Jump to content

Moto Zajednica

Grad Novi Sad policiji poklonio skutere

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Zanimljivo!

Kakvi interesantni komentari. Pogotovo oni, negativni. Kada se uvodi nešto novo, što nije bilo do sad, pojedine uhvati neki strah, panika, fobije... jao, kako će od sad da bude, kako ćemo se snaći, neće li moći više bez kacige i u klompe po zadnjem, nema više prvi u svojoj ulici, biće smaranja.... da, zajebano.

Zašto ste toliko kratkovidni i sebični? Nema li ta novotarija i neku pozitivnu posledicu možda? Ovde se je to uvelo davno, ne skuteri nego 650 bemveji i dovili. I? Sada smo svi ugroženi, i ne izlazimo uopšte na drum, jer nas love, stavljaju u aps i zakucavaju na krst. Amin.

A ova je najjača:

bice interesantno kada oni pocnu da burece po gradu sa svojim skuterima...budite ubedjeni da od njih 20 majmanje petorica neznaju da voze......a i sami znate da se pasti ponekad mora!!!!!

Budi ubedjen, da će vrlo brzo naučiti vožnju i to bolje od tebe, jer će više biti na ulici nego ti, a za nastavak rečenice nemam komentara, samo se nadam, da se to tebi neće nikad desiti.

;D ;D Konacno da cujemo i misljenje jednog pandura na skuteru  8)

p.s. Lepo je sto brines za zdravlje kolege bajkera.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Tomo jako si smesan odakle ti znas koliko ja vremena provodim na drumu??? posto neznas bolje cuti a teram motocikl od 13. godine i imam 25 godina staza na drumu........a verovatno da na bj bikersu nema jos neko ko se toliko puta polomio kao ja....samo lobanja 3 puta da ostalo ne nabrajam.......prema tome molim te cut ii ne prozivaj me jer me ne poznajes uopste.

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Niko nije rekao da je to lose, naprotiv. SAMO te pare su mogle otici na bolje mesto, kao sto neko rece da u bolnici nemaju klime, na nova obdanista, igralista i sl.

Reci mi koja je prednost policajca na skuteru u odnosu na klasicnog saobracajca?

Da pre stigne na mesto nesrece kroz guzvu ?? A da nece mozda ugroziti jos par ljudi provlaceci se skuterom kroz guzvu ??

Da te juri zato sto nisi stao, to je van pameti.

Kako to da su uzeli najskuplje skutere, sto ne uzese neki kymco ili slicno ??? Jbga, ima se moze se.

• Drug član, 930 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0

Sretao sam ih juce po Novom Sadu i meni bas odlicno izgledaju. Mislim da ce ovaj potez definitivno uticati na povecanje bezbednosti saobracaja u gradu. Mene slobodno mogu da zaustavljaju radi rutinskih kontrola. Ne smeta mi to kao nekima ovde. Ljudi samo rade svoj posao. Iskreno se nadam da ce konacno uvesti red u moto saobracaj u gradu. Pun mi ku*ac vise onih pozera sto zadnjace i napaljenih skuter klinaca bez kacige.

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Pa sad sam shvatio cemu oni sluze. Da zaustavljaju biciliste, vozace skutera  i ponekog ucesnika u saobracaju na rolerima. Da ne pricam o neposlusnim skejterima  :) Salu na stranu, meni cak igledaju i simpaticno, za razliku od ovih nasih marsovaca u Beogradu (samo jos da stave neke policajke na njih) Nisam bio do NS skoro pa ih nisam video uzivo. Sto neko rece, nadam se samo da nece ovo iskoristiti za maltretiranje bajkera nego za uvodjnje reda u saobracaju. Neka im je sa srecom na dva tocka.

Pa ti skuter klinci su nasa deca kojoj treba objasniti da se stite i da nose kacige.....ti bi ih kaznjavao, siguran sam da je decu bolje edeukovati nego kaznjavati.......ako voze bez kacige ja bi ih slao da gledaju dva sata film o bezbednosti u saobracaju....sigurno je da je to boilje od bilo kakve kazne

• Zainteresovan, 657 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

e tu bi trebalo mi da upadnemo da ih edukujemo, kad vec nece drzava, ja moje dete ne bih pustio bez kacige....

• Drug član, 1695 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Pa ti skuter klinci su nasa deca kojoj treba objasniti da se stite i da nose kacige.....ti bi ih kaznjavao, siguran sam da je decu bolje edeukovati nego kaznjavati.......ako voze bez kacige ja bi ih slao da gledaju dva sata film o bezbednosti u saobracaju....sigurno je da je to boilje od bilo kakve kazne

imam bolju, bržu i efikasniju varijantu.....i za decu i za roditelje.....kao u Italiji odmah zaplemba skutera i prodaja na licitaciji.....zamisli molim te, kako bih svi počeli nositi kacige.....tako bih najbrže edukovao decu a pogotovu roditelje, koji jim kupuju skutere bez griže savesti.....

Dali neko može da se seti brži i efikasniji način?  8)

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Mislim da svi ovde dobro znamo da je pogled na saobracaj sa dva tocka daleko bolji nego kada si pesak ili vozac automobila.

Hocu da kazem, da vozaci motocikala tokom voznje, ako nista drugo ono pazeci na sebe, daleko bolje mogu da uoce gomilu gresaka (sto namernih sto slucajnih) kod ostalih ucesnika u saobracaju. Ubedjen sam da ce i policajci na skuterima, posebno ako se budu dosta kretali...da ne kazem vozikali kroz grad, biti daleko korisniji nego sto su to "staticni" saobracajci (pesaci) ili oni sto cuvaju raskrsnicu.

Meni svakog dana kad vozim kroz grad, IZ BESA, najmanje desetak i vise puta dodje da se obratim (da ne kazem nesto gore) drugim ucesnicima u saobracaju...pri tome tu, pored vozaca automobila ima i pesaka ali i motociklista...koji "divljaju" ili me na drugi nacin ugrozavaju. Zato mislim da ce i ovi policajci na skuterima, hteli ili ne hteli, iz savesti/obaveze prema poslu ali i iz sopstvenog revolta i te kako reagovati na sve ono na sta mi ovde, evo vec godinama kukamo.

Pri tome, posebno u Novom Sadu ili Beogradu, daleko je racionalnije i efikasnije da koriste nesto jaci skuter nego BMW i sl. motore koje voze "marsovci".

Iz tih razloga, eto ja na primer podrzavam ovakav potez gradskih vlasti u Novom Sadu. Ako vec nesto treba da se kupi policiji onda bolje je i skuteri nego pendreci ;)

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Aprilia leonardo 250

Mene je u prosle dve nedelje tri puta zaustavio onaj na starom BMW-u, dva puta sam imao kacigu a treci put sam isao biciklistickom znaci tri zgrade od moje do apoteke i sva tri puta me zaustavio i trazio isprave, kada sam mu dao samo je vratio i rekao prijatno (u ova dva slucaja sa kacigom) a u trecem me pitao gde ti je kaciga, reko pa vec si me dva puta zaustavio sa kacigom, tu je u koferu isao sam samo do apoteke, i za zivo cudo pustio me kao samo uz opomenu, a stvarno nisam izlazio na put.

Ne vidim nista lose u ovome, znate i sami koliko njih voze bez dozvole, registrovanog motora,... boli me uvo da li ce neko da registruje ili ne ali sta ako te udari sa ne registrovanim motorom? Kako ces naplatiti stetu? Nikako...

Sve u svemu nece biti lose ako se budu ponasali kako treba a ako ne onda ode mast u propast kao i za sve ovde kod nas :)

I ako te udari neko ko nije registrovan ima fond koji to pokriva.....ja sam naplatio ladno bez ikakve frke

• Drug član, 930 postova

E moj prijatelju davno smo mi prosli tacku kada se edukacijom postojecih vozaca moglo nesto promeniti na bolje. Edukacija moze pomoci jedino kod novih vozaca koji tek ulaze u saobracaj pa ih treba sto bolje spremiti a kod ovih par miliona nasih vozaca sto su vec u saobracaju jedino klepanjem po dzepu mozes neto promeniti na bolje. Cenim tvoje misljenje ali sledeci put kad ti na semaforu pored tebe stane neki gologlavi 14. god. klinac na skuteru ili baja na R-u u Fila papucama, probaj ih edukovati pa ces videti njihove reakcije :D.

Primer:

Nedavno sam napravio malu voznjicu oko 200 km kroz Hrvatsku ukljucujuci i gradove Vukovar, Vinkovce i Osijek i nisam video NITI JEDNOG skuterasa ili velikog motorisu bez kacige a sretao sam cesto saobracajne policajce na motorima kako spartaju kroz grad. Kasnije sam na Erdutskoj tvrdjavi upoznao 2 momka iz Osijeka i oni mi rekose da je to zato sto su im kazne oko 1.000 kuna (~12.500 din) za ne nosenje kacige.

Znam odlicno isao sam  u Umag na moto skup pocetkom maja i nisam nijednom kocio od kada sam usao u Hrvatsku..svi postuju jedan far i niko me nije ugrozio na putu....a u defileu hiljade motocikala niko nije diuvljao i sve je poroslo bez incidenta......za nekog ko ovde tera to izgleda kao pusti san

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Aprilia leonardo 250

I ako te udari neko ko nije registrovan ima fond koji to pokriva.....ja sam naplatio ladno bez ikakve frke

Verujem samo je verovatno 10 puta vece cimanje.

Sto se tice hrvatske ja sam pre 3-4 godine bio u zagrebu tada kod nas niko nije nosio kacigu (dobro ne bas niko ali vecina) i pogledam lik u centru vozi apn6 i fullface kacigu prvo mi je bio smesan a posle kada sam malo obratio paznju vidim da svi nose (nisam ni jednog video bez kacige) znaci oni koji voze tomos pa preko skutera do vecih motora. Posle se raspitao i bila je ista prica, kazne klepanje a verovatno nema mita kao kod nas.

• drkadzija, 1233 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Nažalost vaše priče o kaznama za ne nošenje  kacige potvrdjuju moj stav da narodi bivše SFRJ razumeju samo silu , tj jak udrac po novčaniku :(.

Voleo bi da nisam u pravu, da se edukacijom nešto može postići ali sa 32godine života u Srbiji sam blago rečeno skeptik.

A skuteraši panduri, pa nemam ništa protiv njih (mislim ništa efikasno :D) , da, možda su pare iz gradske kase mogle otići i na drugu stranu ali verujem da ćemo se složiti da je saobraćaj u ns potpuni haos i da niko , ali zaista niko ne poštuje motore, pa ako će ovo promeniti taj stav ok , a i dok imam sve papire i kacigu ne moram da brinem što ćeme možda zaustaviti.

• Svrati ponekad, 165 postova

Evo opet da iskomentarišem naše nove "drugare" na drumu.U početku sam imao problem da ih primetim jer su im motori crni a ne u policijskim bojama i zato što imaju civilnu tablicu a ne policijsku.Ko zna možda su i ranije pokušavali da me zaustave ali ih ja jednostavno nisam registrovao da su policajci.Elem,juče me je jedan nahvatao na semaforu.Fin mladić,kulturan,pitah ga za motor on mi reče da je 200 kubika,gde se ja malo zbunih ali dobro,valjda on zna šta vozi.Samo ima jednu grešku.Trebalo bi da nosi kacigu.Znam bilo je vrućina strašno ali čujem da je na intenzivnoj veća vrućina a i ako meni nije teško da nosim kacigu zašto je njemu teško?

