Jump to content

Moto Zajednica

Malo "tuning"

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 446 postova

Evo stigaosam kuci. Ne verovatno, sta se desilo.

Vec u pola 8 poceo je slobodna trening. Kad sam ja bio na red,posle "born-out" (kad zagrejem gumu), stanem na startnu liniju, obrtaja stavim na 4000, i cekam zeleni signal, kad dobiosam dajem jos gas i pustam kvacilo, i poceo sam da izpucam. Jedva cekam kad stize turbopritisak, al nikako da "dolazi". :cry: Ubacim u drugi brzinu i pun gas, turbo pritisak nigde. Ubacim u trece, skinem gas i polako stizem u cilj. :cry: Odem kod auto, da vidim sta se desi, da popravjam. Ali odmah videosam, da na licu mesta ne mogu nista, jer crknio turbo. I tu zavrsio sam trke :cry:

Sutra skinem i posaljim u Uzice u Garett servisu.

Neznam sta moze jos :!:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

:shock: :shock: :shock:

Baš nemaš sreæe, ali zato imaš hrabrosti i znanja! Verujemo u tebe, srediæeš ti to.

najzli

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Ali odmah videosam' date=' da na licu mesta ne mogu nista, jer crknio turbo. I tu zavrsio sam trke :cry: Sutra skinem i posaljim u Uzice u Garett servisu. Neznam sta moze jos :!:[/quote'] STVARNO ne verujem :shock: . Ovo je za rubriku Verovali ili NE :cry: ne ne ne verujem... :jecaj: :jecaj: :jecaj:

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

koliko si ti muka imao s tim motorom.. stvarno skidam kapu za sav trud,i razmisljaj pozitivno - kad si do sad sve ovo prosao,ne mozes sad da stanes!

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Procitah juce ovih 16 stranica i ostadoh bez reci...

Ova prica u kojoj je Drag glavni ucesnik pomalo me podseca na film "The world's fastest indian"... :wink:

Drag SVAKA CAST :!:

Guest Cubric
Evo stigaosam kuci. Ne verovatno' date=' sta se desilo.

Vec u pola 8 poceo je slobodna trening. Kad sam ja bio na red,posle "born-out" (kad zagrejem gumu), stanem na startnu liniju, obrtaja stavim na 4000, i cekam zeleni signal, kad dobiosam dajem jos gas i pustam kvacilo, i poceo sam da izpucam. Jedva cekam kad stize turbopritisak, al nikako da "dolazi". :cry: Ubacim u drugi brzinu i pun gas, turbo pritisak nigde. Ubacim u trece, skinem gas i polako stizem u cilj. :cry: Odem kod auto, da vidim sta se desi, da popravjam. Ali odmah videosam, da na licu mesta ne mogu nista, jer crknio turbo. I tu zavrsio sam trke :cry:

Sutra skinem i posaljim u Uzice u Garett servisu.

Neznam sta moze jos :!:[/quote']

Gde bas sad nadje da crkne taj kompresor.

Stvarno ne znam odakle ti vise volja za to, svaka ti cast. Uporan si do daske. Stalno te bije maler, ali ne odustajes.

Izvadio sam turbo. Tako izgleda, da lezaj je otisao. Pricao sam sa servisom (Garrett servis), i rekli su da kad rasklapaju odmah znaju zbog cega je desilo. Mozda zbog veliko pritiska, ili nije dobio dovojno ulje. Vec posaljio sam u Uzice.

• Svrati ponekad, 275 postova

Nemogu prosto da vjerujem da je turbo riknuo.

Jesi gledao dali ima lufta ? :cry: :cry: :cry:

Jedino što je moglo da ga ubije tako brzo to je nedostatak ulja ili ako je nešto uletelo meðu lopatice.

Meni se to desilo kad sa vario granu,a bio sam lenj da skinem turbinu. :cry:

Nemogu prosto da vjerujem da je turbo riknuo.

Jesi gledao dali ima lufta ? :cry: :cry: :cry:

Jedino što je moglo da ga ubije tako brzo to je nedostatak ulja ili ako je nešto uletelo meðu lopatice.

Meni se to desilo kad sa vario granu' date='a bio sam lenj da skinem turbinu. :cry:[/quote']

Vec je popravjen, danas poslali nazad, negde ponedeljak treba da dobijem. A javili su da pogledam grane, jer sigurno ima nesto unutra. Morali su menjati peraja od turbine. :cry:

Posle varenje ja pregledao sam ceo grane, i ocistio sam. Ali eto ostao je nesto malo unutra, koja dovojno je bio da "ubije" turbo :cry:

Vilmoš želim ti puno sreće na sledećoj trci  ;)

Neka bude 290 na Digitalnom Semaforu !  8)

Hvala!

Inace sad sam dobio turbo iz uzice, i poslali su mi potrosnji peraja od turbo.

PpPDL_20070604324jk0.th.jpg

• Svrati ponekad, 275 postova

Da,to je to,nešto je upalo u turbinski prostor premda kod mene nije bilo tako vidljivo.

Jebiga,šteta nove turbine,ali složit ćeš ti to !!!

Koliko te koštala reparatura ?

Da,to je to,nešto je upalo u turbinski prostor premda kod mene nije bilo tako vidljivo.

Jebiga,šteta nove turbine,ali složit ćeš ti to !!!

Koliko te koštala reparatura ?

150 euro :'(

Ima li šta novo majstore ?

Nevolim kad mi ova tema nije u "top 10"  ;D

Sad me jebe do 4000 obrtaja. Na zalost nemam mesto za probu. Tako izgleda, da odnesem opet u Madarsku na Dyno, za ustelovanje.

Prekjuce bio sam u Budimpestu na dyno. Na zalost, nema toliko snaga kolko sam racunao. A obrtni momenat ima dosta puno. 380Nm ! Tako mislim da to nije los. Jos breg moram da namestim, i jos turbo cevi moram da napravim malo jace, jer nekoliko puta izbacio dole. A najveci problema, da nemam takav pumpa za benzin, koje dovojno benzin moze da nosi. Na pun gas izprazni plovak karburatora.

4vewG_padrs9.th.jpg

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

SVAKA CAST!

E, ovo je VEROVATNO glupo pitanje, ali zar ne bi pomoglo da koristis pumpu od nekog Suzukija sto ima ubrizgavanje? Ova moja daje pritisak od 4bar (posle regulator to smanji), jedino neznam da li bi kapacitet odgovarao...

SVAKA CAST!

E, ovo je VEROVATNO glupo pitanje, ali zar ne bi pomoglo da koristis pumpu od nekog Suzukija sto ima ubrizgavanje? Ova moja daje pritisak od 4bar (posle regulator to smanji), jedino neznam da li bi kapacitet odgovarao...

Nije glupo pitanje. Nisam dobro pisao, nije pumpa problem, nego kod plovak ima mali ventil, i taj ventil ima malo kapacitet. I ako namestim pumpu na veci pritisak, odmah pusti previse benzin unutra.

380 NM??? Pa kako to da se prenese na asfalt?

Bogami to neznam ni ja ??? Da li verujte ili ne, jos nisam imao hrabrost da probam! Na dyno, u 5. brzinu, od ler gasa do blokada (13.000 obrtaja), toliko brzo postize, kao nekad u praznoj brzinu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja