sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vremena sam se kanio da odem do Atine u posetu sdestri. Naime sestru koja se udala U Atini zbog raznoraznih razloga nisam video skoro 20 godina. Konacno su mi se sklopile sve kockice ove godine pa sam odlucio da odputujem za Atinu sa zenom. Posle viziranja pasosa, krenuli smo na put 29 aprila. Temperatura je bila oko 20 stepeni idealna za voznju. Posle tradicionalne pause u Pojatama za espresso prva ozbiljnija pauza je u Predojane. Tu smo se natankovali i krenuli dalje. Do Evzonija smo stigli oko 12,oo casova. Dok sam cekao zenu da nam kupi cigarette u freeshop-u, prosao je jedan bajker sa srpskim tablicama koji mi nije odpozdravio kako na granicnom prelazu tako ni na putu do Soluna. U Paraliu smo stigli oko 16,oo casova, sde smo nasli smestaj u hotelu German za 30 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru smo nastavili put ka Atini. O samom putunemam sta da napisem obzirom da je skoro sve autoput i nema sta mnogo interesntnog. Jedino sto je interesantno je deo puta iymedju Katerini i Larise, kada se auto put suzava ii de jednim malim planinskim prevojem gde se nalazi i reka Temba. Putarine suod 1 -1,75 eura. Izlazak sa auto puta i ulazak na nacionalni put u Atini je prica za sebe. Put se sastojiod cetri do sest traka. Guzva nenormalna. Posle jedno 15 minuta privikavanja na preticanje i sa leve i sa desne starne , kao na gabarite mog motocikla, privikao sam se ovakom stilu voznje i zapoceo slalom pop utu. Inace prosecna brzina je od 50 – 70 km, a bogami na pojednim deonicama i brze. Nisam cuo skripu kocnica, psovanje , blicanje. U Grckoj je veoma izrazena saobracajna kultura. Dovoljno je da samo malo skrenes na jednu starnu i vozac iza tebe odmah prikoci i omogucava ti da se prebacis u drugu traku. Kada je bilo najvaznije baterija na GPS je izdala. Izasao sam sa national roud-a, uleteou neke ulicice it u stao. Telefonom sam pozvao sestru da dodje po nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ulice su iste kao i kod nas. Doduse nema rupa ali su dosta iskrpljene, zbog radova na atmosferskim i drugim kanalizacijama. Asfalt je inace veoma klizav. Na raskrsnicama manjih ulica obavezno postoji ulegnuce, rigola za odvod atmosferskih voda. Kazu kad padne kisa u Atini potrebna ti je anfibija da bi vozio. Od motocikla uglavnom su BMW GS, V-strom, Afrike i ostale endurke a najvise ima motora od 125cm, jer su najlaksi za voznju i probijanje kroz gradsku guzvu. Prvog maja smo se vozili do Glifade i prosetali podno Akropolja, Plakom. Akropolj nije radio zbog strajka, pa je neko na obavestenju dopisao go to hell. Sutradan smo metroom otisli do Akropolja. Cena voznje je 1 euro a za ceo dan 3 eura.U metrou je zabranjeno unosenje bilo kakve hrane i pica a zabranjeno je i pusenje. O Akropolju necu nista da pisem jer se vec sve zna. Turista ima sa svih strana sveta, ali pored zlatnog doba grcke istorije, misljenja sam da vecina turista je impresionirana gradom, cija se belina prostire dokle tip ogled doeze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Akropolj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Treci dan smo obisli zgradu Parlamenta, veliki park koji je ujedno i botanicka basta. Prosetali smo i do Panatenaikosa, olimpiskog stdiona gde su odrzane prve moderne olimpiske igre. Duz ulice su staba mandarina koje imaju i cvet i plod. Fenomenalan miris. Stadion je inace zatvoren ali ne i za mene. Uvece vecera u jednoj od poznatijih tavern. Grci imaju jednu leopu naviku da sa porodicom idu na vecere. Jedna od bitnijih stavki SEKE koja pogadja grke je ta sto ne mogu svako vece da idu u taverne. Za nase prilike Atine je prilicno skupa. Kafa od 4 eura pa na vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ujutro krecemo nazad za Srbiju. Ialazak iz Atne je mnogo laksi jer sam vec naucio kuda treba da vozim. Auto put ,pumpe i drumarine.Prvi duzi odmor na reci Tembi i obilazak crkve Svete Petke.Drugi duzi odmor Stobi Makedonija. Kada smo stigli u Predojane oko 18 casova zena nije mogla vise da se vozi, ali oboren je record 800km za dan. Nocenje u motelu 2.600 dinara sa doruckom. Sutradan voznja od 200km. Ukupno predjena kilometraza 2257km. Za pocetak sezone dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Maj 18, 2009 Ne silazi, 5557 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam na uspesno izvedenoj turi. Dosta poznatih predela. Jel su ovo i kisnjaci morali da se obuku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 18, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam na uspesno izvedenoj turi. Dosta poznatih predela. Jel su ovo i kisnjaci morali da se obuku? izmedju Lamie i Larise, pocela sitna kisa, a od Gevgelije pa do Stobia provala oblaka, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Драго ми је да су ти се поклопиле коцкице и да си обавио ово путешествије! