Jump to content

Moto Zajednica

Novi momenti,novi zakoni,dronovi,skulpture,radari,skeneri...sta sad?

Recommended Posts

• Ne silazi, 2854 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
pre 11 minuta, cezarpa je napisao:

Neki ovde su trazili sto vece kazne za sve i svasta.Pod izgovorom bezbednosti.Te pare idu u budzet administraciji koja vas jase.samo da im pozeli da iskuse sve kazne,i da se osecaju bezbedno.

Bole me usi za mene i za moj osecaj bezbednosti ...

Ja sam spomenuo da sam protiv jurcanja, jer na 500m niz ulicu imam drustvance klinaca , koji kroz nasu ulicu tockiraju , idu 150+ kmh... 

Deca mi tu prolaze cesto...

Ne daj Boze...

Ali, ne daj Boze...

Ne znam kako bih drugacije resio taj moj maleni problem , sem da na kraju ulice stoji radar i pise kaznu...sto vecu. Verujem da bih mozda resio situaciju...

Ako imas kakav pametniji pristup - pucaj.

Samo , oma da se manemo da ja nesto resavam, razgovaram i to , jer ,ono...

I da se manemo da je to vaspitanje od kuce i da je krivo ovo i ono i putin i vucic i studenti i skolsstvo i ne znam ko....jesu , ali, ja nemam vremena...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3188 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125,E bike

Ko je tebe u opste pominjao?Nesto si mi agresivan?

Inace pomenuti politicari nisu moji.

Kad ne bi bio agresivan i raspolozen da se fizicki obracunavas sa nepoznatima,mozda bi moga da dam svoje misljenje i iskustvo.

Ovako dzabe.

Promenio član cezarpa

• Integrisan, 8788 postova
  • Motocikl: TDM 900

Vi ste zaboravili da se ljudi nisu vezivali u kolima i nisu nosili kacige dok država nije pooštrila kazne. Pa čak i danas imaš one koji se ne vezuju a vezivanju dece pozadi i putnika još nismo savladali.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 549 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Na stranu kakva nam je admistracija i gde odlaze pare od kazni,ali smo narod koji gleda kako da izbegne nesto. Jako tesko prihvatamo promene.Imate postove o prosecnoj na auto putu tipa vozim 200 i pijem kafu...cemu? @Alekre je rekao jednu poentu,brdo je drugih.Nek se javi jedan kolega bajker ovde kome nije bar jednom neko na punoj iz suprotnog smera preticao i terao ga da bezi sa puta.Drustvo smo bahatih i samozivih...jebiga

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Slazem se sa vama drugovi,sve to stoji Kako kazete.Ali,u praksi najebe boranija za sitnicu,a pripadnici stranke se izvuku kad divljaju I ubiju nekog.

U jednom selu momak divlja motorom ,ubije zenu na biciklu I trazi da ga stranka pokrije.To ne mogu nekima da objasnim.

• Sviđa mi se 1

Pored Mcklarena ima jos zasticenih vozila.Za sitnije prekrsaje ce da se panduri izvuku,i sa foruma.A ti ja za sitnicu .

• Haha 1

• Ne silazi, 2854 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
On 1. 9. 2026. at 14:03, cezarpa je napisao:

Ko je tebe u opste pominjao?Nesto si mi agresivan?

Inace pomenuti politicari nisu moji.

Kad ne bi bio agresivan i raspolozen da se fizicki obracunavas sa nepoznatima,mozda bi moga da dam svoje misljenje i iskustvo.

Ovako dzabe.

Niko me nije spominjao , osetio sam se tako, jer sam se vec u par tema izjasnio da sam protiv gradskih "trkaca" , protiv "idem 300kmh, najveci sam baja" i toga , pa sam pomislio da mi zelis da iskusim kaznu...

Za drugi deo tvoje poruke , bukvalno ne znam o cemu pricas , kakve qrac agresije i to ?!

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Kymco Visa
On 9/1/2026 at 4:56 PM, Alekre said:

Vi ste zaboravili da se ljudi nisu vezivali u kolima i nisu nosili kacige dok država nije pooštrila kazne. Pa čak i danas imaš one koji se ne vezuju a vezivanju dece pozadi i putnika još nismo savladali.

Ne nose kacige i dalje, u zadnjih 7 dana njih 4 sam video bez kacige, 2 na nekim sa 3 točka, 2 na BMW-u, ovi na BMW-u su ipak napredniji, obojica nosili na laktu :D

• Drug član, 680 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 14 minuta, astmario je napisao:

Ne nose kacige i dalje, u zadnjih 7 dana njih 4 sam video bez kacige, 2 na nekim sa 3 točka, 2 na BMW-u, ovi na BMW-u su ipak napredniji, obojica nosili na laktu :D

Ima par vozaca motora u gradu koji nikad ne nose kacige...ok,njihova glava...samo mi nije jasno kad ga opali insekt u glavudzu kako mu je. Mene je stuklo par puta sa potignutim vizirom,nije mi leglo bas. Taj vid exponiranja na svoju stetu meni nikad nece biti jasan.

• Drug član, 1184 postova
  • Motocikl: '23. HONDA CB500X RR2 (prethodno '98. XL600V)
2 hours ago, Pedja Ča said:

Ima par vozaca motora u gradu koji nikad ne nose kacige...ok,njihova glava...samo mi nije jasno kad ga opali insekt u glavudzu kako mu je. Mene je stuklo par puta sa potignutim vizirom,nije mi leglo bas. Taj vid exponiranja na svoju stetu meni nikad nece biti jasan.

Naocare i ok je, to su manje brzine. Tako je i u nekim US drzavama propisano. Najvise zbog prakticnosti. Mislim to zavisi od lokacije. Za manje relacije, spor saobracaj, gradovima na moru, ostrvima, gde se vozi svakodnevno, sto da ne, ok voznja bez kacige, papucama itd. Ali to su skuteri najcesce i manje brzine. Napravio sam mozda nekih 50K km bez kacige, brzine do 70-80kmh max i uglavnom skuteri (150ccm i slicni). Nisam nesto imao problem sa insektima i slicno, retko nesto naleti, jedino u sumrak ima period kada je malo vise insekata.

Bilo bi dobro da moze po gradu bez, pogotovo manja mesta, na svoju odgovornost. Te kratke relacije, nesto obaviti, na pivo :) i slicno...i normalna voznja naravno.

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: Yamaha MT07 2014.

Vožnja bilo motora ili skutera bez kacige i u papučama može biti ok i prijatna pri manjim brzinama a sve do eventualnog, pada, sudara itd, kad se stvari drastično menjaju. Znači super - sve dok nije super... Udarac u nešto(auto, znak, ivičnjak...), pad i klizanje pri brzini od samo 30km/h nije uopšte naivno, što se povreda tiče a opet se olako shvata. Ne znači da će svako ko vozi bez opreme imati udes, pad ili slično ali je u povećanom riziku od povreda. Mislim da ipak nije vredno rizikovati, koliko god leti bilo prijatnije.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 510 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Ja bih voleo da uhvatim logiku iza kazni. Prekoračenje utiče na druge ljude, ok su tako neke kazne. Ali ako se ne vežeš ti ne ugrožavaš druge. Ako nemaš naočare neke, a ne nosiš kacigu naravno, može da ti uleti nešto u oko i da povrediš drugog. 

A ti što divljaju po gradu, to mislim da neće kazne sprečiti. Stvar je vaspitanja pre svega. Po gradu treba biti obazriv.. Mi pričamo o zakonu, ja i dalje viđam kola sa ugašenim svetlima po mraku.. i po gradu i na avalskom..

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Sustina je ako se povredis ,lecenje ide na teret drzave.Zato zakon trazi pojas,kacigu i sl..A dobro dodje lova od kazni.

• Podržavam 1

• Drug član, 680 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 2 sati, Blackened je napisao:

Naocare i ok je, to su manje brzine. Tako je i u nekim US drzavama propisano. Najvise zbog prakticnosti. Mislim to zavisi od lokacije. Za manje relacije, spor saobracaj, gradovima na moru, ostrvima, gde se vozi svakodnevno, sto da ne, ok voznja bez kacige, papucama itd. Ali to su skuteri najcesce i manje brzine. Napravio sam mozda nekih 50K km bez kacige, brzine do 70-80kmh max i uglavnom skuteri (150ccm i slicni). Nisam nesto imao problem sa insektima i slicno, retko nesto naleti, jedino u sumrak ima period kada je malo vise insekata.

Bilo bi dobro da moze po gradu bez, pogotovo manja mesta, na svoju odgovornost. Te kratke relacije, nesto obaviti, na pivo :) i slicno...i normalna voznja naravno.

Vozim i u sorcu i majici...u papucama nikada...cak ni u krpanim patikama. Kozne patike ,rukavice i kaciga su kod mene obavezni...jer neki smo pali na 30 na sat a neki niste...

Ja kad sam sa CBR 900 kliznuo...ugruvao koleno ,kuk,napukla kljucna koska...i tapnuo glavudzom sa kacigom o asfalt...sve ostalo je tamo vamo resivo...ali da nisam imao kacigu mogao sam da ne ustanem ili da ostanem usukan u pamet...Moj savet...nosite kacigu i do prodavnice u ulici...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 3661 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Ima onaj vic,
Neki jedu meso neki kupus, u proseku jedemo sarmu.
Gde god sam isao samo ful oprema, Dig pantalone ali protektori za kolena al to bas retko u 99% je uvek oprema, kad vidim po gradu da imaju samo dzet kacigu neka me jeza prodje al znam da mu lepo da se ne kuva.

Kaciga je ok.Samo ima razlike u tezini cbr 900 230kg i skutera 125ccm oko 120kg.Do radnje skuter sa kacigom je razumljiv.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Meni su minimum kaciga, moto rukavice i moto patike. Bez rukavica i moto obuce nemam osecaj potpune kontrole nad motorom, patike se uvijaju na fuzasteru, znoji se dlan pa gas malo proklizava. Bez kacige mi nije prijatno, vetar i insekti u facu, sunce bije direktno u glavu...

Al kapiram da neko tako voli i rizik mu je prihvatljiv, pa posto ne ugrozava druge treba mu dozvoliti. Nekom je ovo sto vozimo motore uopste besmislen rizik, nama je prihvatljiv.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja