde šrafovi spajaju plastične delove. Ako nema lokalno moraću da ih poručim. Debljina je 8mm. Merio sam mernom trakom, nemam šubler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bez podloski ne sklapaj! Srafovi (vecina) nemaju distancere... Ostete plastiku lako. Mozda ce ti resenje kao glupavo delovati ali ako se ne snadjes, pazaris ono belo balonce za gorivo, abs plastika, 1,2mm debljina, "izumbas" sebi podloske. Ako skidas plastiku lancanika malog, prva je ukrasna, svi su srafovi iste duzine sem najnizeg, donjeg koji je kratak, zatim skidas polugu menjaca, dve osovine ima, donju podmazujes (lis2 mast), kada si to skinuo ceka te mala dekla ispod koje je merac brzine i kilometraze, tri je inbus srafa drze, buuudi pazljiv i odvijaj pooooolako, okrene lako navoj u telu plastike, na osovini je izrezbarena podloska iznad citac sa kablovima, tek kada to poskidas imas pristup malom lancaniku, na njemu prekontrolisi sigurnosnu podlosku, sraf je inace 36mm... P.s. Ovo napisah posto rasturas taj deo oko stendera i cistis, naj vise prljavstine je gas tu oko lancanika. P.P.S. Kada budes vracao polugu menjaca imas repere na osovinama i na samom telu poluge, tacke koje trebaju biti poravnate u sastavljanju, mada, videces i sam.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Drugari imam problem, pored toga što TDM-a (3vd) nisam vozio 2 meseca (nisam bio tu), desio mi se belaj na prednjem lancaniku.Naime, u toki voznje cuo sam da nesto pucketa, "krklja" u delu prednjeg lancanika. Kod kuće skinem sve da pogledam i imam sta da vidim. Sraf koji drzi lancanik se totalno odsrafio i lupao po kucistu, zadrzala ga ona plastika da ne ispadne. Kad pogledam, on je od tog silnog lupanja utabao lozu na osovini. Ima li spasa i gde da kupim nov sraf ? Imao li je jos neko ovakav ili slican problem ? Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...