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zpal 14 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Kumanovo-Makedonija Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra voznjica,ali imas veliki minus,proso si nam pored nosa ,a nisi se najavio,ili da progjes na kafu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Maj 19, 2009 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Lepo nema sta , jedina greska koriscenje autoputa za Atinu , mada verujem da si bio ogranicen vremenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra voznjica,ali imas veliki minus,proso si nam pored nosa ,a nisi se najavio,ili da progjes na kafu! [/quote mislio sam da se javim, ali nisam znao tacan datum kada cu da krenem, ali ispravicu to u julu, avgustu kada budem isao na Ohrid. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Lepo nema sta , jedina greska koriscenje autoputa za Atinu , mada verujem da si bio ogranicen vremenom. Tacno tako, vreme je blio ogranicavajuci faktor, bukvalno iz kancelarija na put, sa puta pravo na posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktorka 0 Napisano Maj 19, 2009 U prolazu, 50 postova Lokacija: Uzice Prijavi odgovor kao problematičan Zaista divno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Maj 19, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo za pochetak sezone. Imali smo pre 2-3 god Pablo i ja slichnu turu kada smo ishli malko po GR zajedno sa Neverom, i obishli osim Atine i Hilandar. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=6782.0 Bash si me lepo podsetio....mi smo "opalili" turu od Atine do Bgda u cugu, tako shto smo u 12 sati (podne) josh bili kod Micka u stanu i cheshkali se po stomacima sa pitanjem "shta danas raditi? "... he he Znam samo da je takodje bilo prolecno doba,mozda i ranije, a da smo se poslenjih par stotina km bukvalno smrzli, oblachili sve shto smo imali i nishta! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Super voznja Sasa. Kad pomenu da je baterija izdala na GPS, vjerovatno ces ugraditi ovih dana uticnicu za upaljac na motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Super voznja Sasa. Kad pomenu da je baterija izdala na GPS, vjerovatno ces ugraditi ovih dana uticnicu za upaljac na motor vec naruceno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 19, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepo za pochetak sezone. Imali smo pre 2-3 god Pablo i ja slichnu turu kada smo ishli malko po GR zajedno sa Neverom, i obishli osim Atine i Hilandar. 2003 godine sa ekipom sam bio na Hilandaru. Ove godine sam planiaao i i Meteore ali zbog kratkog vremena koje sam imao na raspolaganju, otavio sam ih za sledecu godinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Maj 19, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Roki-Roki 10 Napisano Maj 20, 2009 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Njemacka Motocikl: BMW K1200R i F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Super, a na jednoj slici mu se cak i zena vidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 20, 2009 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam čast,prelepa vožnja.Pretpostavljam da ti je sestra poslala garanciju zbog dobijanja viza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasnob 57 Napisano Maj 20, 2009 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Suzuki DL 650 V Strom Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam čast,prelepa vožnja.Pretpostavljam da ti je sestra poslala garanciju zbog dobijanja viza? Nije, nisam hteo da je zamaram da mi salje garanciju, jer nisam znao tacno kada cu da podjem, pa sam uradio rezervaciju hotela i po tom osnovu pored ostalih potrebnih paira dobili smo vizu na 30 dana sa jednim ulazom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Maj 20, 2009 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam čast,prelepa vožnja.Pretpostavljam da ti je sestra poslala garanciju zbog dobijanja viza? Nije, nisam hteo da je zamaram da mi salje garanciju, jer nisam znao tacno kada cu da podjem, pa sam uradio rezervaciju hotela i po tom osnovu pored ostalih potrebnih paira dobili smo vizu na 30 dana sa jednim ulazom. Ok,pitam te jer i nas interesuje odlazak do Grčke motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miinja 1567 Napisano Maj 20, 2009 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Raška Motocikl: shadow 750 aero Prijavi odgovor kao problematičan komsija cestitamo na putesestviju i ja imam kuma na krfu koi je povremeno radi i u atini evo posle ovog texta i ja razmisljam o putu pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Maj 20, 2009 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Bravo.I moj prvi utisak kada sam se dohvatio ring road-a da voze koliko god mogu ,ko na rodeu ali se lako naviknes ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...