• Svrati ponekad, 113 postova

Sretao sam ih juce po Novom Sadu i meni bas odlicno izgledaju. Mislim da ce ovaj potez definitivno uticati na povecanje bezbednosti saobracaja u gradu. Mene slobodno mogu da zaustavljaju radi rutinskih kontrola. Ne smeta mi to kao nekima ovde. Ljudi samo rade svoj posao. Iskreno se nadam da ce konacno uvesti red u moto saobracaj u gradu. Pun mi ku*ac vise onih pozera sto zadnjace i napaljenih skuter klinaca bez kacige.

Neka u tvom selu uvode sta hoce ,neka ti tamo izgledaju odlicno i neka te rutinski kontrolisu i drkaju i uvode red a nas pozere sto vozimo na zadnjem neka ostave miru  ,namerno im necu stajati iako imam sve legalno i svu opremu  8)

• Drug član, 930 postova

E vidis u mom "selu" ima preko 150 klinki/zenskih osoba koje vozaju skutere a samo DVE (2) od njih 150 nose kacigu. Ostalih 148 od opreme ima samo fensi cvike, sorcic, top i supercool drugaricu pozadi. Nedo bog da im kaciga pokvari sminku ili frizuru. Njihove vozacke sposobnosti koje su skoro ravne nuli. Svake godine se desi da neka od tih fensi riba njuskom popase asfalt i unakazi se i izlomi za ceo zivot. A da ne spominjem muske skuterase koji su daleko agresivniji.

Samo pukom srecom u zadnje 2-3 godine u mom "selu" nije niko poginuo na skuteru/motoru.

I sada ti reci meni jel nije bolje da se malo poostre kazne i poveca bezbednost nego da po ko zna koji put ovu nasu omladinu umesto u zivot mi pratimo na groblje. Pa jel ti nije dosta 1.000 ljudi godisnje koji poginu u saobracaju? I to sve zbog necije gluposti, inata, nepaznje, neznanja ...

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Sretoh sad jednog "skuterasa" na semaforu, 15 sekundi pre toga mi taksista izasao u rikverc .... kaze covek da se i njima desava !

Nadam se da ce se vozaci bar malo "poplasiti" od njih ... pa da i mi imamo neke koristi @!

• Svrati ponekad, 113 postova

E vidis u mom "selu" ima preko 150 klinki/zenskih osoba koje vozaju skutere a samo DVE (2) od njih 150 nose kacigu. Ostalih 148 od opreme ima samo fensi cvike, sorcic, top i supercool drugaricu pozadi. Nedo bog da im kaciga pokvari sminku ili frizuru. Njihove vozacke sposobnosti koje su skoro ravne nuli. Svake godine se desi da neka od tih fensi riba njuskom popase asfalt i unakazi se i izlomi za ceo zivot. A da ne spominjem muske skuterase koji su daleko agresivniji.

Samo pukom srecom u zadnje 2-3 godine u mom "selu" nije niko poginuo na skuteru/motoru.

I sada ti reci meni jel nije bolje da se malo poostre kazne i poveca bezbednost nego da po ko zna koji put ovu nasu omladinu umesto u zivot mi pratimo na groblje. Pa jel ti nije dosta 1.000 ljudi godisnje koji poginu u saobracaju? I to sve zbog necije gluposti, inata, nepaznje, neznanja ...

OK brate sve to stoji ali zar mislis da je stvarno NS-u bili neophodni ti skuteri ,pa valda su mogi paametnije potrositi pare ,,ovo je izdrkavanje,ginu ljudi na razne nacine a bilo kojoj kulturi i  pravilu se ne uci pomocu kazni nego kucnim i skolskim vaspitanjem a ako se vec netko polomi treba da postoje uslovi za lecenje ,a kod nas skole se raspadaju ,bolnice uzas ali zato kupise se skuteri da nam otimaju i to malo sto je ostalo ,,mogu da mi se napuse K...a

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja