Jump to content

Moto Zajednica

Beograd - Dom omladine

Recommended Posts

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Bmw R1200 Gs
16 minutes ago, dvlns said:

Koliko vi klinaca vidjate na motorima a da nisu ona elektricna sranja koja voze bez icega?

Moto svet klincima uopste nije zanimljiv a govorim kao neko ko je rodjen i provodi zivot u NS koji je uvek bio grad motora.

Sa druge strane sta tacno da radi policajac na motoru kada vidi recimo 4 lika kako se bahate po Kralja Milana? Mislim sta mogu da urade da ne pogorsaju situaciju tako sto ce ih vijati?

Ako neko zeli da uvede red ne treba ni jedan policajac na motoru, postoje kamere, snimci, za svaki motor se u roku od pola sata moze znati gde se pretezno nalazi i doci kolima do njega.

I na kraju, ljudi su ginuli i ginuce u saobracaju jbg jednostavno tako je

Uz dužno poštovanje ne bih se složio.

Policija itekako može da uradi dosta toga, ne mora da se juri sa njima po gradu.

Dovoljno je da dodje na mesto gde se te ekipe okupljaju i videće da dobar deo tih motora nije ni registrovan, da pola tih momaka nema ni vozačku. 
Naposletku može i policija u civilu da interveniše.

Slaba vajda od kamera, ako su tablice (a mahom jesu) prekrivene ili zavućene u rep.

Što se tiče interesovanja klinaca za motocikle, zavisi sve od toga šta ko smatra klincem. 
Neko je klinac u glavi i sa 50 nažalost.
Konkretno ja kada sam počeo da vozim pre 16 godina bio sam jedini u svom kraju i iz svog društva koji je imao/voleo motor, i počinjalo se sa 125cc pa onda eventualno neki 500cc, danas ljudi za prvi motor kupe MT07 pa posle bude kuku lele. 

Ljudi jesu ginuli i ginuće, ali sve se to može drastično umanjiti i ublažiti edukacijom,drakonskim kaznama i sprovodjenjem zakona.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Juče su panduri, Agencija za bezbednost saobraćaja, AMSS i Putevi Srbije imali konferenciju za medije na kojoj su zaključili da je bezbednost u saobraćaju povećana jer je poginulo 70-ljudi manje nego u istom periodu prošle godine. Konstatovali su da je poginulo dosta vozača dvotočkaša i mladih ljudi i (30 za šest meseci, od kojih je najviše mlađih od 30 godina) i da je to poražavajuće. 

I glavni zaključak im je da moraju više i intenzivnije da rade (i da učesnici u saobraćaju voze pažljivo).

A moj zaključak je - kurac. Neće se ništa promeniti jer ili ne umeju, ili neće ništa konkretno da urade.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 5

• Ne silazi, 6310 postova
7 minutes ago, Duća94 said:

Uz dužno poštovanje ne bih se složio.

Policija itekako može da uradi dosta toga, ne mora da se juri sa njima po gradu.

Dovoljno je da dodje na mesto gde se te ekipe okupljaju i videće da dobar deo tih motora nije ni registrovan, da pola tih momaka nema ni vozačku. 
Naposletku može i policija u civilu da interveniše.

Slaba vajda od kamera, ako su tablice (a mahom jesu) prekrivene ili zavućene u rep.

Što se tiče interesovanja klinaca za motocikle, zavisi sve od toga šta ko smatra klincem. 
Neko je klinac u glavi i sa 50 nažalost.
Konkretno ja kada sam počeo da vozim pre 16 godina bio sam jedini u svom kraju i iz svog društva koji je imao/voleo motor, i počinjalo se sa 125cc pa onda eventualno neki 500cc, danas ljudi za prvi motor kupe MT07 pa posle bude kuku lele. 

Ljudi jesu ginuli i ginuće, ali sve se to može drastično umanjiti i ublažiti edukacijom,drakonskim kaznama i sprovodjenjem zakona.

Sve ok ali mi nije jasno zasto mora da bude policija na motoru? Ja sam o tome pisao. Ovo da ode gde se skupljaju sam bukvalno isto napisao da za pola sata moze svako da sazna gde taj motor provodi vreme logicno i vlasnik mu.

Ja motor vozim od 1989 godine (tada mala A do 125 cxm) a od 1987 automatic tako da vrlo dobro znam koliko mladih ljudi vozi a koliko je nekad vozilo. 

Sto mislis da je problem u MT07 taj motor apsolutno jeste dobar za "prvi ozbiljan motor" kada covek ima zakonsle uslove da ga vozi. Nije da vodim statistiku ali ne secam se da je nesto puno ljudi najebalo sa MT07

• Drug član, 1964 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

Eno ima kugla smrti na moto  skupu  ispod Kališa trenutno ... šta može da pođe po zlu ako promovišeš zajedno motor , andrenalin u kugli, koja  se zove smrt .

