Jump to content

Moto Zajednica

NASTAVAK CRNE SERIJE

Recommended Posts

• Integrisan, 9099 postova

Ima jedna velika istina, primenjiva za ovu temu čak i više nego za druge, a to je: promena počinje prvo od sebe. 

Iskreno, nema vožnje a da ne vidim prijatelje i braću kako piju alkohol na pauzi, čak u vožnji. Kao i početnička qrcenja u saobraćaju, svake moguće vrste.

(zašto početnička? Zato što svi veliki vozači koje znam u saobraćaju nemaju šta kome da dokazuju i voze kao cica mace na navijanje, duboko u zoni svog komfora) 

A, onda osuđujemo sve druge. 

Nije tesko pustiti strasti da te vode. Teško je suprotno. Zaista jeste. 

Ima jedna stara i pretačna latinska poslovica: Najlepša je stvar pobediti samog sebe (ružan prevod, ali razume se).

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 651 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S
Pre 3 sati, DuleTs je napisao:

... veliki deo društva je normalan, vrlo brzo bi se sve rešilo, očit primer je naše ponašanje van Srbije ...

Ovo je cela poenta!!!

• Ne silazi, 3333 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Mali procenat ima normalnih u saobraćaju bilo sta da voze. 

Evo kod mene na poslu ima nas 10, svi su dobri vozaci, paze i motore, neki su davno i vozili ili im neko vozi, ima ih od 20 do 65g, 

Sto neko rece, kad neko vidi kako onaj tamo to moze pa sacu i ja. 

Nismo ni mi na motorima cvecke al smo manji i lako se provucemo. 

Svi su u nekom gasu, zuri se, raskrsnice se prolaze na bahato, trougao i stop se ne poštuje a da ne pricam o voznji levom trakom. 

Juce ujutru gospodja sa starijom E klasom vozi cik cak po gradu, stojimo na semaforu, pogledam ona cacka telefon u pola 7 ujutru i to ono bas spustila glavu, nula posmatranja okoline. 

Bas dosta vremena treba da se ovo sve ispravi, poceti od dostavljaca, taxia pa sve ostalo. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 533 postova
  • Motocikl: TDM 900

Živim u Kopru tako da dobijam vijesti iz Hrvatske i Slovenije a i vozim po cestama u čitavoj Istri. Ljudi moji kao da je počeo rat a ne moto sezona,toliko se gine. I neka me pljuje ko hoće ali većinom smo krivi mi motociklisti. Vidim kako se vozi,debelo prebrzo kao da su na stazi,namjerno u makazice između auta i drugog motora,kao ima prostora. Mnogo ljudi je kupilo motor jer je to trenutno neki trend i o motoru zna samo ono iz auto škole. Kupi skup motor i onda kao mora biti najbrži. Onda ga odere iskusan vozač na A2 motoru,ovom žutokljuncu opet proradi ego,udari po gasu izvan svojih sposobnosti i  završi u crnoj hronici.Nisam ni ja cvijeće, volim da poteram i definitivno ne vozim po ograničenju ali ovo dokazivanje muda i hranjenje ega nije normalno. Nije isto ako na ograničenju 70 voziš 100 i ako voziš 180. Kako uostalom neko i da nas vidi pri toj brzini. Inače Slovenija je dosta dobra po pitanju svjesti vozača o prisutnosti motocikla u saobraćaju,Hrvatska nije loša isto ali opet lošija je od Slovenije ali dešavaju se i ovde greške. Mislim da je najgori stav nas na motorima kad vidimo vozilo koje se uključuje i pomislimo sve ok ja imam prednost on će stajati. Treba biti pesimista, da tako kažem i očekivati najgori scenario, to nam povećava šanse da pravilno reagujemo i spasimo se.

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Prvo treba iskoreniti mobilni, a to ce biti jako tesko. U automobilima je tablet na motorima isto. Po meni totalne nepotrebne gluposti. Od koncepta vetar u kosi doslo se do toga da se vozi kao u matrixu. Super je sto ljudi kupuju opremu i o tome se podigla svest, narocito za kacigu. Ali isto tako su ljudi poceli da misle da sa tom opremom su nepobedivi, sa abs, esr i ostalom opremom da je motor nepogresiv. A ustvari lazno te uljuljka da si Markez ili Rosi. A kad ono, realnost te sopi i shvatis da si ispod proseka, ali neces da priznas vec pricas drugima price ribolovacke. Mladi to upijaju i gledaju. Sve ovo ce trebati jako dugo da se iskoreni ili skoro nikako. 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 2
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 533 postova
  • Motocikl: TDM 900

Slažem se za ekrane. Na vidikovcu na plominki vidim divan Tracer 9 i priđem. Momak ljubazan,kaže sjedite da vidite paše li vam jer sam rekao da razmišljam da nekad kupim. Ali prvo što mi je rekao o motoru je ima dva ekrana. Wtf? Nisam sjeo jer je motor toliko uglancan da sam se bojao da nešto ne zaprljam. Za 2 godine je prešao 5700 km. To je problem.

Promenio član igogitar

• Cool tip, 3246 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Meni je na gs-u  smetalo toliko informacija...Jbt sve vreme vozim i zevam u pritisak guma, temperaturu, koji je mod kurac palac a tek navigacija... užas... Jebeš takvu vožnju. Ovaj sad je klotara nema ni abs i to je to. Sprava za vetar u kosi... koju nemam jbg.

Promenio član sashac
  • Sviđa mi se 3
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 3333 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kad smo vec pokvari temu. 

Ima kolega i ovde koji to rade. 

Voznja u maijci, sorcu. 

Pre dva dana vidim kolegu vozi dete daj boze da ima vise od 12g, oboje samo kacige, maijce kratkih rukava, Ako ste vec izabrali ovaj sport onda nek bude kako treba, kocka je cim se sedne a ovo bez opreme je sto se kaze trazis djavola. 

• Drug član, 1277 postova
  • Motocikl: Lep
49 minutes ago, RankoBg87 said:

Kad smo vec pokvari temu. 

Ima kolega i ovde koji to rade. 

Voznja u maijci, sorcu. 

Pre dva dana vidim kolegu vozi dete daj boze da ima vise od 12g, oboje samo kacige, maijce kratkih rukava, Ako ste vec izabrali ovaj sport onda nek bude kako treba, kocka je cim se sedne a ovo bez opreme je sto se kaze trazis djavola. 

Kaciga je realno najbitnija. Licno pored kacige rukavice i kornjaca su mi obavezna oprema, ali kapiram da nece svako u kombinezon non stop (ja licno ne mogu da stanem jer sam se usvinjio, eno mi 2 komada u sobi...). Sa obzirom da se ranije ni kacige nisu nosile, ispak se sto se toga tice "napredovalo".

btw kada sam "high-sajdovao" i kako sam klizao kasnije, jakna me je spasila ogrebotina (nije bila moto), a npr cela strana djona od patika je ostala na asfaltu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja