Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Drug član, 1503 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650

@bracabgd

M.KUPUJEMPRODAJEM.COM

Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp!

Mozes li ovo da iskoristis? Tebaju ti dve zenske buksne i dve muske, dve zice da produzis zice do dzeka. 

Msm da ovo moze. Fizicki je isto

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 2068 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

То сам већ нашао, то ми је последња опција, тражим оригинал.

Хвала!

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova
  • Motocikl: Burgman 400 2007
On 6/13/2022 at 6:54 PM, MaxiS said:

To nije lose. Kojih sve to senzora ima osim tps? Gde se salje?

Javi se Funkiju par postova iznad.

Promenio član panta_kg
Greska

Razmisljam o prodaju skutera. Sad, ili na zimu, sve jedno. Mehanicki je vrlo ispravan, ali estetski ima mana. Pucale plastike prilikom nestrucnih skidanja. Ipak je on 2008 godiste. Jedna sitnica je bitna, i dosta ga "ruži". Da bih ga "prilicio" potrebna mi je leva donja bocna plastika. Pozvao sam sve poznate brojeve i niko je nema. 

Da li neko zna nekog, ko ovo ima, ili bi mozda prodao. Dakle, treba mi sa svim žabicama. Jer i ja ovu mogu da iskitujem, izvarim i "prilicim". Treba mi cela sa žabicama. Da samo prefarbam. I naravno, da cena bude razumna.

received_1418991078569293.thumb.jpeg.be78590fbd084c77f2df7e25a935f1cb.jpeg20220617_115953.thumb.jpg.f87cc5063f4bd9ffaee083ef8c874fb7.jpg

Na slikama je ok, Ali uzivo to mnogo ruzno izgleda.

Ovo je posledica onog gore spomenutog pada u mestu zbog disclock-a

Promenio član MaxiS

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: V-STROM DL1000, VFR 800X Crossrunner, BMW R1200 GS LC

Danas malo nasao vremena pa zavirio u prenos... Stanje na osnovu onoga što je Satelis postavljao i slikao je lose Kais je vizuelno dobar, kvacilo perfektno kao i onaj poklopac. Rolnice isto deluju ok, sve su na 18.8, obrisao sam ih i vrlo malo tragova i neravnina ima na njima. Problem su tanjiri ili kako se vec zovu i napred i nazad. Dokumentovao sam pa bih zamolio za savet oko delova gde naci i koje su cene. Napomenuo bih da skuter lepo ide, bar ja imam taj utisak. Jedino što je malo grub pri polasku do nekih 30km/h posle je sve ok. 

IMG_20220619_113204.jpg

IMG_20220619_113218.jpg

IMG_20220619_113222.jpg

IMG_20220619_113244.jpg

IMG_20220619_114605.jpg

IMG_20220619_114617.jpg

IMG_20220619_114625.jpg

IMG_20220619_114645.jpg

IMG_20220619_114653.jpg

IMG_20220619_115033.jpg

IMG_20220619_115037.jpg

IMG_20220619_115136.jpg

IMG_20220619_115208.jpg

IMG_20220619_113210.jpg

Promenio član bokins
  • Sviđa mi se 1

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova

Tanjire sam i ja trazio,ali nigde nisam nasao. Muka ziva,Srbija i zemlje okruzenja  Pogledacu malo nemacki ebay,pa ti se javim ako nadjem... Ako ne ,sklopi tako pa vozi dalje. 

• Sviđa mi se 1

Ova svecica bi trebalo da je dobra?

Da li je za zamenu? Presla je oko 10.000km i 2 godine. 20220627_141506.thumb.jpg.2903b63869932d8936a75c7cbc8fbd3c.jpg

Inace na vrhu je sve glatko, ali kamera ima veliki zum...

Da napisem koju... Rodio sam mečku zadnjih par dana... Ali sam ga rešio :)

Znaci, imao sam problem sa "vrucim" paljenjem. Desavalo se da hladan upali normalno, a vruc jedva! Nije me ostavio nigde (hvala bogu), ali sam se par puta zestoko uplasio da hoce. (Cak sam i propustio voznju sa kolegama sa juga, jer nisam smeo da krenem)

Elem, krenuo sam redom... punjenje, akumulator, dovod goriva i anlaser. "Struju" sam testirao x puta, i iskljucio kao mogucnost. Zamenio ono sito, tj filter goriva, isto... skinem anlaser, i eto muke. 

rasturim ga, ocistim, i muka da nadjem cetkice. 3x kupovao, i 3x prelemljivao. Ovaj ima bakarno-grafitne, i nema ih skoro nigde. Sve na koje sam nailazio su grafitne. Ubudzim ja neke bakarne, sklopim i on pali normalno. Jeeeee. 

Krenem u kupovinu, nece da ide! Ide, ali na pola snage i ne prima gas. Skidaj sve na novo. Vidim  zaboravio sam neko crevo. Aj vrati crevo, isti mandrak. Skidaj svecicu, dobra je. Stavi drugu, nece  opet. Ide, al jedva. Ocistim klapnu, mrčkam tps (citam ovde, rekoh to je uzrok 100%). Ocistim ga  opet... Jaoooo izludeh. Da je neko bio da mi ponudi 1000€ prodao bih ga majke mi. Setim se nekog kolege, koji je rekao da ne prima gas u koliko nema dobar dovod goriva, i setim se da sam zamenio filter. E tu je lezao zec! 

Ocistim stari, (sreca pa ga nisam bacio), vratim i ponovo ide kao nekada :)

Potrosio mi vikend, i danasnji dan. Muku videh za glupost. Od kupovine, nisam imao nikakvih problema mehanickih. Ostavio me jednom anlaser, i eto koliko je trajao. 2 god. Ali ostalo je bilo ekstra. Plastike su mi malo popucale, ne hvata ga oko, ali je mehanicki bio dobar. Eto i on da me namuci.

Porucio sam drugi anlaser, stize krajem nedelje, ali cu ga cuvati u rezervi, da vidim ovo koliko ce da tera. 

Bačenih 10€

20220625_154158.thumb.jpg.5ee587fabbbf5f5d1d00b0dc51ddd8e5.jpg

Remontovao ga...

20220625_173638.thumb.jpg.18f1ddd533a0a6a43eb5e73ce8499a23.jpg

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Bandit 400, Transalp 600

Kad je vec spomenut alnaser dodao bih i ja svoju muku sa istim tj. gumicom na njemu, mozda bude nekom od koristi.

Po nekad mi se javljala kap ulja ispod masine koju sam pripisivao sumnjivom dihtungu(redovno pratim ulje i uvijek je na 3/4, ne opada). Medjutim 2 dana pred malo duzi put za malo slog da me strefi. Parkiram motor i slucajno pogledah zanju gumu, bocna strana gume na par mijesta masna i nesto se sliva na samu saru. Pogledam malo bolje vidim da je komplet deklo odozdo u ulju, ispod motora sad vec po koja kap. Sutra odmah u radionicu pomislio sam da je probio semering na radilici jer je blaaago bio masan na proslom pregledu cvt-a.

Rasturim prenos, sve pregledam, nije semering. Ulje se sliva s gornje strane motora, a cilindar i glava cisti. Potrosim brake cleaner na masinu i pratim. 2-3 dana sve dobro i onda opet pocne.

IMG_20210716_102310.thumb.jpg.37b98b8a7f5f674d4c8ed2e053a901ce.jpg

Posle 2 dana vratim u radionicu, kad posle par sati

IMG_20210718_180524.thumb.jpg.bc410831a796f27e42e08fd71f6a9492.jpg

I tako krenem da kopam i dodjem do alnasera. I dalje ne vidim odakle ulje dolazi ali je tu najmasnije.

IMG_20210718_195652.thumb.jpg.d5be9bc89f0ad97cbc8985792238f37c.jpg

Tek kad sam ga skinuo shvatim sta se desava

IMG_20210718_202007.thumb.jpg.6283b6cc7029b5bd1f5c72c35b40e0fb.jpg

Ispod alnasera je udubljenje u koje se posle par dana nakupi ulja jer sam vecinom koristio centralnu nogaru pa kad ga stavim na bocnu sve izlije ka prenosu.

Oring nije izgledao lose, ali eto pustao je.

IMG_20210718_202032.thumb.jpg.a3d7ad551bb52fdcd2f6409c07611247.jpg

Problem rijesen za manje od 1e.

Promenio član boky327
  • Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 2265 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5
Pre 1 sat, MaxiS je napisao:

Setim se nekog kolege, koji je rekao da ne prima gas u koliko nema dobar dovod goriva,

Ne znam da li si mislio na mene, ili nekog drugog...

U drugoj temi sam pisao moj problem, gasi se, puca, a radi od pola gasa...tri majstora gledalo, 60 evra bačeno (bar da je u kafani, jbga), saveta svakakvih je bilo (i sve sam poslušao), na kraju filter goriva, 93 dinara... Razmišljao sam i o promeru rupa, i kvalitetu (zbog cene), i odmah ujutro ga testirao. Preko 1000 km vožnje raznih "stilova", radi...:)

• BJB Maxi Scooter Club, 1083 postova
  • Motocikl: sprint explorer, Malaguti Madison S250, Suzuki Burgman 400

Burgman je cudna masina, ne trpi kompromise, sve mora biti sinhronizovano da bi bila idealana sprava.

Jeste, ima mana ali te mane su lako resive, samo treba otkriti njihovu poziciju, kao taj filter gore od pumpe ALI na toj mrezi ima jos filtera. Svake zime ili svake druge, agregat napolje sve se zameni sta se mora, isproverava, ocisti, odmasti i mirna sezona.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 526 postova
  • Motocikl: M1800R, Integra 750

Ekipa kako vam radi Burgman u leru? Kazaljka stoji kao zakucana ili ima sitnog variranja? Moj K8 zavarira tu i tamo, a zna mi se i ugasiti par puta mjesecno kad mu odvoji kvacilo u sporoj voznji recimo ili kad naglije zakocim pa mu ler gas padne iz nekog razloga. Odmah nakon toga upali kao mina. Je li moguce radi Mivv auspuha koji je protocniji pa mu ECU nije optimiziran za to? Stavio sam prekjucer originalni auspuh da probam kako ce biti.

Promenio član wragg

• Svrati ponekad, 172 postova
  • Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400

@MaxiS četkice pašu od Opela samo ponesi stare kad budeš kupovao . Nemaš potrebe kupovati novi ,pogledaj kakva je gumica poželjno je zamijeniti .

Meni se desilo da je ulje došlo u alnaser pa sam morao ponoviti sve , promijeni gumicu. 

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 172 postova
  • Motocikl: Matic 3m,peugeot 50 wrc,Aprilia scarabeo, Beverly 250, Burgman 400

Ako ne trza ili ne secka na ovim obrtajima onda ste uradili dobar servis.

IMG_20220701_155319_496.jpg

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Burgman 400 K8
On 27.6.2022. at 21:02, Blaza je napisao:

Ne znam da li si mislio na mene, ili nekog drugog...

U drugoj temi sam pisao moj problem, gasi se, puca, a radi od pola gasa...tri majstora gledalo, 60 evra bačeno (bar da je u kafani, jbga), saveta svakakvih je bilo (i sve sam poslušao), na kraju filter goriva, 93 dinara... Razmišljao sam i o promeru rupa, i kvalitetu (zbog cene), i odmah ujutro ga testirao. Preko 1000 km vožnje raznih "stilova", radi...:)

Zdravo drustvo, a gde se nalazi taj filter za gorivo? Ja imam K8 400 i do sada prvi put cijem da imaju i filter za gorivo. 

• Ne silazi, 2265 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ja sam pisao u temi Aprilia Scarabeo, ne znam za tvoj da li ima filter u rezervoaru.

Ako ne trza ili ne secka na ovim obrtajima onda ste uradili dobar servis.
IMG_20220701_155319_496.thumb.jpg.4f646abc6641576ab98214bc795cb8e6.jpg
To je kod mene nemoguca misija. Moj odvoji kvacilo na malo ispod 3000. Imam Dr Pulley 18g u varijatoru i to je kompromis koji sam morao prihvatiti.

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

Porucio sam preko "alije" TPS senzor, set za reparacuju anlasera, i sijaset zabica, manje od 30e. Rok isporuke 2 meseca. Ali za sada je sve ispravno. Ovo ce u rezervu...

I da... najbitnija stvar, u motokllicini porucio levu donju plastiku :jee1: Ona je mi je sva krš

Presrecan sam :) 

Poceli ovi moji da me zajebavaju. Vozis krs, svako malo nesto cackas, plastika polomljena, zena me ubedjuje da ga prodam za 1700-1800e.

E neces ga majci, ni meni ga niko nije poklonio. Mehanicki ga ponovo stego, da ofarbam oklop i cao-zdravo. Ima ga ulepsam ko mladu nevestu :)

I da... Ima smanjim kilometrazu na 20.000km, nek ide zivot :jee:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

Ekipa kako vam radi Burgman u leru? Kazaljka stoji kao zakucana ili ima sitnog variranja? Moj K8 zavarira tu i tamo, a zna mi se i ugasiti par puta mjesecno kad mu odvoji kvacilo u sporoj voznji recimo ili kad naglije zakocim pa mu ler gas padne iz nekog razloga. Odmah nakon toga upali kao mina. Je li moguce radi Mivv auspuha koji je protocniji pa mu ECU nije optimiziran za to? Stavio sam prekjucer originalni auspuh da probam kako ce biti.
Vidim da ne trza nitko, pa rekoh niste skuzili sta zelim reci. Evo onda video:

Dakle, je li normalno da ler gas ovako varira? Kad je hladan i kad zakocim recimo, zna mi se desiti da jos malo potone ler gas pa se vrati na ovaj nivo. Ne izbaciva nikakve greske, u voznji ne osjetim da mu fali snage ili da se dusi.
Imam 32000 na satu, a nisam jos provjeravao ventile. Moze li do njih biti?

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja