Jump to content

Moto Zajednica

Beograd Moto Fest

Recommended Posts

• Integrisan, 3357 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA
Pre 5 sati, BokyBoy je napisao:

Akrep...🤮

Šta bre, akrep ?

Valjala svima na moto festu , tebi ne valja ? 😂  😂  😂

• Sviđa mi se 3
  • Haha 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1985 postova

Koliko su mi smešni ovi što se lože na klubove i boje u smislu neke posebnosti i tajanstvenog udruženja.

Čuj, da pitaš da li smeš nešto

Hahahahhahah

• Sviđa mi se 12
  • Podržavam 14

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
Pre 10 sati, Skyrunner je napisao:

Koliko su mi smešni ovi što se lože na klubove i boje u smislu neke posebnosti i tajanstvenog udruženja.

Hahahahhahah

Kao mene kad su zvali u klub, pa dodeliće mi obaveze... Molim? Hajde vi završite sve moje obaveze kući, pa ću ja tako zaludna da se bavim vašim klubom, muk. 😂

Ne znam koja fora sa tim, što mora negde da se pripada, nekom, nečemu? Vozim motor jer ih volim od kad znam za sebe. Neću valjda sad nekog da pitam za neku dozvolu, zadnji put sam roditelje pitala pre 15 godina. 🤣

• Sviđa mi se 11
  • Haha 1
  • Podržavam 6

• Vozac A kategorije :D, 1079 postova
  • Motocikl: Suzuki V Strom DL 650
Pre 11 sati, Skyrunner je napisao:

Hahahahhahah

Има и то неку своју драж. Бити члан клуба је добра ствар, поготово ако је клуб стабилан и ако то све функциониште како треба. Чак и улазак у велики МЦ клуб има своју драж, али има и своја правила и обавезе. 

Теби је то смјешно, некоме је то занимљиво. 

Ја сам био дио клуба и било је одлично, а сада сам "соло" возач и то ми је сасвим ок. Низ околности је утицао и на једну и на другу одлуку. Не треба бити искључив.

Код нас има доста тралала клубова али томе смо, као и за опште стање у држави крви ми и нико други. 

Не треба прозивати ни оне који неће да буду дио клуба нити оне који хоће. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1633 postova

@draki

Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. 

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 5

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: ZZR 1400

Smesna je cinjenica da u 2026. godini, na najuredjenijem kontinentu na svetu, neko (ko je obican gradjanin) treba da dozvoli nekom drugom da usije parce tkanine na ledja. Jer ako on to uradi bez dozvolje onda sta?

Ziveti u tom filmu, nemam reci... Da ljudi od 40+ godina funkcionisu na tom nivou je najblaze receno doskutabilno. Sam sam prosao kroz to pre nekih 15 godina, ali racunam na nezrelost kao na neki izgovor za sebe.

Pouzdano znam da sto vise ljudi putuju, druze se i voze, manje imaju potrebe da se dokazuju i budu silni. Totalno obrnuto proporcionalno.

Edit: Bojan je napisao isti post samo drugim recima, duplirao sam bezveze istu misao posle 2 minuta jer nisam video

Promenio član Nightrider Z
  • Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

pre 6 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

@draki

Mislim da poenta izrečenog nije bila o samim članovima kluba koji vole da se voze pod nekom zastavom već o tome da uzimaju sebi za pravo da ograničavaju da neko drugi osnuje klub i nazove ga kako želi (i prišiva po svoojoj garderobi šta želi). Svakako da postoje zakonske regulative kod osnivanja ovakvih udruženja (mislim da su to neka "udruženja građana") koja propisuju da ne možeš isto ime ili tako nešto. Ali problem je u tome što neko daje sebi a mimo zakonskih okvira za pravo da drugome to ograničava po sopstvenom nahođenju. 

🎯

pre 3 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

@draki

У свакој сфери постоје правила игре. Закон је изнад свега али постоје и правила која нису законом прописана али јесу унутар те сфере. Могу да издвојим вријеме и напишем све шта знам, а знам много јер сам дуго времена провео истраживајући свијет мото клубова. Запрепастио би се када би знао шта све ту има. 

АКо постоји неко правило и тог правила се приджава већина, не могу да разумијем потребу некога да, условно речено блати и вријеђа, постојање тих правила. 

Ја сам мишљења да ако човјек жели да буде дио неке организације, да прије него што крене у тај поход да се добро распита о свему.

Један примјер из мог искуства, 2013. године оснивамо МК Бијељина. Многи су тада причали да треба да имамо тродјелне боје а онда смо сјели и разговарали са доста искуснијим људима од нас и рекли су нам како ствари функционишу. Ја сам био заговорник да мора постојати приравнички стаж за свакога ко жели да уђе у клуб јер врло лако може да се деси, а и десило се то, да неко дође у екипи сав ентузијастичан покаже вољу, која после само пар мјесеци нестане и тог човјека више нема у клубу, а клуб је рачунао на њега. И као члана и као пријатеља. 

Углавном, побјегли смо далеко од теме. Као што сам већ написао, тужно је све ово. Трибали су направили себи проблем што нису довољно процијенили ситуацију и сами себе довели до овога. Али хришћански је праштати. 

Возити мотор се може и без боја, ићи на скупове се може и без боја. Али ако си лош човјек џаба ти све. 

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 3292 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
25 minutes ago, Bojan_Jgd said:

Apsolutno se slažem, i ja sam tako shvatio orginalni post. 
I apsolutno ništa ne znam o tom svetu ali mi deluje da su ta pravila nešto što su ovi naši pokupili sa zapada, pa se lože po malo. Koliko znam tamo su u početku moto klubovi najčešće bile bande. A probaj ti i sada tamo da uradiš tetovažu (maltene oznaku) neke ozbiljnije  bande a da nisi član. Ne bi se lepo proveo.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

12 minutes ago, draki said:

Возити мотор се може и без боја, ићи на скупове се може и без боја. Али ако си ћаци џаба ти све. 

Evo popravio sam ti ovo :D 

• Sviđa mi se 8
  • Haha 3
  • Podržavam 2

• Drug član, 1633 postova

@draki

Opet to o čemu ti pričaš su pravila unutar jednog kluba i to je sve ok jer su ljudi tu svojom voljom. Ovo o čemu je reč nema veze sa tim šta rade ljudi unutar kluba.

7 minutes ago, živke said:

A probaj ti i sada tamo da uradiš tetovažu (maltene oznaku) neke ozbiljnije  bande a da nisi član. Ne bi se lepo proveo.

Tako je. E sad, da li mi pričamo o kriminalnoj bandi ili o legalnom moto klubu?

• Podržavam 2

Mi legalno imamo organizovanu kriminalnu grupu na vlasti, tako da toliko o tome.

• Sviđa mi se 6
  • Haha 1
  • Podržavam 1

pre 15 minuta, živke je napisao:

Evo popravio sam ti ovo :D 

Изражавам дивљење :D 

• Haha 1

pre 13 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

@draki

Opet to o čemu ti pričaš su pravila unutar jednog kluba i to je sve ok jer su ljudi tu svojom voljom. Ovo o čemu je reč nema veze sa tim šta rade ljudi unutar kluba.

Tako je. E sad, da li mi pričamo o kriminalnoj bandi ili o legalnom moto klubu?

Кад човјек неће нешто да разумије џаба му причат. Држ'се ти пријатељу свог размишљања и уживај у животу. Ја се одјављујем из ове теме. Имам паметнија посла :) 

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 597 postova
  • Motocikl: Apn 6

Nemam vise lajkova🤣Sve se slazem sa vama,svako radi kako mu je volja.Postujem ako neko zeli pripadnost necemu,stvar izbora. Poznajem po par ljudi iz Nisa koji su pripadnici jednog ozbiljnog mk i jos jednog ozbiljnijeg mc,sutra bi mogao da udjem ali to jednoatavno nije za mene.

• Integrisan, 8702 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja sam se uvek trudio da idem u klubove i mesta gde ima sisatih i guzatih devojaka pre nego bajkera. Ne znam, nekako mi to uvek bilo lepše.

• Sviđa mi se 4
  • Haha 5
  • Podržavam 2

• Drug član, 3165 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Imam si bre najbolji klub na svijetu i najzajebaniji nas pozdravljaju.
Problema s prilivom clanstva nikakvih nemamo b23327ecea98e993f6756a44c6dfb129.jpg

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 6
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• -, 1964 postova
  • Motocikl: /

Zanimljivo je to da svako ko sprema vola na raznju ima neke veze sa sns...

Jel to nesto da bi se pokazalo da su brzi? Jaci? Bolji?

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

pre 37 minuta, ser je napisao:

Vo sigurno nije, bio je i brži i jači i bolji dok ga nisu ukokali... 😬

• Vozim motor, nisam BAJKER, 3002 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport
pre 42 minuta, ser je napisao:

...mislim da ima neke veze sa inteligencijom...poistovecuju se valjda...

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja