Ševa iz Noćne More 4 Napisano Petak u 18:25 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: 1993 Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Trebaju mi dve membrane karburatora za Hondu NTV650 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1072 Napisano pre 5 sati Drug član, 3034 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FZ1SA Prijavi odgovor kao problematičan ojam „Vidik membrane” (poznat i kao zanatska radnja ili servis „Vidik”) u moto-zajednici u Srbiji odnosi se na čuvenu radionicu u Beogradu koja se bavi reparacijom, izradom i zamenom membrana za karburatore i vakumske slavine goriva na motociklima i drugim vozilima. [1, 2] Vodi je legendarni majstor Đura (u bajkerskim krugovima poznat kao „čika Đura iz Vidika”), koji decenijama važi za spas i „poslednju nadu” kada originalne membrane za starije modele motora postanu preskupe ili nemoguće za pronalaženje u redovnoj prodaji. [1, 2] Ključne informacije o servisu „Vidik”: Šta rade: Primarna delatnost je izrada i uspešna zamena oštećenih gumenih membrana na karburatorima (npr. Mikuni, Keihin) i vakumskim slavinama. Umesto kupovine celog sklopa, majstor Đura menja samo elastični gumeni deo na vašem postojećem plastičnom ili metalnom klipu. [1, 2] Gde se nalaze: Radionica se nalazi u Beogradu, a među motociklistima na BJBikers forumu i Moto Manijacima važe za izuzetno pouzdano i pristupačno rešenje sa višegodišnjim garancijama na rad. [1, 2] Kada ih posetiti: Ako motor gubi snagu, „štuca”, preliva gorivo, teško pali ili ako su membrane porozne, ispucale ili oštećene od dugog stajanja i modernog goriva. [1, 2, 3] Ako su vam potrebne usluge servisa, preporučuje se da skinete karburatore ili samu membranu i lično ih odnesete ili pošaljete kurirskom službom nakon telefonskog dogovora sa majstorom. Da li vam je potreban kontakt telefon čika Đure ili vam je potrebna pomoć oko prepoznavanja simptoma loših membrana na vašem motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 8160 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 6861 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je meni poznato...majstor Đura ne radi već godinama. Ako ima noviteta, molim da me se (nas) prosvetli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8479 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3652 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Imaju membrane na Aliju, uzimao sam skoro za Virgo 125, ista, radi sve ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 1091 Napisano pre 3 sati Zainteresovan, 428 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650, Monkey Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, RankoBg87 said: Imaju membrane na Aliju, uzimao sam skoro za Virgo 125, ista, radi sve ok. Uzimao i ja svojevremno za diverziju 600, koliko znam još uvek nema nikakvih problema. Sa čika Vidikom sam imao malo lošije iskustvo, prepravio mi je originalne membrane ukrivo tako da uopšte nisu mogle da se montiraju nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 8479 Napisano pre 3 sati Ne silazi, 3652 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pod rukom mi deluju ok i isto kao sto je bila u starom karburatoru, sad koliko ce da traje ne znam al za sad radi nekih 8 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 915 Napisano pre 2 sati Drug član, 716 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Membrane sa alija su ok. Celi setovi za karburatore sa diznama, bas i ne. Dizne ionako tesko da mogu da stradaju, tako da nema ni potrebe da se menjaju. Takodje dihtunzi umeju da budu tanki dosta, mada niej se desilo da cure (mozda se naduju od benzina ) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ševa iz Noćne More 4 Napisano pre 1 sat U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: 1993 Honda NTV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetu. Probaću sa alija da poručim pa šta bude. Zanima me da li posle toga treba da odradim neko štelovanje i sinhronizaciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 915 Napisano pre 46 minuta Drug član, 716 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno. Idealno bi bilo da skines i ocistis karburatore kad se vec igras s njima. Ali smesu podesavas po upustvu, pa se igras tu dok ne dobijes najbolji rad. Sinhoronizacju mozes da uradis i sa dve tegle/flase, ne moras da juris manometre ako ih nemas. Bukvalno ovako nesto. Ja koristio dve staklene providbn flase od litar, kapnes neku boju ili nesto u vodu da bolje vidis, i to je to. Ovo crevo koje spaja flase uranjes skoro do kraja u obe, ove koja idu u karb samo malo ispod cepa, da ne bi povuklo vodu skucajno. Radi odlicno 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...