bobobre 22 Napisano Jul 11, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KLE Prijavi odgovor kao problematičan Za par dana ce mi stici zuti vizir iz inostranstva Posto imam iskustva samo sa belim interesuju me tudja iskustva sa toniranim vizirima. Prvenstveno kako se slazu zuti vizir i noc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 11, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Za zuti konkretno ne znam, ali pre neki dan sam uzeo kacigu sa blago toniranim vizirom (crni) i rekao sam da nikad necu uzeti tamni vizir. Ma ne vidim uopste ulegnuca na putu. JEste da lepo izgleda kaciga sa tamnim vizirom, ali meni ne odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phobos 36 Napisano Jul 11, 2009 U prolazu, 79 postova Lokacija: Nish Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Za noc samo beli a po danu sta god hoces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Jul 11, 2009 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Zuti vizir je ubedljivo najbolji za sve. Nocu ne smeta ni malo, a danju ubija ono najjace sunce. Ja imam crni, nocu vidim samo svetla automobila kroz njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3305 Napisano Jul 11, 2009 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam naocare sa zutim staklima i mogu da ih nosim stalno, bez obzira da li je dan ili noc. Narandzasta staklad su takodje zahvalna jer i njih mozes da koristis bez obzira na doba dana ili noci. Zuti vizir je isto sto i naocare, tako da mislim da si napravio odlican izbor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada008 2 Napisano Jul 13, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imam naocae sa zutim staklima...extra su za voznju...mozda je glupo sto se mesam u temu ali ne verujem da je vizir mnogo drugaciji od naocara... Ako je kao naocare...preporuka. Inace ja nosim blago zatamljen vizir...nije preporucjivo nocu da ga nosis...ali po gradu ne smeta jedino gde je slabo osvetljen put ili nije uopste osvetljen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jul 13, 2009 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Zar zuti vizir nije namenjen BAS za nocnu voznju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4430 Napisano Jul 13, 2009 motoras, 2522 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja na staroj kacigi imam crni.Za dan je neponovljivo dobar,to je sve sto zelis kad je jako sunce,milina za voznju...Ali zato kad te noc uhvati na putu voznja je prosto nemoguca.Samo vidis zadnje svetlo vozila ispred sebe i nista vise.Mrak,samo mrak...A opcija da podignes vizir obicno otpada jer musica ima na milione. A na novom slemu imam cisto proziran vizir.To je nocu i kad nije jako sunce extra,ali kad sija jako,jbg...Zuti nikad nisam probao pa ne mogu da kazem kako izgleda voziti sa njim.Napisi kako izgleda kad probas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobobre 22 Napisano Jul 14, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KLE Prijavi odgovor kao problematičan Sudeci po komentarina mislim da nisam pogresio sa zutom bojom. Stici ce za par dana iz SL i napisacu svoja iskustva. Hvala svima na dobronamernim komentarima i savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 14, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Žuti viziri su najbolji all-round viziri koji postoje. Poznato je da žuta boja pojačava tamne nijanse, što naročito dolazi do izražaja u uslovima smanjene vidljivosti, da ne kažem po noći i u tmurno vrijeme (oblačno, kiša, magla). Takođe, žuta boja prija očima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je zuti najbolji izbor...ja na put nosim i zatamljeni i obicni...s'tim sto uvece obavezno ide obicni posto sa zatamljenim vidjlivost u mraku jako opada.... I ja ga uzimam obavezno i mislim da cu resiti problem tj. da necu morati da ga menjam......jedini problem ce biti kada dodje hladnije vreme jel neznam dali se ti dodatni viziri prave kao i serijski tj. da ne magle.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doda 127 Napisano Jul 15, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Takodje,uvek nosim dva vizira na put,beli i crni. Zuti sam imao prilike da probam i fenomenalan je. Nije ti potreban beli i crni vizir. Zao mi je sto za moju kacigu nema zutih vizira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je zuti najbolji izbor...ja na put nosim i zatamljeni i obicni...s'tim sto uvece obavezno ide obicni posto sa zatamljenim vidjlivost u mraku jako opada.... I ja ga uzimam obavezno i mislim da cu resiti problem tj. da necu morati da ga menjam......jedini problem ce biti kada dodje hladnije vreme jel neznam dali se ti dodatni viziri prave kao i serijski tj. da ne magle.... Meni se čini da to zavisi od proizvođača kacige i dotičnog modela. Kod Shoei-ja su valjda svi antifog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada008 2 Napisano Jul 15, 2009 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pre su bili i žuti farovi...valjda pomažu pri nćnoj vožnji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je zuti najbolji izbor...ja na put nosim i zatamljeni i obicni...s'tim sto uvece obavezno ide obicni posto sa zatamljenim vidjlivost u mraku jako opada.... I ja ga uzimam obavezno i mislim da cu resiti problem tj. da necu morati da ga menjam......jedini problem ce biti kada dodje hladnije vreme jel neznam dali se ti dodatni viziri prave kao i serijski tj. da ne magle.... Meni se čini da to zavisi od proizvođača kacige i dotičnog modela. Kod Shoei-ja su valjda svi antifog... Proverio....za ovu moju ima obican zuti i kosta oko 20 e i ima fotogrej, antifog itd oko 60 e...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Proverio....za ovu moju ima obican zuti i kosta oko 20 e i ima fotogrej, antifog itd oko 60 e...... Ako ti nije "žao" 20 eura, probaj foto-grey, trebao bi da bude fenomenalan, zato što praktično dobijaš 2-u-1 - kada je sunčano, foto ćelije reaguju i dobijaš zatamnjen vizir, a kada je mračno isto reaguju i dobijaš proziran bijeli vizir. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jul 16, 2009 Drug član, 1430 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Cek, koliko sam ja razumeo obican zuti je 20e, a fotogrey, antifog je 60e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Jul 16, 2009 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Noću uvek, al uvek nosim žute naočare, pojačavaju kontrast, smanjuju odbljesak, ni ksenoni ne predstavljaju problem. Vizir je verovatno još bolja solucija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Jul 16, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sa jednog biciklistickog sajta, tako da ima objasnjenje za sve boje. Black/Gray Lenses Black, gray, and/or smoke lenses are best for bright conditions – they dim the bright sunlight to ease the strain on your eyes. While the lenses do darken your vision, gray does not alter color, so everything remains the same color. Gray also makes a great lens color for driving sunglasses. Best for: road rides, especially on sunny days. Not for: mountain biking. The dark lens may be too dark for trail use, especially if you are dealing with shady areas and shadows. Gray won’t improve contrast, clarity, or depth perception, either, and those things come in handy on singletrack. Brown Lenses Brown is a good “all around” lens color choice. It is dark enough to save your eyes in bright conditions, but brown also improves contrast, clarity, and depth perception. Plus, it really enhances shades of green (i.e. trees, bushes, and grass.) Brown does this by filtering out blue light waves. Best for: mountain biking in good weather. Not for: night riding. Amber Lenses Amber is somewhere between a light brown and a dark yellow lens. It will block blue light, which greatly increases contrast, making it a good choice when rocks and roots are jumping out at you from the shadows. Best for: mountain biking under cloudy skies or on dimly lit trails. Not for: bright, sunny days. Red, Rose, and Vermilion Lenses Red lenses, usually referred to as “rose” or “vermilion,” will increase contrast and brighten cloudy, dreary days. These lenses will distort colors, however, so don’t wear them in situations where you need to see perfect shades of color. (That’s not necessarily bad, though, because sometimes this distortion is pleasant and easy on your eyes.) Best for: rides in cloudy, hazy conditions. Not for: bright, sunny days, or situations where you must identify poisonous snakes by their color. Orange Lenses Orange comes in somewhere between red, brown, and yellow lenses, and as such, works well in darker, cloudy weather. Best for: mountain biking on hazy, cloudy days. Not for: bright, sunny days. Yellow Lenses I have found yellow lenses to be my favorite for foggy, hazy conditions. Yellow increases clarity so you can actually see where you are going, even if you’re in dense fog. Best for: road rides in the early morning fog. Not for: bright, sunny days. Clear Lenses Clear lenses do not alter your vision, so they work great in dark conditions when you still need to protect your eyes from dirt, debris, and harmful UV rays. Best for: dark conditions, such as night riding. Not for: bright, sunny days. Green Lenses I had a pair of fishing sunglasses that used green lenses. They will enhance your perception of red and yellow light, and increase contrast much like brown lenses. Best for: a fishing trip (when the fishing hole requires some mountain biking to reach it.) Not for: bright, sunny days on the road bike. Blue Lenses I haven’t found a good use for blue lenses when it comes to cycling, because they make things look funky. And if you want to filter out blue light to increase contrast and depth-perception, blue lenses just ruin that. Best for: a fashion show. Not for: road or mountain biking. Photochromic (or “Transitions”) Lenses These are the lenses that transition from clear to a dark gray color depending on the sun. If you’re out in the sun, they’ll be dark gray; if you’re in the shade, they will be either a very light gray or clear. Best for: road rides, when the weather is changing or you’re going in and out of wooded areas. They may also be a good choice for 24 hour mountain bike races if you only want to carry one pair of sunglasses. Not for: mountain biking during the afternoon. The lens won’t transition quickly enough if you go from a sunny section into a dark, shadowy section, and brown would be a better choice, anyway. Sunglass Lens Summary In the end, you only need a few different lenses to get by. It seems it would be ideal to own 10 different lenses, but in reality, it’s a hassle to change your lenses all the time (especially if you are on vacation or doing a multi-day race.) So here are the popular lenses… Get gray lenses if most of your rides are on the road in nice weather. Go with brown lenses if you are a mountain biker. If you venture out in rain or fog, get some red, yellow, or orange lenses for those conditions. But… if you were getting just one pair, I’d say brown is the way to go. Brown is great in the woods, especially on shadowy singletrack (due to increased contrast and depth perception offered,) and it’s not bad on the road, even in the sun (since it is dark enough to dim the brightness.) *TIP* Whatever lens color you get, be sure the lens is shatterproof. Most lenses will be polycarbonate, which is the ideal material. Polycarbonate lenses are shatterproof, durable, and they filter out 100% of the harmful UVA and UVB rays. (Yes, even the clear lenses do this.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobobre 22 Napisano Jul 20, 2009 U prolazu, 42 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KLE Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi STVARNO JE PRAVI IZBOR i za sunce i za noc. ja sam prezadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...