IMG_1932.jpeg

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

@Duća94 pod klincima sam mislio te na koje si ti ukazao koji ce da voze radi content creaing-a kako si rekao.

Mnogo vise toga ima kod ljudi 30+ (mislim youtubera i ostalih zvezdi i zvezdica)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
1 minute ago, dvlns said:

Sve ok ali mi nije jasno zasto mora da bude policija na motoru? Ja sam o tome pisao. Ovo da ode gde se skupljaju sam bukvalno isto napisao da za pola sata moze svako da sazna gde taj motor provodi vreme logicno i vlasnik mu.

Ja motor vozim od 1989 godine (tada mala A do 125 cxm) a od 1987 automatic tako da vrlo dobro znam koliko mladih ljudi vozi a koliko je nekad vozilo. 

Sto mislis da je problem u MT07 taj motor apsolutno jeste dobar za "prvi ozbiljan motor" kada covek ima zakonsle uslove da ga vozi. Nije da vodim statistiku ali ne secam se da je nesto puno ljudi najebalo sa MT07

Vi kada ste počelii da vozite ja se nisam ni rodio, siguran sam i da bolje znatle i da ste upućeniji od mene. Uglavnom oko dosta toga se slažemo, apsolutno je policija u stanju da reši taj problem u jako kratkom roku, pitanje je samo zbog čega to ne rade. 
Što se tiče Yamahe MT07 nju sam više naveo kao primer, jer smatram da taj i slični motori ne bi trebali da bude prvi izbor za nekoga ko tek seda na motor, a nema nikakvog predznanja.

Nekako mi je u glavi ostalo da se pored R-ova nekako najviše divlja ne tim mid-size naked-ima u kubikažama od 700-900cc. 

• U prolazu, 16 postova
6 minutes ago, dvlns said:

@Duća94 pod klincima sam mislio te na koje si ti ukazao koji ce da voze radi content creaing-a kako si rekao.

Mnogo vise toga ima kod ljudi 30+ (mislim youtubera i ostalih zvezdi i zvezdica)

U pravu ste, ja sam nekako sve to 20-30 godina svrstao u isti koš, ono što je sigurno jeste da barem 70-80% moto vlogera propagira vožnju koja je DALEKO od bezbedne na javnim putevima, a nažalost klinci koji tek ulaze u taj svet upijaju sve to i smatraju da je to put kojim se treba ići.

• Drug član, 1553 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Саучешће породици. Колега јесте погрешио и платио грешку са сопственим животом. Некад човека потера адреналин неки и будалаштина да направи овакву ствар, нико није безгрешан. Свако ко истински воли мотор па и да има и 90 година направиће нешто што не треба у неком моменту и то нема везе са годинама. Сви смо људи и грешимо. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Ne znam da li sam ja nesto lose shvacen nisam video komentar, ja samo kazem da ne treba nikakva policija na motorima da obuzdava jer nece se desiti.

• munZe konZa, 765 postova
  • Motocikl: R1200GS adventure

Raspisali ste zestoko u ovoj tuznoj temi foruma i vecina nije u pravu.

Nemaćka ima strasne zakone i jos strasniju policiju,pa se desavaju ovakve stvari. Do nas je. Kome to nije jasno,nema svrhe ni objasnjavati.

Borko je pogresio,on to sada ne zna,njegova porodica ce patiti vecno. 

Pustite da prodje koji dan pa mozemo da pricamo o nasim greskama i sprecavanju istih u adekvatnoj trmi.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 342 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000

Sinoć je poginuo čovek na motoru, koliko sam shvatila svojom greškom. Ne pišem ovo da bih ikoga osuđivala, pogotovo ne kao neko ko i sama spadam u rizičnije vozačice, već kao podsetnik koliko je malo dovoljno da sve ode do đavola.

Greške se dešavaju i najiskusnijim vozačima i vozačicama: umor, euforija, loša procena, sekunda nepažnje… Niko od nas nije iznad fizike! Ovo nije hejt ni na koga, ni na dizače na zadnji, već više poruka meni samoj i svima nama da motor ne prašta kad pogrešimo. Neka mu je večna slava!

• Podržavam 2

• Ne silazi, 3553 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sad se vratio iz grada, saobraćajaca nigde, em petak em moto skup, od 100 ljudi 5 je imalo opremu ostalo kaciga i mozda jos koji komad opreme. 

Lik sa Panigale, slik gume, oprema sorc za kupanje i kaciga. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja