Gagi-Bg 0 Napisano Maj 15 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zivim u Beogradu (centar) i planiram da parkiram motor u ulici blizu Knez Mihajlove.. Stize mi nov motorcikl pa se pitam da li mi je realno potrebana neka vrsta zastite ? Ili kradja motora te klase je retka pa nema potrebe. Hvala unapred na savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 220 Napisano Maj 16 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces da budes spokojan u dusi, uzmi u Wobby hausu sajlu na kljuc, msm da je oko 1200 din, debela kao palac i jos malko pride, odlicna, vezi motor za neki saobracajni znak, ali da sajla ne lezi na zemlji, jos bolje iza neke betonske zardinjere ili neke prepreke do same ulice i duboko udahni. Pa ako ga tipuju, bar nek se muce dok seku i nek se okilave dok ga nose do kombija. Moj licni utisak da kradja motora nije bas nesto zastupljena u Bg i da je sve ovo radi tvog mira. A posto je nov i lep, uzmi neku ciradu u Lindi ili vec pa ga pokri, da ga nase nacionalno blago, vrane i gavranovi ne karamelizuju. Msm da ces brzo postici dusevni mir,kad shvatis da ta tvoja lepotica osim tebi, bas i nije nesto interesantna drugima Sent from my SM-A536B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1201 Napisano Maj 16 (promenjeno) Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Neko odavde je tražio od MUP-a podatak o broju ukradenih motora godišnje i mislim da je brojka od oko 30 ili 60, ako se dobro sećam što je prilično malo na ovoliki broj motora i ljudi. Međutim, da baš ti ne bi bio baksuz, prvo ga osiguraj (ima Grawe, ne znam da li ima još neko), stavljaj mu disk lock i, što reče kolega, veži ga sajlom/lancem za banderu. Pokrivanje ceradom je uvek dobra stvar. E sada, isto živim u krugu dvojke i kod mene su motori parkirani na sve strane bez ikakve zaštite. Nova Afrika, Harli, mt07, gs-ovi... I niko ih ne dira. Tako da, sve je na tebi kako proceniš da je najbolje. Moj savet osiguraj ga obavezno, i kupi disk lock, sajlu i ceradu jer će ti trebati kada budeš putovao u druge zemlje Promenio Maj 16 član markommarko 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12778 Napisano Maj 16 Ne silazi, 3065 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da moras obavezno da ga zakljucas,sailom,lancem i sl.Pokri ciradom da se ne vidi kako je obezbedjen. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 7868 Napisano Maj 16 Ne silazi, 3460 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Osiguranje, za tvoj motor mozda izmedju 350-400e al sve ti pokriveno i spavaj mirno. Uslov je da ima nesto, sajilu ili disk lock, Ako ti nije blizu stan ili sta god da bi nekad ostavljao sajilu onda je disk lock milina, stane u dzep i uvek je s tobom. Pokrivati ga zbog ptica, rose, kise a i prolaznika da se ne penju pa mozda i obore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vanja_022 60 Napisano Maj 16 U prolazu, 69 postova Lokacija: Irig Motocikl: R1200RS Prijavi odgovor kao problematičan Zastita ne moze da skodi, a moze da pomogne. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-Bg 0 Napisano Maj 16 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odogovorima! Rekao bih da nije toliko rizicno bez alarma. Da li ste od nekoga motorcikliste cculi iz prve ruke da su mu ukrali motor? Ako jeste da li ga je pronasao? Nije mi do cene alarma, vise mi je da mi taj alarm ne pravi probleme (sto mi se desavalo ranije). Koji alarm servis bih mogao posetitm u Beogradu ako se opredelim za ugradnju alarma? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 1201 Napisano Maj 16 Zainteresovan, 505 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš disklock sa alarmom 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 220 Napisano Maj 16 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam kupio prvi skuter,bas mi se nije davalo za kasko, ali sam imao disklock, lock za rucicu kocnice, gore pomenutu prst debelu sajlu koju sam vezivao za stub. Plus je elektronika zakljucavala volan.Uvek pod ciradom, ne moraju da vide dal je lep ili nije....onda sam poceo jedno po jedno da skidam, lock za rucicu me nervirao, u medjuvremenu se disklock raspao,kad mi je ispao iz ruke...sad samo sajla preko noci, a i to cesto zaboravim. Slepo verujem da moj skuter nikome nije interesantan,a ako se zainteresuju, odnece ga na jedan...(Prijatelju su ispred porodicne kuce,ispod njegovog prozora, iz dvorista oterali Tuarega,koji je imao daljinsko obezbedjenje, u 3 ujutru su ga to obezbedjenje probudilo i pitali da li je krenuo negde kolima,a on u krevetu...pratili su signal do resnickog tunela, to je nekih 3km od njegove kuce,nakon toga nestade...nikada ga nije pronasao...imao je kasko....dakle kasko ili opusteno, prosto...Sent from my SM-A536B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 12158 Napisano Maj 16 Hronični Motociklopata, 7937 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Što masivniju lančugu i katančugu, neće 100% sprečiti lopove, ali će povećati šanse da izaberu neki drugi motor manje obezbeđen koji je lakše ukrasti. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vicent 33 Napisano Maj 16 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i obavezno cerada, još ako imaš mogućnosti da motor držiš ispod nekog svetla i miran si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Teshko 143 Napisano Maj 19 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV650S K3, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 5. 2026. at 8:28, markommarko je napisao: Neko odavde je tražio od MUP-a podatak o broju ukradenih motora godišnje i mislim da je brojka od oko 30 ili 60, ako se dobro sećam što je prilično malo na ovoliki broj motora i ljudi. Međutim, da baš ti ne bi bio baksuz, prvo ga osiguraj (ima Grawe, ne znam da li ima još neko), stavljaj mu disk lock i, što reče kolega, veži ga sajlom/lancem za banderu. Pokrivanje ceradom je uvek dobra stvar. E sada, isto živim u krugu dvojke i kod mene su motori parkirani na sve strane bez ikakve zaštite. Nova Afrika, Harli, mt07, gs-ovi... I niko ih ne dira. Tako da, sve je na tebi kako proceniš da je najbolje. Moj savet osiguraj ga obavezno, i kupi disk lock, sajlu i ceradu jer će ti trebati kada budeš putovao u druge zemlje https://forum.bjbikers.com/topic/234528-kako-vi-cuvate-motore/?do=findComment&comment=3218643 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bratislavr 207 Napisano Maj 25 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zabalj Motocikl: BMW GSA 1250, Yamaha XJ600, Zontes G1-125 X Prijavi odgovor kao problematičan Ako je neko namislio da ukrade odneće ga kako god da ga zaštitiš. Ali opet i sam vežem lančinu pa mirnije spavam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 697 Napisano Maj 25 Zainteresovan, 559 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem SE sa @bratislavr,Dobre savete si dobio od ostalih kolega da se ne ponavljam,dodao bih da izaberes neko mesto koje je obezbedjeno video nadzorom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3419 Napisano Maj 25 Drug član, 1026 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dvojici mojih drugara su motori ukradeni. Doduše, odavno. Jedan je bio na svetlu, vezan za lampion, a drugi je, zanimljivo, dignut iz dvorišta. Što je još zanimljivije, taj u dvorištu je bio GS. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7204 Napisano Maj 25 Ne silazi, 5187 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja u to nešto ne verujem. Može da bude izjava za javnost, a da je vlasnik dugovao nekom pare, ili se upustio u poslove sa smutnim likovima, pa dobio packu. Ili je osveta ostavljene švalerke... I ko zna šta sve ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12778 Napisano Maj 27 Ne silazi, 3065 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan GS je mozda ruzan ,ali skup.Tako da mogu dobre pare da se dobiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...