Jump to content

Moto Zajednica

Put, Savet, dobro dosli svi Crna gora.

Recommended Posts

• Drug član, 2069 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 SE GT '19

A, sad vidim, postoji i varijanta da se skrene od Šavnika na R18 pa izaći ispod Crkvina, i tuda se može preseći ko ide od Boke i izbeći vrućina i gužve oko Budve i Podgorice. To mi je glavni cilj jer se još oporavljam od četiri dana u zapadnoj Bosni i (pogotovo) Hercegovini od prošlog vikenda. Sada sam u Igalu sa mojima i u ponedeljak krećem kući. Jel korektan ovaj R18? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1725 postova
  • Motocikl: SMC 300
20 minutes ago, DraganNS said:

A, sad vidim, postoji i varijanta da se skrene od Šavnika na R18 pa izaći ispod Crkvina, i tuda se može preseći ko ide od Boke i izbeći vrućina i gužve oko Budve i Podgorice. To mi je glavni cilj jer se još oporavljam od četiri dana u zapadnoj Bosni i (pogotovo) Hercegovini od prošlog vikenda. Sada sam u Igalu sa mojima i u ponedeljak krećem kući. Jel korektan ovaj R18? 

Uzak asfalt, a moze i na Zabljak preko Boana.

Uh, kad sam prolazio bio je na jednom delu besan sarplaninac, koji je skakao na vozila. Ima tome 5/6 godina, valjda su ga resili do sad.

Promenio član Bor-i-slave
  • Hvala 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2550 postova
  • Motocikl: -
Pre 7 sati, SrdjanRadivojev je napisao:

A ja ga uvek namerno biram ako idem na tu stranu, pre cu ici takvim deonicama i tom kategorijom puta nego magistralnim gde je guzva, gde su vikendasi, nedo bog sleperi kad se naredjaju itd...

Eto kako smo svi razliciti i to je lepota. 

Ja se principijelno slažem, zato sam i išao tuda, ali to više nije put bez saobraćaja, ali je uzak, ima i heroja sa audijima, debila sa bilo čime od 20+ godina, i fufica sa ogromnim tamnim naočarima koje ne umeju da se drže svoje strane, i u tome je problem.

• U prolazu, 59 postova

Čitam šta pišete za Trešnjevik pa da se ubacim pošto prolazim tuda stalno. Realna priča — i jeste i nije loš, sve zavisi šta voziš i šta tražiš od vožnje.

Ako si na nekom teškom kruzeru, Goldwingu ili jednostavno voliš da zategneš gas po peglanom asfaltu da što prije stigneš, nemoj ići gore, samo ćeš se iznervirati. Auto-put ti je tu zakon.

Ali ako voziš neki ADV/enduro i voliš malo sporednije, divlje puteve, tura je zapravo pun pogodak. Jeste sav put asfaltiran, ima i par poteza đe može lijepo da se gazi, ali ima i ozbiljno dobre guste šume i serpentina.

Najjača stvar — kad izađeš na sami prevoj, imaš bukvalno 3 km skretanja gore prema Komovima i Štavnoj. Pucaju ona tri vrha, prizor je bolesno dobar i grijeh je proći tuda a ne popeti se tih 10ak minuta.

Snimio sam skoro prolaz tom dionicom pa koga zanima da vidi kakav je tačno asfalt i šta ga čeka na putu, ima ovđe:

Pitajte slobodno ako treba kakav info sa terena, srećan put svima!

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 960 postova
  • Motocikl: Lucifer
26 minutes ago, pejamachine said:

Čitam šta pišete za Trešnjevik pa da se ubacim pošto prolazim tuda stalno. Realna priča — i jeste i nije loš, sve zavisi šta voziš i šta tražiš od vožnje.

Ako si na nekom teškom kruzeru, Goldwingu ili jednostavno voliš da zategneš gas po peglanom asfaltu da što prije stigneš, nemoj ići gore, samo ćeš se iznervirati. Auto-put ti je tu zakon.

Ali ako voziš neki ADV/enduro i voliš malo sporednije, divlje puteve, tura je zapravo pun pogodak. Jeste sav put asfaltiran, ima i par poteza đe može lijepo da se gazi, ali ima i ozbiljno dobre guste šume i serpentina.

Najjača stvar — kad izađeš na sami prevoj, imaš bukvalno 3 km skretanja gore prema Komovima i Štavnoj. Pucaju ona tri vrha, prizor je bolesno dobar i grijeh je proći tuda a ne popeti se tih 10ak minuta.

Snimio sam skoro prolaz tom dionicom pa koga zanima da vidi kakav je tačno asfalt i šta ga čeka na putu, ima ovđe:

Pitajte slobodno ako treba kakav info sa terena, srećan put svima!

Sjajno!

Bogićevicu sam htela ponovo ove godine da vozim, ali problemi sa motorom su se isprečili 🙂.

Baš mi je drago da si ti napravio ovu turu.

Pretpostavljam da si krug neki vozio.

Imala sam i ja neku takvu ideju ali je ostala ipak na dnevnim vožnjama u segmentima, za sada 🙂.

Ovako, sve komplet snimljeno uz priču je baš odlično. 

• U prolazu, 59 postova
15 minutes ago, makikt said:

Sjajno!

Bogićevicu sam htela ponovo ove godine da vozim, ali problemi sa motorom su se isprečili 🙂.

Baš mi je drago da si ti napravio ovu turu.

Pretpostavljam da si krug neki vozio.

Imala sam i ja neku takvu ideju ali je ostala ipak na dnevnim vožnjama u segmentima, za sada 🙂.

Ovako, sve komplet snimljeno uz priču je baš odlično. 

E Bogicevica i tromedja su brutalan dozivljaj, a Hridsko tek... ono mora da se dozivi uzivo.

U pravu si skroz, taj istok i Prokletije su nekako ostali divlji i neiskomercijalizovani, ni ja iskreno pojma nijesam imao sta sve ima gore dok se nijesam bacio na istrazivanje.

Steta za masinu, al' dobro, bice prilike, stoji planina dje je i bila!

Ja evo bas sjedim i pakujem drugu epizodu — tuda sam kacio Mokru planinu pa gore ka Kaludarskim kapama. Zatecen sam bio koliko je dobro, a put uopste vise nije nikakav bauk, pravi fini, lagani makadam, milina za vozit. Dalje preko Berane pa do Biogradskog jezera preko Bjelasice

Kacim cim smontiram pa bacam ovdje!

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja