Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 368E

Recommended Posts

• Ne silazi, 4946 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

12Ah bi trebalo kao da obezbedi veću fleksibilnost, tj. mogućnost da motorin duže izdrži u mirovanju, pošto već ima te parazite koje mu arče bateriju. Ali, stabilnost napona bi trebalo da obezbedi i kvalitetan 10Ah model. 

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
On 3/18/2026 at 9:29 AM, boza_kg said:

Naponi koji moj skuter prijavljuje na displeju:

Pri paljenju: 12,4-`12,6V

Pri verglanju: 11,7-11,8V

U leru: 13,9-14V

U vožnji: 14,3-14,4 V

Nisu ti senzori ekstra precizni, ali otprilike ovako bi trebalo da se kreću vrednosti, na svakom skuteru, +- nešto sitno.

Ni moj nije Zontes, ali čitam ovu prepisku i rekoh da pogledam, nisam nikada do sada obraćao pažnju jer biram nešto drugo za prikaz na ekranu, a ne napone 😄.

Išao sam na pauzu i svratih do motora na parkingu upsut, cifre su:

Paljenje, kontakt 12.1

Verglanje je trajalo prekratko, nisam video promenu

U leru na centralnom 13.7 - 14.4, ali posle 10-ak sekundi stabilizvao se na 14.1 - 14.3

Nisam vozio 😄

Inače akumulator je samo 7Ah, motor je kupljen 2023., vozi se skoro svakodnevno.

• Sviđa mi se 1

Sve je to super. Sledeći put, obrati pažnju šta piše pri verglanju, najbolje ujutru kad je nezagrejan. Tad je najveći pad napona, ne sme da šljone ispod 10V, a treba da teži što bliže ka 12V. To je najbolji pokazatelj zdravlja baterije.

Nekada se znalo, najbolji su fabrički OEM i najduže su trajali. Kad počnu da slabe, primeti se, daju ti do znanja jer umiru lagano. Novi jeftiniji akumulatori sad često znaju da daju i idealne napone, al gecrktnu naglo i bez upozorenja, što je mnogo gore.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 444 postova
  • Motocikl: Apn 6

Meni na yamahi je crkao aku posle 8 meseci,pokusao da reklamiram.Odgovor Koji Sam dobio je sledeci:garancija na aku je 6 meseci.

Tugaljiv osećaj, al možda je tako i bolje, nego da su ti zamenili za isto novo sra*e, koje će opet uskoro da crkne.

• Zainteresovan, 447 postova
  • Motocikl: Čekam...

Ali vidiš, niko osim Srbe se do sada nije žalio, bar da sam video negde, čak ni oni koji su prešli i po 20k km. Nadam se da je to izolovan slučaj i da će se malo većim angažovanjem servisa rešiti. Nije ni rešenje kupiti nov aku ako je problem u grešci koja izaziva povećano pražnjenje.

Promenio član sale-kum

• U prolazu, 83 postova
  • Motocikl: Zontes 368E, Honda Forza 350

Mozda se i ja zalim bez nekog razloga, mozda ovako treba...jednostavno ne znam
Postoji razlika u onome sto pise u uputstvu, onome sto je moje iskustvo sa Hondom, vasa iskustva i ono sto pokazuje displej. Naravno da sam sumnjicav, kinez je to...P.s. meni sve te dziza bidze i gedzeti apsolutno ne trebaju,ali nemam opciju....jos jedna stvar me recimo danas opet smorila- skinuo Zontes Smart aplikaciju na mobilni, i opet isto sra..e. Pise da skeniram QR kod na displeju motora da se poveze sa motorom. Ja skeniram,on javi da ne prepoznaje...pa jbt, skeniram u paketomatu,on od 40 sanducica otvori samo moje. Cemu onda sva ta elektronska sranja,ako treba da nalazim zilion kombinacija da bi nesto radilo. Eto zato ne verujem ni tim senzorima i davacima, prosto. Smatrajte da sam mator i zaostao,al smara brate za medalju...golf dvojka zakon-lampica za ulje, migavce i farove...sve ostalo ima u gvozdjari...

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja