Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Apollo

Recommended Posts

• zaludan, 383 postova

Pa tema je malo zamrla?

Evo da pocnem ispocetka sredinom nedelje krenem malo da vozim po njivama ispod kuce, mislim kao Paris-Dakar, Dakar-Paris i srecom ostanem bez goriva a zasto srecom e pa zbog ovoga:

FBB9BDE5-9193-AB4D-AE32-FB4F1B334BB2_thumb.jpg

Nista sta je tu je svima desni meni levi kao da sam glasao za Miru Markovic  ;) krenem da resim problem sa ovim proizvodom:

310C0016-D1B3-714B-9140-579A93FD0F29_thumb.jpg

Za sada drzi vodu pa videcemo za dalje.

Da nesreca neide nikad sama crko mi ventilator nista uzmem rastavim medjutim dal od vode (bio je napolju tokom ovih kisnih dana) zapalio je sve kontakte znaci nema opravka dajem se u potragu i nalazim ovo kao dostojnu zamenu.

454EC050-5097-8A40-B38D-F7ACFDFD86FA_thumb.jpg

Da da oko vas nevara renomiranog proizvodjaca CHIEFTEC dokle ce da traje ostaje da se vidi za sada kakav takav posao radi.300 din.

Dajem se u potragu za satom temperature i posle duzeg trazenja, jer bukvalno ni jedan nije reagovao na sondu.

A1664D43-285A-5049-894F-51D5E6A56160_thumb.jpg

Da se razumemo menjao sam i sondu tj. davac proizvodjac je Lampa Italija samo sam njega nasao da moze da se usrafi na mesto fabricke.I onda u prodavnici traktorskih delova nalazim ovo.

F0C74152-365D-FE49-8CFD-EC44243593A5_thumb.jpg

Indija DiTafe pandam nasem imt-eu ovo je kostalo 800 din. E sad montaza je tekla ovako:

-Prvo sam skinuo prednju masku sa farom i svezanj u crnoj kesi sto stoji iznad fara sam rasturio nasao kontakt tj. zicu sto vraca struju iz kontakt brave crno-siva mislim nemojte me drzati za rec.Povezao i stavio osigurac cisto da se nadje.

A872D172-8D81-DB4B-8879-519B363C62E6_thumb.jpg

-Planirao sam da uzmem osvetlenje sata sa pozicije ali kako se gasi kad se upali oboreno/dugo svetlo uzeo sam sa kontakta znaci kad dam kontakt pali se i osvetlenje nije najpametnije ali sta je tu je.

-Pusto sam masu do prednjeg lancanika tu dolazi ona sa akomulatora i jedna zica za sondu. I to izgleda ovako.

2216177B-E358-194B-8D7A-D9850385F0C0_thumb.jpg

Umetnicki rad vidi se izdaleka ali jos je u fazi razrade stegnuto sa obicnim selnama, nocu to izgleda ovako:

6151B977-843D-E946-B241-4DD6E438F1CC_thumb.jpg

Ostaje jos da probam orginalni IMT-eov onaj sto pocinje od nule.

Nisam siguran da ovaj pokazuje tacno zato sto kad dam kontakt odmah skoci na 50 C a ventilator pali kad predje ovih 105 Celzijusa, ali  kad ga vozim na otvorenom putu malo predje pola tako da nisam pametan. Termodavac je isti kao kod golfova tj. vw programa samo mislim da treba uzeti onaj kraci posto ima i duzi.

Ako sat tacno pokazuje onda ni u kom slucaju nemojte da vozite Apolla sa vodom mesto antifriza i antifriz bi trebalo da je neki bolji recimo G12 za aluminijumske hladnjake.

I jos da dodam da sam sredio trzanja u voznji, zapravo skoro kad mu dam odjednom pun gas proguta knedlu pa onda povuce kao lud kao da ima turbinu, stelovao sam smesu sraf sto je regulise je blajznuo pa nije bilo efekta okretati ga to sam video 2 put kad sam skidao karburator izgleda da prvi put nisam obratio paznju.

F951C09D-9FC1-8548-886A-0319333875F8_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 437 postova
  • Motocikl: TDM 3vd , Honda CBR 1000 f

Apollo IMT. specijal edition only for village people  :D šala super si to izfrikombinovao.

Apollaši koliko mašina može da vam razvije ja ga danas testirao autoputem kratko u preticanju, pokazivao je očigledno nerealnih 126kmh i 8100rpm

po mojoj proceni sam išao možda realnih 110-115 kmh šta kažete?

• Advanced Member, 1966 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Isao si realnih 110 sto je po meni malo za ovaj motor. Doduse ja nikada nisam uspeo ni toliko :)

Davno smo utvrdili da brzinomer laze i dodaje nekih 12-13% i to ne odokativnom metodom :D

Isao si realnih 110 sto je po meni malo za ovaj motor. Doduse ja nikada nisam uspeo ni toliko :)

Davno smo utvrdili da brzinomer laze i dodaje nekih 12-13% i to ne odokativnom metodom :D

Ma znam da laže,pre ovoga mi je jednom na autoputu isto pokazivao i 132kmh ali je počeo da se raspada karburator je propišao gorivo

otpao je nosač svetla za tablicu a i oba šrafa koja drže tablicu su se odvrnula  :D :D jao mogu da idem lažnih 130kmh i raspadam se  ;D

Jeste mala brzina za tu kubikažu moj bivši motor od 150cc je dohvatao tu brzinu ali mnogo teže nego ovaj, a meni je bitno da je startan jer pretežno vozim po gradu  izmenom zadnjeg lančanika otvaranjem auspuha bi se dobilo malo ali on se i ovako raspada pri toj brzini a vibracije su nesnosne osećam ih vema jako na mošnicama  ;D pravi muški motor  ;)

• zaludan, 383 postova

Pa kad stavis nekog na motor iza sebe uopste neoseca jos dodatnih 80kg znaci da bi mogao da se poveca prednji i smanji zadnji i mogao bi da dohvati 150 km/h bez problema. Mada svaki enduro ima problem sa vetrom sto te bije u grudi onda ti i treba vizir. Suzuki drz 400 top brzina je negde oko 160 km/h tako da Apollo nezaostaje nimalo.

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

Dajte ljudi što ste toliko zapeli za brzinu nije realno ni da ide više to će ga samo kidati. Što malizmaj reče za više vam treba onda i vizir. Ovo je enduro/cross verzija nije ni namenjena da ide brze. Meni je dovoljno da razvija 100 realnih a da nije na punom gasu da se ne bi raspadao.

E sad što se tiče brzine probajte kompenzovanje sa novom zadnjom gumom ko bude hteo da menja. Umesto 130/70-17 uzmete 130 ili čak 140/90-17 gumu to će vam kompezovazi nekih 6-7 % razlike u brzini koje vas sat laže. to znači da će biti greška oko 4-5 % što je po meni prihvatljivo.

Što znaci uketicu kad budes vitlao 126 Kmh  ;D ićićeš realnih 120 mislim da je to dosta od naših mašina.

Poredjenje Kawasaki Kle 500 top speed 145 kmh  34-35 kw

Bmw F650gs top speed 172 kmh 37 kw, ali svi vlasnici kažu da nije udoban za vožnju preko 140 kmh

A pogledajte razlike u snazi i kubikaži i ipak su to poznate marke tako da za 250ccm Apollo već može dovoljno dobro da ide po meni

E sad to je moje mišljenje  ;)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Moje misljenje ja da bi apoluo bas dobro legao malo brzi prenos. Zavisi za sta ga neko koristi ali ako neko preferira voznju na otvorenom onda moze da se poveca i to dosta. Ja sam Brickmanovog apoloa probao samo par stotina metara, stigao sam do cetvrte na nekih 3000 obrtaja  , mozda malo vise, i na tako niskim obrtajima odlicno povlaci. Stekao sam utisak da apolo u trecoj povlaci kao Ninja 250 u prvoj. Mada za grad ja tu nista ne bih menjao.

Svaki dan ga vozim i stekao sam utisak da je i pravljen kao gradski bajk ane za neke brzinska rekorde

još jedno pitanje za apollaše gde je konektor od ćopave hoću da ga iskopčam tražio sam uz ram idu one žice ali možda mora plastika da se skida ili ko je radio to i kako?

I kava vam je poluga zadnje kočnice jel klimava ko meni zato što je mnogo glupo uradjeno kačenje napred je imbus šraf sa čaurom a završetak je (sa druge strane rama) m10 i nema kontra maticu nego rupu i u njoj osigurač danas sam to sredjivao pošto je mnogo bila glimbava  iščupao osigurač i stavio maticu sa feder šajbnom ali moraće duži šraf da se stavi pošto je ovaj sada kratak mnogo glupavo su to uradili kinezi i opuga automata štop svetla se razvikla pa sam morao da je skraćujem nije mi palio štop jedino ako nagazim ko manijak.

Ali jbg to su kinezi sve što mu crkne,crkne u prvih 1000-2000km posle ga mi utegnemo i bude ko lutka

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: HONDA VARADERO XL1000V

I kava vam je poluga zadnje kočnice jel klimava ko meni zato što je mnogo glupo uradjeno kačenje napred je imbus šraf sa čaurom a završetak je (sa druge strane rama) m10 i nema kontra maticu nego rupu i u njoj osigurač danas sam to sredjivao pošto je mnogo bila glimbava  iščupao osigurač i stavio maticu sa feder šajbnom ali moraće duži šraf da se stavi pošto je ovaj sada kratak mnogo glupavo su to uradili kinezi i opuga automata štop svetla se razvikla pa sam morao da je skraćujem nije mi palio štop jedino ako nagazim ko manijak.

Ali jbg to su kinezi sve što mu crkne,crkne u prvih 1000-2000km posle ga mi utegnemo i bude ko lutka

Prekidac se vidi cim spustis pogled ka nozici,poluga mora da bude malo klimava a stop prekidac ima stelovanje visine na matice koje se nalaze sa unutrasnje strane rama motora prati oprugu (zatezanjem podizes i ranije pali svetlo a otpustanjem spustas i kasnije pali svetlo) jednostavno zar ne?

Ok dunjo ali meni je nožica zadnje toliko bila klimava(verovatno od pada) da mi je bukvalno udarala u poklopac filtera za ulje morao sam malo da je učvrstim.

Za ćopavu znači diskonektujem direktno sa nje prekidač ok hvala  ;)

• zaludan, 383 postova

Pa na mesto obicne stavi samoosiguravajucu maticu ili dve pa zategni al je malo zeznuto nije na ruku sto kazu i dobro zauljis imbus gde naleze papuca fora je u tome sto su zavarili maticu u ram pa nemozes da zategnes mnogo ostavis koliko treba da ti radi.

Prekidac skines dole kod copave imas 2 imbus srafa i sa unutrasnje strane imas 4 zvezdasta njih odsrafis izvadis limenu plocicu i feder to je visak lepo zasrafis i vratis sve na mesto tako da ako se ikad predomislis mozes opet da vratis.

P.S. Redovno dotezite sraf sto odvodi crevo od zadnjeg kocionog posle je CENZURA ozraciti kocnicu. Takodje sraf sto je zasrafljena masa sa baterije se drzi na pola loze( on i jos jedan pokrivaju, drze dekolo prednjeg lancanika) uzmite pa stavite malo duzi ima mesta da se usrafi da ga negde usput neizgubite.

Prekidac skines dole kod copave imas 2 imbus srafa i sa unutrasnje strane imas 4 zvezdasta njih odsrafis izvadis limenu plocicu i feder to je visak lepo zasrafis i vratis sve na mesto tako da ako se ikad predomislis mozes opet da vratis.

P.S. Redovno dotezite sraf sto odvodi crevo od zadnjeg kocionog posle je CENZURA ozraciti kocnicu. Takodje sraf sto je zasrafljena masa sa baterije se drzi na pola loze( on i jos jedan pokrivaju, drze dekolo prednjeg lancanika) uzmite pa stavite malo duzi ima mesta da se usrafi da ga negde usput neizgubite.

E hvala druže ta informacija mi je trebala  ;)

• Svrati ponekad, 469 postova

Sta bre zamrla...? ;D

Sutra, najzad, posle 2 puna meseca, idem po tormo! :D

Sve cu vam ispisati kad obavim i to, ukratko-sve su u NS odradili momacki i sad je "mnogo bolji nego nov"...pu-pu da ne ureknem! 8)

A oma u petak na more.

Jedva cekam kad se vrnem da ga jarim najzad! A i upicanim! I opremu da skupljam i tako.

Uzdravlje svima!  ;)

Sta bre zamrla...? ;D

Sutra, najzad, posle 2 puna meseca, idem po tormo! :D

Sve cu vam ispisati kad obavim i to, ukratko-sve su u NS odradili momacki i sad je "mnogo bolji nego nov"...pu-pu da ne ureknem! 8)

A oma u petak na more.

Jedva cekam kad se vrnem da ga jarim najzad! A i upicanim! I opremu da skupljam i tako.

Uzdravlje svima!  ;)

O veliki Tamanitu, srecno s metalnu kociju!!!

• zaludan, 383 postova

Sta na more, pa ko ce da se brine o mopedu? Pravo da ti kazem ja bi odlozio more da ga istestiram ljudski jedno 3000-4000 km pa tek onda na more  ::).

Tamanitu uzdravlje ga vozio i nadam se da će ovog puta biti sve ok otvoti četvoro očiju kada ga budeš preuzimao  :o

Pa da testiramo mašine zdravlje bože

APOLLASI sledece nedelje je motoskup u Pancevu,pa ko dolazi, a da se znamo sa foruma, neka ostavi poruku pa da se vidimo.Pozdrav!!

;D ;D ;D

E pa Fala vam ljudi na zeljama! Ja sam najzad hepi k'o tinejdzer! Sad je to TO (mada za 300 km treba da prospem uljce i proverimo sta treba). Ima ponekad ono da zgutne knedlicu na 5-6 iljada, al vuce ide jari koci i urlaaa!

Posle 70 dana mucenja  ::)

Ispisacu cim stignem detalje.

Pozdrav svima.

Ajd' dodatak:

HVALA BOSKE (Motoboske) i Urosu na vremenu, strpljenju, zelji, volji, trudu i prijateljskoj pomoci u nevolji!

DELIJA (Urbanmoto) i Dusan, svasta-nesto se desavalo u hodu, ali korektno je sve ispalo na kraju i hvala!

Milija (NS MAstehnik) nisam licno imao nista s njim, a misljenja podeljena- Bosketa je ispostovao kompletno, a Deliju nije, tako da  :-X.

• Operater, 77 postova
  • Motocikl: Apollo RX 250cc

@ Tamanitu

E svaka ti dala i redovno dobila  ;D nek si ga popravio nek te dobro sluzi i odveze gde god se nameriš.

• Svrati ponekad, 366 postova

zamolio bih nekoga da mi izmeri vile od apola,od gore do dole,i koliko su siroke,trebala bi mi i dimenzija rama napred odprilike,ako neko ima viska vremena to da mi izmeri... ;D

Momci koliko ste apollu uspeli obrtaja da naterate po ravnom,čisto da uporedim sa mojim  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja