Mario Simic 0 Napisano Ponedeljak u 11:11 U prolazu, 1 post Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: Honda hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, potrebna mi je pomoc oko ove hromirane cevi na viljusci ima ostecenje da zapinje nokat, pa me interesuje vase misljenje dal da repariram ako ima majstora i gde , ili da kupim drugi deo nov/polovan. Semerinzi su procureli jos pre tog ostecenja pa me i zanima dal bi semering stigo do tog reza. Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4769 Napisano Ponedeljak u 19:07 Ne silazi, 6936 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, to je up side down viljuška i semering prelazi preko tog oštećenja, vidi se jasno trag. Dok se ne vidi, nije moguće proceniti da li može da se sanira. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1593 Napisano Ponedeljak u 19:30 (promenjeno) Zainteresovan, 322 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Siguran sam da kolega @đuntaima mnogo vise iskustva, ja kod mene na poslu kad radim reparaciju hidraulicnih klipova, ako ima sitnih i blagih ostecenja, pre same montaze semeringa ja poliram nauljenom smirglom da smanjim ili uklonim ostecenje. Neznam da li to smes da uradis na vilama na motoru. Promenio Ponedeljak u 19:31 član Vujka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4943 Napisano Ponedeljak u 19:58 motoras, 2643 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa moze da proba,ali dok ne namontira neće znati da li je uspešno ili ne. Ne vidimo na slici tačno koliko je duboko oštećenje. Može da se smirgla, polira i izravna da ne cepa semering,ali da li će zaptivati videće tek kad sklopi. Pravo rešenje je brušenje cele tube do zdravog,a zatim nanošenje materijala u plusu. Zatim se ponovo obrusi na meru,polira i sklapa. Taj ceo rad je verovatno skuplji od nove tube tako da i nije bas neka preporuka. Po meni probati sa finim smirglanjem i poliranjem,a ako to ne uspe tražiti novu ili polovnu tubu. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4769 Napisano juče u 09:03 Ne silazi, 6936 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja saniram samo to mesto prvo, znači ne u krug, pa kad zaključim da ne sme više da ne bi ušao u slojeve galvanizacije, onda rotiram cevku i ugladim sve. Neki štapovi imaju direktan hrom, neke bakar, nikl i hrom, neke samo nikl, neke meki hrom, tako da vrlo pažljivo. To što je rekao Roker je sve tačno, oštećenje neće da cepa semering i on neće puštati stalno, već samo kad to oštećenje uđe u štap pa kad izađe, tad zagrabi malko ulja, dok se ne proba, ne može se sa sigurnošću znati rezultat. Da se sad radi galvanska revitalizacija, može tvrdo hromiranje, ne obično dekorativno. Mora da se prebrusi cevka, ne cela već samo deo koji gazi, nanese materijal i posle ponovo prebrusi na meru, dobro brušenje bude bolje nego fabričko, ali naravno da može da se dopolra, ja završavam sa 6.000 pa onda tek pastom, bude skoro ogledalo. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 6547 Napisano juče u 14:51 (promenjeno) Ne silazi, 5334 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pri svakoj zameni semeringa nije na odmet da se ispoliraju štapovi. Na taj način se produžava i radni vek semeringa i pobljšava rad jer je glatkija površina. Bar smo mi tako radili dok sam radio u servisu. Ne oduzima previše vremena da se prođe polir pastom i polirkom da se ispolira fino. A ako ima dubljih riseva, onda vodena šmirgle fine gradacije, polako se prođe to mesto gde je ris, zatim polir pasta. Neće ris nestati potpuno, ali je bitno da nije oštar i da ne zapinje kako ne bi brzo pocepao semering. Ako se ponekad primeti da samo na risu bude ulja, to se ne dešava, bitno da ne bude po celom štapu, jer to znači da je već oštetio semering. EDIT: nisam pogledao iznad postove Đunte i Starog Rokera, oni su u principu rekli isto što i ja Promenio juče u 14:52 član Jovan Ristic 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4769 Napisano juče u 16:54 Ne silazi, 6936 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Jovan Ristic je napisao: Ne oduzima previše vremena Zavisi šta se želi, bez dva sata ja ne mogu da uradim visoku glatkoću i to cevke koje nemaju riseve i oštećenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 1007 Napisano juče u 18:52 (promenjeno) Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Da iskoristim prostor ove teme. Prekjuce procureo levi stap viljuske. Danas je izvadio, pogledao i nisam nasao neko ostecenje. Sve kao fino. Otsecem parce plasticne boce u formi pribliznoj onom alatu koji prodaju za ciscenje semeringa. Uguram izmegju stapa i semeringa i obrnem nekoliko krugova. Nije izaslo nista napolju. Da je izvukao neko gjubre, verovatno bih bio mirniji. Odvozao desetak kilometara i ne curi nista (a sto posto ima ulja, bilo je samo nekoliko kapi kad je pustio). Ako ovo ipak "propisa", dali imate neku ideju kako da promenim semering bez rasturanja stapa. Po onom sto gledam na netu mora da se izvuku i one piksne, a to bih izbegao ako je ikako moguce. Video i neke koji buse semeringe, uvrcu straf i izvlace. Nesto kulturnije? Uzeo sam Ariete semering. Kakva su iskustva sa ovim brendom? Promenio juče u 18:54 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4769 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 6936 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nema drugog načina nego kako si zaključio. Ako je kap propišalo, opet će, u mehanici nema, popravilo se samo od sebe. Ja ugrađujem isključivo original, imao sam par loših iskustava sa zamenskim na BMWu, mogu brisuće ali zaptivne ne, čak i bez garancije na rad i uprkos besprekorno glatkim cevkama. Ugrađuju ljudi i te i voze se, ne znam kolko traju, sa fabričkim i urađenim maksimalno, navodim servisni interval od 100.000km, ali brisači popucaju od vremena i samo se oni zamene kad se primete naprsnuća. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 1593 Napisano pre 2 sati Zainteresovan, 322 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu, primetio sam da mi prednja viljuska skripi kad se sabija ili kada prelazim preko lezeceg. Ako nabodem kocnicu naglo nema, ali ako lagano prikocim skripi. Sta moze da bude i koji je lek? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...