DzoniV 125 Napisano Maj 3 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Imam problem sa Hondom CBF 600 SA PC43 2008 godište. Menjao sam pumpu goriva u rezervoaru zato sto je se cula, zujala je. Stavio sam zamensku All Balls pumpu i nakon toga je motor radio okej, lepo pali, prima gas. Medjutim u malo duzoj voznji sam primetio problem, vec drugu voznju za redom nakon nekih 80-90km voznje primecujem da motor izgubi snagu. Tacnije, u voznji kada dodam gas do kraja, on ne prima, kada popustim motor krene lagano da ubrzava. Danas posle voznje sam stao na pumpu i napunio rezervoar bio je na negde oko 1/4, nakon toga motor je odmah poceo da prima i pun gas vise nije bilo problema. Ono sto sam primetio da dok sam sipao gorivo je bila kao neka para, ne bih rekao da je obicno isparenje od goriva, vec vise kao da je se gorivo zagrejalo. Da li je neko imao slicnih problema i zna u kom smeru da idem, ili imate preporuku za neki servis u Beogradu koji bi pokusao ovo da sredi. Pumpu sam menjao sam i vecinu odrzavanja oko motora radim sam, ali mi se ne skida ponovo rezervoar i pumpa, dosta je posla, pogotovo ako ne bih bio siguran sta je problem. Uz pumpu sam postavio i novo sito(filter) ispred pumpe kao i nove gumice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 885 Napisano Maj 3 Zainteresovan, 517 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa sigurno, vec je probila. Sad ce problem biti sve veci a tu paru ces sve vise vidjati dok ne prestane skroz da pali. Isto tako je i na automobilima, prvo pocne teze da pali hladan, pa da trza u voznji, pa para i smrad iz rezervoara(probije pa vuce mnogo struje a slabo radi, pretvori se u grejac) dok ne prestane skroz. Probaj da nadjes originalnu polovnu, to ti je najbolje resenje, ili novu bas iz originala(mada kosta dosta). I nemoj da vozis na rezervi, tad se vise greje, najbolje da ti uvek bude preko 1/3-1/2. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 528 Napisano Maj 3 Zainteresovan, 415 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Daj neku sifru i sliku pumpe, takodje mislim da pumpa pravi problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 125 Napisano Maj 3 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu sam pumpu namontirao. Fuel Pump Kit - no. 47-2024 WWW.ALLBALLSRACING.COM All Balls Fuel Pump Kit - No. 47-2024 Nisam nigde nasao fabricku oznaku samo pumpe, vec celog sklopa. To je 16700-MFN-D01. Inace na fabrickoj pumpi ima oznaka UC-T30 HU11. Fuel tank / fuel pump (cbf6 00s / sa) for Honda CBF 600 FAIRING ABS 2010 - Honda WWW.BIKE-PARTS-HONDA.COM Evo i par slika kada sam rasklapao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 528 Napisano Maj 4 Zainteresovan, 415 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Imam novu, dam ti namontiraj vozi. 063 8199431 Drazen 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 8373 Napisano Maj 4 Ne silazi, 1655 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ove pumpice kao od Punta izgledaju. Samo treba da ima pritisak 3bara , a ne 1 bar. Na R6 2003 sam stavio pumpu dal od Punta il nekog drugog automobila i radila je normalno. Prljavstina iz rezervoara, rdja i takav talog mogu ometati rad pumpe i samog motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobanvfr 98 Napisano Maj 4 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo gorivo ako je Nis 95 izbaci. Idi na omv i sipaj. Druga stvar u belom kucistu imas filter koji u vecini slucajeva pravi problem. Mora dobro da se opere i produva ili zameni ako nadjes drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drazenye 528 Napisano Maj 4 Zainteresovan, 415 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Bmw R1150RT Prijavi odgovor kao problematičan Ove pumpe idu na 70% auta, sto se tice pritiska, lagano guraju 7-8 bar-a. Za ostalo je zaduzen regulator. Konkretno ovakva pumpa je na puntu ali isto tako ide u porshe boxera i jos dooosta auta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 125 Napisano Maj 7 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan On 4. 5. 2026. at 7:46, drazenye je napisao: Imam novu, dam ti namontiraj vozi. 063 8199431 Drazen U guzvi sam ovih dana, rasturam kad stignem pa cu te kontaktirati ukoliko se odlucim da menjam pumpu. Hvala svima na odgovorima, javljam se sa detaljima kad budem znao vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...