Jump to content

Moto Zajednica

Pozdrav svima

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Dobar dan svima, zovem se Svetlana i iz Niša sam. Majka sam četvoro dece. Dugo godina sam imala želju za motorom ali zbog osude okoline nikad se nisam usudila, sada imam podršku sinova i rešila sam se. Od septembra polažem za A, izabrala sam i motor (neću ga kupiti pre dozvole) sym NTH 125. Za sada vozim e skuter rx1 i polako ulažem u opremu. Toliko o meni. 

• Sviđa mi se 24
  • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 538 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Dobro nam došla!

Lepo je videti da si odlučila da poslušaš sebe. 😊 Dobar plan – dozvola, oprema pa motor.

Želim ti da A kategoriju položiš iz prvog i da ti svaki kilometar bude bezbedan i sa osmehom.

Srećno! 🏍️

• Hvala 1

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: ZX9R, ZZR1200

Осамдесетих смо на Ушћу имали другарицу бајкерку која се на порођај сасвим регуларно одвезла сама на свом чоперу и пренеразила дежурну екипу у ''Народном фронту''. Тако да си ти прилично ''стрејт''. Уживај у вожњи. 😀

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Dobro došla!
Podržavam ideju da odmah polažeš za full A, ne dozvoli da te bilo ko ubedi da ti je dovoljno i manje (nije da neće pokušavati) jer brzo vreme prodje i sa 125 se skoči na 300cc a onda na 500-650 i za par godina počećeš da gledaš i jače motocikle. Ukoliko imaš mogućnosti da postepeno povećavaš snagu motocikala 125cc jeste prava mera za početak. Bez obzira kako se sada osećala računaj da ćeš već posle godinu dana želeti veću snagu, ne zato što planiraš da divljaš nego zato što je 300cc bezbednije u saobraćaju od 125cc (pod pretpostavkom da stvarno znaš da upravljaš motociklom i poštuješ osnovna pravila). Takodje, moja topla preporuka je da nakon položenog ispita i kupovine svog motocikla upišeš i kurs bezbedne vožnje jer će ti mnogo pomoći da upoznaš mogućnosti svog motocikla i stekneš samopouzdanje. Ako baš nemaš u okruženju neku školu za to postoji i online kurs iako je definitivno bolje odraditi ga uživo. 
Želim ti puno bezbednih kilometara i da nam se brzo pridružiš na putevima

ps Zaboravih - uvek full oprema, ako zbog vremenskih uslova ne možeš da je obučeš promeni način kretanja, opasne situacije postoje i na samo 25 km/h ili na samo 10m od kuće, asfalt ne interesuje da li je tebi vruće ili ne već kažnjava svaku grešku

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova
pre 26 minuta, Peppermint je napisao:

Dobro došla!
Podržavam ideju da odmah polažeš za full A, ne dozvoli da te bilo ko ubedi da ti je dovoljno i manje (nije da neće pokušavati) jer brzo vreme prodje i sa 125 se skoči na 300cc a onda na 500-650 i za par godina počećeš da gledaš i jače motocikle. Ukoliko imaš mogućnosti da postepeno povećavaš snagu motocikala 125cc jeste prava mera za početak. Bez obzira kako se sada osećala računaj da ćeš već posle godinu dana želeti veću snagu, ne zato što planiraš da divljaš nego zato što je 300cc bezbednije u saobraćaju od 125cc (pod pretpostavkom da stvarno znaš da upravljaš motociklom i poštuješ osnovna pravila). Takodje, moja topla preporuka je da nakon položenog ispita i kupovine svog motocikla upišeš i kurs bezbedne vožnje jer će ti mnogo pomoći da upoznaš mogućnosti svog motocikla i stekneš samopouzdanje. Ako baš nemaš u okruženju neku školu za to postoji i online kurs iako je definitivno bolje odraditi ga uživo. 
Želim ti puno bezbednih kilometara i da nam se brzo pridružiš na putevima

ps Zaboravih - uvek full oprema, ako zbog vremenskih uslova ne možeš da je obučeš promeni način kretanja, opasne situacije postoje i na samo 25 km/h ili na samo 10m od kuće, asfalt ne interesuje da li je tebi vruće ili ne već kažnjava svaku grešku

Hvala u dobru te našla. Na žalost znam da se ne nošenje opreme skupo plaća, kao klinka (12g) sam imala saobraćajku, tata je vozio i na desnom kolenu mi fali deo čašice. I od tada poštujem motore i volim ih, ma kako paradoksalno to zvučalo. Najveći motor na koji sam sela i vozila je honda 450 cc ali to je bilo pre nekih dvadesetak godina. Obavezno planiram jedan od doddatnih treninga o bezbednosti, u Nišu ih često organizuje auto škola Reli kako sam saznala. Još jednom hvala na svim savetima.

• Sviđa mi se 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja