boza_kg 6834 Napisano pre 8 sati Ne silazi, 4946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan 12Ah bi trebalo kao da obezbedi veću fleksibilnost, tj. mogućnost da motorin duže izdrži u mirovanju, pošto već ima te parazite koje mu arče bateriju. Ali, stabilnost napona bi trebalo da obezbedi i kvalitetan 10Ah model. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Гоша 1134 Napisano pre 7 sati Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tricity 300 Prijavi odgovor kao problematičan On 3/18/2026 at 9:29 AM, boza_kg said: Naponi koji moj skuter prijavljuje na displeju: Pri paljenju: 12,4-`12,6V Pri verglanju: 11,7-11,8V U leru: 13,9-14V U vožnji: 14,3-14,4 V Nisu ti senzori ekstra precizni, ali otprilike ovako bi trebalo da se kreću vrednosti, na svakom skuteru, +- nešto sitno. Ni moj nije Zontes, ali čitam ovu prepisku i rekoh da pogledam, nisam nikada do sada obraćao pažnju jer biram nešto drugo za prikaz na ekranu, a ne napone . Išao sam na pauzu i svratih do motora na parkingu upsut, cifre su: Paljenje, kontakt 12.1 Verglanje je trajalo prekratko, nisam video promenu U leru na centralnom 13.7 - 14.4, ali posle 10-ak sekundi stabilizvao se na 14.1 - 14.3 Nisam vozio Inače akumulator je samo 7Ah, motor je kupljen 2023., vozi se skoro svakodnevno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6834 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 4946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super. Sledeći put, obrati pažnju šta piše pri verglanju, najbolje ujutru kad je nezagrejan. Tad je najveći pad napona, ne sme da šljone ispod 10V, a treba da teži što bliže ka 12V. To je najbolji pokazatelj zdravlja baterije. Nekada se znalo, najbolji su fabrički OEM i najduže su trajali. Kad počnu da slabe, primeti se, daju ti do znanja jer umiru lagano. Novi jeftiniji akumulatori sad često znaju da daju i idealne napone, al gecrktnu naglo i bez upozorenja, što je mnogo gore. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobni 555 Napisano pre 7 sati Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Nis Motocikl: Apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan Meni na yamahi je crkao aku posle 8 meseci,pokusao da reklamiram.Odgovor Koji Sam dobio je sledeci:garancija na aku je 6 meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6834 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 4946 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Tugaljiv osećaj, al možda je tako i bolje, nego da su ti zamenili za isto novo sra*e, koje će opet uskoro da crkne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale-kum 382 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam... Prijavi odgovor kao problematičan Ali vidiš, niko osim Srbe se do sada nije žalio, bar da sam video negde, čak ni oni koji su prešli i po 20k km. Nadam se da je to izolovan slučaj i da će se malo većim angažovanjem servisa rešiti. Nije ni rešenje kupiti nov aku ako je problem u grešci koja izaziva povećano pražnjenje. Promenio pre 2 sati član sale-kum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.srba 130 Napisano pre 2 sati U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda se i ja zalim bez nekog razloga, mozda ovako treba...jednostavno ne znam Postoji razlika u onome sto pise u uputstvu, onome sto je moje iskustvo sa Hondom, vasa iskustva i ono sto pokazuje displej. Naravno da sam sumnjicav, kinez je to...P.s. meni sve te dziza bidze i gedzeti apsolutno ne trebaju,ali nemam opciju....jos jedna stvar me recimo danas opet smorila- skinuo Zontes Smart aplikaciju na mobilni, i opet isto sra..e. Pise da skeniram QR kod na displeju motora da se poveze sa motorom. Ja skeniram,on javi da ne prepoznaje...pa jbt, skeniram u paketomatu,on od 40 sanducica otvori samo moje. Cemu onda sva ta elektronska sranja,ako treba da nalazim zilion kombinacija da bi nesto radilo. Eto zato ne verujem ni tim senzorima i davacima, prosto. Smatrajte da sam mator i zaostao,al smara brate za medalju...golf dvojka zakon-lampica za ulje, migavce i farove...sve ostalo ima u gvozdjari...Sent from my SM-A536B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...