sszgo 10 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nas par se vozilo, oko 1 nocu smo bili na ceraku/vidikovcu kod meka parkirani pored nas prolazi plava yamaha r1 model 04-06, decko gazi gas... taman sto je zamakao 50tak metara cuje se tres... vozac motora je preticao neki kamion preko pune linije poprilicnom brzinom, ovaj ga nije video i pokupio ga prilikom skretanja motor je klizao nekih 20 metara, pao na slajder pa su ostecenja mala, vozac malo izgreban po rukama i nogama ali ok imao kacigu, sorc i duks na sebi. dosla murija i hitna , odvezli ga u urgentni po slobodnoj proceni krivi su obojica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan kako mogu biti krivi obojica ako je on preticao kamion preko pune linije prekoracivsi dozvoljenu brzinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Maj 13, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan kako mogu biti krivi obojica ako je on preticao kamion preko pune linije prekoracivsi dozvoljenu brzinu? Lepo, ako je kamion skretao u levo, krivi su obojica, ne 50-50, ali obojica... Vozac kamiona je uvek duzan da se pre skretanja u levo (ako je to slucaj) uveri da nema nikog sa leve strane, da niko nije zapoceo da ga pretice, itd itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan mislim da tu presudan uticaj na `krivnju` kamiondzije ima ta prekoracena brzina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan kako mogu biti krivi obojica ako je on preticao kamion preko pune linije prekoracivsi dozvoljenu brzinu? Lepo, ako je kamion skretao u levo, krivi su obojica, ne 50-50, ali obojica... Vozac kamiona je uvek duzan da se pre skretanja u levo (ako je to slucaj) uveri da nema nikog sa leve strane, da niko nije zapoceo da ga pretice, itd itd... Oces reci duzan je da upali ljevi migavac? Ako je to uradio onda je motociklista kriv 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzaja 0 Napisano Maj 13, 2009 U prolazu, 6 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako je puna linija onda je i kamion isao preko pune linije.Citao sam na hrvatskom forumu situacija slicna ovoj i vozac auta-ne kamiona je skretao i isekao motor koji je preticao preko pune i protiv vozaca auta je podneta prijava.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 490 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Oces reci duzan je da upali ljevi migavac? Ako je to uradio onda je motociklista kriv 100% Naravno da uključivanje migavca nije ni približno dovoljno...Mora da se uveri da je skretanje ulevo bezbedno i da ne predstavlja opasnost po ostale učesnike u saobraćaju i po sebe.Tako da i ja mislim da postoji krivica obojice. Ne ulazim u stepen jednakosti krivice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Maj 13, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Oces reci duzan je da upali ljevi migavac? Ako je to uradio onda je motociklista kriv 100% Koliko se ja razumijem u propise, ne smije se paliti zmigavac dok se ne ustanovi da se moze skrenuti. Ne znam kako je to tamo na divljem istoku rijeseno, ali u Holandiji je strogo zabranjeno smetati druge ucesnike u saobracaju. Znaci, ako ti upalis lijevi zmigavac kad te ja preticem, ja moram da kocim = ti meni smetas = vec si napravio prekrsaj, i ako te slucajno murija snimi, i bas nemaju drugog posla, popases jos i kaznu, iako se nista nije desilo. Ima i definicija smetanja: "Svaka akcija koja druge ucesnike u saobracaju ometa na bilo koji nacin, uslijed cega moraju da koce, ubrzavaju ili da mjenjaju putanju kretanja." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6614 Napisano Maj 13, 2009 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Vec imam sliku u glavi.I tu se sad vracamo,da malo offiram,na ono "nisam te video".Ako je ovaj lik (na motoru) tako zasrafio gas kako kazete,"stvorio" se pored kamiona u delicu sekunde i ako ga je video (kamiondzija,u sta sumnjam) vec je bilo kasno.Neke stvari se jednostavno N E R A D E! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan A jel dozvoljeno skretanje preko pune linije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Maj 13, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam... ali da ne bude ona Severinina "zar je bitno ko je kriv"... protivnik sam agresivne voznje, pogotovo u naseljenom mestu... 50 km/h mu dodje koliko, 14m/sec.... kolko mu dodje onda 120km/h... Sta bi bilo da je neko krenuo da prelazi na pesacki ... jel bi onda i taj neko bio kriv jel nije predvideo niskoleteci r1... drago mi je da nema povredjenih... crna hronika se suvise cesto osvezava novim naslovima... @vladica69 skretanje preko pune je dozvoljeno isto koliko i preticanje preko pune... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je u trenutku nesrece padala kisa u Ugandi i to je glavni razlog ovoga sto se desilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Maj 13, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je u trenutku nesrece padala kisa u Ugandi i to je glavni razlog ovoga sto se desilo http://weather.yahoo.com/Kampala-Uganda/UGXX0002/forecast.html evo već danima pljušti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je u trenutku nesrece padala kisa u Ugandi i to je glavni razlog ovoga sto se desilo http://weather.yahoo.com/Kampala-Uganda/UGXX0002/forecast.html evo već danima pljušti. Pa kazem ja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Maj 13, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ps na datom mestu kamion je imao prava da skrene, tj isprekidana linija za skretanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan ne znam... ali da ne bude ona Severinina "zar je bitno ko je kriv"... protivnik sam agresivne voznje, pogotovo u naseljenom mestu... 50 km/h mu dodje koliko, 14m/sec.... kolko mu dodje onda 120km/h... Sta bi bilo da je neko krenuo da prelazi na pesacki ... jel bi onda i taj neko bio kriv jel nije predvideo niskoleteci r1... drago mi je da nema povredjenih... crna hronika se suvise cesto osvezava novim naslovima... @vladica69 skretanje preko pune je dozvoljeno isto koliko i preticanje preko pune... Jeste jeste, u 1 ujutru ima dosta šetača-pešaka. NISKOLETEĆI R1 treba napraviti strip jbt, zašto dramite?? Zašto polemišete? Pa nije vaš motor skantao nego svoj. Nego, jeste li vi ovlašćeni da određujete krivca? Ne? Pa šta onda..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Maj 14, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne mora da bude dosta peshaka,dovoljno je da bude 1 peshak.. a forum i sluzi da polemishemo,jesi ti ovlashcen da nam to ogranichavash? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Maj 14, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da vozaci motora kada voze auto pazljivije skrecu od ostalih ucesnika jel veoma dobro znaju da za delic sekunde moze da naleti neki "supersport" koji se krece nadzvucnom brzinom..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Au, majko mila... Ja bih uveo kao obavezno za sve clanove foruma da bar jednom mesecno izlaze u realan svet i saobracaj, inace im se ukida clanstvo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Au, majko mila... Ja bih uveo kao obavezno za sve clanove foruma da bar jednom mesecno izlaze u realan svet i saobracaj, inace im se ukida clanstvo! Šta si hteo da kažeš? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Maj 14, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Au, majko mila... Ja bih uveo kao obavezno za sve clanove foruma da bar jednom mesecno izlaze u realan svet i saobracaj, inace im se ukida clanstvo! Šta si hteo da kažeš? ;D ;D ;D ;D Tako nekako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Maj 15, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je u trenutku nesrece padala kisa u Ugandi i to je glavni razlog ovoga sto se desilo http://weather.yahoo.com/Kampala-Uganda/UGXX0002/forecast.html evo već danima pljušti. Kraljevi... Obojica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...