Jump to content

Moto Zajednica

Kad je vreme za novu kacigu?

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: Benelli

Ljudi, imate li savet kad je vreme menjati kacigu? Moja je stara 11 god, pa samo zbog bezbednosti razmisljam, da li je jos uvek bezbedno nositi je? Malo je krenula da se kruni iznutra, ali spolja i sundjer unutra izgledaju dobro, nikad nije udarana😅

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8223 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

I to zavisi koliko je bila na glavudzi i izlozena UV zracima...

5 godina nije rok raspadanja skoljke itd. vec neki okvirni rok. Treba nesto da se i proda...

• Podržavam 3

• Drug član, 2381 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

5 godina sunca, malo kise i hladnoce mislim da sama skoljka tj plastika nema ista svojstva kao nova, stariju od 7-8 sigurno ne bih nosio vise

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: KLE 500 C 2026

Znaci Louis.eu ili fc-moto.com. za transport kontaktiraj PrevozDE, trenutno im je posiljka 30 jura. Skoro je Luis imao akciju Shark Spartan 1.3 Carbon je bila 250 EUR. Sa prevozom to izadje oko 33000 RSD, u Barelu je 40000. 23% jeftinije. Kad je Blek Frajdej bude i nesto jeftinje, oko 25-30% jeftinije nego u Srbiji. Treba podrzavati domace prodavnice i skoro sve kupujem kod njih al za vrednije stvari nemam bas budzet i radije bih da dobijem tu trecinu vrednosti vise na stvari kao sto je kaciga.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1764 postova

Veliki problem imam da pogodim kacigu i uz probu a da tek porucim verovatno vec nikako ne bih pogodio. Posle nekog vremena voznje svaka pocne da me zulja na celu. Celo mi je nekako postalo neravno, kao rogovi da mi rastu bem li ga sta je🤣. Ne znam ni velicinu, sve nesto mislim da treba 58, znaci i sa probom velike su sanse da posle sat vremena pocne da me zulja, verovatno se ne oslanja na glavi odozgo vec na celu, takva mi vanzemaljska lobanja izgleda...

• Haha 1

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Zanimljivo pitanje, ja moju vozim oko 3 godine i naravno više nema onaj fini tesni osećaj kad je na glavi. Zato sada uvek nosim potkapu i ok je. Da imam više novaca, menjao bih uskoro, ali moraće da izdrži još koju godinu.. 

• Drug član, 3194 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X

Tokom godina ukapirao sam da je diverzitet mnogo fina stvar :) uz pametno ulaganje.

Poslednjih 5 sezona sam se trudio da sebe počastim sa po jednom novom kacigom na početku svake sezone, nisam izdvajao neke visoke cifre. U ovom trenutku imam sasvim dovoljan broj kaciga da mi svaka iznutra bude apsolutno dobra i funkcionalna pored toga što sam išao na različite vrste...full face, flip, adv. Tako sad imam MT kacigu staru evo peta sezona bez ikakvih falinki...nosim je kao i kad je bila nova.

• Zainteresovan, 548 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Kao moja keva što ima 20 pari patika i sve su kao nove.. Kad ih nosi najvise 2 dana godišnje xD a ja imam jedne i duplo više kila i kao pitanje kako meni traju patike do godinu dana 😁 

• Haha 2

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: CRF 1100 D
10 hours ago, Biker Q said:

Veliki problem imam da pogodim kacigu i uz probu a da tek porucim verovatno vec nikako ne bih pogodio. Posle nekog vremena voznje svaka pocne da me zulja na celu. Celo mi je nekako postalo neravno, kao rogovi da mi rastu bem li ga sta je🤣. Ne znam ni velicinu, sve nesto mislim da treba 58, znaci i sa probom velike su sanse da posle sat vremena pocne da me zulja, verovatno se ne oslanja na glavi odozgo vec na celu, takva mi vanzemaljska lobanja izgleda...

Imamo isti oblik glave.  Obradovao se kako mi je legla agv streetmodular ali ima 2 kila. 'Ladno lažu u specifikacijama za pola kile. Sad se mislim da nije ipak bolje da žulja pa da šmirglam višak.

Na temu, kaciga se menja na 5 godina jer "stiropor" koji bi trebalo da upije najveći deo sile udarca stari i posle 5 godina nema više iste karakteristike. Znači više sile stigne do glave. 

Promenio član dragan_alumiroi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja