Jump to content

Moto Zajednica

Gubi snagu nakon duze voznje - Honda CBF 600 2008

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda CBF600SA PC43

Pozdrav,

Imam problem sa Hondom CBF 600 SA PC43 2008 godište. Menjao sam pumpu goriva u rezervoaru zato sto je se cula, zujala je.

Stavio sam zamensku All Balls pumpu i nakon toga je motor radio okej, lepo pali, prima gas. Medjutim u malo duzoj voznji sam primetio problem, vec drugu voznju za redom nakon nekih 80-90km voznje primecujem da motor izgubi snagu. Tacnije, u voznji kada dodam gas do kraja, on ne prima, kada popustim motor krene lagano da ubrzava.

Danas posle voznje sam stao na pumpu i napunio rezervoar bio je na negde oko 1/4, nakon toga motor je odmah poceo da prima i pun gas vise nije bilo problema. Ono sto sam primetio da dok sam sipao gorivo je bila kao neka para, ne bih rekao da je obicno isparenje od goriva, vec vise kao da je se gorivo zagrejalo. 

Da li je neko imao slicnih problema i zna u kom smeru da idem, ili imate preporuku za neki servis u Beogradu koji bi pokusao ovo da sredi.

Pumpu sam menjao sam i vecinu odrzavanja oko motora radim sam, ali mi se ne skida ponovo rezervoar i pumpa, dosta je posla, pogotovo ako ne bih bio siguran sta je problem.

Uz pumpu sam postavio i novo sito(filter) ispred pumpe kao i nove gumice.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 517 postova

Pumpa sigurno, vec je probila. Sad ce problem biti sve veci a tu paru ces sve vise vidjati dok ne prestane skroz da pali. 

Isto tako je i na automobilima, prvo pocne teze da pali hladan, pa da trza u voznji, pa para i smrad iz rezervoara(probije pa vuce mnogo struje a slabo radi, pretvori se u grejac) dok ne prestane skroz. 

Probaj da nadjes originalnu polovnu, to ti je najbolje resenje, ili novu bas iz originala(mada kosta dosta).

I nemoj da vozis na rezervi, tad se vise greje, najbolje da ti uvek bude preko 1/3-1/2.

• Sviđa mi se 2

Ovu sam pumpu namontirao.

WWW.ALLBALLSRACING.COM

All Balls Fuel Pump Kit - No. 47-2024

Nisam nigde nasao fabricku oznaku samo pumpe, vec celog sklopa. To je 16700-MFN-D01. Inace na fabrickoj pumpi ima oznaka UC-T30 HU11.

Evo i par slika kada sam rasklapao.

IMG_20260328_143210.jpg

IMG_20250502_134444.jpg

IMG_20250502_134440.jpg

• Ne silazi, 1655 postova
  • Motocikl: SMC 300

Ove pumpice kao od Punta izgledaju. Samo treba da ima pritisak 3bara , a ne 1 bar. Na R6 2003 sam stavio pumpu dal od Punta il nekog drugog automobila i radila je normalno. Prljavstina iz rezervoara, rdja i takav talog mogu ometati rad pumpe i samog motora.

• Svrati ponekad, 130 postova
  • Motocikl: vfr rc36

Prvo gorivo ako je Nis 95 izbaci. Idi na omv i sipaj. Druga stvar u belom kucistu imas filter koji u vecini slucajeva pravi problem. Mora dobro da se opere i produva ili zameni ako nadjes drugi.

• Zainteresovan, 415 postova
  • Motocikl: Bmw R1150RT

Ove pumpe idu na 70% auta, sto se tice pritiska, lagano guraju 7-8 bar-a. Za ostalo je zaduzen regulator.

Konkretno ovakva pumpa je na puntu ali isto tako ide u porshe boxera i jos dooosta auta.

• Sviđa mi se 1

On 4. 5. 2026. at 7:46, drazenye je napisao:

Imam novu, dam ti namontiraj vozi.

063 8199431 Drazen

U guzvi sam ovih dana, rasturam kad stignem pa cu te kontaktirati ukoliko se odlucim da menjam pumpu.

Hvala svima na odgovorima, javljam se sa detaljima kad budem znao vise

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja