Sachmo 1314 Napisano Jul 24, 2018 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Jul 24, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ugrabio sam vremena pa sam popisao preostale delove od sestrinog TDMa, ako nekom treba nesto slobodno se javljaj te, pitajte , saljem i dodatne slike Pozdrav 1. Zadnji kocioni sistem (cilindar sa zadnjim klestima)- 35e 2. Zadnji blatobran tocka sa stitnikom lanca - 30e 3. Glavcina ili nosac lancanika - 10e 4. Podrep - 30e 5. Komplet instalacija - 50e 6. Zadnja plastika repa sa rukohvatima - 50e 7. Stop lampa - 40e 8. Boca za antifriz - 15e 9. Kuciste termostata i termostat - 30e 10. Elektronika CDI - 50e 11. Copa ili nogara bocna- 15e 12. Namotaji alternatora - 35e 13. Plovak u rezervoaru - 20e 14. Tegici volana fabricki - 15e 15. Sauh i sajla - 15e 16. Desni komlet prekidaca - 25e 17. Nosac rucice kvacila - 15e 18. Prekidac cope - 5e 19. Poluga menjaca - 15e 20. Bobina komad - 25e 21. Gornji cilindar sa prekidacem - 30e 22. Creva gumena komad - 5e 23. Osovina zadnjeg tocka - 10e 24. Kontakt brava, cep rezervoara, bravica sedista sa 2 kljuca - 60e 25. Karburatori - 100e 26. Termo davac na hladnjaku - 10e 27. Slavina goriva - 20e 28. Originalno sediste - 50e 29. Zadnja viljuska - 40e 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Jul 24, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Evo ugrabio sam vremena pa sam popisao preostale delove od sestrinog TDMa, ako nekom treba nesto slobodno se javljaj te, pitajte , saljem i dodatne slike Pozdrav 1. Zadnji kocioni sistem (cilindar sa zadnjim klestima)- 35e 2. Zadnji blatobran tocka sa stitnikom lanca - 30e 3. Glavcina ili nosac lancanika - 10e 4. Podrep - 30e 5. Komplet instalacija - 50e 6. Zadnja plastika repa sa rukohvatima - 50e 7. Stop lampa - 40e 8. Boca za antifriz - 15e 9. Kuciste termostata i termostat - 30e 10. Elektronika CDI - 50e 11. Copa ili nogara bocna- 15e 12. Namotaji alternatora - 35e 13. Plovak u rezervoaru - 20e 14. Tegici volana fabricki - 15e 15. Sauh i sajla - 15e 16. Desni komlet prekidaca - 25e 17. Nosac rucice kvacila - 15e 18. Prekidac cope - 5e 19. Poluga menjaca - 15e 20. Bobina komad - 25e 21. Gornji cilindar sa prekidacem - 30e 22. Creva gumena komad - 5e 23. Osovina zadnjeg tocka - 10e 24. Kontakt brava, cep rezervoara, bravica sedista sa 2 kljuca - 60e 25. Karburatori - 100e 26. Termo davac na hladnjaku - 10e 27. Slavina goriva - 20e 28. Originalno sediste - 50e 29. Zadnja viljuska - 40eKapice svećica da nisu ostale van popisa možda?Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Jul 24, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Jesu ali sam njih i kablove ostavio u rezervi i jos po neke sitnice, jer i sestrin muz i ja vozimo TDMove pa nek se nadje za svaki slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Juče poslat amortizer u Vemić servis iz Petrovaradina. Čekam da ga pregledaju i da mi kažu kakvo je stanje i šta može da se uradi sa njim da bi se spasio... Od kada sam kupio TDM, razmišljao sam šta mi je bolja solucija, da kupim drugi polovan amort ili da repariram ovaj. Ako uzmem drugi polovan, može da se desi da radi odlično još dugo godina (kao Astralov, npr.), ali može i da se desi da procuri posle par km (kao meni Hondini što su samo odjednom procureli, a do tada se sasvim normalno ponašali)...iz tog razloga sam se odlučio za pokušaj reparacije, pa videćemo šta kažu čike iz servisa kada ga otvore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 25, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan I mene bas zanima rezultat. A sta su rekli? Jel su voljni da ga servisiraju iako nije servisibilan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pa jedino što mi je rekao čovek je da neće valjati ako je skroz iscureo, jer tada se sve unutra pokarabasi ako radi na suvo. Moj jeste imao simptome kao da je skroz iscureo, ali sam primetio da kada obrišem šipku amorta, ona nakon par sabijanja opet bude masna, što bi ipak značilo da ima koja kap, a to je (po rečima servisera) dovoljno da se amort ne sjebe iznutra skroz. Primetio sam i da ima efekta ako pre dump skroz zavrnem ili odvrnem, a i to dokazuje opet da ima još koja kap u njemu. Svakako nije hteo da daje nikakve prognoze, niti troškove, ni cene dok ga ne otvori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 25, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, ThePainkiller said: Pa jedino što mi je rekao čovek je da neće valjati ako je skroz iscureo, jer tada se sve unutra pokarabasi ako radi na suvo. Moj jeste imao simptome kao da je skroz iscureo, ali sam primetio da kada obrišem šipku amorta, ona nakon par sabijanja opet bude masna, što bi ipak značilo da ima koja kap, a to je (po rečima servisera) dovoljno da se amort ne sjebe iznutra skroz. Primetio sam i da ima efekta ako pre dump skroz zavrnem ili odvrnem, a i to dokazuje opet da ima još koja kap u njemu. Svakako nije hteo da daje nikakve prognoze, niti troškove, ni cene dok ga ne otvori. Pa to. Zele da se jebavaju sa njim. Posto on nije predvidjen da se otvara i servisira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mu rekao koji amortizer je u pitanju i sa kog modela motora. On na to ništa nije spominjao da li može ili ne da se radi. Samo mi je rekao da mu ga pošaljem da ga pregleda. Čitao sam u Đuntinoj temi da amorti sa 4 tx-a nisu servisabilni, ali eto, čekam da vidim šta će Vemić servis da kaže po tom pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 25, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam motoline u vezi mojih oštecenih štapova. Rekao mi je da on to radije ne bi da radi jer ne može sada, u gužvi je, to je previše cimanja oko tog posla. Kaže mi da pokušam da nađem polovne štapove ili celu vilu a ako ne nađem onda će mi on odraditi moje. Kaže bilo bi 100e po štapu ali pod uslovom da nisu krivi (moji nemaju razloga da budu krivi).Takođe sam gledao po ebay, ispod 185$ nema da se nadju samo štapovi za TDM, zvao u Kanjiži otpad, traže mi 220e za celu vilu i garantuju da je dobra. Sada ne znam šta da radim, pomognite mi malo ljubim vas Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, Stole_018 je napisao: Zvao sam motoline u vezi mojih oštecenih štapova. Rekao mi je da on to radije ne bi da radi jer ne može sada, u gužvi je, to je previše cimanja oko tog posla. Kaže mi da pokušam da nađem polovne štapove ili celu vilu a ako ne nađem onda će mi on odraditi moje. Kaže bilo bi 100e po štapu ali pod uslovom da nisu krivi (moji nemaju razloga da budu krivi). Takođe sam gledao po ebay, ispod 185$ nema da se nadju samo štapovi za TDM, zvao u Kanjiži otpad, traže mi 220e za celu vilu i garantuju da je dobra. Sada ne znam šta da radim, pomognite mi malo ljubim vas Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока Možda bi čika @štampar mogao i hteo nešto da uradi povodom ponovnog hromiranja? P.S. Pozovi Nemet Šandora za polovnu vilu: 063512519 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14851 Napisano Jul 25, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Stole_018 Kolega @Atila019 je od mene kupio oba stapa,jedan njegov je bio citav a drugi kriv,mozda bi prodao (ako nije do sada),nemogu da nadjem kontakt a dugo nije bio na forumu,povezao nas je @zli pa da probas preko njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Jul 25, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan @ThePainkiller zvao sam ga sad, nema @bdada ja znam nekog Atilu sa Tomosovog foruma, znas li mozda da li mislimo na istog pa da pokusam tamo da ga kontaktiram Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14851 Napisano Jul 25, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Darko se zove i mislim da je iz Bora,policajac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Da ja pitam nesto prosto. Odakle mi je najpametnije vući struju za bočna svetla?Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 25, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 52 minutes ago, Nenadbg88 said: Da ja pitam nesto prosto. Odakle mi je najpametnije vući struju za bočna svetla? Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Najbolje je da vuces direkt sa baterije a da izmedju bude jedan relej koji ce gasiti sve kada ugasis kontakt. Ako hoces sacekaj do sledece nedelje pa mozemo jedan dan kod mene da to povezemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13051 Napisano Jul 25, 2018 Ne silazi, 7445 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i ja povezao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jul 25, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Alekre said: Tako sam i ja povezao. Ja sam kod mene uradio sledece: 1.Izvukao "ziv" vod (+12) sa akumulatora. 2. Ubacio externu osiguracku kutiju sa 6 izlaza i osiguracem za svaki. 3. Osiguracku kutiju vezao preko releja koji gasi napajanje kutije kada ugasim kontakt. 4. Pobudu releja uzeo iz fabricke osiguracke kutije. 5. Sve potrosace povezao na externu osiguracku kutiju i svaki ima svoj adekvatan osigurac odredjen prema snazi potrosaca. Podrazumeva se da "ziv" vod ide preko glavnog velikog osiguraca(15-20A) sto daje zadovoljavajucu rezervu a opet u slucaju nekog problema ce ugasiti sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Jul 25, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kod mene uradio sledece: 1.Izvukao "ziv" vod (+12) sa akumulatora. 2. Ubacio externu osiguracku kutiju sa 6 izlaza i osiguracem za svaki. 3. Osiguracku kutiju vezao preko releja koji gasi napajanje kutije kada ugasim kontakt. 4. Pobudu releja uzeo iz fabricke osiguracke kutije. 5. Sve potrosace povezao na externu osiguracku kutiju i svaki ima svoj adekvatan osigurac odredjen prema snazi potrosaca. Podrazumeva se da "ziv" vod ide preko glavnog velikog osiguraca(15-20A) sto daje zadovoljavajucu rezervu a opet u slucaju nekog problema ce ugasiti sve.Upravo si poslao 8.888-mu poruku u grupi. To sto si ti uradio nije uopste lose resenje, samo što ti imaš više potrošača na motoru nego ja u kuhinji .Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Javio se majstor da je rastavio amortizer, namučila ga je matica, ali je uspeo da je odvrne i otvori amort. Po njegovim rečima (dodatne slike će mi poslati danas), generalno nije u jako lošem stanju, bilo je još malo ulja u njemu tako da nije na suvo radio. Sama šipka nema riseve, ali ima riseva u unutrašnjosti amorta. To će ispolirati koliko bude mogao i u ponedeljak poručuje potrebne gumice. Kaže da će posle toga amort biti ok i da će raditi bez problema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, bocca_bastard je napisao: ko je taj lik? Servis Vemic https://www.facebook.com/nemanja.vemic 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hitmanle016 84 Napisano Jul 28, 2018 Southrider, 227 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Yamaha TDM 850 2002' Prijavi odgovor kao problematičan Vozim se ja juce gradom, kad odjednom mi popusti kvacilo tesko ubacuje, nikako da pogodim N ma sta je reko ovo. Stanem kad pogledam sajla se zakidala samo tako. Sreca pa u Le imamo majstora ko to radi zamenio sajlu i kosuljicu i sada ide kao podmazano. E sad imam jedno pitanje, kako da nastelujem kvacilo? Gde treba da odvaja, koliko "lufta" treba da ima itd. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo ja ovo sasvim kulturno da namestim. Jos samo da ih uvinklujem.Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14851 Napisano Jul 28, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sad gledam ovaj tvoj crash bar,moguce je zbog ugla slikanja ali mi se cini sirok a nisko postavljen sto moze imati za posledicu krivljenje kormana i stradanje maske. Mozda mi se samo cini zbog slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenadbg88 1521 Napisano Jul 28, 2018 Drug član, 1086 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 2020' Prijavi odgovor kao problematičan Nesto sad gledam ovaj tvoj crash bar,moguce je zbog ugla slikanja ali mi se cini sirok a nisko postavljen sto moze imati za posledicu krivljenje kormana i stradanje maske. Mozda mi se samo cini zbog slike.Nisam siguran kako bi mogao da se iskrivi korman :-/Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...