banditos 0 Napisano Mart 9, 2010 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan decko shadow vec pita al niko mu ne odgovori kakav je f650 ? pogotovo cena odrzavanja delova i ostalog ? jel dobar izbor ? koje su mu mane sto informativno me zanima kako ste zadovoljni al iskreno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da dam moje misljenje. Vozim ga 1,5 sezonu i ja sam prezadovoljan. Imao sam i srece kod kupovine jer sam naleteo na bas ocuvan primerak. Sto se tice cene odrzavanja, ista kao i za japanca u toj klasi, npr. filter za ulje oko 600din, filter za vazduh 6e a od sundjera je i pere se, plocice kao i za ostale (Lucas 31e), DID lanac i lancanici 95e (ima li jeftinije) itd. Nisam video da je f650 u bilo cemu skup za odrzavanje. E sad ako nesto zvekne zesce ne znam a ni ne zelim da znam. Za voznju je extra po gradu i na neke krace relacije, mada ide i dalje, ja sam u jednom danu prelazio 550-600km. Polozaj sedenja je bas dobar i jako lako se vozi. Za brzine preko 120-130 nije jer vetar ubija a i nije to za njega. Po meni mane su mu velicina (za mene), ja sam 192cm, voznja u dvoje, zastita od vetra (mada imam i povisen vizir) i to je to otprilike. Sve u svemu ja sam prezadovoljan motorom, e sad zavisi sta trazis i zelis od motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Mart 10, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da dam moje misljenje. Vozim ga 1,5 sezonu i ja sam prezadovoljan. Imao sam i srece kod kupovine jer sam naleteo na bas ocuvan primerak. Sto se tice cene odrzavanja, ista kao i za japanca u toj klasi, npr. filter za ulje oko 600din, filter za vazduh 6e a od sundjera je i pere se, plocice kao i za ostale (Lucas 31e), DID lanac i lancanici 95e (ima li jeftinije) itd. Nisam video da je f650 u bilo cemu skup za odrzavanje. E sad ako nesto zvekne zesce ne znam a ni ne zelim da znam. Za voznju je extra po gradu i na neke krace relacije, mada ide i dalje, ja sam u jednom danu prelazio 550-600km. Polozaj sedenja je bas dobar i jako lako se vozi. Za brzine preko 120-130 nije jer vetar ubija a i nije to za njega. Po meni mane su mu velicina (za mene), ja sam 192cm, voznja u dvoje, zastita od vetra (mada imam i povisen vizir) i to je to otprilike. Sve u svemu ja sam prezadovoljan motorom, e sad zavisi sta trazis i zelis od motora. koliko sam upoznat sa cenama delova za taj motor, jedina stvar koja je skupa je takozvani "leer ležaj"....i to košta oko 120 eur-a..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banditos 0 Napisano Mart 10, 2010 U prolazu, 22 postova Prijavi odgovor kao problematičan a zadnji amortizer 700e ? a sama masina ako ode? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 10, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan a zadnji amortizer 700e ? a sama masina ako ode? Ako se raspitas , zadnji amortizer je jeftiniji od ostalih "zadnjih amortizera " u klasi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Mart 10, 2010 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan decko shadow vec pita al niko mu ne odgovori kakav je f650 ? pogotovo cena odrzavanja delova i ostalog ? jel dobar izbor ? koje su mu mane sto informativno me zanima kako ste zadovoljni al iskreno Nemoj da se ljutiš, ali bar meni je malo dosadilo da odgovaram na veoma opšto pitanje kao što je "šta mislite o ovom motoru". F650 i F650GS smo baš dosta prežvakali na Forumu i treba samo malo prelistati. Doduše, uvek sam više nego srećan da odgovorim na neko konkretno i precizno pitanje. Ali ajde... Kada budeš prelistavao teme ispod imaj u vidu da su F650 i F650GS jedno 90% isti. Najveće razlike su to što F650 ima karburator a F650GS ubrizgavanje, i pozicija rezervoara (F650 na uobičajenom mestu a GS ispod sedišta). Dakle sve što na Forumu nađeš za F650GS odnosi se jedno 90% i na F650. Elem: Evo ti mišljenja vlasnika F650: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=34290.0 Mišljenja vlasnika F650GS: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=38974.0 Na šta obratiti pažnju pri kupovini: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23076.msg591767#msg591767 Opšte diskusije i prdoklaćenja: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=13164.0 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9414.msg124470#msg124470 Moja tema o održavanju koju još nisam završio al' nastavljam za koji dan: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=41867.0 Evo ti i jedan putopis kad ti ovo gore dosadi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=49169.0 Srećno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4755 Napisano Mart 10, 2010 Ne silazi, 5548 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan a zadnji amortizer 700e ? a sama masina ako ode? Ako se raspitas , zadnji amortizer je jeftiniji od ostalih "zadnjih amortizera " u klasi.... Mozda je ovo tacno, ali od svih motora u okruzenju, jedino su stradali na F650 i to na barem 3 komada sto ja znam. Naravno, ne mislim da ovo treba da bude presudno u odabiru motora, ali treba da se zna. Po meni, i pored toga, to je odlican motor, i na netu se moze naci desetine putopisa gde su ljudi obilazili svet bas na tom motoru sa minimalnim intervencijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 10, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Daj da pitam i ja nešto da ne bude da mi sa BOXER mašinama nemamo nikakvu muku. Da li za skidanje/postavljanje filtera ulja treba neki alat poseban ili ne? Malo sam smotan pa da ne sjebem nešto ako počnem sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=43167.msg642849#msg642849 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 10, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Fala ti barate Lalajko. Još da smaram pa da pitam gde ima ili ko ima da mi proda ključ za filter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Fala ti barate Lalajko. Još da smaram pa da pitam gde ima ili ko ima da mi proda ključ za filter? Nisam siguran, ali mi se cini da bi ovaj mogao! U Louisu, oko 10e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 10, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hm. Nešto mi izgleda da ne može. Tesno je tamo dole za okrugli profil.Da li neko ima iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan E pa ovaj ce sigurno da pasuje: http://www.sierrabmwonline.com/filter-wrench-p-368.html?osCsid=53fc064a22e8377e45a70365a79babfa ... ali ne vidim sto ne bi mogao i onaj prethodni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 10, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Oće. ;D Samo gde da ga JA kupim, t.j. ima li ga neko ovde u Serbistanu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan U medjuvremenu, evo ti tabele sa momentima za pojedine zavrtnjeve: http://www.ibmwr.org/r-tech/oilheads/BMW_Torque_Chart.pdf ... i uputsvo za osnovne servisne radnje (pa i zamenu ulja): http://www.advrider.com/Wisdom/OilheadMaintenance.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 10, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. CAR si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Mart 10, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Elektro instalacija R80RT: (za CharlieSt) http://www.stephenbottcher.net/BMW/wiring_diagrams/1983_R80RT_color_wiring.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 10, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ako je neko trazio zastitu za vile za F650 mislim da je povoljno: http://www.louis.de/_401c5710ebc36c48cc9b21094604ffff4d/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=470&wgr=390&list_total=16&anzeige=0&artnr_gr=10045810 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 12, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da nastavim gde stadoh.... Motor rastavljn u garazi, udjem tamo pustim muziku i reko da pocnem Onda skontam da mi je indikator pritiska i filter za ulje ostao u kolima kojim je Violeta otisla.... Ok sredicu vile, sipam ulje u vile bez problema: i podmazujem lezaj prednjeg tocka, i vracma sve na svoje mesto, malo probam i sve radi Onda reko da sredim auspuh, to je izgledalo ovako: kada sam zavrsio ovako: Mozda malo ruzno, ali radi posao, traku ste videli i sada kako sam to ja odradio neprofesionalno ;D ;D Elem potom sve vratim na svoje mesto i docekam Violetu konacno ispustim ulje zamenim indikator (od yuga 45 prerezan navoj (yugo 45-12mm ; BMW 10mm) pasuje savrseno a cena je 180din. Tu sam imao mal gaf, nisam naverglao da "proguta" celu kolicinu ulja, nego sam skontao na polovini druge litre da sam se shebo i da mi je levak do pola pun malo sam prosuo malo sam uspeo da spasim uostalom sve je pokapalo po ramu i izduvnoj grani. Mozete samo zamisliti na sta mi je licila radionica kad sam posle toga upalio motor ;D ;D ;D kompletirao sve, motor odradio 10tak minuta proverio ulje, proverio srafove da ne pustaju i spakovao ga na spavanje jos koji dan...... Ostalo jos da se stavi zastita na vile, podmazivac lanca i nosaci kofera.....i ja gotov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Mart 13, 2010 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast majstore. Sad samo polako i što neko reče PUN GAS ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Mart 13, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan U jbt, i sve to ima na BMW-u? Toliko delova? I to raznih. Brate... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi razlike, kod mene na prednjem zupcaniku nema matica, stoji samo osigurac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 13, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Vidi razlike, kod mene na prednjem zupcaniku nema matica, stoji samo osigurac. Tvoj nije bmw ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan kako se manifestuje kvar bendixa citam hrvate i strance i kazu da je to cest kvar i recimo primer jedan motor 56000km preso pre paljenja kao 2-3 sekinde kao cuje se vrm vrm u prazno pa i upali i tako par puta tek posle opet pali lepo, a prvi put tj prvo palenje na ladno posle 2 meseca ne paljenja upalio iz prve ? jel mozda nesto drugo ? da je od stajanja ? neki majstori kazu nije nista neki kazu da je bendix doduse preko telefona ne uzivo cuo sam da je ta popravka 100-150e sa delom !!! jel tacno ? hvala veliko unapred ! koja bi bila max kilometraza da znate za f650 ? da je vozen bez problema ? jel ubije bar 100 000km ? bez popravki ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Mart 14, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan koja bi bila max kilometraza da znate za f650 ? da je vozen bez problema ? jel ubije bar 100 000km ? bez popravki ? Uz moje skromno znanje o motorima ja bih rekao bar jedno 250-350 hiljada ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...