picoda 242 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Dugo pratim forum, pogotovo putovanja, pa sam se danas i prijavio. Doduse, sjetio me jedan vas clan na ADV forumu da bi se mogao prijavit. Posto su putopisi svih vrsta meni najdraza stiva evo sam i ja sastavio nesto sa jednog svog puta. Posto sam pisao za motori.hr forum bit cu slobodan ovdje stavit samo link, da sad sve ne kopiram posto ima dosta slika. Evo link za one kojima se cita: Juzna Afrika '08 http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,121736.0.html tip: otvarajte radje s internet explorerom jer mozilla ne otvori sve slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlilis 72 Napisano Mart 9, 2009 Zainteresovan, 719 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM ima Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Auu brate, sta mi uradi :'( :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano Mart 9, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Auu brate, sta mi uradi :'( :'( sta se desilo :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 9, 2009 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Uhh... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
buca 46 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 147 postova Lokacija: Pancevo - Bliski Istok Motocikl: Yamaha XVS 650 classic Prijavi odgovor kao problematičan RESPECT.......!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno extra putopis i putesestvije! Nego kako se ponasao TA? Video sam onaj odgovor AnteK-u, al moze jos malo detalja, koliko ti je trosio, jel bilo nekih drugih problema, jesi li imao zastitu sa donje strane motora ili samo fabricku plastiku.... Imam isti pa me zanima za neka duza putovanja van asfalta kako se ponasa, iz prve ruke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veve 180 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Afrika Prijavi odgovor kao problematičan e ovakve stvari mene privlace... bravo za avanutu i putopis!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Fala na komentarima Stvarno extra putopis i putesestvije! Nego kako se ponasao TA? Video sam onaj odgovor AnteK-u, al moze jos malo detalja, koliko ti je trosio, jel bilo nekih drugih problema, jesi li imao zastitu sa donje strane motora ili samo fabricku plastiku.... Imam isti pa me zanima za neka duza putovanja van asfalta kako se ponasa, iz prve ruke. Sve ukupno dobar motor, ali ne za neki ozbiljan teren. Stara TA je tu bila puno bolja. Problem je visina od tla. Mislim da sam stotinu puta udario u nesto po tezem terenu i kad smo prelazili rijeke. Cak sam na kraju napravio malu rupu dolje na masini pa je malo curilo ulje al smo to rjesili tekucim metalom. Sta se tice dobrog makadama i ceste motor je ok. Polozaj vozaca je bolji za nize ljude zbog niskog sjedista i manje savinutih koljena. Mozda jos neki visi vizir za duza putovanja i to je to. I jos jedna stvar koju sam primjetio, izgleda da je ovaj orginalni ispuh toliko zagusen raznim pregradama, sondama i ostalim glupostima da motoru fali malo potencije. Al to se rijesi nekim otvorenijim auspuhom. Mislim da bi onda motor prodisao punim plucima. Ali odlicna stvar kod TA je osjecaj sigurnosti koji ulijeva masina. I nakon svih sranja znas da ce upaliti. To je ono najbitnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4783 Napisano Mart 10, 2009 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Putopis je super. Slike, tj. predeli na slikama su za divljenje. Pravi mali moto raj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banditkg 48 Napisano Mart 10, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: FAZER 1000 ZAUVEK... Prijavi odgovor kao problematičan za postovanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nenad Nis 2 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 38 postova Lokacija: Nis Motocikl: XVS1300 Midnight Star Prijavi odgovor kao problematičan Putopisi su i moja najdraza tema. Ovo sam vec citao na motori.hr Tamo nisam prijavljen pa koristim priliku da kazem BRRRAAAVVOOOO. To se trazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kris600rr 0 Napisano Mart 10, 2009 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA CAST ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Mart 11, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno putovanje, i naravno RESPECT. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Ziveo sam u JAR 3 meseca i obisao koliko sam mogao, na zalost ne motorom. Mnogi putevi su nam se ukrstili. Prelepa zemlja sa ozbiljnim problemima kojima se ne vidi kraj. Motociklizam je veoma popularan u Juznoj Africi. Secam se da se svake Subote organizuje Breakfast Run... super trip. Tesko da mogu da zamislim lepse mesto za voznju motora od Afrike, a JAR mi se nekako posebno dopada, mozda jer je raznolikija za razliku od ostatka kontinenta. Prelep putopis, zavidim ti na iskustvu. Hvala sto si ga podelio sa nama. EDIT: Zaboravih da te pitam... jesi li mozda svracao u konobu Scaline u Johanesburgu? Osecao sam se kao da sam kuci u Splitu umesto u Africi. Super mesto, klopa i ljudi koji je drze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
evergreen 4 Napisano Mart 11, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kosjerić Prijavi odgovor kao problematičan Auu brate, sta mi uradi :'( :'( Kepo i ja imamo zajednickog ortaka koji je vec godinama vodic na bike turama po juznoj (malo j) Africi. Zvao nas je prosle godine da idemo ali Kepu mrzelo, hoce u Gucu.Zato je popizdeo. Evo, covek pise za nas "Travel" i sve je lepo objasnjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano Mart 11, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Ziveo sam u JAR 3 meseca i obisao koliko sam mogao, na zalost ne motorom. Mnogi putevi su nam se ukrstili. Prelepa zemlja sa ozbiljnim problemima kojima se ne vidi kraj. Motociklizam je veoma popularan u Juznoj Africi. Secam se da se svake Subote organizuje Breakfast Run... super trip. Tesko da mogu da zamislim lepse mesto za voznju motora od Afrike, a JAR mi se nekako posebno dopada, mozda jer je raznolikija za razliku od ostatka kontinenta. Prelep putopis, zavidim ti na iskustvu. Hvala sto si ga podelio sa nama. EDIT: Zaboravih da te pitam... jesi li mozda svracao u konobu Scaline u Johanesburgu? Osecao sam se kao da sam kuci u Splitu umesto u Africi. Super mesto, klopa i ljudi koji je drze. Nazalost, nisam bio u konobi ali sam cuo za njih. Je, Juzna Afrika je stvarno raj za voznju motorom. Pogotovo ljubiteljima terenske voznje. Cijela Afrika u jednoj drzavi. Toliko raznolikosti malo koja zemlja ima. Auu brate, sta mi uradi :'( :'( Kepo i ja imamo zajednickog ortaka koji je vec godinama vodic na bike turama po juznoj (malo j) Africi. Zvao nas je prosle godine da idemo ali Kepu mrzelo, hoce u Gucu.Zato je popizdeo. Evo, covek pise za nas "Travel" i sve je lepo objasnjeno. Steta sta niste otisli. Stvarno prelijepa zemlja. Ja se vracam sigurno. Moram jos odradit ovu rutu Joburg - Cape Town i posjetiti Busmane Mozda cak i cijeli put do dolje motorom. Vidit cemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 11, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...Ja se vracam sigurno. Moram jos odradit ovu rutu Joburg - Cape Town i posjetiti Busmane Ja sam isao na ovoj relaciji autoputem kroz pustinju i moram da priznam da nekako brzo dosadi. Vecim delom puta nema ni jedna jedina krivina... ubistvo za voznju. Toliko ubistveno da zamalo pogibosmo jer je kolega zaspao u voznji pa smo sleteli sa puta. Nimalo zabavno, ali ostadosmo citavi. Ali, ako budes isao istocnom stranom sigurno ces se super provesti. Mozda cak i cijeli put do dolje motorom. Vidit cemo Pa, naravno da ces ici celim putem motorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano Mart 11, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan ...Ja se vracam sigurno. Moram jos odradit ovu rutu Joburg - Cape Town i posjetiti Busmane Ja sam isao na ovoj relaciji autoputem kroz pustinju i moram da priznam da nekako brzo dosadi. Vecim delom puta nema ni jedna jedina krivina... ubistvo za voznju. Toliko ubistveno da zamalo pogibosmo jer je kolega zaspao u voznji pa smo sleteli sa puta. Nimalo zabavno, ali ostadosmo citavi. Ali, ako budes isao istocnom stranom sigurno ces se super provesti. Ma nista autoput, nista cesta. Samo teren. Na asfalt jedino ako bas moramo. Evo ovo sam vec nekom pisao tamo na forumu: Zamisli put od Beograda do Budve autom i to autoputom i isti taj put motorom na 80% makadama i seoskih cesta. Dozivljaj zemlje je potpuno drugaciji. Sreo sam neke decke na cestovnim motorima koji su vec 2 tjedna putovali po Juznoj Africi i pokazivao im svoje slike. Nista im nije bilo jasno. Ko da smo bili u dvije razlicite drzave. Mislim da decki prelaze na enduro ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Mart 12, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Auu brate, sta mi uradi :'( :'( Kepo i ja imamo zajednickog ortaka koji je vec godinama vodic na bike turama po juznoj (malo j) Africi. Zvao nas je prosle godine da idemo ali Kepu mrzelo, hoce u Gucu.Zato je popizdeo. Evo, covek pise za nas "Travel" i sve je lepo objasnjeno. ;D ;D Ovo za Gucu, ce te kosta! ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Mart 12, 2009 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno fantasticno Zaglavio sam nocaske diveci se fotografijama i citajuci utiske, i oci su mi na kraju bile :o Nema lepse stvari od puta u nepoznato i utisaka koji na kraju ostaju . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 12, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Hvala što si ovo podelio sa nama.Prelep putopis.Detaljan a opet bez mnogo bespotrebnih rečenica.Svaka ti čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
picoda 242 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Trogir - Dalmacija Prijavi odgovor kao problematičan Fala ljudi! Drago mi je da sam uspio bar donekle docarati raznolikost i ljepotu Juzne Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
evergreen 4 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: Kosjerić Prijavi odgovor kao problematičan Exclusive to bj bikers forum... Drugi deo velike juznoafricke moto avanture. Jos nije spremno za stampu, pa zato slike nemaju komentare. p.s. Kepo, dabogda ti preseo kupus iz zemljanog lonca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan auuuu bravo ovaj što me sklepao ovako ludog je trenutno u Durbanu ... bez motora poslao sam mu email da crkne od muke šta propušta ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...